icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

millada
5. feb 2010

lubi 😀 Tak jej ho vezmi a povedz, ze uz musi ist spinkat, snad pochopi. Či nie?

noemi01
5. feb 2010

milada - vobec nie si zla mamina
dieťa treba davať spať stale rovnako a papať kedy si vypita
a neriešiť papa stale a dlho ako mu to vyhovuje tak papa každe je ine preto NEPOROVNAVAJTE

lubka - to neznašam
moja by ho iba pestovala
a jej vravim že damianko sa nepestuje čo s nim budem potom robiť nemam iba jedno dieťa aby som ho stale na rukach nosila .........
a ona že aj peťko sa natriasal bude sa aj damianko 😠 😠
ale jedno sa my pačilo mala my vedela vicitiť falošnych zlich ludi
a ešte len sa na nu pozreli už začala plakať a pri svokre stale 😀

noemi01
5. feb 2010

milada - mojej vypravam ideme papať musi spinkať a ona sa robi hlucha 😠 tak jej ho zoberem 😉

millada
5. feb 2010

noe, to teda mate svokry 😒 Ja sa našťastie nemozem stazovat 🙂
a dakujem za povzbudenie... 😉 Normalne by som vratila čas, aby som bola k malej lepšia 😔

lubkaeck
5. feb 2010

juuj sa vam to vravi, ale ved ja si to vyriesim 😉 dufam 🙂 😅

noemi01
5. feb 2010

milada - a čo si bola zla???
len si nevedela čo mala chce
deti su prefikane každy den skušaju nove finty jeden den im vyhovuje to druhi den ine treba skušať a biť popredu pred dieťaťom

lubka- ja som byvala 2 tt u svokri ked dominička mala par dni a hotova kastrofa to by som tu zapisala veľa stran 😀 čo všetko mi vyviedla z malou
moje nervy v čudu
ked sme sami je nam dobre nikto nevie čo robime

vlastulka
5. feb 2010

My sme boli dnes na prechádzke, ale vonku fučí ako v Rusku 😝 A ešte ten sneh sa topí už, tak po tej brečke sa nedalo ani ísť.. Tak to mám aj s posilovnou 😀

Noe tie náušničky čo sme si kupovali, tak ich ihned nastrelili, teda už ostali v ušku, a vybrali sa až po mesiaci, ked sme si dali svoje zlaté. Teda vlastne tie naušničky akoby prestreli to uško 😅

Ja si tiež nemôžem sťažovať na svokru 😅 Nápomocná je kedy ju potrebujem 😀 A to vie, že popestovať a ihned položiť do postieľky, žiadne natrásanie a podobne 😀 To som jej ešte pri Viki povedala 😀 Ale zasa Viki sa nerada pestovala, tá vždy na rukách plakala, ale Sofi sa páči 🙂

janula17
5. feb 2010

ako to ze svokry su si vsetky take podobne? 😀 moja tu bola niekolko dni po narodeni Dominika, a vkuse ho vlacila na rukach, spievala mu a natriasala ho aj niekolko hodin. mala som sice cas na seba, ale trvalo 2 dni kym si maly zvykol ze ja ho vlacit nemienim. Ale co jej povies? ako to riesite vy?

noemi01
5. feb 2010

vlastulka - my sme dnes nejšli u nas by nas odfuklo a ani by som sa daleko nedostala s kočikom mala som problem malu tlačiť na sankach
aj nam dala decka jej naušničky na mesiac ja ani neviem ako sa to stalo 😒
aj to po čase hnisalo .........
a dokonca naušnice nam zčerneli 😕

tak to mate dobre svokri ta moja je niejaka nechapava hlucha 😀
ta my mojho nespusti z ruk ak ked spi

janula - neviem na moju nič neplati muž na nu aj skrikne že čo ho natriasa ja som ešte neprišla na chuť tomu na čo natriasa každy dieťa 😠 aj som jej vysvetlila že to neni dobre koli hlavičke
stara škola

millada
5. feb 2010

idem kupit malej kolotoč nad postielku. Ktory by ste vybrali. Mne sa viac pači ten s macikom, ale čitala som, ze deti viac vnimaju take pestrejšie farby, aj ked bledšie su krajšie. Vraj ich viac zaujmu... 😕
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4597322 alebo http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6974273

pietra
5. feb 2010

millada, ja by som zobrala ten druhy, presne preto, ako si napisala. Deti v tomto veku zle vidia na svetle farby, ovela lepsie vidia zretelne jasne farby najma cervenu, ciernu a zltu

