icon

Voľby

29. júl 2023

Ako môže niekto voliť Fica alebo peleho... Ľudia už sa spamätajte, ved oni rozkradli, co sa dalo

viestta
12. aug 2023

@zoja1234 este pripomeniem ako sa Fico spraval ku Kiskovi. Jediny prezident, ktoreho on nemal v zuboch bol Gasparovic, pretoze mu isiel na ruku, nikd sa mu nevzoprel a bol to v podstate neskodny panacik bez nazoru. Ten mu vyhovoval kazdym coulom.

lula313
12. aug 2023

@erikavesela Dakujem za odpoved, dnes som tiež uvažovala zase dat sancu SaS, lebo nie je koho, ale mám s tým morálny problem, aj im to hodit za tie strašne prešľapy.
@kristiii no nezabúda, ale co mame robit?

zoja1234
Autor odpoveď zmazal
viestta
12. aug 2023

@zoja1234 tak od zaciatku
- obrannu dohodu s USA vyrokoval Fico a ratifikoval ju parlament , nie prezidentka
- pokial viem, vladny spacial Ficova vlada pouzivala na mnoho inych, zabavnejsich akcii ako Nvotova
- peticie ako protiustavne zamietol Ustavny sud, nie prezidentka
- vladu zostavuje vitaz volieb, kedze Matovic volby vyhral vladu zostavil a prezidentka ju vymenovala, tak ako jej to ustava predpisuje
Nebolo by od veci si trosku osviezit pamat a dostudovat Ustavu

zoja1234
Autor odpoveď zmazal
viestta
12. aug 2023

@zoja1234 namam chut vyvracat ti kazdu tvoju vetu, je to tvoj nazor, beriem to. Ale dovolim si pripomenut, ze Cesko tento, alebo minuly tyzden podpisalo obrannu dohodu s USA tiez. Ked mas cas, zisti ci je lepsia ako ta nasa, potom ma mozes informovat

gir
12. aug 2023

@viestta no tak trocha poriadku: - ratifikovala ju v rekordnom čase, - milión eur v Dunaji minul Sulík a jeho banda, - s petíciou sa nemusela obrátiť na ÚS, - ako sa prednedávnom vyjadrila, že zostavením vlády nemusí poveriť víťaza volieb, až sa trasie,kedy poverí Šimečku zostavením vlády. To sú nestranícke rozhodnutia? Veľké medzery v poznaní ústavy Slovenskej republiky máš, hlavne kompetencie prezidenta SR.

viestta
12. aug 2023

@gir nie, nemusi poverit vitaza volieb zostavovanim vlady, lenze je to zvykove pravo, ze vitaz volieb zostavuje vladu. Az ked sa nepodari vitazovi zostavit vladu, ktora by mala nadpolovicnu podporu v parlamente moze poverit zostavenim vlady niekoho ineho (uz sme aj toto mali), alebo ak vlada zostavena vitazom neziska doveru v paramente.
A ty vies, ze poveri Simecku? Ak by ho aj poverila, ak sa mu nepodari ziskat doveru parlamentu, tak ho odvola a bude vladu zostavovat niekto iny. Mame parlamentnu demokraciu, vlada je sice jedna strana mince, ale aj tak rozhoduje parlament. Prezident ma len velmi obmedzene rozhodovacie pravomoci.

gir
12. aug 2023

@zoja1234 skvelé si to napísala,ale zbytočne sa nerozčuľuj, niekomu nevysvetlíš. Darmo rozum nie je obočie, nemáš - nedokreslíš.

zoja1234
Autor odpoveď zmazal
viestta
12. aug 2023

@zoja1234 ozvi sa po volbach, ak poveri a nebude vitaz mas u mna jednu horku cokoladu

gir
12. aug 2023

@viestta áno,je to zvykové právo ale ona sa už dopredu vyjadrila, že nemusí poveriť víťaza volieb. Takže už dopredu kalkuluje...

viestta
12. aug 2023

@gir tak tu cokoladu kupim aj tebe

gir
12. aug 2023

@viestta ďakujem,ale takejto výhre by som sa nepotešila.

zoja1234
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
12. aug 2023

@kristiii ja som pisala, ze nezabuda, to sle neznamena, ze ich isto volit nebudem.....navyse, stale som presvedceny pravicovy volic a nic lavicove u mna nema sancu...nebalansujem...to by som bola na rozhrani lavice a pravice a to nie som...nemyl si pojmy

erikavesela
12. aug 2023

@lula313 presne ten isty problem mam aj ja...preto ostava niekde vzadu este moznost dzurinda, kt.ako jediny tuto krajinu posunul vpred a vdaka nemu sme mohli cele tie roky z toho cerpat a neocitli sme sa v ciernej diere, kt.pre nas pripravil meciar.. a len vdaka dzurindovi sme tam, kde sme a mame sa tak ako sa mame...

