icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
23. jan 2010

lia - ja tou rurkou kružim dokola ked ju ma v nutri a strkam hlbšie a hlbšie
a ked maž manžela pri sebe tak nech on pri tom masiruje bruško
a ked citim že tlači vytiahnem rurku a on sa vykaka a pokračujem až pokim necitime že bruško je mekke a nepolavilo sa mu
teda dlhšie to skušame
lia - moc neplače iba ked si pita papať inak nie
slinky teču skor ako maju vinsť zubky ešte len budu sliniť riadne
my večer zaspime na ciciku tak ani nevie ked spi či v obyvačke či v spalni ..........

noemi01
23. jan 2010

lia - mala nech pije veľa aby sa jej stolica zmekčila 😉

lia
23. jan 2010

tak ty mas ukazkove dieta noe 😀

lia
23. jan 2010

jaaajjjj 😀 nodnes som jej dala aj vodicku,aj zo mna taha,zajtra zvysim davku vody

noemi01
23. jan 2010

a doktorka my stale vravi že treba deti veľa chvaliť
a by si neverila ked vypravam o malom ako počuva a bystrí

saska73
23. jan 2010

noemi a ako to riešiš v noci s kojením, ako máš malého pri sebe uloženého? pritiahneš si ho na kojenie po ležiačkky alebo ako?
My ho máme na rozbalenej perinke s tou kokosovou vložkou prikrytého dekou, ked začne cmukať, že je hladný, pritihanem si ho k sebe, nakojím, zväčša na prsku zaspí ale ked ho odtiahnem na perinke na pôvodné miesto, tak sa zobudí a je aktívny až moc, rukami šermuje - no vrtulníček a dudku - buď nechce alebo úplne v amoku za ňou, to mu ju musím držať

lia
23. jan 2010

aj nasa strasne uz vykecava ked jej rozpravam,taka je zlataaaa

noemi01
23. jan 2010

lia - vieš ja som bola tiež dobra ako dieťa aj manžel
tak to ma po nas asi
ale v puberte to bolo s nami horšie 😀 😀

lia
23. jan 2010

no sak to,dufam,ze nebude po mne 🤐

noemi01
23. jan 2010

saska - mali je na kraji ja som v strede a mala na druhej strane
aby mala nespadla aj mali mam po kraji stoličky a ešte vankuše
no len sa otočim ked sa začne hmiriť a dam mu papať ešte v polospanku a spinka dalej
moj je zabaleny veľa grckame ale nad ranom okolo 5 mu dam dole ortopedicke sa ponaťahuje a poprdka si tak lepšie a potom ho už nebalim ani do perinky
no ja mojho v spanku premiestnujem jedna radosť tak si zvikol raz je v jednej izbe raz v druhej a stale tak cestuje po byte

noemi01
23. jan 2010

lia - ty si bola zla????? 😀
tak zase ja malej moc nezakazujem ved aj ja som robila zle veci aj v blate sa hrabala a malej to nezakazujem
aj do kaluži som skalala nech skače aj ona aj tak my povie však sa opere 😉

lia
23. jan 2010

vy pouzivate este zavinovacky??my uz davno nie,pride mi to uz smiesne pre nu,je nejaka velka uz na zavinku

lia
23. jan 2010

nie,ked som bola mala,tak som bola este normalna 😉 😀

noemi01
23. jan 2010

lia - ano koli tomu grckaniu ho balim ešte aj ked nožičky už vitrčaju
lebo lepšie sa my tak polohuje do boku
a v kočiku ma teplejšie ked je v perinke

noemi01
23. jan 2010

lia - 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lia
23. jan 2010

v kociku mame aj my zavinovacku dekovu,ale ta je velka

no lucim sa s vami,musim,nevladzem uz dnes,papa

saska73
23. jan 2010

lia 😀 😀

noemi01
23. jan 2010

lia - ahoj
a hadm malej už bude dobre
idem aj ja sa premiestniť s malim do postele
papa

saska73
23. jan 2010

dobru kocky 🙂 😉 a pokojnu noc prajem vsetkym

zvalka
23. jan 2010

Kym som vas docitala,aj ste zalahli 😉 tak dobru nocku 🙂
lius,ja som kupila pampers 4-9kg active baby a jedna vysla cca 4sk.

cmeliacik
23. jan 2010

ahojte, idem sa k vam pridat, tiez mam skoro vianocne babetko, vlastne mikulaske... necitala som si vsetko, ale z poslednej strany mozem aj povedat, ze zavinovacku uz nepouzivame a v noci mame maleho v postielke, takze na kojenie si ho vzdy vyberam z postielky, ale nastastie po kojeni hned spinka...papame kazde dve - tri hodiny a niekedy uz konecne vydrzi aj styri - pat hodin. ako casto kojite cez den?

meinkonka
23. jan 2010

caute babky,

kedy kupete detuchy? pred papanim ci po??? kedy?????

