icon

Video zo šikany na škole šokovalo rodičov

23. nov 2023

Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak

liusa82
24. nov 2023

@karolinakr toto aj mňa napadlo ako prvé že chlapec fešák ktovie či ju aj neodmietol,nechcel a robila takto naschvál.Ale velmi sa mu čudujem. Musel byť dosť citlivá,jemná duša ked si toto nechal..škoda že nevydržal išiel by už na strednú kludne mohol aj do iného mesta dalej vzdialeného a nikdy ich už nemusel ako spolužiakov vôbec stretnúť.Velká škoda ho

hendikep
24. nov 2023

@vreckovka2 ja nehovorim o beznom kriku a pod … hovorim o tom ked sedis v lietadle alebo vlaku a dieta Ti busi pol hodiny do sedacky cize ma obtazuje + nici sedacku ale nevadi vsak, ved nech je dieta dietatom … presne to si podla mna mysli aj ta jeho mama

gta5man
24. nov 2023

@liusa82 no vidíš, a mne sa čudujú keď sa nezúčastňujem tých adrevidendum stretiek zo školy, alebo nechodím na večierky s kolegami. Človek čo je šikanovaný ich len v tej škole/práci trpí a je rád keď ich viac ako je nutné vidieť nemusí… Alebo v seriáloch keď sa rodiny s teenagermi majú presťahovať do iného mesta, tak decká robia cirkus že nechcú odísť lebo tu majú kamarátov atď. Ja by som sa na ich mieste radoval že huraaaaa idem konečne preč z tohto miesta kde mám len zlé spomienky a samých nepriateľov.

vreckovka2
24. nov 2023

@hendikep pisala si, ze kricia a buchaju von. Z toho nemozem vediet, ze myslis polhodinove busenie do sedacky. To by som vysvetlila ci svojmu, ci cudziemu dietatu. Aj jeho matke. To nie je respektujuca vychova, to je totalna ignoracia.

gta5man
24. nov 2023

To čo je pre niekoho samozrejmosť že nemusí chodiť do práce/školy so stiahnutým žalúdkom že aké problémy zase budú, že má skutočných priateľov ktorí ho rešpektujú je pre nás šikanovaných outsiderov iba scifi. Pre nás je samozrejmosť žiť tak že kto ma zase prepadne, kto mi ublíži, kto mi bude nadávať, ponižovať ma. To je viktimológia. Sú ludia čo sú rodené obete.

gta5man
24. nov 2023

Ja by som mohol knihu vydať o šikanovaní čo som všetko zažil. Ani si nepamätám že by som bol v nejakom kolektíve kde ma nešikoanovali.

mandarinka555
24. nov 2023

@simca06022011 To si bola ty? Aj som si myslela...veď prvá hus zagága...

mircalla
24. nov 2023

@hederamonstera Ty si inak mimo. Vies, co je najhorsie? Rodicia ako ty, co by svoje deti najradsej zamkli doma, izolovali, nechali ich na home schoolingu najlepsie cely zivor a nikam ich nepustaju, vedome im skodia tymto prilisnym ochranarstvom
Kazde jedno dieta, ktore poznam s takymito rodicmi ma akurat dobre traumy a nezvlada bezny zivot. Kazde jedno, a vacsinou to z nich urobila prave rodicia....

@autor Je to hrozne....a este k tomu baby
@cafelatte Suhlasim - zodpovednost riaditel, pedagogovia a rodicia

hendikep
24. nov 2023

@vreckovka2 no von to sa zase stalo sestre pred tyzdnom ze pri kaviarni synacika niecijho chytil rapel ze nieco nedostane tak zacal hulakat tak ze si musela ist objednat do vnutra ( dieta bolo pri vydajnom okienku) a po 15min sa vracala, stale zjapal a sestra pocula matku hovorit kamaratke ze on sa potrebuje takto emocne vyventilovat … no ja neviem, podla mna je to chore … nase babky by sa za hlavy chytali .. pricom ich generacie co ich bili este aj v skole boli proste uplne niekde inde - emocnou stabilitou a slusnym spravanim … ale to sa dnes nenosi asi 🤦🏼‍♀️

