icon

Výhovory na šoférovanie: Ako sa im vyhnúť?

11. nov 2023

Bojim sa soferovat nikto to nevie , nechcem im to pobedat aby ma nevysmiali alebo aby sa ma nepytali na to, vela krat ma ponukali aby som sla ja autom, ako sa mam vyhovorit? Aby som nemusela ist? Lebo je mi to neprijemne ale nechapu to proste… nejake tipy ako s avyhovorit aby som nemusela soferovat ked ma ponuknu,??

kate_cs
12. nov 2023

Jednoduché, nemám pri sebe vodicak 😀

majulino
12. nov 2023

Ani nevieš ako ťa chápem. Ja mám toto iste. Na naliehanie manžela som si v marci urobila vodičák. Neznášam šoférovanie, mám veľký rešpekt a strach. Nie, že ja urobím chybu, ale že natrafíme na idiota, ktorý si myslí, že so silným, drahým autom je majstrom sveta.
Tiež sa mi posmievali, zľahčovali atď. Tak som im surovo povedala, že nech idú s tými predpotopnými názormi typu ako budeš s deťmi chodiť na výlety a k lekárovi bez auta, poslala do pi*e.
Mám 3 deti a úplne normálne som 12 rokov (toľko má najstarší) fungovala bez auta.

zltalienka
12. nov 2023

Autorka: v úvodnom príspevku píšeš, že nikto nevie, že sa bojíš šoférovať a že hľadáš vhodné výhovorky aby si nemusela povedať pravdu...no hneď z Tvojich ďalších príspevkov je jasné, že Tvoje okolie dávno vie, že sa bojíš šoférovať....tak vlastne neviem čo riešiš.... alebo asi aj viem.
Prečo máš potrebu klamať hneď v úvodnej otázke nás pre Teba úplne cudzích ľudí a prečo máš potrebu klamať svoje okolie, ktoré i tak vie pravdu? Na čo je to dobré?

lemoncheesecake
12. nov 2023

Ja tiez nesoferujem lebo sa bojim a uz som to skusala aj prekonat ale proste nie nejde to. Vsetci vedia ze ja proste soferovat nebudem a uz za tie roky to sice okomentuju ale uz sa to neriesi moc.

betulinka1
12. nov 2023

Nehladaj výhovorky. Proste povedz, ze sa bojis a nevies ten strach prekonat. Ak ti niekto povie, ze treba prax, tak ma pravdu ale ak sa bojis, tak to neries. Teraz inak. Nepomohlo by ti take nieco, ze ok pojdes soferovat ale ked sa zacnes velmi bat, tak ta vymenia. Cize oklames svoj mozog a vytvoris mu take bezpečie, ze ok ked sa zacnem bat, zacnem sa citit zle nevadi, prestanem soferovat a vymenim sa s inym šoférom. Lebo ten strach je v tvojej hlave, Cize mozog musis presvedcit, ze ta situacia, ktora ta podla mozgu ohrozuje, je v poriadku. Vyskusaj to.

megan777
12. nov 2023

Ja zase rada šoférujem,ale priznám sa keď prvý krát po skúške som šla šoférovať triasla som sa a úplne ma to prešlo.

mdsk
12. nov 2023

Ja ti dam radu ako zacat soferovat. Zacni po troske.. Najprv sa nauc na jednej ulici ovladat auto. Dopredu-dozadu-parkovanie-prednost.. potom zacni iba jedna ulica, dve ulice oddych den. Opat druhy den alebo obden, alebo dlhsie.. potom si nastuduj cestu do potravim a chodievaj nakupovat autom, chodievaj dovtedy kym uz nebudes stotoznena s touto ulicou.. ked budes, pridaj si dalsie uzemie.. kludne chod na to pomaly, mas cas, nech je to podla tvojho tempa a casu.. ani nevies ako, takto sa pomaly rozsoferujes.. a hla si na dalsich uliciach.. mne pomahalo zo zaciatku si trasu nastudovat.. mas len barieru a tu pomaly postupne prekonas.. prijemne soferovanie

