icon

Vyhodili by ste oblečenie od myšačincov?

27. máj 2023

Ahojte. V zime sme sa nasťahovali do nového domu. Keďže obaja s manželom chodíme do práce, do toho tri malé deti, nonstop chaos, nevybalili sme úplne všetko a letné veci nás čakali zabalené v krabiciach. V dielni a garáži. Teraz, ako sa náhle oteplilo, konečne sme sa pustili do vybaľovania všetkého. Ženy, mne je do revu. Začala som vybaľovať a naspodu každučkého vreca/krabice, aj na zopár spodných veciach sú myšačince. Tie mrchy sa dostali asi všade!!!! Na vrchnom oblečení som si vôbec nič nevšimla, stále pekne vonia, žiadne škvrny, nič. Pre decká som tam mala šaty, ktoré im ešte budú v lete dobré, a moja komplet letná garderóba tam bola celá...šaty, kraťasy, overaly, blúzky, sukne...v skriniach som ešte nemala nič letné, doteraz som nepotrebovala. Čo s tým???? Vyhodili by ste to celé nakompletku?? Alebo aspoň tie vrchné veci vyprať na 60-ke? Ak to vyhodím, môžem si kupovať úplne všetko na leto od nuly. A viete, ako to chodí...hypotéka na dom, naháňame sa, peniažkov extra nazvyš nie je 😪😪 čo by ste robili na mojom mieste?

autor
27. máj 2023

Dodám teda ešte, že najprv som si na oblečení vôbec nič nevšimla, myšačince sú "iba" na dne krabíc a saklov a na zopár ks oblečenia, na tých, čo boli naspodu...ale aj tak, už tá myšlienka 😡😡😪

kaitlin3
27. máj 2023

Vyprala na vysokej teplote v nejakom dezinfekčnom práčok prostriedku a vyvesila na slnko. Neboj, v horšom ľudia chodia 😁

lily14
27. máj 2023

Výprava+ so sanytolom a prezehlila

lulupulu
27. máj 2023

Tiež by som len poriadne vyprala. Pokiaľ nejde o matrace a periny alebo také kde by sa mohli dostať dnu a nevieš co tam je tak stačí len vyprať. 🙂

renatka100
27. máj 2023

Ved to nebudes jest, vyper a ozehli a bude ciste, ale pozri pre istotu ci tam nie su dierky

babulkomale
27. máj 2023

To co vidis ze je nedotknute a nesmrdi kludne oper aj s dezinfekciou z DM - je lacnejsia ako Sanytol a dobra.
Drzte sa 🤗

autor
27. máj 2023

Dievčatá, ďakujem. Normálne mi odľahlo! Ste super 😘

dilino
27. máj 2023

Kľudne oper aj mňe sa stalo pri sťahovaní 2 krabice boli tam tiež.Našťastie v ostatnom som nemala nič. A ako pišu žienky tu na MK vyprať na silnej teplote dať dezinfekčný prípravok a pokiaľ to nebude derave tak si myslím že sa to dá nosiť po vypratí.

anavixy
27. máj 2023

Veru, v skladoch fast fashion po tom urcite lozilo vselico, stane sa… hlavne ze to nezozrali 😃🙃

luccija
27. máj 2023

Tiež sa mi to stalo s oblecenim.nič oprala som to.Nam zožrali takú polystyrénovu dosku na plávanie pre malé deti

cacianka
27. máj 2023

Je to prvotný šok, všetko oper na vhodnej teplote ,stačí bežný prací prostriedok, ale pre lepší pocit pouzi dezinfekciu.
O pár mesiacov sa zasmejete a budete mať "humornou príhodu zo sťahovania"

aaadkaaa
27. máj 2023

Popozeraj, ci nie je derave, pohryzene. Zvysok kludne oper s dezinfekciou 🙂

jaskolka
27. máj 2023

Nemusíš vyhadzovať, normálne to vyper na vyššej teplote s dakym dezinfekcnym prostriedkom, odporúčam Sanytol, to som používala keď som ešte robila na ambulancii, tak som to používala.
Len to skontroluj, aby neboli veci deravé, prehryzene. Bohužiaľ, s tým už nič neurobíš, to asi len vyhodiť keď bude deravé. Mne raz ešte u svokry tak v garazi myš rozhryzla staré deky, ktorými som prekryvala synove sezónne hračky (sánky, hojdačka, plastové motorky) ale že komplet to skoro zožrala, deky vyzerali, akoby ich rozstrielal zúrivý strelec s brokovnicou. A to boli hrubšie, tie Larisy.Tak skôr toto môže byť problém.

ajajaj00
27. máj 2023

alee nestresuuuj vyper v sanytole a na vysej teplote

taga
27. máj 2023

Akoze je to hnusna predstava, ale suhlasim s babami...

Nezabudnem, ako mi maminka hovorila - ked bola mlada robila v pekarni - ako mysi behali po rozkoch na sklade a potom sa to v pphode rozvazalo 🤣 chcem len verit, ze dnes je hygiena inde ako za sociku, ale...

Ale co, zober si take trhy - v noci tam behaju potkany a rano si tam ludia kupuju ovocie, zeleninu, oblecenie, a ziadny problem 🤣

44janica44
27. máj 2023

Jooj neboj, kým sa oblečenie dostane z Číny a Indie do našich obchodov tiež po tom kadečo pobeha a kadečo z toho vyprašia a dobre je... a koľko ľudí keď si to kúpi, to doma ani neoperie a oblečie si to ako najkrajsie a najcistejsie. Normálne oper, aby sa ti to nehnusilo aj 2x s predpierkou a nebude to o nič horšie ako to co by si si nove kupila 🙂

autor
27. máj 2023

Dievčatá, ďakujem..ste fakt zlaté, ukľudnili ste ma 🙏 tuším jedna z mála diskusií, kde sa každý zhodne 😊