Vrátenie peňazí za reklamované jedlo bez dôkazov
Ženy, máme s kamarátkou , stánok rýchleho občerstvenia,sme spolumajiteľky , mala som službu, keď prišla ku mne pani ,ktorá prišla reklamovať obložené bagety, ktoré si robíme sami, vraj kupovala pred 3 týždňami , a že bola zelená šunka , neverím tomu ani ja, keďže každý deň robíme čerstvé, nemáme jednu vec tri -štyri dní , okrem malinoviek samozrejme..prišla bez bločku , bez dôkazu , a hovorila sama ,že to je tak 3-4tyždne ..že skôr cestu nemala .Kamarátka, ktorá je momentálne na materskej ,tak určite som tam bola ja, bola nahnevaná ,že som jej vrátila peniaze.Ja som jej vrátila peniaze nakoľko to bolo par eur, a my máme naozaj dobré vzťahy s babami z hygieny ,vždy keď potrebujem poradiť poradia ,prípadne prídu .,nepotrebujem s nimi problémy.Co by ste robili? Ono v gastre je momentálne veľmi ťažká situácia , každý zákazník dobrý ,ale neviem , neverím ,že bageta bola zlá ,ale nechcelo sa mi s ňou naťahovať ..
@pieksamaki kamoska ma McDonald's, zo srandy jej dám túto otázku. Som zvedava na odpoveď.
@lienka.7 to neznamená ze kazdy....véd to je vzdy rozne od firmy k firme....manažér bol černoch....je to závislé aj od krajín...conotvorba lidl je ina v DE...SK...AT....na to nie je odpoveď....ja sa tu nechcem hádať....ale pamätám si ze som cumela....ze zakaznik si bol vedomý...a s úsmevom na tvári....customer service.....je vzdy iný....ja by som samozrejme uverila keby som videla bagetu...také veci sa naozaj riešia do hodiny.....potom už jedine fotka
@mooonika1975 ja by som sa pri takejto scenke riadila podla reakcii oboch stran. A najma ak by som pocula, ze ide o bagetu spred x dni, bolo by mi jasne, ze zakaznicka nema vsetkych doma, ked operuje s takym bludom.
@mandzula lenže niekedy nepočujem všetko a vytvoriť si predstavu a potom sa ťažko ho zbaviť
ona mohla tú bagetu jesť aj na druhý deň, to nevieš, nevieš nič vlastne, dôkaz žiadny, foto mala spraviť aj s dátum a bloček, nedala by som jej peniaze
a píšeš o hygiene, hygiena tiež bez dôkazu nespraví nič, môže sa sťažovať kto chce, veľa ľudia aj ohovárajú a škodia čiže bez dôkazu to nejde
V praxi : ak sa to nebude opakovat, je to ok, proste lepsie dat a proste nerieist nejake negativne recenzie a hadajuceho sa zakaznika. Proste si to vratila s vlastneho vrecka. Ja osobne, bez blocka a po 3 tyzdnoch, bez dokazu ahlavne ked vsetci vieme, proste veci na bagety sa vytahuju v drvivej vacsine v ten den cerstve, nemohla byt zelena.. mozno si to zakaznicka zobrala domov a tyzden to mala v chlandicke (inak si to neviem predstavit, nikdy mi sunka, dokonca ani STARA neozelenela). urobte si na to proste system/pravidlo, vsetko je raz prvykrat.. jedlo ma zakaznik spotrebovat co najskor, neviem ci na tieto bagety plati ze do 24h, alebo dokonca hned... a ak nieco nie je dobre, tak to ma reklamovat hned. Inak ma smolu. Reklamacne postupy mate mat napisane na prevadzke a toho sa vsetci budu drzat, aj kotnrola. predstav si ze teraz sa tam pravidelne niekto zastavi a povie, ze kupil zle bagety... nuz mozes mu povedat, ze to sa nemohlo stat, ale kludne mu das zlavu na novu bagetku :DDD
Dalsia vec je, ak si niekto necha napr. urobene bagety v aute atd (stava sa, moj znamy sa posledne nad tym rozculoval,zhodou nahod mu jeho desiata ozila po pol dni v horucom aute), tiez sa pokazia, za to vy naozaj nemozete niest zodpovednost.
