icon

Vnímate izraelsko-palestínsky konflikt citlivo?

8. okt 2023
Strana
z3
thereisabear
8. okt 2023

@lenkakravcova doplatia na to hlavne nevinní ľudia, či veriaci alebo neveriaci je úplne jedno.

babulkomale
8. okt 2023

Tlčú sa tam stáročia pre nejaké bájky a územia, trhaju sa ako psi. Velmi primitivne.

euka210
8. okt 2023

Kuknem, ze co sa tam deje, lebo ja neviem. Nieco som postrehla v nadpisoch, ale nic viac ani ci vojna ci co neviem. Tam boli casto konflikty, takze som to nejako neriesila a telku nepozeram, spravy uz vobec nie.

euka210
8. okt 2023

@lenkakravcova v tom ta trochu opravim...nemecki vojaci boli na urovni, slusni, ruski boli ozrani a ti znasilnovali a ostavala po nich spust v domoch a dedinach...rovnake info mam od mojej rodiny, rovnako od manzelovej, 100km od seba. Tu v dedine boli nemci, varili im, ale boli slusni...1 vojak tlapol zenu po zadku, velitel si ho zavolal von a viac vojaka nikto nevidel...moralka vojska nemcov bola na uplne inej urovni ako na ruskej strane.

slovakboy
8. okt 2023

@valeria_h čo je smutne na tom že väčšina smúti nad Ukrajinou? To neznamená automaticky, že nesmútila aj nad Izraelom.

petulda333
8. okt 2023

@euka210 aj v nasej rodine sa toto hovori,ze nemci boli v pohode a rusi....nooo bez komentara radsej

slovakboy
8. okt 2023

@euka210 pozor nepreceňovať by som nemeckých vojakov za druhej svetovej vojny. Áno vojaci aj tí čo šli na Rusko v prvom voji sa spravali slusne voči civilnému obyvateľstvu. Videl som aj dokument s jedným Nemcom z prvej línie. A áno Rusi boli a vyzerá že aj stále sú barbari. Ale Nemci napriek slušnému správaniu vraždili, vypaľoval dediny. Hlavne tí čo šli v druhom slede a nemuseli ani bojovať. Robili zverstvá rovnako ako teraz Rusi ktiri nebojujú ale už len držia obsadené územie. Nemci systematicky vyvražďovali, Rusi to aspoň nerobili vtedy systematicky aj ked Poliakov nechali sa vykúpať v krvi vo Varšave na rozkaz Stalina a 20.000 dôstojníkov postrieľali v Katyni v lesoch a povedali že to Hitler. Až po 89. sme sa dozvedeli pravdu. A Česi čo robili so Sudeťákmi po vojne? A Slováci ? Pazúra ktorý otrasným spôsobom postrieľal ženy a deti už dávno po vojne nakoniec komunisti platili mu odbojné. A letcov z VB väznili. Rusi tu nepriniesli slobodu lebo sami ju nemali. Ale Nemci bola oveľa horšia alternatíva. Konkrétni ľudia si to možno pamätajú inak a ich osobná skúsenosť je tu na našom území horšia s Rusmi. Je to ale už jedno. Kým Nemci sa so svojou minulostou excelentne vyrovnali, Rusi prekrúcajú práve históriu a v ich správach už volajú po genocíde Ukrajiny. A polovica Slovákov im to verí a nasleduje tieto bludy. Sú ako hadom ochromená myš.

andreatytler
9. okt 2023

Preco vytvorili Izrael a preco tam zidia isli zit? Viem, bolo to povodne zidovske, ale potom sa to zmenilo. Pride mi to silene.

kvetinka75
9. okt 2023

nie je mi to jedno, ale zase sa z toho nejdem psychicky zrútť. Žiaľ, vojny, boje o územia, moc , to boli odjakživa a stále sú. Človek by najradšej žil v mieri ale celosvetový mier je pravdepodobne utopia.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
9. okt 2023

Podla mna ani na jenej strane nejde tym ludom o skutocnu vieru, lebo ta urcite zakazuje zabijanie na oboch stranach. Podla mna su ti ludia zblbnuti. Vytiahne sa urcita pasaz z koranu a interpretuje sa tak ze ten kto zabije neveriaceho sa dostane do neba. Nevzdelanost je problem.

pkgirl30
9. okt 2023

@minenkak bohužiaľ nie len v tejto dobe ale aj o 100 rokov budú vojny, máme to v krvi a nezmení sa to

ddaassuullaa
9. okt 2023

Pre boha...zeny matky a tolko nenavisti, hluposti pokope🤦‍♀️🤷‍♀️🤮 nevidiet si dalej od nosa, kydat popri tom na prezidentku, aj ked sa jej vobec netyka, ignoranstvo orekryvat "inymi problemami", posmesky......jedna katastrofa, a to voci rovnakym civistom s detmi ako su same. Gratulka, idem sa hanbit aj za take...