lulu1812
12. nov 2023

Ja mam vodicak rok. Bojujem sama so sebou ked mam ist. Radsej idem busom ako sa trapit a stresovat. Ked idem s niekym mam dobry pocit ze som to zvladla ale inak stres. Ked nejdem proste nejdem...poviem bojim sa nejazdim

stadokoni
12. nov 2023

Povec ze si pila

tamitamitami
12. nov 2023

Tiež mám vodičák už skoro rok 😅 bojím sa stále, sama nechodím vôbec ak vedľa mňa sedí niekto kto je dobrý šofér tak idem....ale tiež iba do obchodu a na stanicu ktorú mám 6km od domu. Ďalej by som zatiaľ nešla a už vôbec nie sama. Možno ma raz situácia donúti a budem musieť ísť.

mdsk
12. nov 2023

Bolite sa, lebo sa do toho hodite. A sup rovno vsetky ulice. Treba zacat po troske, pomaly a rozjazdite sa.. mate svoj cas ktory k tomu potrebujete. Myslite na to, ze pomaly dalej zajdes…

alexka89
12. nov 2023

Ako žiadna sťažnosť na teba ale nechápem takých ľudí čo sa boja,nechcú šoférovať a načo si potom robia vodičak🤔🤷

sono2
12. nov 2023

Bože pravdu!
Pravda je sloboda ver mi. A bojíš? Najskôr sa prestaneš bat, keď strach prekonas!

marsmykkok
12. nov 2023

@alexka89 no napríklad veľa ľudí kedysi si ho robilo aj v rámci strednej, na dopravnej, poľnohospodárskej a podobne ho mali skoro zadarmo. To sa aj čudujme potom, že možno 70 percent ľudí minimálne bolo na lyžiarskom a načo, ak nelyžujú teraz, lyžuje možno 5 percent ľudí?

marsmykkok
12. nov 2023

Inak autorka tu má feedback ako doma, len ju presviedčate, nahovárate, prečo neviete rešpektovať, že sa pritom necíti komfortne, nebaví ju to a necíti si na to? Ak bude súrne potrebovať jazdiť odhodlá sa, ak nepotrebujete, nech koná tak ako jej je dobré a nejazdí.

filipka250
12. nov 2023

Ja som si po 15r nesoferovania robila kondicne jazdy. Rok som na ne chodila. Po skonceni mi trvalo tri mesiace, kym som zacala chodit sams. Vzdy som povedala pravdu, ze sa bojim. Nikto sa mi nikdy nesmial. Bolo by to fakt detinske.

babeinka
12. nov 2023

Ahoj som na tom podobne zájdem si autom kam potrebujem v okolí ale ďalej nie sú mestá ktoré aj poznám ale proste nejdem tam. Moc ľudí tomu zozaxiatku nerozumelo ale ja mám rada chôdzu acestu vlakom takže som im narovinu povedala ako to je. Bolo obdobie keď som skoro nabúrala lebo sa mi mala začala dusiť a to bol sek kedy som neviem ako došla domov a za volant nesadla 2 roky ľudia so mnou aj počúvali že šak nepijes zavez nás a podobe aproste nešla som na rovinu som povedala nie keď si so mnou počítal mal si zavolať dopredu aj keď by to moju odpoveď nezmenilo aspoň by si sa zariadil inak a postupne si zvykli dokonca teraz majú sok keď prídem niekam autom ja.

mdsk
12. nov 2023

@filipka250 suhlasim s Vami. Da sa soferovat aj po troske a jedneho dna to pride. Opadne to..

ankare
12. nov 2023

Dala som si pivo...

maryetta
12. nov 2023

Je to priatel? Rodicia? Kolegovia? Kto ta nuti? Ono ja tiez som spravila vodicak. 2roky soferovala. Tak 10rokov nie. A poviem ti ze obrovska chyba ☹
Zacala som pomalicky ale uz su tu deti a zospovednost je vacsia. Navyse z malej dediny a okresneho mesta sme sa stahovali prec do noveho prostredia. Kde nic nepoznam. Navyse velke krajske mesto. Takze… som odpisana ☹ a mna to stve ale proste sa bojim.
Jedine kondicne jazdy.

