icon

Výhovorky ľudí a nedostatok pohybu: Prečo si radšej privstať?

26. apr 2024

Bavi ma, ako si lenivi ludia vzdy najdu 1500 vyhovoriek, ako nemaju cas, ako sa nieco neda miesto toho, aby spravili pre svoje zdravie nieco na viac. Mam sedave zamestnanie. Ja si napriklad vzdy radsej privstanem, aby som mala cas na rannu prechadzku alebo cvicenie a po praci taktiez mam vela pohubu, hoc aj obycajna chodza. Vsade sa snazim chodit peso. Ano, cez tyzden toho volneho casu je pomenej, ale venujem ho svojmu zdraviu a nerozumiem, ze clovek si nedokaze vyclenit hodinku denne na pohyb. Mam kolegyne so znacnou nadvahou a vkuse po lekaroch chodia, lebo raz tlak, raz bolesti kolien a este produ nasrate a sfucane na lekarov, ze zase mi ten k***t povedal, ze mam schudnut :D a ked maju v praci nahodou prejst z jednej kancelarie do druhej, uz sa tvaria, ako keby mali bezat maraton :D parluku rovno pred robotu a ked nahodou musia zaparkovat o jednu ulicu dalej, uz sa ofucuju, ze musia ist daleko. Jedna kolegyna sa dpkonca necha zviest druhou kolegynou autom o ulicu dalej, co by mala peso 5 minut, aby nemusela chodit. Tiez obezna :D takze ked mi tucny clovek zacne vymenovat tolko staznosti, ako sa daco neda, tak realita je zial taka, ze si len proste lenivy :D

caroline_
26. apr 2024

@jazzy03 super komentár❤️

nevenka
26. apr 2024

@angeli121212 nema kamaratky, s ktorymi by poohovarala nazivo...tak takto. Asi..?

reanda
26. apr 2024

@heln ty si s nou bola vecer doma, ze vies, ze vyzrala celu chladnicku? 🙂 toto ma vzdy tak dostane, ako si je kazdy isty tym, co niekto robi, ked ho nevidi.. aj to presvedcenie o tom, ze tlsti ludia proste iba zeru pred telkou hamburgery, ved ako inak by to mohlo, byt, ze 😀

reanda
26. apr 2024

@jazzy03 😀 👍

beronsche
26. apr 2024

@jana_eyre_2 moze ti to byt jedno, vobec ta to nemusi nejako extra trapit a zaroven sa to moze stat, ze jedneho dna ta uputa nieco a ty sa nad tym zamyslis...
Ja zase nechapem tie nepriame narazky na to, ze clovek, ktory o tomto chce diskutovat musi mat jednoduchy a prazdny zivot..

michaelam2
26. apr 2024

@reanda
@jana_eyre_2
Toto je diskusia, takze tak ako ste si vy povedali svoj nazor, povedala som ho aj ja 😀 ale ok kludne sa tvarme ze nikto z vas sa nikdy na nic nevyjadril a neokomentoval spravanie inych ludi 😀

reanda
26. apr 2024

@michaelam2 a ja ti pisem, ze nemas vyjadrovat svoj nazor? pisem ti, ze je nieco tvoj problem.. tak ak chces, mas sancu ho riesit.. ale nemusis, mozes kludne iba komentovat inych 🙂

michaelam2
26. apr 2024

@reanda ano, budem dalej zastavat nazor, ze podporovanie obezity nie je spravne …tak ako som to napisala v mojom prvom komentari

reanda
26. apr 2024

@michaelam2 ok 🙂

maciatkolulu
26. apr 2024

@mandzula tak ťa zase ja sklamem,poznám také,čo makajú ako svine,denne a poctivo a s trénermi a keď náhodou,čo len trochu prestanú a pohlavia,hneď to vidieť. A na druhej strane máme v rodine osobou,ktoré môžu žrať ten langoš s krémom o 23.00,zapíjať to vínom,necvicit a ono to je chudšie a chudšie. Takže🤷. Základ je,nestarat sa do druhých...ono niekedy ťa 100kikoba môže byť šťastnejšia a spokojnejšia so svojím životom,ako ta 50kilova ženská.

jana_eyre_2
26. apr 2024

@michaelam2 keď je to diskusia, musíš akceptovať že sa ti na tvoj komentár aj niekto ozve 😉

@beronsche ndomyslaj si prosím a mne nepodsuvaj veci čo som nikde nepovedala.. zamýšľam sa nad mnohými vecami, avšak ak niekoho život druhých trápi natoľko že ich dokáže verejne na diskusiách zhodiť a doslova si honit ego - tak niečo v jeho živote zrejme nefunguje tak ako by malo.. niektorí by sa mozno mohli zamysliet nad tým prečo venuju svoju energiu staranim.sa do rozhodnutí ostatných a nie nad tým preco.ma potrebu sa nad ostatnými povysovat..