noemi01
5. feb 2010

milada - ten druhy
tiež presne preto ako si to opisala viac ju to bude zaujmať

trpezliva
5. feb 2010

ahojte, mne sa tiez paci viac ten druhy kolotoc s kohutikom 😉 . Nasa sa vydrzi kukat na kolotoc asi minutu. Ju nic nezaujima dlho, vlastne celkovo je strasne uplakane babo, trosku je hore a uz je mrzuta. Na stastie potom rychlo zaspi v satke, na rukach, na posteli /este stale len na brusku, inac nie je ochotna..no co uz/. V kociku jedine za pochodu, takze nehrozi, aby som ju mohla supnut na terasu. Dnes sme to skusili, ale ked sme chceli ist s Lili dnu, tak bola hned hore. To vam zavidim, ze vam babatka spinkaju na balkone..
Dnes mame presne 2 mesiace. gratulujem aj ostatnym oslavencom, tusim okrem nas su to len 2 chalani, co maju 5.tehu sviatok 🙂 .
V utorok ideme do poradne, som strasne zvedava, ako priberame..kebyze ju niekto vidi, ze kolko place, tak si pomysli, ze je urcite hladna...ale to viem, ze nie je, lebo kaka vkuse. Len ma proste taku povahu, ze by sa len nosila...a to som si myslela, ze druhe babo bude opak prvej..no prd.
nausnice nedam v ziadnom pripade..hlavne teraz nie, ked nosi pletene ciapocky, este to by mi chybalo, aby jej hnisalo a zapalilo sa usko.
😔

trpezliva
5. feb 2010

millada, super clanok si sem pridala.. 😉 . som si vydychla, pisali, ze ked chce spat na velkej posteli, nech spi...mne kazdy hovori, ze to je najhorsie, co mozem dieta naucit. Ale radsej nech spi tam, ako nikde. 😅

zuzitka
autor
5. feb 2010

ja som pri alexkovi nejaká "mäkká" 😅 😅

nechávam ho na velkej posteli spinkať, pri samkovi som to nedovolila
nosím a aj uspávam ho občas na rukách, čo pri samkovi nie

či si ho viac užívam, lebo dalšie miminko už nechcem ... alebo som taká naviazaná na alexa kvôli tej veci s jurom ... 😅

tami_tami
6. feb 2010

Dobré ránko prajem tak ako sa tu všetky máte? nestíham veľmi písať ale čítam sem tam posledné strany... dali sme si spraviť fotky cez fotolab - parada 1.2. som objednala večer, o 24 hodín mi prišiel mail že fotky sú hotové a o dva dni budú v zberni... čiže 4. som ich mala doma a sú krásne 😉 sa teším a prišla nám pozvánka na privítanie detí do života tak už rátam dni do 13. 🙂

ináč v škole sa mi nedarí - posledná skúška nedopadla dobre a je otázne ako to celé skončí ☹ ale vždy je pre nás všetkých útechou Niky a jeho krásny úsmev 😵

pietra
6. feb 2010

ahojte

zuzitka, ja tiez pri Marcovi ustupujem viac - spanie v posteli, uspavanie na rukach, viac sa nosi (ale Kika sa ani nosit velmi nechcela)

myslite, ze ta bruskova mast Pupik moze stipat na pokozke? Marco vcera stale plakal, trapilo ho brusko, tak som nakoniec vybrala pupik, pomasirovala a ked som ho znovu zabalila a obliekla, tak spustil strasny neutisitelny krik. Ale fakt srdervuci. A potom mm dosiel s tou teoriou, ze ho to stipe, tak som ho zas vyzliekla, handrickou navlhcenou to umyla (aj ked to uz bolo uplne vsiaknute) a fakt ostal ticho

millada
6. feb 2010

pietra, ak nema na brušku nejaku podrazdenu pokozku, tak by ho to nemalo štipat. Mozno ho to skôr chladilo, lebo je taky mentolovy 🙂