kvetinka75
9. okt 2023

@miriam11 hlavne v BA, kde je kvantum migrantov, ktorú sú proti Izraelu a potom sa budeme čudovať, čo sa tam deje. To už čistá provokácia. Človeku je ľúto, že na to - vojnu, doplatí hlavne obyčajný človek ale zase treba vedieť čo kedy robiť a čo je už cez aj vzhľadom na aktuálnu situáciu u nás

lenkakravcova
9. okt 2023

Tá vidíš a si vezmi, práve oni boli považovaní vo vojne za horších. Vzdy je to nakoniec o konkrétnych ľuďoch.
@euka210

euka210
9. okt 2023

@slovakboy ako jasne, v globale vycinanie nemcov aj rusov bolo otrasne, co napachali obe strany, len som chcela poukazat na odlisnu skusenost obyc.ludi s nemcami a rusmi

lenkakravcova
31. okt 2023

@kvetinka75 Keby sa aspoň zákony vojny dodržiavali..
Ale ako včera keď Izrael otvorené bombardoval nemocnicu. To už je cez čiaru tieto skutky. 😶

ddaassuullaa
31. okt 2023

@lenkakravcova led povies A, povedz aj B. Verejne tajomstvo je, ze islamski teroristi si svoje nory buduju presne pod nemocnicami, skolami a bydliskami civilistov v domneni, ze ludskost druhej strany nedovoli zautocit na hadie hniezda. Kto vsak napadol Izrael a zautocil na civilistov, zajal ich a mucil, vrazdil a dehonestoval? Islamski teroristi. Ako inak sa da vykynozit pliaga? "Hrdinovia" skryvajuci sa za vlastne civilne obyvatelstvo? Fuj, maju na svedomi aj vlastnych ludi

lenkakravcova
31. okt 2023

@ddaassuullaa
Všimla si si vôbec to, že nebombarodvali prízemie ani suterén, ale odpálili tretie POSCHODIE - jedine onkologické špecializovane poschodie v Palestíne??
Takže takéto trápne výhovorky, že im veríš, no neviem čo ti na to napísať. Treba kus aj individuálne premýšľať.

lenkakravcova
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
31. okt 2023

The UN Children’s Fund’s executive director has said that more than 420 children are being killed or injured in Gaza every day.

In the past hour we reported a 14-year-old Palestinian died of wounds sustained after being shot by Israeli forces near Nablus in the occupied West Bank.

The Palestinian health ministry now reports Israeli forces shot and killed Rawhi Sawafta, 70 eldery, during a raid in the occupied West Bank city of Tubas.

K dnešku je vyše 8000 mŕtvych Palestínčanov. Vyše 4300 z nich boli deti. Mnohé staré len pár dní alebo hodín.

@kittykat22 keďže si písala o znepokojujúcich veciach, tak verím, že ani toto ti nebude jedno.

jana_eyre_2
31. okt 2023

Je to úplne strašné... Na oboch stranách trpia deti a obyčajní ľudia čo nemajú v moci nič ovplyvniť....

tosomja
31. okt 2023

@lenkakravcova neviem na ktorom programe v novinách som pozerala zábery. To bolo strašné, ako strieľali do každého okoloidúceho. Deti, matky, stari, mladí. Rad radom. Mne až zle z toho. 😳

lenkakravcova
31. okt 2023

@tosomja A ako ja vôbec nechápem prečo.. keď si človek vezme aké krivdy Židia, resp. Izraeliti ako národ prežili - ako im nacisti vraždili v táboroch deti a starých, ženy.. a teraz ten paradox, keď to oni činia ostatným okolo ☹

tosomja
31. okt 2023

@lenkakravcova to sa nedá chápať, ale nechápem prečo na nich nikto nemá žiadne páky. Nemajú kde utiecť, ani ako sa brániť.

ddaassuullaa
31. okt 2023

@lenkakravcova kus individualne premyslat? To je prosim.ta co? Kde ty beries istotu, ze tie fotky nie su podhodene? Pointa zostava, islamski teroristi sa skryvaju za deti, zeny. Mali moznost sa vysidlit. Preco zautocili voci civilistom ako prvi? To je podla teba V PORIADKU? Alebo dobrovolne tam zostali? To iste...jedine ze by slepo doverovali teroristom, co je najvacsia pravdepodobnost. Obetovali svojich vlastnych aby si zachranili kozu🤨
Nesnaz sa tu navodit eurpanom pocit viny a vnucovat nam islam, co robis bez hanby a nestitis sa tu propagovat koran a vlastne ospravedlnujes islamizaciu europy. Masivny exodus totiz nic ine nie je. Ked si tak vezmem cely svet, prave islamisti zabijaju v kazdej krajine sveta, vrazdia a vyvolavaju konflikty. Nuz....mam.vidiet nieco ine, ked to tak.nie je?

lenkakravcova
31. okt 2023

@ddaassuullaa Pretože poznám priamo ľudí, ktorí majú v Palestíne rodiny a tie fotky vedia potvrdiť a kopu iných (môžem pridať, mám ich naposielaných xyz - modré mŕtve telíčka detí trčiace z vriec)

1.Hamas nepodporujú len muslimovia ale aj kresťania Palestíny.
2. nemajú možnosť sa vysídliť - lebo Izrael takúto informáciu dal von, ale bombarduje konvoje. Tí, ktorí ušli tam, kde im bolo nariadené, tam boli zastrelení, chápeš to?
Je tam 5 miliónov ľudí. To je 5.000.000 ľudí. Nie 400 ľudí. Tí ľudia tam neveria nikomu - predstav si, že si tam. Ty teraz. A zrazu ťa začne Izrael ostreľovať. Jediný, kto ťa bude brániť bude nejaký "hnusný terorista"
Kam by si šla? Čo by si robila, keď Izrael už ostreľuje aj nemocnice, kostoly?

Stačí keď sa budeš pozerať na to, čo je realita. Nežiadam ťa o jej skresľovanie. Treba priniesť pravdu do sveta.

Strana
z3