Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
bre ranko...mame za sebou dalsiu ukazkovu noc 😵 od deviatej maly spinkal do 1nej a potom vstaval nieco pred 6tou...och keby to takto bolo stale....
len rano mame nepokojne...trapia nas vetriky 😖
dobré ránko,
ja už neviem, čo robím zle ale mne malý včera od 15.10 do 00.05 spal len 3 razy po 15 minút. A večerný kúpel na neho funguje naopak - úplne sa preberie. Tíško sa mu prihováram, stlmíme osvetlenie,...
lubkaeck - obracia sa tvoj malý z chrbátika na bruško ? Môj ako začal ale pred 3 tt a som sa tešila, tak teraz prestal, už som ho to dlho nevidela urobiť
zuzankaro - no pekne ti priberá 😉 ale never tomu, že čisto kojené deti nemusia mať stolicu aj niekoľko dní - Majuško je ako prietokový ohrievač 😀 😀 😀 - niekedy papá a kaká súčasne,akože na sekundu prestane ťahať a šup do gatí 😀
A má už 4700 g, pôrodná 2500, po operácii 2200 - takže pahltník je to riadny 🙂
meinkonka - a keď mal tak silnú žltačku, spýtaj sa, či ho musia očkovať tak skoro. Môj dostáva vakcínu proti tbc až v 2 rokoch a včera mi jedna mamička napísala, že kedže bol operovaný do 1 roka by nemal dostať žiadne očkovanie. Neboj, on to tvoj všetko dobehne, ber to tak, že je o niečo mladší, kedže bojoval dlho so žltačkou, to sa všetko rozbehne, aj papanie. Viem čo hovorím, tiež mi bolo všelijako, ked malý pil len 30 ml namiesto 80 ml, sestričky do mňa hučali, že nech dávam nutrilon, že nepriberá a nemôžeme ísť domov. Zohrievali (asi naschvál) 100 ml môjho mliečka a zvyšok sa vylieval, mi to bolo ľúto, prácne odstriekané mliečko a takto sa ničilo. A on potreboval len čas a pekne sa rozpapal.
dobre ranko
neni nič krajšie ked vas zobudi dieťatko usmevom
naš sa dnes tak škeril na nas 😀 😀
ahojte. akosi nemam cas tu pisat, ale poctivo vas citam.
saska aj mne doktor povedal ze plne kojene deti nemusia kakat aj 5 dni, ze je to ok, lebo ja som sa to pytala, pretoze som zo zaciatku kojila a maly tak kakal. teraz ked sme na umelom mlieku tak maly kaka raz za dva dni. a to sa na to kakanie chysta cely den 😒
inak nas marko je asi hyperaktivny on vydrzi cely den nespat, nemozem pri nom nic urobit.niekedy som totalne unavena.a v noci je kazde dve hodiny hore lebo je hladny. a je taky hlados. kazde dve hodiny zje 90ml.a to akoze by niekedy chcel jest aj kazdu hodinu, mam co robit tie dve hodky s nim vydrzat.
v pondelok mame poradnu tak som zvedava kolko pribral.
baby a chcem sa spytat tie co ste uz boli na prehliadke po sestonedeli ake to bolo?bolelo?ja sa tak bojim, bola som riadne nastrihnuta este aj teraz ma to obcas boli.a na buduci tyzden uz na prehliadku joj ☹
slinky vam budu tiecť moc a neznamena že idu zubky tie možu vinsť omnoho neskor ako dieťa slini 😉
ale kamoškina mala už mala v 3 mesiacoch
zuzankaro - krasne priberate
vlastulka - my mame za 7 tt + 2 kg
zuzitka - no to ste preskočili to oblečenie 😀 taka mala guľka je 😉
ked ma mali pupačiky na tvari lekarka povedala že su to poteničky čo mam davať??? liehujem tvaričku a natrem sudokremom a zda sa my že sa mu to visušuje je to dobre???ma to len na ličkach nechapem na ličkach sa poti???
Ahojte. Saska,moja takisto papa/kaka,sekunda prestavka,sup do gati a pokracuje 😀
tie pridavky som nakoniec mala zahrnute v tych prispevkoch 😅 Tak je to oki.
