icon

Vystúpi Slovensko z Európskej únie?

19. jan 2025

Aký máte názor na vystúpenie Slovenska z EU, ktore nám hrozí?

zeldia
19. jan 2025

@lenkakravcova poľnohospodárstvo sa dotuje vsade, mrkva určite nestoji 50centov za kilo. Nedokážeš v takej cene vypestovať ani doma ak len kupis semienka.

atinkaa
19. jan 2025

A este tebe @autorka @autor odpoved - my sme tak mimo, ze by ma ta snaha neprekvapila, nenazrany pupok sveta, mantinelisti - raz nabubrani jaki len nie sme majstri sveta a do minuty lutostivi, jak nam stastie nepraje, superi su zli a vlastne vsetko by bolo krasne, keby nam to na zlatej tacke furt pristalo doma a my by sme mali aj predstavu, co s tym obsahom okrem chvalenia sa chceme. A tolko sanci, co dostavame a nic - Slovensko a ludia tu sa vacsina sprava ako ked by skolkar dostal na moment ocovu kreditku- je nateseny, ma plany, vie presne kolko cukrikov si nakupy, no nema predstavu, co to stoji- polku penazi tak „strati“, druhu prehajdaka, nevie kde ma ucty, ani kreditku, z rychlo zjedenych cukrikov ho boli brucho a tak sedi a place v kute a cely lutostivy ukazuje prstekom kto kazdy iny za to moze. A furt caka a furt sa dozaduje a potom pride a rozbura, znici, bez premyslania halabala rozriesi lebo ved moze. To sme my a tak dookola od vlady v kazdej oblasti- skoly, urady, nemocnice… teda ano aktualne je kazda absurdnost mozna- plakat sa bude potom a aj obvinovat, standardny postup ludi bez znalosti svojej historie a aj bez sebareflexie. Vyvinovo trojrocni dospeli- ja, ja sam, ja chcem….ja. A hotovo a porad si s takym dacim a maj plan 🙈

ace123
19. jan 2025

Co by sa stalo je ze by sa 2 miliony slovakov zobralo a odstahovalo prec a ostali by iba stari, chudobni a asociali. Skolstvo, zdravotnictvo by sa rozpadlo. Sukromne podniky by odisli pretoze by bezpecnost slovenska sla do riti a slovensko by sa dostalo na zoznam nedoveryhodnych krajin. Nastal by bankrot a pravdepodobne by tato zem ostala uplne bezcenna. Zrejme by sme sa stali znova sucastou madarska

zeldia
19. jan 2025

@kittykat22 nepodcenuj nekonečnú ľudskú hlúposť, inteligencia najmä v SR je úbohá menšina aj keď prišli by aj ti čo sú von a majú ešte starcov na SR o ktorých si myslia že sa musia postarať.

lenkakravcova
19. jan 2025

@zeldia Hej len je rozdiel medzi dotáciami v Nemecku (ktoré si tam môže vláda dovoliť) , v Poľsku, alebo na Slovensku. Reálne máme najnižšie dotácie do poľnohospodárstva v celej EÚ. A zároveň musíme dodržiavať kvóty na počty zvierat alebo pestovanie určitých plodín, ktoré sú výnosné. Tak potom ako môžeme byť konkurenciaschopní?

bloger
19. jan 2025

Myslím si, že nevystúpi.

atinkaa
19. jan 2025

@zeldia uprimne nie. Dnes sa priznam, ze som sa aj kus viac nechala uniest, pretoze vobec nechapem, kde to zijem a s kym. To je ako ked ti oznamia diagnozu, ak mas zaklady (ani nie medicinske, skor citu a odhadu pre vlastne potreby a spominanu sebareflexiu), tak ty tusis, ze to bude pruser….ale ked to mas cierne na bielom a s razitkom, tak to Ma zrazu iny rozmer a toto veru ma od uvodu a januara 2025 uplne brutalne rozmery…

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zeldia
19. jan 2025

@kittykat22 neverim že ma zmysel vysvetľovať. Nadávať na vládu je zbytočne, kto je vláda? To je zberba ktorá ma slovenske občianstvo, slovenske školy, slovenske rodiny, slovenske zázemie - vláda sme my. To nie vláda robi zle kroky a je zlá, treba vymeniť voličov . Možno keď vymeníme voličov bude aj vymenená vláda. V ďalších voľbách či už predčasných alebo nie sa zvolí ta ista vláda, lebo voliči sú rovnakí.

