Všetci ma strašia, že aký je pôrod náročný
Zdravim mamičky..prepacte ze takto anonymne ale neda sa mi teraz inak volam sa Gabika mam 22 rokov momentalne som tehotna a 26.3 mam prvy termin..čakame s manzelom dcerku na ktoru sa uz velmi tesime..ide o to ze doteraz som sa velmi nebala porodu..samozrejme ze mam pred nim respekt ale nijak moc som to neriesila co ma caka..stale som si hovorila ze zvladli to ine zvladnem to aj ja..lenze pred dvoma mesiacmi sa ku svokre ( ktora byva o dom dalej od nas) prestahovala naspat svagrina aj s 5 rocnym synom ( byvala predtym v bratislave ale rozviedla sa s manzelom tak sa pristahovala nazad k mame),,no a svagrina odkedy prisla a stretneme sa zakazdym mi hovori ako mi nezavidi ze idem o chvilu rodit..ze aky ona mala strasny porod ze uz by to nechcela nikdy prezit.rozprava mi co vestko na porodnej sale zazila..ako ju šili ake su to nenormalne bolesti ze chcela vyskocit z okna..a akoby to nestacilo rozprava mi ešte aj pribehy jej kamaratiek ake mali priserne porody ze niektore skoro zomreli a podobne..svokra mi vzdy povie ze ju nemam pocuvat ze keby to bolo take strasne tak mi ona nemala 4 deti..rovnako aj moja mama ma ukludnuje..ale neviem doteraz som bola taka v pohode a teraz uz pomaly revem co sa tak bojim..neviem preco ma musi svagrina tak desit..aj vas takto strasili?.a nakoniec to bolo v pohode?..aspon niekto ma prosim ukludnite..dakujem..
Tvoja švagriná je frustrovaná z toho, že ju odkopol chlap a musela sa nasťahovať k matke, tak so leští svoje ego na tebe...Normálne ako písali baby, keď ju stretneš, tak jej povedz, nech si tie sprostosti nechá pre niekoho iného, že nie si na ňu zvedavá....čo sa jej bojíš?
Akozeeee mam 3 deti.... Nemôžem hovoriť o príšerných pôrodoch... Áno jeden bol lepší v tom a tom, druhý zas v niečom inom a tretí bol naj, lebo som sa nebála otvoriť ústa a vyžadovať niečo od personálu, ktorý bol naozaj super ochotný a celý čas som si hovela v horucej sprche na fitlopte... - pre mňa jak wellness 😀 čiže kašli na svagrinu, teš sa na maličkú a ver sama sebe 🙂
Ahoj. Ako pisu ostatne...nepocuvaj ju. A tiez ako bolo povedane...nie je to zadarmo. Aj ja som mala fakt fakt velky strach. Teraz uz viem...ze ten bol horsi...ako samotne finale a teda porod.
A naozaj si myslim, ze ked sa naladis...ze to boli...tak ta to aj bude boliet. Prestanes spolupracovat..zacnes stresovat a potom sa porod moze skomplikovat. Naopak...ak sa naladis pozitivne, nakoniec zistis...ze to bol najsilnejsi zazitok v zivote 💪a co tam po bolesti?? Uz ked ti porod zacne, proste sa usmievaj. Aj ked nasilu....je dokazane, ze tym si uvolnis svalstvo a o to tam ide. Byt v klude, uvolnena, na nohach a pekne dychat dychat a este raz dychat. A vsetko pekne pojde. Ja som pri prvom bola na predporodnom kurze (pripadne kukni hypnoporod) a cvicila som s aniball. Takze proste sa skus aktivne pripravit, aby si mala vacsie sebavedomie. A tvoje telo uz bude presne vediet co ma robit a porodi aj bez teba 👍😂 aspon ja som to tak citila..najma pri druhom..ze dcera zo mna doslova padala....
Ja som po druhom porode doslova lietala v endorfinoch stastia... Porod bol rychly, bolestivejsi...ale po porode som kludne mohla po 4 hodinach ist domov 😂 nic mi nebolo 😂😂😂 ale samozrejme boli sme 4 dni... pre mna wellness pobyt. Lebo som vedela, ze doma bude zaberak s dvoma detmi. Tak som si uzila, ze nic nemusim robit a daju mi aj jest...hihi....
No prepac, nechcela som tolko popisat.
Takze lutujem aj ja tu tvoju svagrinu....asi je nahnevana na vsetkych...
Povec jej nech s tým prestane a nepočúva ju
To je trúbka, nabudúce sa zdvihni a odíď, nepočúvaj také keci. Aj tak je každý pôrod iný, vôbec to nakoniec nemusia byť bolesti, ale iba silné tlaky. Moja kamoška tak mala, skoro malú vytlačila do záchodu, našťastie jej docvaklo včas 😅. Pri pôrode tu bolesť vnímaš celkom inak, ako inokedy, si pod hormónmi. Navyše budeš sa tešiť na mimi a aj na to, ako ho čím skôr porodiť, nech už máš za tým.
