icon

Vrátenie peňazí za reklamované jedlo bez dôkazov

11. máj 2025

Ženy, máme s kamarátkou , stánok rýchleho občerstvenia,sme spolumajiteľky , mala som službu, keď prišla ku mne pani ,ktorá prišla reklamovať obložené bagety, ktoré si robíme sami, vraj kupovala pred 3 týždňami , a že bola zelená šunka , neverím tomu ani ja, keďže každý deň robíme čerstvé, nemáme jednu vec tri -štyri dní , okrem malinoviek samozrejme..prišla bez bločku , bez dôkazu , a hovorila sama ,že to je tak 3-4tyždne ..že skôr cestu nemala .Kamarátka, ktorá je momentálne na materskej ,tak určite som tam bola ja, bola nahnevaná ,že som jej vrátila peniaze.Ja som jej vrátila peniaze nakoľko to bolo par eur, a my máme naozaj dobré vzťahy s babami z hygieny ,vždy keď potrebujem poradiť poradia ,prípadne prídu .,nepotrebujem s nimi problémy.Co by ste robili? Ono v gastre je momentálne veľmi ťažká situácia , každý zákazník dobrý ,ale neviem , neverím ,že bageta bola zlá ,ale nechcelo sa mi s ňou naťahovať ..

pieksamaki
11. máj 2025

Bez dokážu by u mňa neostala...jej problém.cista manipulacia

pieksamaki
11. máj 2025

Aj keby kričala...také veci sa riešia do 30 minút do hodiny. ..s dokazom

xenia65
11. máj 2025

Niečo podobné skúšala pani v obchode, keď prišla po 10 minútach, že jej nevydali pri pokladni 10 €. Pokladnička povedala Ok, idem si preratat pokladňu, ak bude 10€ zvyšovať tak vám vrátime, ale nie som si vedomá. A reakcia zákaznícky bola, že ale keď inde poviem, že mi zle vydali, dajú mi hneď peniaze... A odišla, ani nečakala na preratanie pokladne. Takže pokus...

tramtada31
11. máj 2025

Ja b som jej spravila nove bagety, vyhovorila by som sa, že to bolo minuly mesiac a nevieš spravit dodatocne storno. Takto by tá to vyslo lacnejsie.

morusha
11. máj 2025

Ja sa ani nečudujem, že je spolumajiteľka nahnevaná, toto by mohol skúšať každý. A kto chce urobiť zlé meno, spôsob si nájde, aj keď mu bude vyhovené. Na druhej strane, ktovie, možno bola momentálne v zlej situácii a napadlo jej vyskúšať toto, človek nemôže tušiť motiváciu. Do budúcna prehodnoťte spoločne, ako budete postupovať v podobných prípadoch.

mooonika1975
11. máj 2025

Ja by som vrátila, pre pár EUR by som ozaj nešla robiť konflikty

sasa1310
11. máj 2025

ja rozmýšľam, že na základe čoho si jej vrátila peniaze

deti95060810
11. máj 2025

ani náhodou by peniaze nedostala... a že nemala cestu skôr? jej problém, mala prísť okamžite v ten deň.
len aby si tam nemala za chvíľu kopu cigánov že chcú vrátiť peniaze... 😉

lienka.7
11. máj 2025

@autorka dobre ta akurát tak napálila, to je všetko 👌 ja netvrdím, že podnikatel ma byt sviňa, ale ty radšej nepodnikaj, lebo prerobis aj nohavičky.

nikaeli
11. máj 2025

Vieš čo? nám odmietli vyreklamovať kuracie prsia kúpené hodinu predtým v Kauflande s dobou spotreby ďalšie dva dni a s bločkom samozrejme, že ktovie ako sme ich za tú hodinu skladovali 🤦🏻‍♀️ no ako? boli v taške, šli sme domov autom, taška bola v kufri. Doma som ich rozbalila a šla variť. Smrad neskutočný, zdola zelenkavé. Manžel ich okamžite zbalil a šiel naspäť do Kaufu. Bolo to vo februári, žiadne horúčavy. Nepochodil. Takže ty si v tomto prípade - bez dôkazov a bez bločka - úžasná, dôverčivá a veľmi ochotná predávajúca.....

