Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
A len tak medzi mami dievcatami, tie ktore sa"pysite tym" ze ste kadeco videli v praxi... nuz a Hypokratova prisaha na zaklade ktorej sa medik stava lekarom, dovoluje potrat? Pokial ja viem, tam sa prisaha, ze sa zivot bude chranit.. vo vsetkych jeho podobach... teda aj v 8tt 😒
@dai vies toto nie je moja jedina aktivita, ktorou sa snazim zmenit nieci nazor v oblasti potratov, ja chcem ale vyuzit aj tuto formu. Dakujem ti za tvoj nazor. Beriem ho uplne v pohode. Ja nie som niekto kto sa nesnazi pochopit specificku situaciu zeny. Ale vo vseobecnosti (ak zivot zeny nie je v ohrozeni) som proti potratom. To je zasa moje presvedcenie.
Viac o tom ako to cele vnimam som pisala uz od stranz 20 po 40...tak to tu nechcem cele rozpisovat...prebrala som s inymi prispievatelkami uz rozne aspekty temy....
Chcem este povedat jedno, ani ja nikoho nesudim...vo svojom vnutri v skutocnosti nikoho neodsudim, ale bojovat proti potratom neprestanem...
neviem v akej situácii by som sa musela ocitnúť, aby som toto podstúpila. Vždy som bola zato, že žena by mala ísť radšej na potrat, než by jej dieťa malo celý život trpieť, napr. keď sú rodičia alkoholici, feťáci a pod., lenže to som nevedela, že je to také brutálne. Je len na nás ľuďoch , či budeme k životu či už k nášmu alebo nášho nenarodeného dieťatka pristupovať zodpovedne. Pretože MY sme tý, čo ho stvoria.
ktory necitaju vsetko @evkasus 😒
a navyse tak ako anti-upt
tak pro-upt nikto nikho navzajom nepresvedci 😒 a co je na tom najdivnejsie...tu enslo o to niekoho presvedcit o "svojej " pravde ale islo o to poukazat na to ze dany dokument moze byt osveta pre buduce maminy a oteckov...a tie ktore hajite slobodnu volbu zeny,ja som si nie tak uplne ista ci ta zen arozhoduje len o svojom tekle a len o svojom zivote a len za seba..!deti su neni vyhradnou domenou zeny...je tu este aj otec...kolko zien je takych ktore koli muzovy idu na potrat no kolke su ktore odolaju a tak to je i v opacnom pripade...kolke musi partner prehovarat aby nesla..?
a myslim ze uz to tu niekto spomenul raz...ak by to dieta dostalo na vyber?myslite ze by s amatky zrieklo?
je to naozaj silna tema a i ked nemozem povedat ze silou mocou treba tlacit na pilu jak z jednej tak z druhej strany...naozja si nemyslim ze ak ma poziada niekto o radu tak mu poviem ze aaale jasne v pohodicke bez na potrat ved co budes v sobotu robit ked si sa uz aj tak prespala...ved to nic nieje pichnu ti jednu uspavacku ,zobudis sa a je to...ako nova ides domov! 😒 preberieme predebatujeme vsetky za aj proti...rizika a nastrahy no i mozne radosti a potesenia z toho mat dietatko,a porovname dane situacie a pokecame aj o tom ako zakrok prebieha...
no samozrejme ale nemozem takej kamaratke ktora odomna ocakava podporu povedat ty si taka nalpa ja s tebou v zivote neprehovorim lebo si vrahyna!!!!!a podobne urazky ci osocovania...tak to tiez nechodi ...
na kazdeho plati nieco ine...no tak ako to tu niekto pisal tak si myslim ze pubertaci uz kludne znesu pohlad na tento dokument...ked im nerobi problem sa pozerat na horory typu hostel a pod...