zuzitko74
26. apr 2024

@michaelam2 Čiže podľa teba je správne bojovať proti obezite tak, že vnútorne zraneným ľuďom, ktorí sýtia svoj hlad po láske a prijatí, budeme nadávať do lenivých a posielať ich cvičiť?
Väčšina obéznych ľudí má problém v hlave a to žiadna zdravá strava a šport nevyrieši.

mandzula
26. apr 2024

@maciatkolulu ale to ja nikde nepopieram, a ako sa tu niekde píše, lepšie predpoklady na kvalitnejší život má cvičiaci človek s nadváhou ako chudý človek, čo sa nehýbe. Plus ja píšem o konkrétnych dámach, ktoré boli obézne a aj choré, no do štíhlej si rady rypli. A úprimne si nemyslím, že žena s váhou 100 kíl s tým môže byť spokojná, akurát dnešná doba ju utvrdzuje v tom, že je "sexy bacuľka", ktorá miluje každé svoje kilo, ale keby jej niekto dal na výber, či sa švihnutím čarovného prútika zmení na tú štíhlu, neváhala by ani sekundu. Podotýkam však, že nehovorím o všeobecnom životnom šťastí, to od telesnej hmotnosti určite nezávisí, to je multifaktoriálna záležitosť.

michaelam2
26. apr 2024

@jana_eyre_2 a kde prosim ta vidis ze to neakceptujem? Ja tu uplne normalne diskutujem aj s ludmi co maju iny nazor, len ty si mi odpisala ze “to je tvoj problem” 🤷‍♀️

jana_eyre_2
26. apr 2024

@michaelam2 no lebo to je tvoj problém, máš pocit že je problém obezneho človeka to, ako ho vidíš ty? Ani náhodou..

michaelam2
26. apr 2024

@zuzitko74 nie a ani som nikdy nic taketo obeznemu cloveku nepovedala. Ale rozhodne si nemyslim ze je spravne podporovat obezitu, tvrdit obeznym zenam ake su krasne a tvarit sa ze to nie je nieco zle

beronsche
26. apr 2024

@jana_eyre_2 ved sama pises, ze nevies, ci mas taky plny zivot, ze taketo veci neriesis..
Co ine, ako to, ze povazujes kazdeho, kto to riesi, za cloveka "s prazdnym zivotom" to podla teba naznacuje? 😉

Podla mna, ked o probleme hovoris, to este neznamena, ze ta to trapi Ako nic ine vo svojim zivote a ze si tym naplnas vlastny zivot.
Plus, ked sa v anonymnej diskusiu bavime vseobecne, kto koontretny sa tym presne zhadzuje?
Samozrejme, suhlasim s tym, ze nie vsetky prispevky su ok, ale vo vseobecnosti mi vadi ten trend utokov na niekoho, kto poukaze na nejake negativum dnesnej doby..

A ze autorka zvolila nevhodny formulaciu, ktora posobi pasivne agresivne, som tu uz pisala. Ale v mnohom s nou suhlasim.

slatinka27
26. apr 2024

Šťastný človek, ktorý je tak úžasný, že všetko stíha, nemá potrebu to druhým na nos vešať a užíva si, ako to má. Príde mi, že bojuješ s menejcennosťou, preto sa potrebuješ povýšiť nad ženy, ktoré nestíhajú nič. Pekný deň.

beronsche
26. apr 2024

@zuzitko74 nie, nie je to spravne.
Avsak aj o tom je potrebne hovorit a hovorit vela!
O tom, ze obezita ma rozne priciny a dovody. O tom, ze nie je hanbou si to priznat a riesit najprv dusu a potom az tu obezitu, ci prejedanie .
Ale, co pocut v dnesnej dobe omnoho omnoho viac, je to, ze je ok byt tucny. Ze je ok mat obrovsku nadvahu, ci dokonca byt obezny, pretoze sa mame mat radi taki, aki sme. Ze je uplne v poriadku nic s tym nerobit a kto ma iny nazor, je obycajny body shamer..
Toto je nebezpecne.

Ze taka skvela vec, ako body positivity sa prehupa, pomaly ale isto k nezdravemu extremu akceptovania obezity Ako standardu.
A ze ma obezita naozaj vela zdravotnych rizik, to hadam nebude nik popierat.

misicka31
26. apr 2024

Celý váš príspevok je o lenivých,obéznych ľuďoch...prečo vás to tak rozhorčuje? Aby ste vedeli, aj chudý ľudia sú lenivý...ale tam by ste akceptovali ,,výhovorky"...PS: nie,nemám nadváhu, a nikoho neobhajujem, som za to,, ži a nechaj žiť", dáš pokoj,máš pokoj" a hlavne riešim svoj život, budem ,,sebec"...starám sa len o seba a svoju rodinu a píšem pod vlastným nickom ✌️😄

jana_eyre_2
26. apr 2024

@beronsche a čo konkrétne ťa na mojej poznámke o tom či neviem že mám tak plný život - čiže plný udalosti popudilo?