candii
11. máj 2025

Keby som mala svoj vlastný podnik asi by som tiež vrátila. Ono ten zákazník potom ďalej môže šíriť info, taktiež aj cez sociálne siete čo je nelichotivá situácia. Ak išlo o pár drobných kaslala by som na to, tiež by som sa nehadala

sisska96
11. máj 2025

Nevrátila. Ak neprišla hned so zelenou šunkou a bločekom, tak môže aj na hlavu stáť

autor
11. máj 2025
@candii

Keby som mala svoj vlastný podnik asi by som tiež vrátila. Ono ten zákazník potom ďalej môže šíriť info, taktiež aj cez sociálne siete čo je nelichotivá situácia. Ak išlo o pár drobných kaslala by som na to, tiež by som sa nehadala

@candii išlo o 3,50 e,

xenia65
11. máj 2025

Už na to kašli.... A vylož si reklamačný poriadok na viditeľné miesto

luccija
11. máj 2025

Vrátila by som peniaze

maranco
11. máj 2025

Ja by som nevrátil peniaze, ale ponúkol jej že jej urobím bagetu. Ani v reštaurácii ak reklamuješ jedlo nevrátia ti peniaze ale urobia nové jedlo.
Kde máš stánok, že si prídem vypýtať peniaze keď ich rozdávaš?

Keď už veľmi chcela peniaze tak si mala pýtať nazad bagetu, tak ako keď sa vracia tovar 🙂

lienka.7
11. máj 2025

@autorka skus ísť teraz do McDonald's a povedz im, že pred 3 týždňami ti dali skazeny hamburger. Potom prosím tu napis, co ti povedali.

pieksamaki
11. máj 2025
@lienka.7

@autorka skus ísť teraz do McDonald's a povedz im, že pred 3 týždňami ti dali skazeny hamburger. Potom prosím tu napis, co ti povedali.

@lienka.7 tak my sme v Amerike museli dať nový. Pritom zákazník úsmev na tvári.....ale bez mihnutia oka vystaviť nový.....resp....ze mu nechutilo.. to bol dovod

kaca222
11. máj 2025

Nie, nevrátila by som jej peniaze. Povedala by som jej, že ma mrzí, ak mala zlú skusenost. Nabudúce nech vadný tovar vyfotí a samozrejme jej vrátite peniaze alebo poskytnete novú bagetu zadarmo.

mandzula
11. máj 2025

Ak si si na 100 % ista, ze bageta bola dobra, nic si jej vracat nemala. Ano, mozno si si udrzala jedneho zakaznika, dalsich si vsak prave mozno stratila, tym, ze si akoze potvrdila svoje pochybenie.

zuzubb007
11. máj 2025

Nic by som jej nevrátila, ak toto pani robí zakaždým inde, celkom slušne peniaze ušetrí, nepoviem keby príde ďalší deň a ukáže to, no nie a ešte raz nie, povedz v Tescu, že si kúpila mesiac dozadu pokazené zemiaky čo ti povedia, veď to je na hlavu

lienka.7
11. máj 2025
@pieksamaki

@lienka.7 tak my sme v Amerike museli dať nový. Pritom zákazník úsmev na tvári.....ale bez mihnutia oka vystaviť nový.....resp....ze mu nechutilo.. to bol dovod

@pieksamaki po 3 týždňoch prišiel zákazník, ze mu vtedy a vtedy nechutilo a vy ste mu v pohode dali nový burger?

mooonika1975
11. máj 2025
@mandzula

Ak si si na 100 % ista, ze bageta bola dobra, nic si jej vracat nemala. Ano, mozno si si udrzala jedneho zakaznika, dalsich si vsak prave mozno stratila, tym, ze si akoze potvrdila svoje pochybenie.

@mandzula a možno sa vyvarovala toho, že by jej tam urobila scénu a ostatným zákazníkom by to bolo nepríjemne a ver mi, nikto by neskúmal kto mal pravdu .

mooonika1975
11. máj 2025

Treba si možno takéto situácie prehrať. Už budete nabudúce vedieť .

mandzula
11. máj 2025
@mooonika1975

@mandzula a možno sa vyvarovala toho, že by jej tam urobila scénu a ostatným zákazníkom by to bolo nepríjemne a ver mi, nikto by neskúmal kto mal pravdu .