ale uz sa zase motame dokola 😒
@zabka8423 - hm takže pohľad na tie fotky nebol príjemný však? Ale nechápem prečo ťa to tak irituje ved to podľa teba nebol ešte človek, či? 😒 Inak ten druh potratu ktorý si ty opísala že sa to len vysaje sa robí len do 8.tt, od 8.tt. do 12 tt sa už robí kyretáž a to iste nemusím vysvetľovať ako prebieha tak čo sa potom čuduješ tým fotkám že je tam to teličko poskladané. Hádam si si nemyslela že ešte aj v 12.tt sa dieťa vysaje a hotovo 😔
Neviem prečo ste tu všetky také zhrozené žeby sme to chceli púšťať puberťakom a bavíte sa tu o krváku ak je niečo krvák tak je to záznam potratu z pohľadu lekára, volá sa to SLOBODA VOĽBY a je to fakt pre silné žalúdky, ak by toto niekto chcel púšťať mládeži tak poviem že je to choré ale NEMÝ VÝKRIK je oproti tomu slabý odvar. ☹
@rubinka mne tie fotky nerobia nic, aj ty mas problem pochopit, co pisem? a nie, myslis sa. po 8 tt sa odsava. lekar dilatuje cervix, nasledne kyretou zoskrabava sliznicu a ostatne a potom ten obsah odsava. alebo si myslis, ze to tam necha a vytecie to? 😅
pri kolkych kyretazach si bola?
@rubinka pisem niekde len? daj si kavicku, dychaj a este raz si precitaj, co som napisala. aky je postup. velmi zaujimave, ze tu ides presviedcat o niecom, pri com si fyzicky nikdy nebola, nevidela to, nerobila to, ale budes tvrdit, ze takto sa to robi.
predpokladam, ze aj vies ako sa dilatuje cervix, aka velka je zberna nadoba aj odsavacka, vsetko vies. jaj aha, zabudla som,. je vas tu par, ktore viete vsetko najlepsie. nedajboze, aby niekto iny mal pravdu 😉
stale dokola o tom istom. ze vas to bavi a ze mate na to pri detoch cas 😅
To ako sa to presne robi je menej podstatne...viac podstatne je to, komu to robia a preco to robia
@zabka8423 - ja som poukazala na to že nie je to len o tom že sa obsah odsaje a hotovo ale to teličko sa trhá na kusy o to ide, tak ma nechytaj za slovíčka. Je mi jedno aké máš ty vedomosti, či chodíš ku potratom to mi je šumafuk, o to potom horšie ked si myslíš že o nič nejde. Človek ktorý má v sebe aspoň kúsok citu niečo také nepovie. A predstav si čas mám, občas aj dieťa spí, ty kde máš deti ked tu píšeš? 😀
@zabka8423 teraz budem asi trosku neprijemna ale navazas sa do bab a snazis sa im povedat ze su zle matky lebo sedia na internete a vykecavaju s ao niecom co ma podla nich viznam,miesto toho aby sa venovali svojim detom...
nic v zlom ale ty si sa registrovala pred polrokom ani nie a mas 3x viac pripevkov ako ja za 3 roky 😉
ak ta jeduje ze si stale najdu nejaky arghument tak nedebatuj s nimi(s nami)
ja tu tiez nakuknem obcas no popritom si kreslim s mladou a za chvilu sa zobudi drobec a pojdeme nieco poriesit 😉 no neznamena to ze tu sedim cely den
tiez su temy a nazory z ktorymi sa nestotoznujem ani na jednej strane obcas ani na druhej,no nemam potrebu tu niekoho urazat...a o tomto som sa presvedcila uz na nejednej teme 😉 vsak vies o com hovorim
@rubinka ty mozes byt rada, ez su na svete lekari a ostatny zdrav. personal, lebo telicko na kusy trhaju aj ked je potrat spontanny a ak by si to zazila, tak by si sa podakovala, ze ti niekto moze zachranit zivot. lebo nebyt tych lekarov, mohla by si zomriet. takze taka otazka, ci je niekto citlivy, necitlivy, ked je pri tom, je od veci.
