icon

Výška ženy

12. nov 2022

Ahojte.. napadla mi taká vec.. meriam 162cm, som dospelá, už nenarastiem (mam 25).. vždy som si myslela, že to je klasická ženská výška, nikdy som to nijako neriešila, až do včera.. moja sestra má 14r a je vyššia ako ja.. naša mamina je vysoká rovnako ako ja.. a teraz mali v triede rodičovske združenie a baby z triedy čakali svoje maminy vonku pred triedou a baby sa čudovali, že je naša mama taka nízka a ja sa pýtam že a kto je ešte taký nízky ako naša mama a sestra povedala že nikto... 🤯 A v poslednej dobe som si aj ja všimla, najmä v obchode že väčšina žien su o hlavu a viac vyššie ako ja 😁 tak je to celkom pre mňa také prekvapko, že teda som asi fakt malá 😂

anonymous87
14. nov 2022

@lasoli naozaj si to napisala hlupo 🤷‍♀️ Vysoke zeny za to nemozu. Tak ako ja nemozem za to, ze som dorastla len do vysky kybla 😀 a vies co, presne kvoli takymto stupidnym a odsudzujucim nazorom som mala dlhe roky komplexy zo svojej vysky. A nepomohlo ani to, ze som si naozaj chlapov mohla vyberat 🤷‍♀️
Nastastie som pochopila, ze taki ludia, ktori odsudia druheho na zaklade vyzoru, za ktory nemoze mi nestoja za to, aby som sa trapila… dnes je zo mna sebavedomi trpaslik, ktory svoju malost nosi s hrdostou (ano. Nebudem sa bit do hrude, niekdy snivam o 170 cm a dlhych nohach😂)… cize niekedy slova vedia ublizit. Mozno si mohla napisat, ze tebe sa to nepaci. A to je v poriadku. Kazdemu sa paci nieco ine. Ved preto je svet take pestre miesto

anonymous87
14. nov 2022

@silvia2013 prepac, ale toto prirovnanie dospelej nizkej zeny k dietatu ma stale dokaze dostat do vyvrtky. Snad kazdy sudny viem rozlisit dospelu zenu a dieta 🤷‍♀️

silvia2013
14. nov 2022

@zenulkaaa ked si dá nizka žena 10cm opätky,tie kratke nohy bude aj tak vidiet, vysoka zena bude mat krasne dlhe nohy aj v balerínkach, nechápem tie urážky na vysoké ženy. veď ani nizke ženy nemožu za to, že su liliputanky . Horšie je to, ked je žena tupá. Za to si može sama.

kvetinka75
14. nov 2022

@ninka297 tak ja podobne.

18lucy11
14. nov 2022

Ako nič v zlom ,mate 25 rokov a vy ste nikdy v živote neboli vonku a nevideli ste ľudí, že sú vyšší ako vy.Či ste si mysleli že všetci sú obry len vy mate ideálnu výšku.

silvia2013
14. nov 2022

@anonymous87 to je už tvoj problem, že ta to vytáča, ale je to tak, hlavne aj nevidis do tvare . Tak ako ty máš nazor, tak aj moj chlap ma svoj názor. Pekný den .

anonymous87
14. nov 2022

@silvia2013 no len tebe sa nepaci, ze niekto uraza vysoke zeny a ty jednym dychom urazas nizke 🤷‍♀️
Pekny den

silvia2013
14. nov 2022

@anonymous87 kde urážam? Si zakomplexovaná.

anonymous87
14. nov 2022

@silvia2013 no to asi tazko 😂 napisala si, ze vidno kratke nohy a ze vyzeraju ako deti. Cize ja mozem vysoke zeny nazvat zirafami? Co samozrejme neurobim, lebo tie zeny za to nemozu…a na mnohych je to pekne… dokonca som sa vysokych zien v tejto diskusii zastala… cize ja komplexy uz davno nemam. Ano, mala som. Presne kvoli takemu odsudzovaniu, ze vyzeram ako decko…

miriam11
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
14. nov 2022

@anonymous87 podla tvojich príspevok, si riadne zakomplexovana a urazaš sa ako malé decko, už ma neotravuj a nepíš mi.