Dievcata,aj vam babatka tak pokasliavaju?akoze nie je chora,ale taky falosny kaslik,akokeby zabehlo... ??
saska - už ma tvoj 3 mesiace už nebude moc spinkavať 😉
ako piše herminka kojene dieťa nemusi dlho kakať
mala my nekakala aj 10 dni a bolo ok
a maly ten taka stale aj 10 krat za den
a v noci 2 krat dnes 😕
herminka - nebolelo ma to však ja som ešte otvorena 😀 a pozeral ma zvnutra vaginalnim sonom , zobral krv na krvny obraz
zvalka - hej ked mu slinka zabehne si pokašle 😉
Hermi,mna kontrola na gynde nebolela.bola som vcera.vsetko oki 🙂
ahojte maminy
vcera som neodpovedala, lebo ma mlada vyhodila od pC 😀 😀
miili a zuzankaro simca kaka kazde tri a z tyri dni a sama, ja jej nepomaham, lae poviem vam, ze tie prdy medzi tym stoja zato 😀 😀
saska mi takto pri jedeni prdime 😉 ze chvilku pauza a taka rana 😀 😀 😀
vlasti dokrmujem ked si este pyta, napr. rano dostane 60 a potom sa kojime, ked ideme von stiahne preventivne 30 a potom vecer sa s prepacenim nevie dozrat 😀 😀 to sa kojime a dokrmujeme kazdu hodku 😉
rush super noc 😉 ani pri simone sa neda rano spat, lebo ta sa v spanku tak puci a vzdycha a mrnci a pritom spi 😀 😀 tak jej masirujem brusenko 😉
zuzitka waaaw nema alex nejako moc kil? 😕 to je riadny papkac 😀 😀 ta dobre musí boliet chrbat...
my ideme dnes do poradne, tak som zvedava ako dopadneme 🙂
zvalka - vidiš to, sú si súdení 😀
áno pokašliava, niekedy aj viac razy po sebe, soplík žiadny. Zo začiatku som ho veľmi úzkostlivo sledovala. Neviem čo to je, ako včera mein písala, aj ten tichý reflux to môže byť 😖 dúfam, že nie
hermiinka - kontrola u gyn. ok, nebolelo to, ale bola som siahnutá až až
Akú nosíte podprsenku ? Stále na dojčenie, aj v noci ?
tak fajn, som si myslela ze to bude boliet. to mam asi traumu z porodu 😉
a ten kasel ma aj marko, nieje chory. ako keby si chcel vynutit pozornost potvorka
Ja sa opytam na ten kasel,dufam,ze nie ten tichy reflux...
Sasi,ja len kojacie nosim podprdy.
Včera manžel zaspinkával malého: " zhasnúť motory a do hangáru, pšt, už ti dnes skončili letové hodiny, dneska máš nalietaných motohodín aj za zajtrajšok, natankované máš z dvoch tankerov, prechlastaný motor, tak ticho, vrtulníčky v noci nelietajú, tak spať " 😀 😀 😀
zvali aj my kasleme a niekedy tak dobre hlienovo 😒 ale ked jej taham sopliky tak nic, takze asi to tak ma byt 😕
saska ja podprdu nenosiim 😀 😀 len ked ideme von 😉 lebo mne mliecko netecie mimo 😒 a laktacna mi povedala ze didi maju byt volne 😀 😀
saska 😀 😀 😀 😀 tatino si to uziva 😀 😀 😀
inak my sa preto kupeme o 17,00 lebo mala bola tiez mooooc cula po kupkani 😉 😀 a tak ma cas do osmej sa ukludnit 😉
saska - nosim push - up
herminka - aj ja som mala traumu po prvom porode som myslela že už k sexu nikdy nedojde 😀
a ten reflux - ja važne tomu neverim že to maju vaše babetka lebo to by boli chore asi všetky naše deti
a ja verim že moj je zdravy a to mala iste aj dominička a je uplne v poriadku nikdy my chora poriadne nebola
tak važne by som to neriešila
ešte su moc malička a tieto 3 mesiace su najhoršie plačkaju zle kakaju................ potom sa to upravy
a ja prcham ideme na nakupy
potom vas dočitam
pekny den
u nas svieti slniečko 🙂
Saska 😀 dobry mm 🙂
dievcata,ako vyzera ta hrazdicka z dm? Da sa nejako upevnit nad postielku? Na taku cestovnu?