Neverím že ak má niekto mnoho veci vo svojom živote k riešeniu bude riešiť ešte aj niečo čo sa ho nijako nedotýka.. ak áno, opakujem niečo asi bude zle, ale samozrejme to už ten človek možno nevidí keďže sa upriamuje na veci ostatných ľudí 😉

Ako sa vraví, keby sa naozaj úplne každý staral o seba, o všetkých je postarané..

zuzitko74
26. apr 2024

@michaelam2
@beronche
Myslím si, že tento trend vznikol ako obrana. Iste, každý, kto má nadváhu, vie, že to nie je to, čo by v skutočnosti chcel. Ale keďže nie každý s tým vie niečo urobiť mávnutím čarovného prútika, je len normálne, že ten človek pracuje aspoň na tom, aby necítil nenávisť k sebe, kvôli tomu, že nemá ideálne telo.
Zdravotné riziká, dúfam, nikto príčetný nepopiera, obezita je diagnóza.

beronsche
26. apr 2024

@jana_eyre_2 pozri, ty mas plny zivot, ja mam plny zivot a napriek tomu sa tu natahujeme uz v 3. prispevku. 🙂
O tom to cele je.. ze obcas mas proste cas kraviny riesit, prip. na nejake reagovat.

A co ma popudilo... Nuz, co ja viem, ci popudilo je ten spravny vyraz.. Skor zaujalo. vidam to tu casto, takze to bude dovod, ze som reagovala..

beronsche
26. apr 2024

@zuzitko74 ano, na tom, ze to bude obrana, nieco bude...
Je to velmi citliva tema a je tazke najst tu zlatu strednu cestu..

michaelam2
26. apr 2024

@zuzitko74 len ten trend je uz dost nebezpecny. Presviedcat obezne zeny ze je to v poriadku ked maju vysoku nadvahu. Niektore zeny tu vravia, ze je to kazdeho osobna vec a nemame sa o to starat. Ja si ale myslim, ze o tom treba hovorit (samozrejme slusne a bez urazok) a netreba pred tym zatvarat oci.

beronsche
26. apr 2024

@michaelam2 najma, ak sa to tyka deti..
Ja mam pocit, ze celkovo chyba osveta..
Ano, viem, kto chce, info si najde.. ale aj tak.

veronicka1901
26. apr 2024

Nehas, čo ťa nepáli. Celkom by ma zaujímalo, koľko máš detí, prípadne naozaj náročnú prácu, kde si od nevidím do nevidím. Fakt nechápem, prečo niekto pociťuje potrebu riešiť druhých.

misicka31
26. apr 2024

@michaelam2 dobrý deň,nie že sa človek nemá starať,nie je to vobec zdravé a nakoniec obézny človek si uvedomuje,že je obézny,a to,či s tým začne niečo robiť,je len na ňom. Preto nevidím dôvod hovoriť obéznym ľuďom,že so sebou majú niečo robiť,oni samy to vedia.😄 Má na výber ( píšem o zdravom človeku).Nie o ľuďoch,ktorí to majú z chorôb a liekov.Tým prajem veľa zdravia.🙂

michaelam2
26. apr 2024

@misicka31 ano to je pravda ze nakoniec len oni sami s tym mozu nieco spravit. Ja len proste nerozumiem tomu, preco vela z nich na to kasle. Minuly tyzden v restauracii pri vedlajsom stole sedela rodinka - vsetci s velkou nadvahou (ale ze naozaj velkou). Co si dali vsetci na obed? Vyprazany plneny rezen. Ked to robia dospeli ludia moze mi to byt jedno…ale rovnako vyzerali aj ich male deti a to ma uz mrzi ked to vidim.

dankanka
26. apr 2024

Ja napriklad poznam krasnu maminku troch deti. Ked nie je v praci, taj je vo fitku. Deti s muzom ci starymi rodicmi. Nevari. Chodi aj na kozmetiku, nechty. Ale deti a domacnost su na chvoste jej zaujmov, podla toho, kolko im venuje casu. Je leniva? Nie. Ale tuez by mohla nieco robit viac. Venovat sa detom, napriklad.. kazdy ma nieco, co by mohol a mal robit. A pozerat a ukazovat na druheho, je lahsie ako venovat sa tomu, co by som mala ja..