icon

Vystúpi Slovensko z Európskej únie?

19. jan 2025

Aký máte názor na vystúpenie Slovenska z EU, ktore nám hrozí?

veronika2316
19. jan 2025

@btus nie necedtujem nemám na to financie

tilly
19. jan 2025

@veronika2316 čiže našu ekonomiku zničilo euro a európska únia, hej?

veronika2316
19. jan 2025

@atinkaa ja si myslím že z každej doby by sa malo niečo pozitívne zobrať a v Tom ďalej pokračovať jasné nebolo všetko určite dobre to nie je ani teraz aspoň ľudia boli k sebe priateľskej si a nemali potrebu sa vyvyšovať ešte aj na modrom koňovi. Ja nie som dieťa komunizmu nežila som vtedy moja mama teda tvrdí že sa vtedy mala lepšie každý mal prácu ja nevravím že bolo všetko dobré jasné že tam boli obrovské nedostatky na ktorých by bolo treba popracovať len nevidím nič dobré ani z európskej únie okrem nezmyselných príkazov a diktátov nemám chuť to tu rozoberať pretože som nečakala že môj názor bude treba obhajovať a dokonca som napísala že vystúpiť momentálne z únie by bola hlúposť a pekný deň

stanulienkat
19. jan 2025

@veronika2316 Takže pred vstupom do EÚ si sa rochnila v peniazoch a precestovala si celý svet?? Alebo máš mizériu celý život, ale po vstupe do EÚ máš koho obviňovať? Ludia s takýmto postojom a mentálnym nastavením sa budú mať stále zle. Ci už by sme tu mali diktatúru, demokraciu, komunizmus, alebo monarchiu.
A presne ako v príspevku píšes, že ludia boli volakedy k sebe milší a mama ti povedala, že za komunizmu bolo lepšie. 🙄 Toto je ten spomienkový optimizmus ktorý by mali mnohým ľuďom vybit s palicou z hlavy. Nie, neboli k sebe ľudia milší . A prácu kto chce, nájde si aj teraz. Každý si je strojcom svojho šťastia a nečakať, že štát ti stále bude dávať jedlo do úst a pod riť stoličku. Treba sám niečo robiť.

veronika2316
19. jan 2025

@21021996 panebože naozaj veríte že sme na rade.🤦 No dobre ak to tak bude sa vám omluvim

gribka1
19. jan 2025

@veronika2316 Ako ťa urazila?

annm81
19. jan 2025

@gribka1 ono nejde o rozoberanie, čo by bolo keby. Zadné vrátka máme aj teraz - nik nás nikde nasilu nedrží a pokojne zajtra môžme ukončiť členstvo aj v EU aj v NATO (resp. začať s vystúpením, lebo to je nejaký proces).

Podstata toho, prečo sú alarmujúce tieto vyjadrenia, spočíva inde. SaS a PS chceli zakotviť naše členstvo v daných organizáciách v ústave. To by znamenalo, že ak by sme chceli vystúpiť, bude potrebná zmena ústavy - a to môže spraviť len parlament s veľmi silným mandátom od občanov, nestačí nadpolovičná väčšina. Tými zadnými vrátkami Gašpar a Fico nemyslia vrátka pre krajinu a jej občanov, ale vrátka pre seba, aby mali čo najväčšiu moc rozhodovať!

veronika2316
19. jan 2025

@stanulienkat mám 29 rokov takže ja som vtedy v komunizme nežila. Druhá vec ja nechápem prečo má niekto potrebu sa obúvať do môjho názoru ja som na váš nepovedala nič. Mne sa nepáči ako každý má potrebu presadzovať že jeho názor je ten jediný správny ja by som si toto nedovolila tvrdiť.
@gribka1 možno už tým ľudia ako vy...akože aká som? Nejaká špina? Nechápem na čo to bolo dobre ....a nechápem čo sa tu rozbehlo na čo tu niekto ide reagovať na môj názor 🤦 áno stojím si za tým že z únie idú hlúposti hlúpe návrhy a stojím si za tým že vystúpiť by bola hlúposť. Stojím si za tým že v každej dobe bolo niečo zle. A stojím si za tým že Slovensko by viac malo popracovať na svojej nezávislosti od ostatných štátov.

veronika2316
19. jan 2025

@gribka1 pretože nevidím vo dobre z toho reálne vzišlo ja chápem že priemysel a firmy a podobne sme tu nemali toto beriem ale už tá druhá stránka koľko miliónov sa skladá napríklad keď niekto zaveli aké nariadenia chodia neviem jednoducho celá táto doba mi vôbec nesedí ale ono je asi jedno či by sme v únii bolo alebo nie lebo celá dnešná doba mi príde chorá ľudia si nevšímajú jeden druhého povyšuju sa nepomáhajú si každý sa stará sám o seba...celé zle

tilly
19. jan 2025

@veronika2316 prerobené školy, štadióny, ihriská, cesty... nič dobré??? Čo by tu bolo bez eurofondov??? Máš 29 rokov, ale také názory nemá ani moja 82 ročná svokra. Aj tá si vidí ďalej od nosa.
A mala by si začať cestovať, otvorili by sa ti oči.

zeldia
19. jan 2025

@tramtada31 asi Gašpara som myslela ja tých mafiánov už ani nerozlišujem. Ale pekne si to vysvetlila.

annm81
19. jan 2025

@veronika2316 Nemáš tušenia o čom píšeš, bez EU a bez NATO by z nás bola čierna diera... aj to len do chvíle, kedy sa Rusko a Maďarsko rozhodnú, že si nás rozdelia.