anonymous87
14. nov 2022

@silvia2013 dobre 🤦‍♀️

joannita
14. nov 2022

@anonymous87 inak, paradoxne ked ma niekto nazve zirafou, vobec mi to nevadi 🙂

zenulkaaa
14. nov 2022

@silvia2013 moja skusenost je opacna. Mam mladsiu sestru, ma 170cm. Takze u nas to neplati. Ja som zobrala vsetky vyskove geny s mojimi 185 cm 😆😆😆 a poznam viacero rodin, kde praveze ta starsia je vyssia

maryetta
14. nov 2022

Mam 178cm. Vzdy som bola v klektive najvyssia.

mircalla
14. nov 2022

Vacsina zien ma u nas nad 170 cm, takze ano tvoja vyska je menej ako priemer. Ja mam 166 cm a tiez sa citim velmi nizka a aj som. Slovenky su vysoke, kazdy narod to ma inak. Priala by som si mat 172-175 cm. Vysoke zeny su kratka viac sexy, samozrejme nechcem zovseobecnovat.

takacovama
14. nov 2022

co ti poviem, ja meriam 162, takze este som nizsia od teba. segra mladsia o 5 rokov je o hlavu a pol vyssia odo mna, no nejak sa nad tym nezamyslam, ze preco

autor
14. nov 2022

@18lucy11 vy neviete čítať... Za to ja nemôžem, šup šup do prvej triedy.. nikde som to nepísala, proste ma prekvapilo že v triede mojej sestry su všetky dievčatá vyššie ako ja... Nikdy som nejak výšku neriešila, písala som , že som si doteraz nevšímala výšku žien, keď mám kamošky skor v mojej výške ako vyššie 🤦🏽‍♀️ trapas no

tianna
14. nov 2022

Mám 172 cm a väčšina žien v mojom okolí je odomna vyššia 🙂

autor
14. nov 2022

@tianna fakt zaujímavé.. môj manzel ma 170cm a unho mi to príde málo na muža.. ale akurát pasuje ku mne

tianna
14. nov 2022

Môj má 193 😁 tiež sme tak akurát ale 🙂

romi0310
14. nov 2022

@silvia2013 nazvať nízke zeny liliputankami, je odveci. Mne tiez pride, ze ked niekto napisal, ze sa mu vysoké zeny nepáčia, tak hned utocite a potrebujete si silou mocou dokazat, ze len vysoké zeny môžu byt príťažlivé. Za výšku nikto nemôže. Poznam vela nádherných žien, ktore maju do 170 cm a zas vela nezaujimavych, ale vysokých. A jedine, co je na noch zaujímavé, ze sa za nimi ludia obzerajú. Je ich obrovská výška. Takisto poznam nádherné vysoké zeny a menej pekne nízke. Svet je pestrý a každému sa paci nieco ine. Ked nechcete byt sudema, nesudte ani vy. Ja mam manžela vojaka a v armáde je viac menších mužov, ako tych vyssich. A vela z nich ma partnerky vysoké, ako su oni sami, niektori aj vyssie. Niektori maju zas nizsie. Ale co ma manžel vysokých kolegov, tak vsetci maju nizsie partnerky a teda nikdy nepovedali, ze si prídu ako keby mali vedla seba dieťa :D a este jedna poznámka, balerínky nevyzerajú dobre ani na vysokej, ani na nízkej zene ;)

