icon

Voľby 2010

diddi
9. jún 2010

...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉

ikke
10. jún 2010

http://davidkralik.blog.sme.sk/c/231690/Moje-de...
...jednoducho vysvetlene, a to ci uz pojdete volit cervenych, modrych, zelenych, oranzovych alebo ruzovo-slonikovych
moj hlas je uz dva tyzdne odoslany 😉

silvia123
10. jún 2010

No myslím že veľa ľudí chce zvoliť zmenu a voliť novú politickú stranu -hm možno by to bolo fakt super, ale predpoklad je aj taký, že ak sa dostanú k válovu budú sa snažiť si čo najviac nahrabať pre seba, aspoň pokedy budú pri moci a zase tí čo už boli vo vláde by mali mať dosť nahrabané, lenže čože je to mať "dosť", kto má dosť, keď môže mať viac... Takže je to fakt ťažké sa rozhodnúť koho vôbec má ísť človek voliť, každý bude hrabať pre seba, česť výnimkám... -ale tie výnimky to moc neovplyvnia a ja osobne voliť pôjdem, už len kvôli tej spomínanej účasti juhu Slovenska, ale koho sama doteraz netuším, ja moc politiku nemusím veru...

murinka
10. jún 2010

a koho mam volit?ja fakt neviem 😒 ked nebude okradat,klamat a smiat sa za nasim chrbtom fico tak to bude slota,radicova alebo mozno meciar.ja nie som znechutena konkretne z fica ale zo vsetkych ktori boli a su vo vlade a su neschopni pomahat ludom.vsetci si z nas robia a budu robit blaznov.a este mam ich ist volit?nie a je mi to jedno kto vyhra lebo ako som pisala NIKTO NAM NEPOMOZE MAT LEPSI ZIVOT.ani tieto volby nic nezmenia aj ked by bol ,,na poste,, hocikto.

diddi
autor
10. jún 2010

za Fica klesla politicka kultura a demokracia!....veronika,ja viem,ty budes volit kdh 😉 ...Fico moze zvolit mensinovu vladu 😉

silvia123
10. jún 2010

Ja som len zvedavá akí budú politici aktívni s pomocou po povodniach po voľbách 😖 Lebo teraz sú rečami hyperaktívni....

veronikapp
10. jún 2010

cha!!! diddi, si vedľa jak tá jedľa 😀 ale nie... toto sú moje tretie voľby, v prvých som volila Dzurindu, v druhých Fica a teraz každopádne voliť pôjdem a zrejme to nechám tak ako to je, ale definitívne sa rozhodnem aj tak až nad papierom 😉

diddi
autor
10. jún 2010

@veronikapp rozhodnes sa az nad papierom 😕

bambusko
10. jún 2010

murinka, veru, nikto nam nepomoze mat lepsi zivot okrem nas samych, ale podmienky ake nan su veru ovplyvnuju ti hore 😒

maja22
10. jún 2010

Nechcela som sa zapojiť do tejto debaty, ale nedá mi... Až príliš často sa tu opakuje slovo válov, peniaze, čo z toho budeme mať... Politika nie je len o peniazoch... Áno, bez peňazí sa žiť nedá, tiež neverím, že by si znížili svoje platy a prispeli nám na materskú... Ale politika je aj o hodnotách, o morálke, o našej kultúrnosti, o tom, s ktorými štátmi a štátnikmi budeme spolupracovať, proste je toho neskutočne veľa, čo ovplyvňuje náš život a v konečnom dôsledku aj tie naše platy a almužny pre sociálne slabých... Ja si veľmi vážim to, že môžem o tomto verejne písať a nikto ma neposadí do basy na 20 rokov za to, že mám iný názor ako väčšina. Nikto ma nemôže vyhodiť z práce, lebo som sa nezúčastnila povinnej straníckej schôdze. Aj o tom to je. Pečené holuby nám do huby nikdy padať nebudú, ale v minulosti zlá voľba znamenala to, že ešte aj na obyčajný chlieb stáli rady a pomaranče boli cez Vianoce na prídel... Takže skúsme zdvihnúť oči od válova trochu vyššie 😉