vreckovka2
24. nov 2023

@hendikep zase tieto raple deti nie su o slusnom spravani. Tam naozaj velmi nemas co, mozno ho odniest mimo okienka, nech nezavadzaju ludom. Nemozes vediet, ci dieta ma diagnozu, alebo zrovna taketo obdobie, ze sa za vsetko hodi o zem a robi scenu. Deti nemaju dozrety mozog, reaguju takto. Nas to tiez robil, momentalne zacne a staci mu objatie a skonci za par sekund. Ale co ja viem, ci este pride take obdobie? Mozno hej. Moj brat to tiez robil. Tiez to obtazovalo ludi v obchode, tak ho mamina vzala von. Lenze nakupit musela, bola na nas sama pocas tyzdna. Za tie 3 minutky, co platila, brat odisiel sam cez hlavnu cestu ku kamoske. Nemal ani 3 roky. Ano, mohla ist zaplatit neskor, lenze on by tam tu scenu urobil zase ( chcel si kupit hracku). V strese ju nic ine nenapadlo.

simca06022011
24. nov 2023

@mandarinka555 a mas aj nieco k veci, ci len urazas chodis do tem? a nie debatu som tu ja nezacala... si predstav :DDD

liusa82
24. nov 2023

@gta5man ani ja nechodím na stretká zo školy.Nie som na to typ.Tiež som introvert a na škole či už zš,sš aj vš som mala najviac 3 kamošky dobré a úplne mi to stačilo.A ani oni na tie stretká nechodia pokial viem

zuzana76
24. nov 2023

@mircalla a taktiez aj THP pracovnik, ako to, ze chlapec sa dostal na strechu? preco to nebolo uzavrete?

mandarinka555
24. nov 2023

@simca06022011 Ja som napísala k veci...To ty si mala potrebu sa na mne ventilovať...Asi si na seba hrdá🙈

simca06022011
24. nov 2023

@mandarinka555 ja som sa vobec neventilovala na tebe. SKor ty na vsetkych v diskusii, tak som ta poslala spat. Sliepkou mozes oznacit akurat tak tu, co vidis v zrkadle... diskusia je tu, ak ti to prekaza, nemusis vobec citat/prispievat, tak isto ako je to aj v inych temach.

mircalla
24. nov 2023

@akvi No absolutne s tebou nesuhlasim. V podstate vsetci rodicia, co mali homeschooling co ich poznam boli urcitym sposobom na hlavu...vychova v style: znechuti decku vopred skolu a skolku ustavicnymi negativnymi komentami a nasledne oznami, ze jej dieta do skoly ci skolky chodit nechce. Rovnako zneuchuti nejaku akciu pre deti. A tak stale dokola. Vacsinou to islo ruka v ruke s tym, ze nemozu takmer nic jest, co neni super bio zdrave, nechodili s detmi lekarovi, ved to je chemia, ma si s tym poradit sam....atd. Takychto sibnutych rodicov par poznam. Ich deti maju x roznych traum prave kvoli rodicom. Takisto vsetky mozne poruchy spravania a ZIADNE mantinely.
Veta typu sikana je kvoli povinnej skolskej dochadzke jasne svedci o tom, ze to nemas v hlave uplne v poriadku ani ty.

gta5man
24. nov 2023

@liusa82 ale nebola si šikanovaná a to je rozdieľ. Mne by nevadilo že mám 3 kamošky z celej školy ale vadilo mi to že boli iba 3 skupiny ľudí. Tí čo šikanovali, tí ktorých nezaujímam, a tí ktorí sa radšej so mnou nekamošili lebo sa báli že sa dostanú do problémov aj oni. Kamarátením sa so šikanovanou osobou ohrozia aj sami seba že po nich grázli pôjdu tiež.

hederamonstera
24. nov 2023

@mircalla mimo si tu jedine ty a vobec necitas s porozumenim🙂 na takych ludi nemam cas

akvi
24. nov 2023

@hederamonstera na túto osobu je zbytočné akokoľvek reagovať. Nedokáže komunikovať s rešpektom, všimla som si to aj v iných témach.