petrakrull
12. nov 2023

Ja nerada šoférujem cudzie auta. Mam 5 rokov vodičak. Nikdy som ho nechcela zo strachu. Teraz som vďačná že ho mám. A s tým strachom so šoférovania. Trvala som na automate. Človek keď nemusí riešiť spojku a pracuje len brzda plyn je to omnoho jednoduchšie 👌👌

ravehami
12. nov 2023

Ja normalne hovorim, ze nechcem a nikto to neriesi lebo nema co riesit…soferujem len nase auta s ine ma nezaujimaju…ako nepouzivam ich zubnu kefku, nemam dovod soferovat ich auta

ravehami
12. nov 2023

@majulino idioti su len na silnych drahych autach? :D

beronsche
12. nov 2023

Autorka - ja nechapem, kto ta nuti a dokonca ponuka svoje auto.
Rodicia, surodenci, kamarati, priatel?
Preco mas problem blizkym ludom povedat pravdu?
Ak nejde o blizkych ludi, preco ta zaujima ich nazor na tvoje nesoferovanie? Ved ich posli dokelu...

koniarova
13. nov 2023

@mdsk šoférujem 20 rokov denne 120 km a strach som neprekonala. Šoférovanie z duše neznášam celé roky rovnako. Takže neplatí to na každého.

valeva
13. nov 2023

Ja som mala 3 roky dozadu nehodu. Bola to moja chyba, takze pruser, za ktory dodnes platim. Vtedy mo aj povedali, ze zacat soferovat co najskor. Auto som ale predala, bolo na totalku. Ked som mala moznost soferovat, povedala som, ze mam blok po nehode a nikto to neriesil. Svokra sa mi dodnes posmieva, mozno kolegyne niektore tiez, ale je mi to jedno. Som rada, ze zijem. Povedz pravdu, nie je to hanba. Vyhovorky ta mozu prezradit, ze klames. Raz ma kamoska prosila o odvooz, lebo mala auto v servise, tak som jej ponukla svoje, lebo to vyzeralo na dlhsie a ja som mala dalsie auto od priatela. Povedala, ze cudzie auta sa boji soferovat a vobec som sa nad tym nepozastavovala.

top_manazerka
13. nov 2023

Vodičský preukaz mam, ledva som mala 18 rokov. Jazdila som veľa. Pred cca 7 rokmi som mala vážnu autonehodu, z mojej strany absolútne nezavinenú. Odvtedy mám strach. Ale jednoducho si nemôžem dovoliť nešoférovať. Lebo práca, lebo deti, nákupy, flexibilita. A tiež sa mi nechce jazdiť MHD..

madeincssr
13. nov 2023

Mozno skusit najst vludnu kamaratku (kamarata - vtedy by mozno trklo aj Tvojho priatela), ktory by s Tebou kondicne jazdil najprv len v SO/NE na nejakych pokojnych miestach, aby Ti technika soferovania "vosla do podvedomia". Takmer vsade (v kazdom meste ci obci) sa najdu aj volne plochy (neoficialne cviciska), kde sa da technika soferovania potrenovat s dobrym, trpezlivym clovekom.

tara
13. nov 2023

Moja kamoška používa vetu:" Momentálne to nie je moja priorita!"

breznica
13. nov 2023

Ja ti úplne rozumiem. Mám vodicak 18 rokov a za volantom som sedela odvtedy dokopy možno 25x. Bojím sa iných neohladuplnych vodičov, mam paniku z parkovania... pritom každý, koho som viezla povedal, že jazdím dobre a nemám sa čoho báť. Ako tu už bolo spomenuté, niekto sa bojí pavúkov, niekto sa bojí šoférovať z rôznych dôvodov.