Zomrieť môžeš aj tak, že sa zadrhnes cukrikom, mysli pozitivne a bezohladnu švagrinú ignoruj. Nechápem, ako môže žena, ktorá prežila pôrod, takto strašiť prvorodicku
bolí to, ale zvládla som aj bez epidurálky, aj keď mi ju viackrát ponúkli (asi som moc kričala, ale pomáhalo mi to :D :D ) zvládne to každá, niektorá lepšie, iná horšie.. všetko je v hlave ;) mysli na to, že je to nevyhnutné pretrpeiť, aby si konečne strela osobne svoje vytúžené bábätko 🙂
Možno ťa švagriná nemá rada alebo je divná 😀 ako každá žena má iný priebeh pôrodu. Niektorá sa "trápi" dlho iná zasa to má za sebou raz dva. A šitie? Vôbec to nie je až také strašné ako to ona tvrdí. Ako keď sa pichneš ihlou do prsta. Asi tak. Nič strašné. Ja som po pôrode bola taká unavená, že mi to bolo jedno.😁 (2 noci predtým som nespala).
Takže kašli na ňu, ona je ona a ty si ty. Možno nabehneš na pôrodnicu a do hodiny je po všetkom 😉
@dskjhfdlkdjhl toto sami velmi paci, ano zacni ty ze byt tak v jej kozi rozvedenej s dietatom, samej... Opustenej, odvrhnutej muzom, ze radsej ten porod aj dvakrat ☺️☺️☺️. Zavidi ti, a navyse, je riadne primitivna.
Ja som rodila celkom nedávno a vždy som sa bála pôrodu, dlho som kvôli tomu nechcela deti, teraz by som pristala aj na druhé (len už to kvôli veku nestihnem). Všetky zlé pocity sa úplne stratia, keď začuješ svoje dieťatko plakať a keď ho uvidíš, ani nehovoriac.
Tak pozri nie je to nic krasne. Jedine to dieta. Ale inak nie. Ale hrozne to nie je, da sa vydrzat. Prvy porod 19h,syna som uz nevladala vytlacit tak pomohla sestricka. Druhy 2h,vyvolany,bolesti silnejsie a trvali dlhsie. Ale zvladla som to za pomoci dr. Keby to bolo take strasne tak kazda ma jedno dieta a na dalsie nepomysli uz. Takze sa neboj, rychlo zabudnes
Švagriná je zákerná,smutná a nešťastná,tak si to vybíja na tebe. Bolet to boli ako ktorú. Na izbe som bola s babou,ktorá nemala žiadne kontrakcie a ani ju nesili. Mňa to síce bolelo aj prvy aj druhýkrát ale väčšiu traumu mám zo svojich strií a brucha ako z tej bolesti. Ten jeden deň predsa za to stojí a keby to boli také príšerné,alebo nezvládnuteľné tak už dávno vymrieme 🤣
Kazdy porod je iny a kazda ho prezivame inak, aj prah bolesti ma kazda z nas ina. Nepocuvaj ju. Ja som nemala ziadne bolesti ani 4 hodiny po tom ako mi odisla plodova voda. Naopak mala som prijemny pocit a citila som sa super. Ja hovorim tehotenstvo a porod hocikedy aj na objednavku (srandujem doma samozrejme) ale starat sa o kolikove babo uz neee. Pre mna to tazsie prislo potom 🤪.
Nie je to nič hrozné a fakt keď budeš mat dieťa v ruke zabudneš na všetko. No keď sa tak veľmi bojíš, čo bol aj môj prípad, daj si epiduralku, ja som porodila tak, že som o tom ani nevedela. A takéto blbé reči treba hneď odstaviť, stopnúť svagrinu, ze teba to nezaujíma. Hotovo
Mám 3deti a dva krát som rodila prirodzene a raz cisársky.Ale chcem ti povedať,že musíš ty pomôcť dieťatku na svet.Pozri ak budeš stresovať a brániť sa bolestiam bude to pre bábo zle ,nebude dostávať toľko kyslíka ,ako mu treba.A ty predsa nechceš,aby malo problémy,že?buď čo najviac uvoľnená aj cez kontrakcie,vtedy sa uvoľní,aby bábätko mohlo kľudne zostupovať do pôrodných ciest.Ked prichádza kontrakcia predstavuje si ,ako bábätku pomahas a ono sa snaží narodiť.Dychaj z hlboká ,aby mali dostatok kyslíka.Bolest mi pripomínala bolesti pri menštruácii,akurát ,že sa to zosilnovalo.Ty nemusíš robiť nič len nechať telo nech pracuje.Nieje to tak strašne ,je to prirodzená práca ženského tela.Drzim prsteky ,aby si mala rýchly pôrod a potom už len radosť z bábätká.
Dobry den, tak ja Vam k tomu poviem asi takto. Porod je ta najkrajsia vec v zivote zeny, nic nie je tak krasne silne a emotivne. Rodila som 1krat a pevne dufam ze este niekedy budem a dufam ze rovnako dobre a rychlo, nepocuvajte negativa. Zite v tento moment, vsetko zvladnete proste musite ina cesta nie je a verte ze zdolate vsetko. Nie je to nic strasne, hrozne a nevydrzatelne. Majte usmev na tvari a ziadne vrasky si nerobte teste sa na drobceka pretoze to stoji za to 😊

Keby to bolo az tak strasne, ziadna zena by nema viac deti. Boli to ale da sa to predychat. Rodila som bez epiduralky len s plynom ku koncu uplne bez nicoho niekolko hodin. Vraj tazky porod, chodili na mna kukat sestricky ako som to zvladla, maly bol zle otoceny. Ja som cakala ze to bude omnoho horsie. Musis byt hlavne v pohode a bude to ok. Svagrinu uplne vyskrtni kym neporodis zbytocne ta stresuje