icon

Videli ste dokument - Nemý výkrik?

ewisam
24. máj 2012

Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.

lilitela
31. máj 2012

@dusika11 ale to je ako dať dieta na adopciu. Čiže tazke

katrinka8
31. máj 2012

@vejula - ano, viem 😉 Zaujimalo by ma vsak, preco proti tomu skupiny, organizacie a pod., ktore su absolutne proti potratom, nebojuju... resp. aspon nevytvaraju natlak, aby sa tieto sucasti vakcin nahradili niecim inym. Cirkev je proti antikoncepcii, ale tu, kde sa priamo vyuzivaju potratene embrya, im to nevadi? Dost ma to zaraza. Podla mna je to teraz tak, ze tieto latky su pre vakciny nevyhnutne - cize aj kvoli tomu je mozno prave pre farmafirmy nevyhnutne, aby tie potraty proste fungovali. Neviem, mozno je to len taka konspiracna teoria, ale clovek nikdy nevie 😒

sirinka
31. máj 2012

@katja78 no, velmi by som bola prekvapena, keby nejake farma firmy suhlasili s niecim, co by potencionalne mohlo znizit ich prijem a ze by to dokazal pretlacit nejaky slovensky lekar....je ina cesta?...lekar a rovnako aj lekarnik by mal byt povinny pri predpisani lieku informovat o moznych negativnych ucinkoch...no, ale tych byva na letacikoch tolko, ze by ine nerobili len informovali a informovali...

ewellina
31. máj 2012

@minewka Ja som sa pýtala prvá. 😉

minewka
31. máj 2012
evkasus
31. máj 2012

@minewka ja som sa tie otazky pytala teba a preto protiotazka nie je pre mna zaujimava.
Kazda zena by povedala nieco ine...kazda ma ine citenie a ine vyjadrovanie. Ja som chcela pocut tu tvoju odpoved.

Myslim, ze s tebou je to dost o chytani sa za slovicka. Ako v mojom prispevku o sprenevere penazi. Islo iba o pointu, nie rozobratie skutocneho pravneho pripadu. Kludne som mohla zvolit iny priklad.

Myslim naopak ze si za potraty. Aj ked tvrdis opak. Lebo ak by si nebola, tak ta zaraza a diskutujes tu o tom ako su zabijani ludia medzi 8tt a 12tt...a je ich tisice. Myslim, ze tvoje slova hovoria za teba.

sirinka
31. máj 2012

@katrinka8 ale bojuje sa za to...len boj proti faramceutickym firmam nie je nic jednoduche...a okrem toho drviva vacsina ludi je za ockovanie, popieraju sa negativne ucinky, ak tak sa to berie ako sluzba dalsim generaciam...
a tie potratene embrya...pouzili sa nejake tkaniva z potratenych embrii na kultivaciu virusov, z ktorych sa nasledne mnozia dalsie a dalsie na vyrobu vakcin, ak som to spravne pochopila ja...

dusika11
31. máj 2012

@lilitela ano tazke ale mam kamosky co to urpbili ja by som to tiez tak urobila..lebo laska k dietatu aj ked embryjku..b mi nedovolila ho usmrtit..lebo..ved ujat sa nemusi..a aj donosit ale aspon by malo sancu,,

ewellina
31. máj 2012

@katrinka8 Ohľadom toho očkovania nemám veľmi jasno, ale ja to vidím tak, že tie deti by boli potratené tak či tak, preto použitie ich tiel pri výrobo vakcín sa dá vnímať podobne ako darovanie orgánov.

katja78
31. máj 2012

@minewka -tu je síce veľa čísel, ale nič o konkrétnych reálnych dôvodoch a okolnostiach, ktoré by sa za tými číslami skrývali...myslíš, že sa to ženy niekto, kto vytvára štatistické údaje, pýta a odosiela to ako štatistickú jednotku do UZIŠ-u? To by asi bolo zasahovanie do súkromia...Voľkedy boli potratové komisie, tam sa o tom asi rozprávali, ale či v duchu pravdy, to my dnes už nezistíme.

sirinka
31. máj 2012

Jedna bunková kultúra pochádza z pľúc 3-mesačného umelo potrateného ľudského plodu ženského pohlavia a druhá z 14-týždňového umelo potrateného ľudského plodu mužského pohlavia. Navyše, vírus, použitý na výrobu vakcíny proti ružienke, bol izolovaný z tretieho umelo potrateného ľudského plodu.