A mimochodom, u nas si treba davat na vsetko pozor, tu ludia niektori aj pri inych sortimentoch len cakaju.. pride 11.mesiac druheho roku a utekaju reklamovat vec a chcu vymenit za novu/peniaze... :DDD za hocijaku prkotinu (ja ja stryka mam co si takto chodi topanky menit :DDD aby usetril, cize nie len z prace mam skusenosti). Ja som s kludom anglicana pockala na SOI :DDD ak niekto nechce skrachovat u nas za par rokov na spekulantoch, tak proste musi vediet v tomto chodit, kedy je to opravnene, kedy je to vymysel a ake ma kto prava... neriesim 14dnove lehoty, neriesim vela veci, proste ked treba vybavime, vymenime, ale vymyselnikov, posielame kade lahsie, tak raz -dvakrat za rok sa nejaky najde urcite a vzdy mi dvihne tlak :DD Tu fakt ide o malu sumu, neriesila by som, len by som si na to pripravila nejake pravidla v zmysle zakonov a podla toho sa riadila.
Ja by som asi nevrátila, ale závisí napr. aká by bola otravná, koľko tam mám ľudí, koľko času ma pani stojí, či mám chuť sa s ňou doťahovať, aká nepríjemná situácia tam v tom momente vzniká, atď atp. Nebičuj sa za blbosť prosím ťa. Nabudúce sa možno práve to isté stane kamoške - spolumajiteľke a prekvapivo si to pred tebou ľavou zadnou obháji.
Urobila by som to co ty, vratila peniaze. Nestoji to za to, najma ak ide o par eur.
Vratila by som, aj ked to asi bola spekulantka. Par eur nestoji za takuto situaciu. Skoda ze tvoja kamoska to rozmazava, este aby si sa tymto dalej mentalne zaoberala. Hod to za hlavu, nenechaj sa tym viac otravovat a brat si energiu.
Podľa mňa chyba velka ze si vrátila peniaze, tým si akoby priznala chybu ze cosi mohlo byt zle....pani by som po 3!!!!! týždňoch slusne kamsi poslala, navyše bez akéhokoľvek dokazu....
Ja by som vratila peniaze a je pokoj. Ak by bolo ze 200€ tak isto nie, ale rafsej tych par eur ako kopu nervou
… ja by som jej tie peniaze nedala … dala by som jej novú “nezelenú” bagetu, ako kompenzáciu aj ked jej vôbec neverím a viac nech ťahá kadeľahsie 🤣
Z obchodného hľadiska si urobila blbosť, z ľudského sa to dá pochopiť. Ja osobne by som jej maximálne ponúkla novú bagetu, aj to len v rámci udržania korektného vzťahu so zákazníkom (vieme všetci, že medzi výrobnými nákladmi a predajnou cenou je x položiek, ktoré tá predajná cena zahŕňa). Mala si uvažovať trošku viac pragmaticky. Vlk by sa najedol a ovca zostala celá... Povedané bez servítky - pani poslať do riti málo. Šunka bola zelená? To vážne?! Jedine, že by ju jedla po troch týždňoch... 🙄 Ale takto jej to samozrejme naservírovať nemôžeš...
3 tyzdne salena si bola ze si vratila love asi tolko aj keby prisla po hodine nedam nic viem co predavam a hotovo
Tu píšu ženy, čo zjavne nerobia v obchode a plat príde. Urobila sa tak, ako sa má. Pravidlo č.1 náš zákaznìk, náš pán = nepýtam sa a rovno vrátim peniaze Pravidlo 2 ak zákazník nemá pravdu, tak uplatním pravidlo č1 ....v podstate vždy sa nájdu ľudia, čo chcú ohovárať, ale je fajn minimalizovať konflikty a držať si úroveň.
Bagetu po troch týždňoch??? To si robíš prdel, že? Poslala by som ju vieš kam...
Bez blocku nemusi nikto nikomu nic vracat. Zakon... Budes vedet do buducna.
Pani sa zadarmo najedla, nabudúce bez dôkazu nevracat peniaze. A treba si dať na ňu pozor, či sa nevráti a nebude skúšať šťastie znova.
Tu píšu ženy, čo zjavne nerobia v obchode a plat príde. Urobila sa tak, ako sa má. Pravidlo č.1 náš zákaznìk, náš pán = nepýtam sa a rovno vrátim peniaze Pravidlo 2 ak zákazník nemá pravdu, tak uplatním pravidlo č1 ....v podstate vždy sa nájdu ľudia, čo chcú ohovárať, ale je fajn minimalizovať konflikty a držať si úroveň.
@petkavka Takže ty sama podnikáš a ochotne zakaždým vraciaš peniaze každému, kto o to požiada? Nerýpem ...ale toto ma naozaj zaujalo.
3 tyzdne a bez blocku?? Skus ist do obchodu a pytaj naspäť peniaze za bagetu co si si tam kupila..Nic by sim nevratila...Pani bola špekulantka

@lienka.7 ano....museli sme....normálne mi dal prázdny papier z Burgera na pult...ze mu nechutilo...a musela som mu dat nový....ktory si povedal.....ale tak mc Donald
@pieksamaki kamoska ma McDonald's, zo srandy jej dám túto otázku. Som zvedava na odpoveď.