Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
@zuzitka No to ma krasne,mas co nosit,je z neho velky chlapak 😀 ,nas tolko nema ,ale je uz konecne tiez buclaty,lebo bol sama ruka ,sama noha,tenky ako slizik 😀 ,my ideme az za mesiac do poradne
ahojte.nasa sa uz statocne pusta na prehliadky bytu 😉 ale je teraz akasi pochoreta.ako zvladaju vasi drobci tento prechod na zimu(zvacsa bez kurenia)?
no vdaka 🙂 je to kus krásneho chlapa 😀 😀 😵 😵 😵
@snehovavlocka my práve odsávame soplíky ... ☹ aj starší syn je nachcípaný, kašle, nechodí do školky 😒
@katuska1974 dalšiu poradňu máme tuším v novembri a to bude aj očkovanie zase ... brrr 😖
@zuzitka nas starsi je zatial ok,ale my ostatni sme na tom biedne.snad ho to obide...
@snehovavlocka no včera chudáčik Samko vygrckal hlieny čo mu nastekali asi do žalúdka ...
len to plesklo na koberec 😝 ☹
lebo mi zaspal asi o 18.30h a potom sa zobudil o 22h ... začal kašlať a ho naplo .... och!
dnes už mu je lepšie, už sa hrajká v izbe ... zaberá mu mucosolvan junior
a malinkému len odsávam ... dr. vravela, že mu mám dávať sinupret sirup ...
@zuzitka my mame tiez mucosolvan,ale ze jej to uz chytilo priedusky,tak jej dr.dala aj antibiotika ☹
no tak my sme choditko schovali a v pohode,pekne chodime,postavi sa sam v postielke,plazi sa a ma odrazadlo a je srandovny lebo niekedy sa akoby postavi,drzi ho medzi nohami a xhce s nim bezkat,alw ved on na to pride
a my odsavame uz tyzden,ale dnes uz len raz,ale 4dni kvapkama do nosa antibiotika,nechcela som ale az tie pomohli,
no ja som rada,ze sa uz viac hybeme a nepriberame tak moc
bry večer, nejake choručke su tie nase decka aj nas mal tepltoky a soplil ale odsavat sa nam nedarilo
ženy, dostala som mrchu po roku a pol 😝 😝 😝 ... taký nezvyk
Ahojte babulky, nenahnevate sa ked sa pridam medzi vas, aj ked mozno o 19 mesiacov neskor (ak nie viac - pokial ste spolu okrem tehulkovania aj snazilkovali) ? 😝
Stale sa snazim v roznych forach zorientovat a az teraz ma napadlo (blondinka na materskej 😀 ) ze by som sa mohla spytat vas, ktore mate podobne stare deticky....
Rada by som sa spytala ohladne papania - mame doobeda ovocie, na obed len zeleninku s maskom, vecer kasu. Moj maly ma vyse 9,5 mesiaca a ja som sa len pred par dnami dozvedela, ze uz sme mali davno zacat s ryzou a cestovinami. Doteraz som sa spoliehala na info od mojej doktorky, a naposledy mi povedala, ze nic sa nemeni 😢
Poradili by ste mi niektora prosim, ako to dat do poriadku? Ake cestoviny + ryzu, kolko, ako casto, v akej konzistencii a pomere s ostatnymi ingredienciami...
