icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

flowerska
1. nov 2010

nam idu teraz tri zuby naraz takze to mame tiez vesele..najprv idu ocne ci stolicky?lebo kazda mamicka mi hovori inak

dena69
1. nov 2010

@flowerska najprv by mali ísť stoličky ...tie vedla očných to sú tzv.čreňové zúbky 😉 ale nemusí to byť pravidlom,nie každé dieťa je presne podla tabuliek 😀

flowerska
1. nov 2010

teraz mame predne 4 hore aj dole takze nasleduju stolicky pre boha, mozem sa tesit na super obdobie

kaja73
1. nov 2010

@flowerska Ano.Ma alergiu ma bielkovinu kravskeho mlieka.Pije mlieko Neocate,čo smrdi ako uherak a chuti prišerne,no jemu chuti 😕 Naštastie ho ten ekzem nesvrbi.

bluvatko
1. nov 2010

@kaja73 ako dlho pijete mlieko neocate?

kaja73
1. nov 2010

@bluvatko Zhruba 2 mesiace a predtym cca od 5 m pil alergy care,to som ešte aj kojila.

bluvatko
1. nov 2010

@kaja73 preto sa pytam lebo mi ho pijeme už siedmy mesiac a vraj po šiestich mesiacoch treba nejake schvalenie od poisťovne a to mi nemame a v lekarni nam ho nechcu dať lebo by im ho poistovna nepreplatila,ale lekarka nam ho v pohode predpisala,ideme tam zajtra tak uvidim čo povie ona či treba či nie 😒

bluvatko
1. nov 2010

@kaja73 a ten alergy care nebol dobry?

kaja73
1. nov 2010

@bluvatko Po alergy care sa zlepšil o cca 80 percent a po Neocate o 98 .Tie 2 percenta to je stale dačo-bud zubky alebo nadcha a tak....On mal ekzem doslova na celom tele,všade bol ako obareny a v zahyboch bol až hnisavo -krvavy.Teraz len tie ruky a sem- tam daky fliačik na tele.My ho mame zatial schvaleny do roka a potom sa uvidi.Ja už ratam s tym ,že prejedeme na ryžove mlieko s vapnikom ,ved ostatane latky ma už z prikrmov.Takže uvidime. 🙂

bluvatko
1. nov 2010

@kaja73 ja si tiež myslím,že ho mame do roka lebo lekarka posielala fotky do poistovni no uvidím zajtra čo mi povie,a beriete aj niečo proti alergii(otaznik),mi berieme fenistil a denerel ☹

katuska1974
1. nov 2010

No vidim ze som tu dlho nebola a mam co citat 🙂 my sme mali dnes letecky den,najprv mi spadol z manzelskej postele a potom z parapetnej dosky u balkona 😢 .....asi mu budem musiet kupit prilbu,chudatku malemu.... ☹

@flowerska bud rada ze mate tolko zubov uz vonku,my mame len 2 spodne,nas to este vsetko len caka 😒

@kaja73@bluvatko taketo problemy vam teda nezavidim,s drobcami je aj bez toho dost roboty a este ked sa to takto komplikuje,je to o to horsie....nastastie som to nezazila ani u jedneho,ale clovek si zvykne asi na vsetko,drzim detickam palce nech sa im to co najskorej zlepsi 😉

kaja73
1. nov 2010

@bluvatko Nie.Najskor bral fenistil, ale bol z neho mimo.Nespal viac,iba bol taky čudno-nervozno-unaveny.Neviem to lepšie definovat.A žiadne zlepšenie som si nevšimla,tak som ho prestala davat. Ake fotky? U nas nič take nebolo.Nam to predpisala doktorka na gastre.

bluvatko
1. nov 2010

@kaja73 aj nam predpisuje doktorka z gastra,ale ked vydela Riška ako vyzeral(strašne)tak povedala aby sme jej dali fotky pre poistovňu,neviem prečo.U nas sa veľmi zmenilo ked som mu začala davať fenistil lebo dovtedy mi v noci nechcel spať,stale plakal,niekedy som ho uspavala od osmej večera a zaspal rano o pol druhej.On ked začal brať fenistil tak stale len spal a spal,ale potom to prešlo.
@katuska1974 ďakujeme 🙂 ,no u nas to zo začiatku bolo strašne,ale ako píšeš tak sme si zvykli,on keby že nema ten atopicky ekzem tak je najlepšie babo na svete,ale s ekzemom sa to trošku skomplikovalo ☹

kaja73
2. nov 2010

@bluvatko Okrem spanku,mal fenistil vplyv aj na ekzem? Ako ste na tom s očkovaniami.Nam sa vlastne ten ekzem vyhodil 7 dni po prvom a po druhom sa zas vyrazne zhoršil a tiež začal mat problemy so spankom,ktore sa upravili až po detoxe homeopatiou./detox bol zamerany na očkovanie/

