icon

Východniari: Ako vnímate život na východe?

16. jan 2025

Ako vnimate vychodniarsku mentalitu? Chcela by som pocut najma nazor tych, ktore ste z vychodu( ci uz z KE alebo dediny pri malom meste) a odstahovali ste sa do Bratislavy, pripadne inde na zapad alebo do zahranicia. Ja sama som z vychodu, 10 rokov som bola na zapade/v zahranici, vratila som sa na 5 rokov a som zase v zahranici. Vzdy som si tam pripadala ako asocial, nerozumela som tym ludom napr v teme budovania kariery. Neviem, ci to je moja situacia( kedze rodinne vztahy su velmi zle) alebo to tak vnimate viaceri. Kupila som si tam byt, lebo som vychodu dala sancu, ale ako single som to najma financne nezvladala, tiez ako tazko pristupny introvert som nenaviazala vela kamaratskych vztahov(byvali kamarati si zalozili rodiny a maju vybudovany svoj okruh kamosov), ani len na kavu tam nemam s kym ist( par krat do roka s vydatymi kamoskami, ked si najdu vobec cas) a tak len bludim svetom a hladam sa.

Strana
z2
alenamihal
18. jan 2025

@lubkovaandrejka na vysluhovom -same shit ..pointa je ina..

zuzulka558
18. jan 2025

@zeldia kľudne lebo to tak je východniar sa tu ide povysovat nad východniarom ak má lepšie zamestnanie a stredoslovak to isté,, sak je to nechutné,, neznášam ľudí čo sa nad niekym povyšuju, každý je iný a to je pekne na tomto svete pestré nie ako cez kopirák,, jeden vie to ale druhý zas nevie ten zas dokáže niečo ine

zuzulka558
18. jan 2025

@zeldia mi to nedalo si z Košíc odtiaľ mam dvoch dobrých kamarátov z mužom aj bývajú na východe a sú to super chalani zarobia viac ako tu robotník a sú robotníci
A pozerám môj profil mam Levoča nezmenene 🤣🤣 bývalý ma hladal skoro všade na nete,, inak som TT

zeldia
18. jan 2025

@zuzulka558 ja z tej casti “ako by ich sem boh povolal” som si skoro cvrkla, super veta 👏👍
Konecne povolaní prišli to zachrániť, vyriešiť….
Tak sme si tu ponadávali na svet, mozem ísť obedovať😉

zltalienka
18. jan 2025

"nestuchaj do hovna, lebo bude smrdiet" to je dobré....

autor
18. jan 2025

@earlgrey vratila si sa sama alebo s rodinou?

zuzulka558
18. jan 2025

@zeldia nie ponadavat, normálna vec,, ja to tak beriem keby každý riešil seba a nie druhých bolo by to lepšie myslím si

lubkovaandrejka
18. jan 2025

@alenamihal jasne,len som sa divila,ze az tolko ks a vsetci dochodci :D nie v zlom.

earlgrey
18. jan 2025

@autor
S dieťaťom.

eliska13
18. jan 2025

Hľadás sa, lebo si vo veku kedy už chce človek niekam patriť.To, že si introvert a nemáš toľko možnosti na trávenie času znamená, že sa musíš aj ty posnažiť.My máme ďalekú rodinu v Stakcine a vždy zostarnem o 15 rokov z tých nazorov je to iný svet, mentalita
@zeldia krásne zhrnuté

nezabudka3391
18. jan 2025

ja som tiez z vychodu ale na zapade zijem uz 13 rkov...a ano vidim rozdiel v zmyslani ludi z vychodu a zapadu....uz by som sa na vychod nevratila tie vychodniarske reci cista katastrofa

zuzulka558
18. jan 2025

@eliska13 ja som skoro bývalá pri vás,, Snina

Strana
z2