icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

kaja73
6. mar 2011

@dena69 U nas je každa stolička v inej faze prerezavania-jedna takmer vonku,druha ciastočne a tretia ma vonku prvy cípik.Tie trojky su vsetky tesne pred prerezanim.Nam pomaha cez den chamomila ch 15 a ch 30,pulsatila ch15 a na noc viburkol.Paralen čipok som dala dokopy asi 4 krat za celu dobu.

dena69
6. mar 2011

@kaja73 ja so mu dávala chamomilu ale strašne rýchlo sa to míňa...a treba tam dodržiavať odstup medzi jedlami nie?pulsatila sú tiež granulky?vyburcol mu ide teraz kúpiť to mu dám na noc,lebo cez deň sa to ešte ako tak dá.my máme dve prerezané tak,že vonkajšia strany stolice je vonku a tretia sa tlačí...

kaja73
6. mar 2011

@dena69 Ono stači ked si na cely den roztopiš 5 guličiek,das do striekačky napr 10ml a postupne davas počas dna,po 1-2 ml.Pred jedlom alebo po jedle cca 15min.Riedenia 5ch,9ch,možes davat aj každu hodinu,15ch 3-4 krat za den a 30 ch raz za den.Pusatila su tiež guličky,davaju sa ak je dieta velmi plačlive,ale nie až tak nervozne.Chamomila sa dava pri nervozite a jedovani sa babatka.

tinika
6. mar 2011

@kaja73 my mame tiez chamomilu, ale nejak ju nedavam, ale maly je uz par dni taky plačlivy, mame von uz dve stoličky ale nie cele a dalsia sa tlači

dena69
6. mar 2011

@kaja73 a ja som mu to dávala triktát denne 5 granuliek...tak mi povedala odborníčka v lekárni 😠 no ked budú mať tak kúpim aj chamomilu..

kaja73
6. mar 2011

@dena69 neboj nepredavkovala si ho,len je to zbytočne.Pri homeo nezvysuješ silu učinku,tym že jej daš viac. Ide len o informaciu pre telo.Napr.ked ti poviem,že zajtra pridem,tak či to poviem raz alebo sto krat,stale je to len ta jedna informacia.A tak je to pri homeo.Ta ista info.je v jednej guličke ako v 100 guličkach.Predajcom ide o biznis,aby sa to rychlo minalo,vedia, že sa nepredavkuješ a tak to tak odporučaju.Ide skor o to kolkorat za den podas homeo.Preto radsej jedna gulička castejšie,ako narazovo 10.Ale nase deturence este cucat guličky nevedia,tak ich treba roztopit a robit to po jednej je strata casu.Doležite je riedenie,čim vyssie čislo, tym dlhšie učinkuje a stači podat menej často.Ale nie je to silnejsie riedenie,je praveže viac riedene,ale aj viac potencovane-čiže potriasanie je robene viac krat.

stankapk
6. mar 2011

fuha baby vy mate ale zubov 😅 miske zatial idu len horne dvojky, ma len 6 zubkov. to si este uzijeme... ale musim povedat ze v noci je perfektna, ak nie je chora prespi celu noc, len cez den je taka nespokojna a umrncana...

kuspitka
7. mar 2011

ahojte.podavam sparvu...
teplotu nemáme,ale tak velmi sme zacali kaslat,ze to nieje mozne a v piatok je ta svadba....

boise
7. mar 2011

@kuspitka toto sme mali aj my, nam neskutocne pomohol stoptussin, za dva dni bolo po kaslani... 😉 vyskusaj...

kuspitka
7. mar 2011

@boise jaj jej davam co nam dala lekarka,ale uz nevladzem stale je namne place.ja uz neviem co jej je

boise
7. mar 2011

a co jej dala? aky sirup? alebo ma atb?my mame to iste, ja mam tiez takeho umrncaneho jedosa...a kasle sucho alebo tak hlienovo?

lenusiknr
7. mar 2011

ahojte, vidim ze sa vsetky trapime s tymi zubkami. ja som tiez kupila chamimil 15, nurofen a panadol sme davali uz dost dlho.. a dokonca ma moj kubko spodne zubky trochu cierne. niekto vravel, ze je to z nich kvoli zelezu, sladkosti nepapame tak fakt neviem...
stale nemame vonku ani len kusok zo zubka ale uz tri noci sme prespali cele 🙂 klop, klop... to som mu nedala ziaden liek proti bolesti nic, akoby to ustupilo ale zubky nikde ☹

lenusiknr
7. mar 2011

@dena69 kubik uz nechce pit ani v noci takze rano skoro uplne sucha plienka.. neviem ci je to dobre... ale cez den vypije co to zo salocky no tiez nie moc.. ako ty vravis bud vypije skoro vsetko alebo si len cucne a potom obrati poharik a pozera sa ci to kvapka na zem 😀 ale on si vypyta pit najradsej drobceka s pohara skleneneho..
kolko ti vypije maly mlieka cez den? ja uz neviem co robit no mne mlieko uplne odmieta... vypije tri glgy a konec.. nechce...