kaja73
2. nov 2010

@katuska1974 Aj moj je letec,ale len pri chodeni.Všade sa stavia,chodi pri nabytku,lezie do sprchy, do bazenika a potom pada ako hnila hruška. 😖 samozrejme vždy si tresne hlavu. ☹

flowerska
2. nov 2010

@kaja73 no hroza, ale hlavne ze pije mlieko mam kamosky co im deti nechcu mlieko ziadne od pol roka

flowerska
2. nov 2010

@katuska1974 nam vysli prve dva v 7apol mesiaci, takze dost neskoro ale nevadilo by ani keby neskor aspon sa tak rychlo nepokazia takze to mas dobre ze len dva mate)))teraz to pojde rychlo uvidis

bluvatko
2. nov 2010

@kaja73 fenistil je iba proti alergii,na ekzem nemal nijaky vplyv,prave sme sa vrátili s gastra bola som odniest žiadost do zdravotnej poistovni tak som zvedava kedy nam pride odpoved.Kupila som mu pohankove mlieko a aj mi hned vypil 150tku tak mu budem davať zatial toto 🙂 .S ekzemom po očkovani sme až taky problem nemali akurát,že je stale chory,každy mesiac antibiotika už ich pomaly doberá a stale chrčí. ☹ Nam zase homeopatička objednala nejake homeo na posilnenie imunity,ale zase kožna povedala,že su to zbytočne vyhodene peniaze,lebo su strašne riedene. 😝

kaja73
2. nov 2010

@bluvatko Ved prave v tom riedeni je pointa homeopatie 😀 Nam krasne zaberaju na rozne problemy 😉

bluvatko
2. nov 2010

@kaja73 ved skusime a uvidime,či nam to pomože

katuska1974
2. nov 2010

@flowerska no nam vyliezli az tesne pred 10 mesiacom......starsiemu uz vo 4 mesiaci dva,tak to je riadny rozdiel...ale nemozu byt rovnaki i ked su velmi...ci vzrastom ci povahou ci hyperaktivitou...stale sa pozeram ci sa neda na chvilu niekde vypnut 😀 😀 😀 ale aspon viem ze ich mam...

flowerska
2. nov 2010

@katuska1974 presne treba aj vediet, ze existuju hehe

snehovavlocka
3. nov 2010

ahojte....my dnes mame sialeny dom 😖 deti sa predbiehaju,kto bude viac kricat.uz sa fakt aj tesim,kedy ich ulozim a bude tu ticho😀 aspon si ho budem viac vazit😀😀
S dcerou by sme mali ist coskoro na ockovanie😖 som zvedava,ako to zvladneme😅

flowerska
3. nov 2010

no pekne to ti nezavidim mne teda fakt staci jedno a vecer som najradsej ked uz drochme, my ideme na ockovanie tyzden pred vianocami a budu ho ockovat do ramien ako som zistila(((zajtra idem k zubarke boze nekonecny pribeh snad ma to nebude boliet ked mi da injekciu(((

ciefulik
4. nov 2010

ahojte, my sme boli na 3. očkovaní včera a malú boleli nožičky - spinkala od 6 do 6 na chrbátiku a ani nimi nepohla 😖 😵
v noci teplota 39 /v riťke pred odčítaním/ a o 9 ráno tiež 😖 joj, nech už je zajtra ráno, to by mohlo byť už ok
a taaak by som šla s kočíkom von, je kráásne 😖
@flowerska a prečo do ramienok?

miriam88
4. nov 2010

Ahojte dievcence. Uz si ma asi nebudete pamatat. nebola som tu skoro rok. niektore z vas nepoznam, ale zoznamime sa. predtym som pouzivala nick fialka88, teraz som miriam88 a mam dceru Veroniku, ktora sa narodila 6.12.2009.:-) Inak, my sma tiez vcera boli na tom ockovani. Teplota zatial nebola, ale ma to dost zapalene a dnes len mrncime. tak sa tesim, ze som opat medzi vami. 😀

flowerska
4. nov 2010

@ciefulik no to ani ja neviem, ale vsetci mi tak hovoria ze tretia vakcina ide do ramien tak uvidime, a davala si jej paralen na horucku, skore uzdravenie prajeme)))

flowerska
4. nov 2010

@miriam88 vitaj

snehovavlocka
4. nov 2010

flowerska zubarka?tak o tom by som ti mohla rozpravat dlllllllhu story 😖 a ty dostavas injekcie?ja bez.teda ak ti idu tahat zub,tak rozumiem,ale inak.....?

katuska1974
4. nov 2010

@miriam88 ahoj,skus jej dat obklad zo studeneho mlieka na nozicky,stiahne to to ubolene,nam to pomohlo,sice je to babsky recept,ale ani tie nie su obcas na zahodenie.My mame ockovanie posunute az na zaciatok decembra,nehojilo sa nam to prve z nemocnice.Takze nas to este len caka.......skore uzdravenie. 😉