icon

Vráti sa spoločenský život do normálu?

heidy222
28. mar 2020

Moja otazka je,ci sa tiez obavate, ze pocas Korona krizi si ludia uplne odvyknu spolu realne komunikovat a cely nas zivot sa presunie do online sfery. Uz pred Korona- krizou som bola nespokojna s tym Ze Bolo s vekom coraz tazsie vytiahnut kamosku na kavu, do kina atd. Teraz mam pocit, ze sucastny stav Vela ludom vyhovuje a su spokojni, ze nemusis nikam chodit. Mam strach ze o par mesiacov Ked to (dufam) skonci uz naozaj nikto nepridem na grilovacku a ze priatelstva budu minulost...

Strana
z2
ovaaa
29. mar 2020

Jasne, ze vrati.Ludia su velmi flexi a tym, ze tej spolocnosti je teraz minimume budu si viac vazit rodinu, priatelov....Kazdy normalny clovek urcite popremyskal v tejto dobe nad hidnotami zivota...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rachel36a
29. mar 2020

Uz sa tesim ako sa to skonci...my sme vcera mali on line opekacky s priatelmi...kazdy sme boli inde a boli sme v spojeni cez net....strasne sme sa nasmiali....uz sa tesim ako si vsetci vyrazime na turu a potom opekacku

taskataska
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
29. mar 2020

Ja sa teším do kina 😀

ysseba
29. mar 2020

@heidy222 Tak to je to najmenej čo ma trápi. Ale asi preto, lebo my sme nikdy nemali problém - s kamarátmi a deťmi sme sa stretávali pravidelne, chodili sme grilovať, opekať do lesa, v zime sánkovať, raz za rok na chatu, v lete kúpať sa. Mužská časť našej partie zvykli na pivo chodiť, aj my ženská časť partie zase na víno. Zo školy mám dve kamošky s ktorými sa XY rokov pravidelne stretávame, síce menej často, ale stretávame. Takže toto mňa netrápi, to potom určite nabehneme na tento systém, no len kedy? ☹ Už by sme pomaly organizovali prvé grilovačky či opekačky v lese v týchto prvých pekných, teplých dňoch ☹

yasmeena
29. mar 2020

mne uz teraz velmi chyba take to klasicke,ze ides po vonku,stretnes niekoho,zarozpravate sa...alebo teraz ako prichadza teplo,ze si vecer sadneme von,tarat po hviezdami...online to je len nudzovy stav...mam to odzite-uz som tak pred casom bola...dlhodobo len doma,a hoci som to prezila,kazdy den som dufala,ze uz konecne budem moct vybehnut von medzi ludi a nazivo ich citit!ak budeme doma zatvoreni ako kraliky v labaku,tak to nie je zivot ☹ politici aj media vyhecovali ludi do sialenej paniky,takze to ruzovo nevidim...

heidy222
autor
29. mar 2020

@yasmeena presne toto je to, co mi najviac vadi! Ked stretnem susedu, Max zakyvanie, stranime sa jeden druheho so susedmi. Chyba mi len Tak bezstarostne ist na zmrzku (U Nas zatvorene), chyba Mi prechadzka, zeby som nemusela striehnut na dceru, ci sa nezacne hrat s okoloiducimi detmi. Pre mna je pocit osamelosti o to vyssi, ze zijem v Nemecku. Bojim sa Ze to takto ostane navzdy.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
heidy222
autor
29. mar 2020

@taskataska to mate fajn. Tu v Nemecku, aspon teda v mojom okoli som to beru az priliz vazne, ziadne vykecavanie. A to zaciatkom marca som ja bola za divnu ze som si spravila vacsi nakup atd... Teraz spanikarili kompletne

zuzanka.zuzu
29. mar 2020

vráti sa to tam, kde predtým... možno niektorí budú chvíľkovo prechodne nadšení stretnutiami s priateľmi, ale potom zistia, že sú vlastne rovnako otravní ako predtým, takže sa nič nemení 🙂

simuskaaa123
30. mar 2020

Nad týmto sa zamýšľam často.. Hlavne ma trápia že ne a ze moja dcéra nikdy ne zažije život aký bol predtým. 🙈

Strana
z2