elise
11. jún 2010

ešte jeden názor napíšem ja som prvý krát volila v 94 roku vždy som volila podla svojho svedomia a vedomia nepozerala som na to ako sa niektorí dávaju strhávať davom že rýchlo rýchlo podte voliť proti niekomu.....lebo....a iné. nebudem dávať na názor davu alebo ak si niekto predstavuje že intelingencia sa meria podla toho proti komu pôjeme voiť je to smutné ☹ každopádne som rada že mám právo voliť sú krajiny kde toto právo bohužial nemaju preto ho využijem. ja budem voliť za niečo v čo verím nie proti niečomu, proti zmene alebo proti lebo dav sa dal strhnuť nikym, niečim...z mosta skákať nebudem ked budu skákať všetci. 😀 a ešte mám názor že keby každá vláda si zobrala z predchádzajucej to dobre a zavrhla všetko a nezačínala od nuly mali by sme sa lepšie pretože v každej vláde či to boli komunisti vpn hzds, sdku alebo smer boli aj výborné veci na ktorých sa malo stavať a ponuť sa stým dopredu. ja uznávam každého názor pretože sme každý iný, tak prosím nesudte ma za môj názor o to je sloboda o tom su volby že každý má právo slobodne sa vyjadriť. život ma naučil byť tolerantný k iným názorom, neodsudzujem nikoho či volí smer , sns, kotlebu alebo slobodu dôležité je že máme právo vyjadriť svoj názor a hlavne právo voľby.

jonki
11. jún 2010

@silvia123 povodnou postihnute oblasti z roku (myslim) 2006 doteraz neboli odskodnene za povodne ktore boli a doteraz nevideli peniaze ktore im boli slubene a na ktore si zobrali uvery z banky v ktorej je vlastnikom jeden z politikov.... 😉

takze ja by som sa ani ohladom tychto povodni na nejaku realnu pomoc nespoliehala...a ak niekomu komu voda strhne dom ako napr. tu v Zdani/na ktory bude splacat hypoteku este 30 rokov...staci ze mu Fico zapcha usta 800 eurami....

murinka
11. jún 2010

ja ocakavam od kohokolvek kto bude zvoleny aby ,,dal,, ludom pracu,aby bola ohodnotena tak ako ma byt,aby nemuseli otcovia odchadzat od rodin do sveta za pracou,aby sme mali socialnu istotu... toto nedokazal nikto-teda ani nikto sa o to nesnazil.ako sa slubovalo ze budeme menej platit-a vysledok?benzin isiel hore,nafta tiez,niektore lieky tiez...ja necakam ze mi budu padat pecene holuby ale ocakavam aj realne kroky na riesenie horeuvedenych veci.za tie roky sa pre mna nezmenilo nic k lepsiemu-hadam len ten prispevok 25OOOsk.

susi157
11. jún 2010

elise,dobre si to napisala.len keby to tak vsetci brali neodcudzovat cloveka podla toho koho voli kazdeho slobodna vola

diddi
autor
11. jún 2010

@elise nikto ta neodsudzuje!...v tomto pripade nejde o doslovne strhnutie davu...a o com volby su?...aby nevyhrala strana,ktoru tu ludia nechcu,nie o tom,ze sa mi paci program zelenych,ktori sa nemaju sancu do parlamentu dostat....vo volbach ide o zvolenie noveho,nie stareho-jedine,ak by clovek bol spokojny so starym...nechcem,aby sa tema uberala tym "smerom" 🙂....zalozenim temy som chcela poukazat,ake dolezite je ist volit....nielen nadavat na politikov,kaslat na politicku situaciu-presne preto,co maja22 napisala-existuje aj zahranicna politika....

diddi
autor
11. jún 2010

@susi157 opakujem!!!....nikto neodsudzuje!!!

susi157
11. jún 2010

diddi necitala som cely prispevok ale nemyslela som tu vo fore ale ludia okolo nas sa vyadruju ten je taky ten je onaky(doslova ti vnucuju svoj nazor) ja nenadavam ani nechvalim mam svoj nazor a podla neho budem aj volit.