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/klucove-obl...

dusika11
31. máj 2012

decka s tymi vajickami slepacimi to snad nemyslite.vazne.???si robite strandu,,,??ved predavaju neoplodnene ved tie sliepky kohuta nevideli...nie s kazdeho slepacieho vajicka bude kuriatko--kuroatko bude iba vtedy ked sliepku pototo kohut..a ked ta...vola sa kvoka..jeho number one..znasa..a bude sediet na vajickach tak bude kuriatko...
takze trocha prirodopisu lebo sa tu uz take bludy pisu

dusika11
31. máj 2012

@sirinka o tom ockovani mam nocnu moru stojim pred otazkou mmr..

luciauk
31. máj 2012

@vejula myslím, že ty si o tom písala, že za chvílu nebude ludstvo schopné sa reprodukovať, lebo zasahujeme do prirodzenosti tohto systému. z môjho pohladu je to hlavne preto čo jeme, čo za lieky, hormóny a iné svinstvá do seba pcháme. neplodnosť tu bola aj pred tisíckami rokov, ale teraz to vďaka "vede" dosahuje strašných rozmerov.

na margo tých vajíčok, tak čo ja viem, vajíčka vznikajú už v prenatálnom vývoji, dievča sa s vajíčkami rodí. takže nemôžu vznikať počas ovulácie, počas tej dozrejú, uvolnia zo sliznice, putujú atd.

a k duši...podľa mňa má dušu aj pes, aj krava aj ryba aj vták aj zajac aj krtko aj aj aj aj... 😉

minewka
31. máj 2012

@dusika11 písala som to ja a napísala som už, že som to uviedla nepresne - malo tam byť "oplodnených vajíčok"... 🙂

sirinka
31. máj 2012

@dusika11 aj ja a na 100% viem, ze do dvoch rokov jej to nedam a ani neskor o tom nie som presvedcena...

katja78
31. máj 2012

@sirinka - a ako to bolo vtedy s cigaretami??, veď tabakový priemysel má minimálne tak silný lobbing ako farma...a tiež sa im podarilo veľa vecí o tom, čo cigaretový dym vlastne obsahuje, tutlať, dokonca aj rádioaktívne látky - Polónium a Olovo, a ešte sa vie, že tieto látky by z dymu mohli eliminovať, lenže potom by horiaca cigareta stratila niektoré zo svojich "fajnových" vlastností 😝... takže nestrácajme nádej s tou HAK, možno sa raz dočkáme (vy aj s vakcínami 😉 )

dusika11
31. máj 2012

@luciauk ja som citala konspiracne teorie..ze je nas vela a naschval sa davaju do jedla latky..aby sa deti nerodili..preto coraz viacej ludi ma stym problem

minewka
31. máj 2012

@evkasus nemyslím, že je to chytanie za slovíčka.

Chceš čierno biele odpovede - ale tie neexistujú. (tak ako neexistuje univerzálny právny prípad - s do bodky rovnakými okolnosťami)

Nepochopila som celkom - čo by ma malo zarážať?

Ty radšej zabiješ matku, ale necháš plod (keď už zase ideme do extrému a chceš silou mocou čierno biele odpovede) a ja radšej zabijem plod a nie matku.

dusika11
31. máj 2012

@sirinka ja mam nocnu moru..je to na inu temu..ale hrozne sa bojim..aj sa mi zle sny snivaju s mmr alebo som vela citala?? ja neviem..

minewka
31. máj 2012

@ewellina ja osobne sa nepovažujem za nejakého Božieho hovorcu a preto neviem, prečo Boh robí niektoré veci - mám pocit, že je to tak trochu "choroba z povolania" veriacich ľudí a ich rúhanie - myslieť si,že viem, čo Boh chce , ako robí a prečo.

katja78
31. máj 2012

@minewka - Evka radšej zabije matku? to si asi zle parafrázuješ význam toho, ak sa matka sama dobrovoľne rozhodne nevziať život svojmu dieťaťu a (s nádejou) obetuje svoj život...to sa nedá s reálnou smrťou pri potrate porovnávať 😠

sirinka
31. máj 2012

@katja78 tabakovy priemysel je daaleko za farmaceutickym co sa tyka vplyvu. farmaceuticky priemysel je uplne najvacsi a najsilnejsi...
takisto, co sa tyka cigariet a ich skodlivosti, nebol az taky problem dokazat to...
ale dokaz, ze nam skodia pripravky, ktore su nam podavane ako lieky.... dokaz to, ked vyskumy robia ludia plateny farmaceutickymi firmami a teda stedro plateny atd....toto je uplne ina debata...