@mooonika1975 ja by som sa pri takejto scenke riadila podla reakcii oboch stran. A najma ak by som pocula, ze ide o bagetu spred x dni, bolo by mi jasne, ze zakaznicka nema vsetkych doma, ked operuje s takym bludom.

lucilaines
11. máj 2025

Pri tejto teme sa inak krasne ukazuje slovenska mentalita. 90% ludi by peniaze nevratilo a este oprsklo poslalo zakaznicku kade lahsie. A aj chapem preco, pretoze proste je tu vysoko pravdepodobne, ze len klamala. Moja prva reakcia po precitani prispevku bola, ze samozrejme, ze by som vratila. Ale ja som pracovala niekolko rokov v roznych gatro prevadzkach v zahranici, aj tom spominanom McDonalde, a ano, v podobnych pripadoch bez debaty a hned sa s ospravedlnenim vratili peniaze alebo urobilo nove jedlo. Na druhej strane ak by som bola ta zakaznicka a naozaj bola ta sunka zla, lebo aj to sa naozaj mohlo stat, tak by som tento tvoj pristup maximalne ocenila. zvlast preto, ze sme na Slovensku a nie je to standard. Ona ked prisla, tak pytala peniaze spat? Lebo mozno ani sama necakala, ze jej ich das, len mala cestu okolo a chcela ti dat vediet spatnu vazbu, nech si davate pozor. U mna by to asi zalezalo, s akym pristupom by prisla. Ak ako arogantna fuchtla s neprijemnym spravanim co po mne okamzite chce vratit peniaze, tak by som ju poslala do kelu. Ak by prisla slusne, len mi oznamit, ze teda bohuzial sa toto stalo, tak by som tiez vratila alebo urobila novu bagetu.

lenkakravcova
11. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub meno nemôže kvôli gdpr. Jedine žeby jej dala aj to podpísať.

sima234
11. máj 2025

Nevrátila by som peniaze. Z môjho pohľadu to teraz vyzerá, že si "priznala", že sa to mohlo stať 🤷‍♀️

pieksamaki
11. máj 2025
@lienka.7

@pieksamaki po 3 týždňoch prišiel zákazník, ze mu vtedy a vtedy nechutilo a vy ste mu v pohode dali nový burger?

@lienka.7 ano....museli sme....normálne mi dal prázdny papier z Burgera na pult...ze mu nechutilo...a musela som mu dat nový....ktory si povedal.....ale tak mc Donald

lienka.7
11. máj 2025
@lucilaines

Pri tejto teme sa inak krasne ukazuje slovenska mentalita. 90% ludi by peniaze nevratilo a este oprsklo poslalo zakaznicku kade lahsie. A aj chapem preco, pretoze proste je tu vysoko pravdepodobne, ze len klamala. Moja prva reakcia po precitani prispevku bola, ze samozrejme, ze by som vratila. Ale ja som pracovala niekolko rokov v roznych gatro prevadzkach v zahranici, aj tom spominanom McDonalde, a ano, v podobnych pripadoch bez debaty a hned sa s ospravedlnenim vratili peniaze alebo urobilo nove jedlo. Na druhej strane ak by som bola ta zakaznicka a naozaj bola ta sunka zla, lebo aj to sa naozaj mohlo stat, tak by som tento tvoj pristup maximalne ocenila. zvlast preto, ze sme na Slovensku a nie je to standard. Ona ked prisla, tak pytala peniaze spat? Lebo mozno ani sama necakala, ze jej ich das, len mala cestu okolo a chcela ti dat vediet spatnu vazbu, nech si davate pozor. U mna by to asi zalezalo, s akym pristupom by prisla. Ak ako arogantna fuchtla s neprijemnym spravanim co po mne okamzite chce vratit peniaze, tak by som ju poslala do kelu. Ak by prisla slusne, len mi oznamit, ze teda bohuzial sa toto stalo, tak by som tiez vratila alebo urobila novu bagetu.

@lucilaines urobila by som jej novú bagetu, pokial by mi tu starú doniesla hneď naspäť, ze je zla. Hneď znamená hneď, v priebehu dňa max, nie o 3 týždne ci kedy. Peniaze by som jej nevracala, to ani nie si povinná. Vieš, to ako keby si kadernícke o 3 tyzdne došla povedať, že si nespokojná s ostrihanim, nech ti vráti peniaze. Pokial si nespokojná, mas to reklamovať hneď, nie o 3 týždne. To je podstata tohto príspevku.