hendikep
24. nov 2023

@vreckovka2 no to je dalsia vec “ nemozes vedet ci nema diagnozu “ tie onalepkovane deti, kazde druhe ma nieco , a co potom mozes takemu dietatu povedat co? 🤷🏼‍♀️ ja chapem co je obdobie vzdoru , mam deti… moje to nastastie nerobili na verejnosti ale tak sa snazim urobit aspon nieco … hocico … a kde je vlastne ta hranica kedy sa dieta hadze o zem lebo vzdor s kedy to je proste rozmaznanost ze nieco chce … a vie ze toto je sposob ako to dostat .. lebo chalan vraj nemal 3 roky ale minimalne 6. A ano videla som tiez take raple u deti ze “ az strach “ ale to bolo jasne v tych pripadoch ze dane dieta ma vsetko co chce, pupok sveta a potom zrazu mama povie na nieco NIE tak kto by toto zvladol bez emocii? podla mna ani dospely nie…

mircalla
24. nov 2023

@hederamonstera Tvojim nazorom rozumeju len tebe podobni, to ja nie som.

mariazatkova
25. nov 2023

Aspoň vidieť ze kde to až môže zájsť keď sa takéto veci nebudú riešiť. Spolužiaci si na nho dovololovali viac a viac. Prečo? Lebo im to vždy prešlo a nikto nič neriešil. Aj rodičia boli v škole a nič. Pani učiteľka, riaditeľ školy nech sa vám dobre spáva a dúfam ze sa vám ujde patričný trest. Aj deťom ktoré kričali skoč!

diablikovci
25. nov 2023

Niekedy bol Pán učiteľ a bol chránená osoba. A dnes sa učiteľ boji aby ho rodičia nezabili!! Učitelia chodia každý deň do prace so strachom čo zase bude, aké zverstvá tie deti vyparatia :(. A musí veľmi premýšľať čo a ako povedať aké slova použiť lebo deti hneď to je urážka, to je môj majetok, a nepozerajte na mňa a neviem čo všetko. To dieťa nemá žiadny rešpekt. A určite nemá ani doma rešpekt pred rodičmi. Neviem kde to speje :(.

diablikovci
25. nov 2023

@mariazatkova zase učitelia a riaditeľ. Viete koľko deti majú poznámok a ešte rodič príde určite moje dieťa nieje také. Vy na ňom sedíte ako učiteľ.

senta_sofia
25. nov 2023

Deti su velmi zle, takze mna to neprekvapilo. Mam uz skolopovinne deti a je mi ich luto. Riesili sme uz vyclenovanie z kolektivu, co tiez spiskala jedna macherka v triede, co vsetkym rozkazovala… Taketo situacie sa riesia velmi tazko a vacsinou neskoro. Bohuzial dnesne decka vdaka tiktokom a pocitacovym hram maju velky problem s vnimanim reality. Zivot nema tlacitko replay ani play again.

mariazatkova
25. nov 2023

@diablikovci chápem ze niektori učitelia sú tiež bez radní. Ale toto sa už dávnejšie malo riešiť cez políciu. Už keď mu ničili veci. Ako som písala zašlo to až príliš ďaleko. Možno že by to chcelo nový zákon o mladistvých ktorý sikanuju spolužiakov. Ale to už je práca ministerstva školstva. Asi tam napíšem

liv1
25. nov 2023

Viete ako zareagovala nasa skola? Absolutne sprisnili mobily, (uz sice boli zakazane), ale teraz nesmu ich mat v ruke pocas vyucovania - ani prestavok samozrejme ani na sekundu, a ak im ich najdu po mobil budu musiet prist rodicia. Takze nie riesit sikanu, ale treba riesit mobily, aby dokazy neboli 🙈

karolinakr
25. nov 2023

@liv1 vieš čo, vôbec ma už nič neprekvapuje...🤦‍♀️
A tu vlajku nechci, lebo všetci by videli - tu sa udialo niečo zlé ☝

mircalla
25. nov 2023

Ja som nejake naznaky sikany riesila v 2. rocniku. V uplnom zarodku. Najprv s triednou, moc nepomohlo. Tak som si pockala matky oboch deti po rodicku.
Viem byt velmi drsna a odvtedy bol pokoj. Tu to rodicia, aj ucitelia a vedenie skoly to nechali zajst do extremu. Som zvedava, ci maju tie dievcata aspon minimum lutosti aspon teraz, ale pochybujem

maranco
25. nov 2023

@mircalla * Som zvedava, ci maju tie dievcata aspon minimum lutosti aspon teraz, ale pochybujem *
Nemajú, už tu v zmazanej diskusii písala jedna mamička odtiaľ, dievča bolo vypovedať na polícii s otcom a odchádzala vysmiata ako lečo, užíva si svojich 5 minút slávy.