Ahojte!Ja som tu nebola ani nepamatam.Icedm vas aspon zbezne docitat co je nove.My sme v nedelu krstili.Matusko bol cely cas hore ale ani nezamrnkal.Mozno aj preto,ze sa v kosotle pokakal a hrialo ho to 🙂 My sa mame celkom fajn.Dnes idemem ku koznej bo ma uz druhy tyzden take male pupaciky na lickach.Myslela som ze su to potnicky,ale ma to len na tvaricke.Obvodna povedala z eje to ekem,tak ideme ku koznej.
ahojte 🙂
tak noc bola po vycerpavajucom dni dobra, po zaspani pred polnocou papal o 3 a potom rano o 7
ja podprdu doma nenosim alebo len vynimocne, a v noci vobec nie. Ale kazdy den si musim dat ciste pyzamo, lebo v noci mlieko tecie. Ale na tvorbu mliecka pomaha aj to, ze nie su prsia stiahnute v podprsenke. A mali by sa vetrat aj kvoli zabraneniu kvasinkovej infekcie
na niektore deti kupanie posobi ako zivotabudic 😀 ja som preto dcerku istu dobu kupavala rano a nie vecer 😀 ale na Marca to nema ani prebudzajuci ani uspavaci ucinok
zvalka, ta hrazdicka sa uchitit neda, ju len postavis nad dietatko. Ale mozes ju postavit aj do postielky
pietra - tak to ti malý pekne spinkal 😉 ne zaspal tesne po polnoci, papal 5.15 a teraz az 8.20, stále spinká 🙂
sasiiiiiiiiiiiiiiii 😀 som sa nasmiala...
idem sa dat dokopy a idem na gynekologicku prehliadku...neviem si predstavit, ze sa mi tam bude rypat...uz teraz vidim tie hviezdicky...dufam, ze to prezijem...aj ked hovorite, ze nebolelo...strasne sa bojim 😅
juuuuj som uuuplne dojata...maly zacina chytat hracky 😵 😵 😵 bossenku zo dna na den sa meni...mi pride stale vacsi a vacsi...ako ten cas leti...a my sme uz tiez zdvojnasobili porodnu hmotnost 😅
Diky pietra.taku nejaku mame,tak uz som jej tam tu dala.zahrala sa a buva .🙂
Takze moc som toho nepocitala,ale nieco predsa....Zuzit drzim ti palce.Neviem teda ako to cele pokracuje,citala som to ako odisiel....S takym chalpom je to natazko..Ja to poznam.Ja som tak s mojim ,,bojovala,, skoro cele tehu....Nastastie ten moj sa uvedomil,zatial-klop klop.A to ze budes sama?Na to si clovek zvykne.Aj ked to trosku trva.A v podstate nie si sama.Mas krassnych,zdrvaych syncekov. 😎 Drz sa!!!CMUK
Ozaj,ja uz som dostala menzes...Od soboty tak krvacam,ze dovi dopo...Ja som mala aj pred tym silne,ale toto 😕 Ale zvlastne je,ze ma nic neboli,ani brucho ani krize....No,ked to krvacanie nutisi do zajtra musim volat dr.Vy ste mali aky prvy menzes po porode?
Ahoj babo,tak fajn,ze sa uvedomil a vyriesili ste to 😉
babo,ja som mala normalnu mrchu.nie silnu.tak 5dni.
babo ja som mala silnejsiu ale len 5 dni 😉
pietra a co stoji ta hrazdicka? 😕
iwa, ja som ju este nekupovala, ale niekto z vas mi pisal, ze po uplatneni kuponu na zlavu vysla na 550Sk, cize ak dobre ratam, tak je to 18,26€

pietra ... no o to lepšie bude spinkať v noci 😉