deti vam tu spia asi cely den alebo sa hraju same, vsak? ja mam tie svoje poriesene, o to sa nemusis bat. rozhodne netravim cely den na MK, ked su doma 😉
vtipne, vsak 😎
mimochodom poculi ste niekedy hovorit gynekologa o potrate?okrem toho z dokumentu?
ja mam troch v rodine a viete co povedia vzdy ked pride na temu potrat???ja som siel studovat gynekologiu pretoze som chcel deti na svet privadzat!a ked ich musim zabijat radsej by som veru isiel kanale kopat!
no nic to mlady muz je hore ideme pachat blaznovstva 😀 ako by nasa peta povedala ;is not sunny day iba prsi 😀 😀 😀
@liave to ake su matky a ci sedia na MK stale, to uz vedia oni, vidim, co vidim. nastastie mam pracu, ktora mi umoznuje byt aj online a deti mam poriesene, no keby som ich mala doma, tak asi na MK nemam cas. odbehnut, ok, ale su tu zeny, ktore v jednom kuse a niekolko dni za sebou stale prispievaju a komentuju, preto som sa pytala 🙂 nie si hnusna, preco, ja ta neukamenujem len preto, ze mas vlastny nazor.
len uznaj, niekto zacal vyryvat a ja som si povedala svoje. mam cas a nemam tu deti 🙂
@liave sak jasne, lebo rpesne preto je gynekolog gynekologom. ale bohuzial, musia riesit aj take veci a teraz si mozu uplatnit vyhradu svedomia. nie je nic neobvykle, ze vam v niektorej nemocnici UPT nespravia, lebo to tam nechce lekar ziaden robit - teda pokial tam nie je medicinska indikacia. ale posielaju do inych nemocnic, kde sa jeden dvaja lekari najdu. a vsak je dobre, ze dostali moznost odmietnut, ak maju iny nazor, ine presvedcenie. to je v poriadku. rovnovaha byt musi.
@zabka8423 -ak mám povedať za seba tak ked je malá hore tak na nete určite nesedím a už vôbec nemám čas písať ako neviem ako by sa to podľa teba dalo pri malom dieťati realizovať. Písala som doobeda ked ešte spala a teraz spí znova, tak neviem čo sa ti do nás navážaš že sa nevenujeme deťom. 😕
Tak akože to bolo aké prirovnanie, ty porovnávaš trhanie telíčka živého dieťaťa pri UPT s mrtvým plodom pri spontánnom potrate? Tak asiže je to dosť veľmý rozdiel niekoho usmrtiť násilím ako ked zomrie dieťatko spontanne.
@berny800 no ako sa to vezme..citila by si sa horsie, keby tvoje dieta bolo mrtve, alebo keby jedneho dna zmizlo a ty by si do konca zivota netusila, zo s nim je? ked ho das na adopciu ci do hniezda zachrany, ako mozes vediet, ze ho niekde niekto netyra, nemuci, netrapi hladom??
nehovoriac o tom, ze mnoho ludi este neberie dieta v 1 trimesti ako dieta-to je samozrejme vec nazoru-ale proste v takom pripade sa ho vzda lehsie, nez by sa vzdalo dietata uz narodeneho.
ako vidim, cela tato diskusia zase sklzla len do hasterenia sa o potratoch, to uz tu bolo tisickrat a je to uplne zbytocne, pretoze je to vec nazoru kadeho jednotlivca-tak to proste je a tak to zostane, aj ked sa odporkyne potratov postavia hoci na hlavu a budu sa odrazat usami. kazda zena, ktorej sa to bude tykat, o sebe rozhodne sama, ma na to pravo, a jej svedomie nechajte laskavo na nu.
deti priviazané k radiátoru, môžem surfovať...ale vážne, videli ste tú novú tému? chcú vyhodiť z bruška jedno z trojčiat...to je fakt už len konzumná spoločnosť, čo toto môže dovoliť. akože dve sú v pohode a tri privela? smutné, choré, bezcitnéééééééééééé, hned by som si to malé zobrala! len ktoré? asi si vyberú podľa pohlavia...hnus!
a možno chcú vyhodiť/odstrániť dve z nich...... čo to je za svet????