mircalla
14. nov 2022

@anonym Prepac, ale tak snas mas oci a vidis, ze zeny su u nas vysoke. Nerozumiem, preco si zrazu prekvapena, ze 162 cm je malo. Ja som vyssia ako ty, ale vzdy som si pripadala dost nizka, mam 166 cm. Ved skratka vidim, ze su zeny ci baby odo mna vyrazne vyssie, nie som predsa slepa. Dokonca aj 170 cm je uz malo na nase pomery, vacsina mladych zien ci dievcat ma vyrazne viac. Ta tabulka berie do uvahy celu populaciu, aj starsich ludi, pred x rokmi boli ludia nizsi.
Ale teda vsak logicky pri mojej vyske som bola z 20 bab v triede 6 od konca a to bolo pred vela rokmi

mircalla
14. nov 2022

@romi0310 Nie je pravda, na vysokej zene vyzeraju balerinky ovela lepsie ako na nizkej, i ked to neni idealna obuv. Proste vyssie zeny maju vyhodu, dlhsie nohy, menej na nich vidiet par kil navyse (pisem par, nie desat). Je to skratka fakt a nam nizsim zenam sa s tym ostava len zmierit a netreba sa do tych vyssich obuvat. Tiez si myslim, ze vacsine chlapov sa pacia vyssie zeny idealne 170-177 cm). To je skratka tiez fakt. Nijako to neovplyvnime. Ja sa teraz nejdem utsovat tym, ze byt nizka je super, nebudem klamat samu seba

anonymous87
14. nov 2022

@mircalla ved to je vsetko ok. A nikto nikoho neurazal (az teda na jeden nestastny prispevok prvotne)… ale potom zacala nazyvat nizsie zeny liliputankami, s kratkymi nohami a ze vyzeraju ako deti. Ale prispevok, kde podla nej urazili vysoke zeny (co sa mi teda tiez nepacilo) sa jej uz nepacil. Ale urazat nizsie zeny uz bolo v poriadku a aj mna, ked som ju na tento fakt upozornila nazvala zakomplexovanou. Sorry ale toto je pre mna take jednanie ze ehm… no dobre…

anonymous87
14. nov 2022

@mircalla a teda bez hanby priznavam, ze dlho som mala komplexy zo svojej vysky. Vela som sa kvoli tomu natrapila. A to presne kvoli takymto smiesnym nazorom. Tak ano, mozno som to zobrala osobne. To nepopieram. Ale kto nezazil, nepochopi. Dnes v 35 rokoch uz na to pozeram inac. A vobec ma to netankuje. Nastastie mam okolo seba ludi, ktori nemaju potrebu sudit inych podla vysky, velkosti nosa alebo zubov 🤷‍♀️

valeria_h
14. nov 2022

Ja mám 175 a celý život počúvam narážky na žirafu, tak si vyber 😁

liusa82
14. nov 2022

@anonymous87 vidiš a ja som zase rada že pôsobím mladšie,detskejšie.Volakedy mi to vadilo v puberte.Ale teraz ked mám 33 a povedia mi 20 plus hned mi to dobre padne 🙂 a ono záleží aj na postave.Ja zas také krátke nohy nemám.Mám postavu tak rovnomerne rozloženú. A zase sesternica má 172 a krátky trup a nohy skoro takej dlžky ako ja plus minus.Takže ak je žena vysoká nemusí mať automaticky aj dlhé,štíhle nohy.Presne som vedela ako sa tu ženské pohádajú ešte aj na takejto téme

mircalla
14. nov 2022

@anonymous87 Ja som nikdy na svoju vysku ziadne narazky nepocula, len sa s nou necitim uplne komfortne.

anonymous87
14. nov 2022

@liusa82 ja tu inac hadky nevidim 🤷‍♀️ Len mi je luto, ze niektori nevedia vyjadrit nazor bez urazania. Ja som nikdy kvoli vyzoro nikoho necastovala privkastkami zirafa, eifelovka, trpaslik, pripadne kon (co sa tyka chrupu). Pride mi to nedostojne, neuctive a dehonestujuce voci danemu cloveku. Max mozem vyjadrit, ze sa mi to nepaci. Ale slusne bez toho aby sa niekto citil neprijemne