bellada
11. jún 2010

ja este stale nie som na 100% rozhodnuta koho hodim do urnicky, ani s jednym volebnym programom nie som uplne stotoznena, nie je velmi z coho vyberat ☹ ale volit urcite pojdem, nechcem byt lahostajna k veciam verejnym...je velmi pohodlne a jednoduche sa na vsetko vykaslat, ale kazdy ma urcity podiel zodpovednosti za spolocenske dianie, kto nebude volit potom nech sa nestazuje... 😉

diddi
autor
11. jún 2010

@bellada mas uplnu pravdu!

kofa
11. jún 2010

@bellada 😉

silvia123
11. jún 2010

NO, podľa mňa pre veľa ľudí čo chcú byť v politike je politika len o peniazoch!!! Veď žiaden politik nepôjde proti sebe, vždy si poschvaľujú čo najvyššie platy a mamičkám zdvihnú prídavky o 0,5 €, vždy budú mať zastaralé notebooky a staré až "trojročné" autá a popritom ich mnohí využívajú na súkromné účely. Ani jeden z politikov sa nevzdá žiadneho luxusu. A keď si to zoberieme ako sa len tej politike venujú a mnohí nechodia ani na zasadnutia, pretože majú iné dôležité veci na robote... Ja osobne som nebola spokojná so žiadnou vládou a zrejme ani nebudem, pretože dokonalá vláda u nás existovať nikdy nebude, každá bude mať za nechtami... to by sme museli byť trošku inak vyspelý štát a mať sa dobre ako Švajčiari, Nemci alebo Rakúšania, aby sa u nás prestalo rozkrádať, tunelovať a brať úplatky a to tak ľahko nebude... Voliť pôjdem, ale neverím, že sa budeme mať lepšie a budeme mať skutočne spravodlivé zákony, proste budem sa spoliehať sama na seba ako doteraz.

majkaa76
11. jún 2010

ja pojdem s manzelom tiez volit,,,este sme doteraz nevynechali ani jedny volby
dufam v kutiku duse, ze nastane zmena, zmena snad k lepsiemu 😉

atrami
11. jún 2010

Súhlasím s @elise.
Lenže každý vždy výjde s niečim ,,novým" vyhadzujú na oči to zlé. Voliť idem

spevacka
11. jún 2010

idem voliť....Maďarov, teda nie SMK, ale Bélu 😉 a hovorte si, čo chcete, som z juhu, mám maďarských (aj) kamarátov) a ak niekto naletel Janovi Slotovi na jeho reči o nebezpečných Maďaroch, tak sa mu čudujem...veď je to len chrapúň a ožran 😝

janulienka1
11. jún 2010

Aj my ideme voliť.Ked každý povie ,že na to kašle,čo potom?

silvia123
11. jún 2010

Ja osobne si myslím, že SMER to vyhrá a zostaví vládu s HZDS a KDH... som fakt zvedavá ako to celé dopadne, necháme sa prekvapiť 😀 a ktovie ako zamieša hlasy aj tá nová SaS -myslím že ju bude voliť veľa ľudí a hlavne tí - ktorí majú plné zuby SMER-u aj SDKU, ale nebola by som rada keby sa dostane do vlády SNS, za nimi len horelo a tie Slotove výroky a opilosť... a dobré je aj to, že sú dve maďarské strany -snáď sa jedna z nich nedostane do parlamentu a budú mať menší vplyv 😀

diddi
autor
11. jún 2010

ja verim,ze vyhra pravica....a aj keby vyhral smer,nezostavi vladu a prejde do opozicie....chvalabohu 😉

spevacka
12. jún 2010

...ja dufam, že HZDS už po týchto voľbách odíde na smetisko dejín a nie do vlády... 😝

mimkao
12. jún 2010

spevacka, aj ja som z juhu.... A slotové reči o nebezpečných maďaroch boli len slabý odvar toho, čoho sú maďari naozaj schopní. Žiaľ, 😔 že na Slovensku sú diskriminovaní Slováci...

monikat75
12. jún 2010

speváčka 😉 😉 😉
aj ja som bola voliť a volila som zmenu, dúfam, že sa jej aj dočkáme, lebo za tieto predchádzajúce roky už stačilo ☹

diddi
autor
12. jún 2010

@mimkao mas pravdu!