erikavesela
12. aug 2023

@nana8989 oni su schopni uplne vsetkeho, len, aby ta mali v moci a diktovali ti ako mas zit, "kedy mas dychat, kedy sa smiat a na com sa smiat, kedy plakat a kvoli comu plakat"...jednoducho chcu za tebe rozhodovat

triss83
14. aug 2023

@viestta ja, ako žena sa hanbím za našu prezidentku. To čo predvádza je niečo tak obludné, nedemokratické, diktátorské, až sa čudujem, koľko zla je v tejto žene. Doslova nás pripravila, aj o posledné zbytky intimity, morálky, pravdy, práva a štátnosti. Toto je už rozvrat slovenskej republiky za jej managementu. Ešte nikdy som sa tak na Slovensku nebála, ako posledných 8 mesiacov. Človek má strach napísať, povedať svoj názor, nesprávne názory sa mažu, rušia účty na sociálnych sieťach,ľudí zastrašujú, ponižujú, takáto cenzúra tu nebola 35 rokov. Čoho sú títo liberáli z PS ešte schopní?

viestta
14. aug 2023

@triss83 vidis, a ja som rada ze konecne funkciu prezidenta SR zastava clovek inteligenty, so prehladom, clovek, ktoreho beru aj v cudzine ako autoritu, clovek, ktorym nemlatia emocie. Som rada, ze prave jej som dala svoj hlas. Zo vsetkych prezidentov, ktorych sme kedy mali je ona pre mna najlepsi. Ano, ma aj svoje chyb,a mozno by mohla byt v niektorych rozhodnutiach raznejsia, ale v konecnom dosledku ja som s nou spokojna

triss83
14. aug 2023

@viestta ty sa nebojíš ich praktík? Ty sa nebojíš o svoje deti a rodinu? Ja mám reálny strach, tu už spravodlivosť vôbec neexistuje, tu sa nevládne a nepracuje pre slovákov 😢🤦. Toto je už totalita.

viestta
14. aug 2023

@triss83 ja sa bojim inych ludi, ktori by sa mohli dostat k moci. Tych sa bojim uplne realne, pretoze tych som uz zazila a videla som co dokazu.

triss83
14. aug 2023

@viestta myslíš Matoviča, Hegera, Sulíka a Kollára? No to bol teda chaos 🤦.V piatok čo dokázal Matovič u Bielika je už úplne dno. Je to hnusný, zákerný psychopat.

viestta
14. aug 2023

@triss83 nie, ja si pamatam podstatne viac vlad ako je ta posledna. Ja netrpim spomienkovym optimizmom a ani selektivnou amneziou

erikavesela
14. aug 2023

@triss83 ano..to, co predviedol matovic je hrozne, ale to co bielikovi povedal bola pravda...bielikov otec sa musi v hrobe obracat za to, co jeho.syn robi...

triss83
14. aug 2023

@viestta zažila som ešte komunistov a toto sa nedialo, ani za tvrdého komunizmu. Som realista a vidím, čo sa deje v štáte, nemám prehnané očakávania,no zároveň si vážim Slovenské korene, Slovenskú národnosť a Slovenskú štátnosť. Toto čo tu deje je v rozpore s ľudskými právami a morálnymi hodnotami.

viestta
14. aug 2023

@triss83 co konkretne proti ludskym pravam sa deje?
Ci sa ovolavas na to ako zmazali Blahovi fb, po jeho nekonecnych urazkach prezidentky a sireni hoaxov? Ten fb mu nezmazala prezidentka, ani SIS, ani ziaden organ statnej moci SR, to bolo rozhodnutie fb. (mimochodm spravne rozhodnutie fb)

triss83
14. aug 2023

@viestta škoda, že nevieš použiť kritické myslenie a reálne videnie sveta. Toto si tu predvádzala aj pred voľbami v 2020, len si mala iného mecenáša, teraz si znova naskočila na vlnu populizmu (PS) čiže si ideálny volič, ktorý sa nechá vedome zmanipulovať ideálom mainstreamovým médií.
Niekedy mám pocit, že keď sa ti aj na hlavu vyserú,tak si spravíš selfie pod ich bilbordom🤦

viestta
14. aug 2023

@triss83 a ktoreho mecanasa som mala vtedy? Ked sa tak dobre pamatas, tak mala by si ho uviest.
A len tak mimochdom, PS je pre mna mensie zlo, nie volba z presvedcenia a este to tak ci tak uzavrete nemam, takze predbiehas udalosti. Za svoj zivot som vo volbach bola iba raz volila rozhodnuta z presvedcenia, aj to boli komunalne volby, v parlamentnych aj prezidentskych som vzdy vyberala mensie zlo.
Zavidim ti, ak ty aspon v tychto co nas cakaju budes volit z presvedcenia, ja som k takemu este nedosla.

triss83
14. aug 2023

@viestta Olano bola tvoja modla