kuspitka
7. mar 2011

ozaj.vase deti chceli od zaciatku v postielke buvat?nasa len 15min dnes buvala...

dena69
7. mar 2011

@lenusiknr no neviem kolko mlieka vypije lebo my sa ešte kojíme a ked nepije iné tak je aj každú hodinu na ciciku... 😝 ale dnes sa snažím postupne podávať vodičku aj po obede som mu dala vodičku tak si ani nepýtal ciciku 😀 nám sa tie zubále tiež na nejaké tri dni zastavili aj kakal len raz za deň a dnes ráno už mal zase riedke tak uvidíme... 😢

dena69
7. mar 2011

@kuspitka no ja ti neporadím lebo malý spáva so mnou... 😝 ale je pravda ,že ked bol maličký a večer po kupkaní som ho tam uložila a on si pekne zaspal 😉 teraz sa uspáva večer na velkej posteli a to tak,že ležím vedla neho a on zaspinká 😎

kuspitka
7. mar 2011

@dena69 tak aj nasa,ale ked e chora nevie zaspat tak ju musim uspavat na fit lopte.ako aj teraz

stankapk
7. mar 2011

@kuspitka nasa od narodenia zaspava a spinka uplne sama vo svojej v postielke. ziadne uspavanie, v tomto je uplne uzasna. a ked bola chora a mala kasel, velmi jej pomohlo ked spala na vankusi, alebo trosku zdvihnite postielku aby mala hlavu vyssie.

kuspitka
7. mar 2011

@stankapk moja ja by sommmusela dat malu plakat ,aby mi zaspala...

lenusiknr
7. mar 2011

@kuspitka kubko do 7 mesiacov spaval snami na manzelskej, od 7 sam v postielke ale niekedy spi snami ak je zla noc.. ale uspavame sa znova na rukach...on bol od narodenia pestovany mali sme reflux, potom kocar, manduca, okola roka uz zaspaval na velkej posteli pri mne... no od rastu stoliciek sme znova na ruckach.. ale nestazujem si.. zoberiem ho na rucky, ulozi si hlavku a do 5 min. spi ci poobede alebo vecer...
plakat som ho nikdy nenechala.. ak ho dam do postielky a poviem haji haji si mysli, ze sa ideme hrat a tiez by mi tam plakal ako tur... podla mna si sami povedia ked budu chciet spat bez nasej pomoci🙂

lenusiknr
7. mar 2011

@dena69 my tiez od dnes kakame normal🙂 aj papame , este do vcera mi skoro nic nezjedol.. teraz len cakam ci sa nam to zasa vrati alebo nie.
a cajik davas drobcovi?

kaja73
7. mar 2011

@lenusiknr moj starši si to povedal v 10 rokoch 😝 😀 😕 Dovtedy som musela spat s nim.A do 2 a pol roka bol uspavany na rukach.Holt su aj take deti-ked ich nechceš nechat urevat sa k bezvedomiu.A ked bol starši,tak sa bal samoty a tmy.Nemala som srdce nechat ho vystraseneho sameho v izbe.To len ako pikoška. 🙂

kuspitka
8. mar 2011

tak boli sme u lekarky dostali sme lieky.malej brali krv na moju ziadost zajtra bude vysledok.

kaja73
8. mar 2011

@kuspitka Držim palce,nech je všetko OK. 😉

kuspitka
8. mar 2011

@kaja73 dakujem,ved uvidim zajtra vysledok

boise
8. mar 2011

@kuspitka super ze si poziadala o tu krv 😉
a inak vsetko dobre k dnesnemu sviatku, zeny 😉 😀

kuspitka
8. mar 2011

@boise hej aj ja som rada.aspon budem vediet vsetko,ze je ok.
aj ja vam prajem ,zeny vsetko dobre

boise
8. mar 2011

@kuspitka ved prave, budes aspon kludna. Aj ja som si minule vyziadala, dokonca aj rozbor mocu, nech som kludna...potom som si kupila aj take ocikavacie papieriky na moc, ked sa mi nieco nezda, vycika sa do nocnika a otestujem, ci je vsetko ok 😉

kuspitka
8. mar 2011

@boise len nasa sa boji nocnika.tak ju nenutim,lebo sa bojim,ze nakoniec mi tam nesadne

boise
8. mar 2011

@kuspitka jasne, nutit netreba, este ma cas 😉 existuju aj take sacky na odber mocu inak, tak som to robievala, kym mi nesedel na nocniku..