katja78
31. máj 2012

@dusika11 - čítala som dávnejšie, že napr. mužská neplodnosť môže byť (spolu)-spôsobená tým, že napr. v sdodných vodách je veľa ženskcýh estrogénov--z čoho? no z HAK, ktoré ženy vycikajú..ale neviem posúdiť, či je to ozja relevantný fakt, hlbšie som to neskúmala 😨

evkasus
31. máj 2012

@minewka ja nezabijam matku...to by si musela citat moje prispevky pozorne...nevidim cierno-biele riesenia...

Ale ty sa zameriavas iba na tie specialne pripady a tu masovost nespecialnych pripadov ignorujes...respektive neprovokuje ta natolko, aby si v nej videla nieco zle a bojovala za zmenu...aspon slovne.

Myslim, ze ta na tom celom bavi prave iba ta provokacia a predbiehanie sa tu na fore... nejde o podstatu...

sirinka
31. máj 2012

@dusika11 skus si zistit aj nieco o vit c a homeopatikach, ktore pomahaju zmiernovat mozne negativne ucinky vakcinacie.

katrinka8
31. máj 2012

@ewellina - ja si myslim, ze ak sa pouzili potratene embrya, tak boli potratene v nemocnici, prip. v nejakom specialnom ustave, ktory sa tymto zaobera. Ano, boli potratene "tak ci tak", ale je mi naozaj prinajmensom cudne, ze spomenute organizacie (najma cirkev) nieco take ani len nekritizuju - resp. naozaj som teda nepocula nic take verejne spomenute. Mne to pripada zvlastne, ze ked je to teda "tak ci tak" - tak to akoze uz nevadi? Nechcem rypat, len tomu akosi nerozumiem... Ja neviem celkom presne napisat, ci som "za" alebo "proti". Lahko sa pise, ked nemusim danu situaciu riesit. Keby bolo dietatko nevyliecitelne chore.. neviem, asi zavisi od diagnozy, od toho, aka by bola prognoza - ci by trpelo, netrpelo.. NETUSIM! Teraz si myslim, ze by som to nezvladla, ale neviem, ci by som v danej situacii nenasla niekde silu taku situaciu zvladnut.

@sirinka - to presne neviem, ako ten proces prebieha, ja som len citala zlozenie vakcin 😉 Ale dakujem za objasnenie. Niezeby mi tam tie embrya nevadili, ale mne vseobecne na celom ockovani vadi ovela viac nieco ine (ale to je na inu temu). Ale paci sa mi Tvoj postoj - ze si proste stojis za svojim - si proti potratom, odmietla si ich aj v tomto 😉

katja78
31. máj 2012

@sirinka - no v amerike to bol dosť dlhý proces, kým aj v súdnych procesoch, trvajúcich roky, sa podarilo dokázať, že fajčenie škodí zdraviu. O HAK je to relatívne nová informácia. A najsilnejší, pokiaľ viem, je trh so zbraňami 😝 hlavne ten čierny

minewka
31. máj 2012

@katja78 ja tu nehovorím o matkách a potrat sa ani netýka matiek - ktoré dieťa CHCÚ - tak nemontujme tu "samé dobrovoľné rozhodnutie nevziať dieťaťu život a obetovať svoj".

Bavíme sa o donútenom rozhodnutí nechať dieťa žiť aj za cenu život matky - nie o jej slobodnom a dobrovoľnom rozhodnutí!

Áno - je to absurdita. Tak, ako je absurdita, ak mi niekto vkladá do úst závery - len pre to, že na čierno biele názory dávam čierno biele oponentské názory.

dusika11
31. máj 2012

@sirinka ked som bola tehu..tak som zistila ze aspartan...pridavaju to skoro do vsetkeho este aj do zuvaciek..sposobuje potrat..a v samoopalovacich kremoch je bojova latka ktora pri pokusoch dokazatelne deformovala plody potkanov..ale v europe nie je zakon o oochrane spotrebitela pri kozmetickych pripravkoch sorr odbocila som to ma len prsty palili nadviazat..