@zabka8423 dobre si to napísala, MOHLA by žena zomrieť. nie vždy sa maternica hneď čistí, buď nechajú na pacientke, nech sa rozhodne ako dlho chce čakať, či sa telo mŕtveho plodu zbaví samo, alebo aj sami lekári rozhodnú, že je vhodnejšie počkať a až potom sa pristupuje k zásahu do organizmu. prečo tak zavádzaš, ked o tom tak veľa vieš? u mňa sa napríklad čakalo a telo sa samo vyčistilo. nemusíš na to ani reagovať, urobíš mi tým radosť.
V tejto téme nikto nikoho neodsudzuje, že? Asi Vám nenapadlo, že nechce prísť o všetky 3 ...
A aby som nebola mimo tému. Film som nevidela, nebudem sa zbytočne rozrušovať, keď sa snažím chrániť to svoje v brušku. A nemám potrebu ani prečítať celú diskusiu. Je v nej kopec slovných útokov a tie fotky no comment. Účel svätí prostriedky, že? Pochybujem že touto diskusiou a navyše vedenou takým štýlom niečo reálne dosiahnete. A tú celospoločenskú diskusiu, ktorá má zmeniť legislatívu už vôbec nie. Treba sa na to pozrieť reálne. Na súčasné rozloženie pol.síl v parlamente, na nedávne rozhodnutie Ústavného súdu. Cestou zákazu to jednoducho v najbližšej budúcnosti nepôjde.
No a aby som nezabudla. Ja osobne nesúhlasím s tým, aby sa toto púšťalo mojim deťom Ja sa o ich výchovu postarám sama. Hádam má rodič právo rozhodovať aj o týchto veciach
@luciauk tak naco ma potom oznacujes a nieco mi pises. kto tu zavadza? zase len posudzujes svoj pripad proti x dlasim standardnym pripadom.
a mas pravdu, nebudem sa uz vyjadrovat, lebo moj nazor urcite nezmenite. ani jedna z vas, ktore tak tlacite na pilu, posudzujete a odsudzujete bez toho, aby ste poznali detailne situaciu kazdej jednej zeny, ktora to podstupi.
a nerozumiem, preco zrovna ja tebe by som mala robit radost, ked sa spravas ku mne s takym opovrhnutim len preto, ze mam odlisny nazor 😉
bavkajte sa nadalej o abortoch, ved vy ste doslova a do pismena odbornicky.
suhlas s @bettypo - ani netušite čim si ta žienka prešla 😠
@zabka8423 ja som na taký štýl debaty prešla iba v obrannom mechanizme, prečítaj si prvé moje príspevky. ty si sa mi vysmiala, že som nezbadala chýbajúce vložky, podstata ti ušla. môj prípad nie je ojedinelý, sú krajiny, kde sa hned nazasahuje to tehotenstva, ani do spontánneho potratu.
poznám 6 detí, ktoré nemali byť donosené kvôli štandardným postupom, kvôli tomu, že ohrozovali matkino zdravie. ale ked si matka dupla, zrazu sa dalo, dokonca aj prirodzene porodiť po troch CS...
@jarryjanka súhlasím, možno som sa unáhlila, ale ako píšem, robí sa to denne. a ked tu niekto na fóre odsúdi ženu z iných dôvodov, málokedy sa dočká obrany...zväčša sa dočkajú len tie, čo idú na potrat...

@zabka8423 nie, nedava mi to zmysel...
Mna obvinujes z neludskosti a nedostojnosti ... pretoze chcem poukazat na to, ze to co vy obhajujete v realite vyzera tak ako na fotke ... ?
Ja som za to, aby taketo fotky nikdy nemali dovod vzniknut.
Vy obhajujete pravo na potrat a tak aj pravo na tieto fotky.