Pripadne ak nam v strave chyba este nieco ine, dolezite, prosim prosim poradte 🙂
@yennn moja bud v pohode 🙂 my z cestoviniek sme zatial len rezance do polievky davali, ryzu len troska a napr. zltok sme mali len parkrat kazda lekarka hovori inač, takze aj ta tvoja ma svoj styl 🙂 začnite pomaly pridavať a hotovo 🙂 ja zatial cestovinky tak posekam na drobno do plievky a mal potom este v tych hotovych prikrmoch aj s ryzou
@yennn To bud v pohode,ja davam cestoviny bezvajecne tak raz za tyzden,uvarene a posekane na kusky,robila som aj na taliansky sposob s rajcinovou stavou a maskom 🙂 ,ryzu klasicku gulatu uvarim s brokolicou a mrkvou , pridam aj kuracie masko,maly to strasne lubi.Nic nema zameskane,postupne si zvykne na vsetky mozne chute,u nas ma uspech kuracie maso so vsetkou moznou zeleninou 😉 a tiez mi dr.povie len ked sa opytam,inak mi nepovie konkretne co vsetko by mal jest. 😢 asi su vsetci rovnaki
@tinika
@katuska1974
dakujem veli pekne za rady. Este ma vlastne napadli ranajky a olovranty - kedze my nemame este zubky 😒 tak zatial ziaden chlebik ci rozok s maslom na ranajky, davam moje mliecko. Na olovrant tiez viac-menej mliecko, ked sme niekedy vonku, tak dam kukuricne chrupky nesolene, alebo take tie "polystyreny" od hippky ale to tiez vzdy vacsinou len ako pochutku, nie ako ozajstny olovrant, aj tak neviem, kolko by toho mal spapat - mam pocit ze keby som to pred neho polozila, tak toho zblazjne naraz sakel 😀
ja sa s dr. O strave moc ani nebavim,vsetko pridavam tak automaticky a co mi poradia mamicky,cestoviny papame bezvajecne,rezance,pismenka,kolienka a ryzu menej aby ho nezapieklo,masko kuracie,morcacie,domaceho kralika azeleninku.ked mu robim polievku tak bud je hustejsia alebo ju musim rozmixovat lebo este si nevie v ustach rozdelit riedku vodu a huste kusky a vsetko to prehlta a potom sa dusi.a maslovy chlebik nam chuti najviac
@babula No ja tiez tak co davaju a poradia mamicky 😉 obcas preletim net co by som este nasla nove,aby nebol taky stereotyp 🙂 ,nasemu kusky nevadia a to este nemame ani jeden zub ☹ on to vsetko rozzuzle a spapka,on je taky papkos,ale tiez lubi chrupky a piskoty, 😀 tusim su vsetci rovnaki 😀
@yennn my ranajky podla toho kedy vstaneme 😀 ,teda maly kedy vstane 🙂 ,ja vstavam skoro,aby som si navarila,ked je skoro mlieko ,tak mu davam chlebik alebo rozok s maslom a na olovrant sme zacali s jogurtom,ozaj co davate na olovrant ostatni?
@babula dobre teda chapem, ze davas uz aj polievku (riedke) aj druhe jedlo (masko so zeleninou a prilohou)? Ak ano, v akych mnozstvach? A chlebik s maslom - aky chlebik, moze byt celozrnny ci musi byt biely? Cerstvy alebo radsej starsi kvoli naduvaniu? Ozaj - mate uz zuby? My nie a ja si ani neviem predstavit ako by ho papal - dala by som mu to nakuskovane s tym ze on si kusky vezme do pusy a rozžužle?
@katuska1974 Katuska a este kojis? Ja som pocula, ze pokial je dieta kojene, jogurt davat az od roku... Tak beriem ze to je aj nas pripad. Alebo dalsi mytus? 🙂
@yennn mne tusim dr. hovorila,ze kojenemu babu mliecne vyrobky az od jedneho roka.a chlieb by este nemalo celozrnny,ten az neskor po obycajnom.a zuby mame 2 dole a teraz sa rezu 4 horne naraz 😅
@snehovavlocka vidis clovek by uplne z tej zdravej osvety zblbol a babu by kludne fukol celozrnny chleba 😉
Fuha, tak to mate huste s tymi zubkami, place moc? Natierate gelik?
My este nemame ziadne takze tiez mam pocit, ze mu snad polezu vsetky naraz, bude sranda velika. 😝
@yennn nenatieram,neplace tak moc,len vsetko dava do ust,ale teraz vdaka tymto 4 naraz sopli,ma zvysenu teplotu a chytili sa jej priedusky(kvoli zubom oslabena imunita),tak sme na liekoch.ale nie je to horor.nasim detom idu zuby celkom v poho.vyspim sa 😀

@zuzitka uz sa ta chcem dlhsie spytat v com robis tie fotecky??? najme ramceky viem ze si to raz pisala ale nejako som to zabudla 😅