cmeliacik
23. jan 2010

my po papani... pred papanim je krpcek nervozny...

meinkonka
23. jan 2010

ahoj cmeli
moj spi bezne 3-4h v noci niekedy aj 5-6h potiahne. ale v poslednej dobe je cez den aktivny a to ho aj kazdu hodku musim prikladat. a nic netecie, lebo sa mi nestiha tvorit ☹

aj ja kupem cca tak pol az hodku po papani a po kupani ho zasa nakojim.

kozmetika - ja kupem v cistej vode, len vlasky umyvam tym modrym velkym z dmka. a vcera som ho prvy krat natrela mliekom johnsons

lia
24. jan 2010

helouuuu

zvali,aj take existuju??my sme kupili 3-6kg
mein my kupeme kazdy den pred papanim,po papani s nouu nemozem manipulovat.nasa spi v noci od 20:00 do 2:30,potom od 4 do 6:30 alebo do 7:30

pietra
24. jan 2010

ahojte 🙂

ja kupem tak ako mainkonka, teda po papani tak pol az hodinu a po kupkani si pyta zase papat. Ked je dobry den (alebo mame stastie 😀 ), tak chvilu po 21 zaspi a spi cca do polnoci, po nakojeni idem s nim spat uz aj ja a potom je hore okolo 3, 5.30 a 7. A potom zvykne doobeda zaspat az okolo 9 alebo 10 😝

lia, pampersky su vo velkostiach 2-5, 3-6, 4-9, 7-18, ... Ale tie kg su podla mna vzdy len orientacne. Pri Marcovi to neviem posudit,kedze este aj kg spada do tych 2-5 a su mu dobre. Ale pri Kike vahovo kolkokrat zodpovedala este jednej velkosti, ale uz ich precikavala a museli sme prejst na vacsie, alebo naopak, vahovo sa uz nemala do predchadzajucej velkosti zmestit, ale bola jej dobra a ta vacsia jej bola velka. Takze treba vzdy v kazdej znacke odskusat, lebo aj medzi jednotlivymi znackami su rozdiely vo velkostiach, aj ked kg su urcene rovnako

aela
24. jan 2010

lia, mm sa ani nemusi pytat, ci sa mala nanho podoba, ten ju nezaprie, aj keby chcel, este aj trikrat za sebou kycha ako on 😀

aela
24. jan 2010

cmeliacik vitaj, moja tiez v noci dobre prespi a kojim ju kazde 3 - 4 hodky, cez den je to horsie ako kedy, k veceru to je aj kazdu hodku, pol hodky je na ciciku a pol hodky ju tisime 😀

trpezliva
24. jan 2010

Ahojte.ja akurat satkujem,malej sa v nej velmi paci,potom vyfotim.uz som bola aj behat rano,teraz je na rade muzik.ja mam 3tie megabalenia pampersiek newborn,tak dufam,ze ich aj vyuzijem,lebo aj johanka rastie strasdne rychlo. Lius,tak to super spinka tvoja lea!aj ty sa aspon vyspis. My pokupeme kazdy 3den,a papame pred aj po.🙂

aotrnavska
24. jan 2010

caute baby,konecne som sa dostala k pisaniu.my sme mali dnes perfektnu noc...mala spala od 20-21,potom zaspala o 22 - 03 a od 3.30 do 8.30.teda som sa super vyspala....dala som jej papata zase spi.cakam ,kedy sa zobudi,lebo ccheme ist von aj ked je u nas -7,no krasne svieti slniecko a nefuka,tak sa pojdeme prejst k svokrovcom na nedelny obed 😝 aspon nemusim varit 😀

mein...my kupeme tiez pred papanim,sice mala je nervozna od hladu a reve ako tur,ale potom sa pekne napapa a spi tak cca 3 hodky...ked kupeme okolo siedmej,o 20tej zaspi,spi tak do 23tej,potom sa napapame a spi tak do pol piatej,piatej a potom sa opat zobudi o osmej ,pol deviatej.

ja som teraz kupila babylove 3-6kg,ale malej su nejake velke,balim ju uuuplne nadoraza este sa mi zda,ze su jej velke na nozickach.mali sme predtym papmpers newborn a tie boli super.aj ked aj tieto babylove su velmi dobre,len velkostne asi este nesplname normu,pricom mala ma 3800g.

ste sppominali,ze nejake plienky bella su dobre.kde ich dostat???v bille a kauflande?a kolko priblizne vyjdu:lebo tie babylove sa velmi oplatia,je ich 50 v baliku a vydu na 5,60eura.este tusim zvalka spominala,ze su dobre tie klasicke zelene tescacke plienky...musim vyskusat,lebo zatial som otestovala len dvoje a s oboma som bola spokojna.

tiez som zatial mala len dvoje vlhcene utierky,babylove sensitive(biele) a modre z tesca a mala zatial nemala ziadny problem s ritkou.teraz som kupila babylove zelene s kamilkami,tak som zvedava,ci budu tiez take v pohode.