Aj ja idem dat vyvolat fotky. Triedila som, vybrala som fakt len tie najkrajšie a mam ich uz vyše 600 ks 😅 To bude palka. Ale tak zasa pamiatka 😉

pandula
6. feb 2010

600 fotiek len malej ??? 😕 to ako ste stihli ... my mame zatial len 400 a fotim teda dost az moc 😅

millada
6. feb 2010

jaaaj, nie pandul, to vseliake fotky z dovoleniek, plesov, oslav a tak. Malej nemam ani zdaleka tolko... Mala by som ju viac fotit 😅

pandula
6. feb 2010

co sa tyka spania milladka ten clanok mi fakt otvoril oci. nas tatko od zaciatku nespaval cele dni a my skusali vsetko tiez sme si mysleli ze je hladny tak na cecek alebo ze ma koliku a on len moc unaveny kto by tomu veril... jaj posledne 2 tyzdne spaval velmi dobre vzdy si dal poobede dlhsieho slofika rano hodku a niekedy aj na vecer hodku no ale vcera uplne ukazkovo podla clanku nespal ulozit sa nedal ked sme ho nosili na rukach tam sa mu nepacilo, v postielke nie , v nasej posteli nie, v kociku paneboze nie. nakoniec si troska schrupol v bouncery ale ked priatel prestal ho kyvat nohou tak hned oci otvorene nezbednik .. tak sme ho o 8 okupkali s levandulovym mydielkom pre babetka dostal velku flasku Umeleho kedze moje didky uz nic nemali vyzdimane a konecne okolo 9 odpadol... a hned po nom aj ja 😀

pandula
6. feb 2010

ved preto milli 😀 to je pekne mi nemame vyvolane nic. ale mam super tlaciaren dostala som od kamarata z jeho roboty dosla im cierna farba tak ju vyradili ... kupila ciernu za 6 libier a mam krasnu farebnu tlaciaren malinku sikovnu... uz som vytlacila par fotiek a su krasne len kedy na to budem mat cas.

pandula
6. feb 2010

inak co sa tyka kolotocu millli urcite farebny

my mame winnie the pooh .. kukni v albume a maly stale na neho pozera. tiez tie pesnicky miluje, hlavne jednu pri tej zaspava stale akurat sa to same vypne po 5 minutach takze ak este nespi jeden z nas to musi znova nastartovat 😀

pandula
6. feb 2010

si tu pisem sama zase jaaaaj

millada
6. feb 2010

pandul, tak ze uz davas UM? Nepodarilo sa to s tym kojenim vylepšit? 😨

a ten članok veru aj mne niečo dal, lebo ja som to brala tak, ze ked bude chciet, tak bude spinkat, ved vzdy je niekde ulozena a nemusim ju davat spat. Ale asi treba 😅

noemi01
6. feb 2010

ahojte

zuzitka - aj ja si viac uživam damiánka
aj ked dominika spava so mnou aj maly mne to nevadi a neverim že by som ich tak rozmaznala lebo mala sa mi nikdy nejedovala že toto chce........

pietra - neviem nedavam žiadne mastičky

tami - ty to zvladneš si šikulka 😉

my sme už rano boli v meste a stale spinkame

a v noci sme sa zobudili iba dva krat a zaspal sam 😉

pandula
6. feb 2010

no treba som ho prinutila po dvoch hodinkach teraz rano pekne protestoval ale cicikala som ho troska v perinke pustila kolotoc a vzdal to proste treba ich prinutit

stale kojim a odsavam a vcera sme 1 x dali umele od narodenia vtedy mal zopar flasiek kedze mne nedoslo mliecko az na 5ty den.

neviem co bude, radim sa s laktacnou poradkynou akurat som jej poslala dalsi email tiez chce aby som si pofotila bradavky a maleho prisateho a poradi viacej. dufam ze nieco z toho bude. davam tomu este chvilku skusam klobuciky je to zacarovany kruh

noemi01
6. feb 2010

pandula - my sme včera prvy krat neboli vonku lebo strašne fukalo a malemu to chybalo bol trochu mrzuti
dnes som s nim išla hned rano von a asi dospava 😀
on potrebuje si pospať na obed tie 2-3 hod . a doma my tak dlho nevydrži spať

noemi01
6. feb 2010

pandula - ešte ťa maly hrizie???
to je taki veľky kusavec 😀

pandula
6. feb 2010

no presne aj nas potom dospava ked takto buntosi na druhy den je dobre dufam ze dnes to tak bude
my vcera aj vonku boli na super prechadze slniecko svietilo a jemu sa ani tam nepacilo 😀

je to nasa pyrana mala. zle sa prisava je to asi moja chyba mala som ho lepsie naucit od zaciatku to si robime zle proste laktacna povedala ze neni ze 1 krat prisaje dobre a 2krat zle ze to je zle stale ze ked by dobre prisal raz tak to potom uz ide samo. neviem . asi sme to posrali ze sme museli pouzivat flasku zo zaciatku a tiez ze som odsavala a dokrmovala flaskou.

dnes mi nejak tecie mliecko len sa chytim prska a uz kvapkaaaa bude tu potopa zachvilku