stanulienkat
19. jan 2025

@veronika2316 na to že máš 29 rokov, mi pripadáš veľmi jednoduchá, málo sčítaná a rozhladená. Neuraz sa za to, možno môže za to prostredie v ktorom si vyrastala a tvoji rodičia ktorí ti masirujú hlavu, ako bolo za socializmu dobre. A neobviňuj ľudí, že sa málo zaujímajú jeden o druhého a že si nepomáhajú. To je utópia, máš skreslené predstavy o minulosti. Ani predtým si ľudia nepomáhali, za socializmu udával sused suseda, rodina rodinu. Za Tisovo fašistického štátu sa raboval susedom majetok. Takže nemaj predstavy aké bolo ľudstvo volakedy dobré, milé a tolerantné.

gribka1
19. jan 2025

@veronika2316 Čo ti konkrétne vadí? Aké nariadenia ti vadia? To akí sú ľudia, to nie je dobou, proste takí sú vždy, len sa neboja prejavovať. A ja mať 28 v tejto dobe? To by bolo niečo, čo ti bráni plniť si predstavy o živote?

zeldia
19. jan 2025

Mne napadlo k tak stratenej duši akou je @veronika2316 že v niečom ma dievča pravdu. Školstvo bolo lepšie, ja si nemôžem pomôcť ale učitelia boli lepší, aj boli viac rešpektovaní. Teraz je výchova katastrofa a Veronika je toho dôkazom.

gribka1
19. jan 2025

@veronika2316 Takže keď myslela ľudia ako vy, ktorí nerozumiete čo vlastne znamená členstvo v EU, čo dokáže ovplyvniť a čo nie, tak toto ťa urazilo či ponížilo? Správne tomu rozumiem?

veronika2316
19. jan 2025

Preboha dajte mi pokoj ja som túto tému nezakladala že som vôbec napísala môj názor 🙈 nemám chuť tu tie vaše litánie čítať peace 😂

veronika2316
19. jan 2025

@tilly no keby nemám dve deti veľkú hypotéku tak by som aj cestovala ale dik za radu.😂

veronika2316
19. jan 2025

@zeldia haha super už som stratená duša ok 😂

veronika2316
19. jan 2025

@zeldia čím je moja výchova katastrofou. Máš potrebu urážať má ako človeka na základe môjho názoru? Asi teda prehodnotiť názor lebot eda asi výchova vtedy nestála za moc keď máš potrebu sa takto o mne vyjadrovať na základe jednej vety mám tu toho fakt dosť čo sa tu zišlo za ľudí všetci ste super mňa ukamenovat viac nereagujem radšej už do žiadnej témy

gribka1
19. jan 2025

@veronika2316 Ono si treba vedieť svoj názor obhájiť, nie zutekať z diskusie.

tramtada31
19. jan 2025

@gribka1 otvárajú ju z dvoch dovodov. 1, vysvetľujú preco nezahlasujú za opozičný návrh (opozícia chcela pravne ukotviť, že nikdy a za ziadnych okolnosti nevystúpime z NATO a EU) 2, podľa mna aj chytajú voličov, ktori nie sú pro členstvo v EU. Na druhej strane si nemyslím, že mame mat obavy, že by niekto vyvíjal aktivity na vystupenie z EU (vdaka tomu sem tečú peniaze a keby netiekli, nedá sa čo ukradnúť, tak by sli aj proti sebe, všakže?😀

marca12
19. jan 2025

Nie,nevystupi. Este nepoznas politiku sucasnej vlady?

gribka1
19. jan 2025

@tramtada31 Tiež si myslím, že zatiaľ je to ako Ficino vraví, prd vo vetre, ale náš výstup z EU by Slovensku určite nepomohol. Ak by sa rozpadla, bola by to katastrofa pre celú Európu. Ale zreformovať by sa mohla.

portret7
19. jan 2025

@alenamihal pochop, ze tieto vyjadrenia su politicky marketing pre jeho zakladnu. Nevidim dovod z par populusticjych vyjadreni na SK robit paniku, dolezite su oficialne staniska a tam sa Ficiak pekne poklonkuje EU😉

portret7
19. jan 2025

@annm81 pochop, ze tieto vyjadrenia su politicky marketing pre jeho zakladnu. Nevidim dovod z par populusticjych vyjadreni na SK robit paniku, dolezite su oficialne staniska a tam sa Ficiak a spol.pekne poklonkuje EU

tykat
19. jan 2025

@veronika2316 netrap sa, tu sa taky nazor ako mas ty neoplati napisat. Najprv ta dourazaju a potom vysmeju. Lebo oni najlepsie vedia ako sa zilo predtym ako sa zije teraz a ako sa zije tebe. Skratka si stratena jednoducha nevzdelana dusa lebo si sa opovazila prejavit iny nazor.
Uplne zbytocne sa namahas a obhajujes. ❤️

gribka1
19. jan 2025

@tykat Kde si ho obhájila, veď povedzte prečo je EU zlá. Ako by sme sa mali bez nej? Aká je vaša predstava, kam má Slovensko patriť, resp. ako budeme fungovať, ak nebudeme patriť nikam.

annm81
19. jan 2025

@portret7 To platilo pred pár rokmi. Za tú dobu sme sa celkom posunuli. Akých partnerov má SK pod vedenim týchto vlastizradcov? To Lam a Putin? Je tam niekto z EU? Orban? To je ten chlapík, čo sa netají, že vznik Slovenska bola krivda na Maďaroch, ktorú chce napraviť.

portret7
19. jan 2025

@annm81 uz tu splietas xy veci… nastuduj si, co znamena politicky marketing…ficov politicky marketing nie je urceny tebe, novinari sa zial na nom prizivuju (tiez musia z niecoho zit), ale v principe sa to dobre dementovala Benova (a to ju nemusim…). Treba filtrovat oficialne stanoviska a “lokalne” vyhladenia je pre ficivolicsku zakladnu.