tramtada31
19. jan 2025

@janai1 Fico sa viackrát v mediach vyjadril, že nie je za vystupenie z EU, prečo to stále niektoré omieľajú?

atinkaa
19. jan 2025

@lenkakravcova ako chces byt v comkolvek konkurencie schopna, ked mas grofky, co ta oberu o dotacie, chut pracovat aj o zivot??! Aka eu unia nas kvotami brzdi a nepride nikomu ani kus divne, ze furt su „brzdene“ iba UHRY ?! Madarsko a my, vsetko nam je malo a nic sa nam nechce! Ako velmi by si chcela byt tou sebestacnou polnohospodarkou v krajine ako je ta nasa? Nik normalny tu pri tom pocte vypalnikov nebude podnikat a to ani nevravim, ze ak by sa ti aj zacalo darit, tak ta rozkradnu vlastni zamestnanci! Ved to je klasika. Dalsi taky priklad su nase sluzby- tatry a spol., tam nik pricetny nepocestuje viac krat ako raz, neda sa, nemozeme, nemame😅proste len daj nam aspon 10000 eur, nic nechci a vypadni- klasika zbojnicina. A ano poliaci vzdy vedeli aj predavat aj pocitat.

zeldia
19. jan 2025

@tramtada31 lebo to tento tyzden po návrate z Moskvy povedal v médiách Bodor, ktorý je vo vláde.

alenamihal
19. jan 2025

@21021996 Nemozeme ,ale mozeme si brat priklad od nich..lutuju,ze odisli z EU..

alenamihal
19. jan 2025

@veronika2316 mne to pride ,ze ludia ako vy nemaju ani paru ako funguje politika a EU !!!!! Len proste pocuvaju ludi okolo ,co patria presne do tej antipolitiky ..

petronelag
19. jan 2025

@zeldia Bodor nie je jedným z hlavných predstaviteľov, ako som počúvala tak ani Fico, ani Pelegríni, ani Danko nehovoria o vystúpení z EU, lebo sme s ňou tak prepojený, že sa to tak jednoducho ani nedá. Ani by to bez referenda nešlo.
To, čo sa hovorí o celkovom rozpade EU, ku ktorému môže niekedy dôjsť, na základe ich zlých rozhodnutí, ktoré ich vplyv znižujú a EU nebude v budúcnosti konkurencieschopná ani voči USA ani Číne, to nemá nič spoločné s našimi politikmi.

alenamihal
19. jan 2025

@portret7 Hoaxy??Takze Gaspar a Ficko su hoaxy ??Vsak ten blazon Fico to dnes len potvrdil..takze kto tu siri cely cas kokociny a klamstva =smer Fico a jeho spol.

janai1
19. jan 2025

@tramtada31 ja chápem, že čítanie s porozumením je v istej časti obyvateľstva dosť značný problém ale skús čítať pomalšie - ja som nenapísala Fico ale Ficoland t.j. Tibor Gašpar (aj keď Fico sa jeho výrokov zastal)

stanulienkat
19. jan 2025

@atinkaa presne si to opísala. My sme národ ktorý exceluje v tom ako vyplakávať, ako nám všetci ostatní ubližujú. Mali sme možno ešte výhodnejšie podmienky vstupu ako ostatné štáty, ktoré dávno pred nami vstúpili do Európskej únie. Stále je nám všetko málo a stále plačeme, stále sme ich nedobehli a nedobehneme ich ani keď nam pôjdu oproti. Klameme si, že sme jeden usilovný a pracovitý, slušný a poctivý národ. Ale nie je to tak. Sme jeden vychcaný národ, ktorý podporuje zlodejov, stále opakovane robí zlé rozhodnutia a inteligencne tiež na tom nie sme dobre- vychádzame tak zo štatistik. Bohužiaľ to sme už hovorili že to bude lepšie, keď vyhynie generácia, ktorá volila Mečiara. Šup ...a máme to tu znova-ďalšia generácia ktorá volila ešte horšie zlo- Fica a spol. Takže my sa rochníme vo vlastnej zadubenosti a pochybujem, že to bude lepšie o 20, alebo 30 rokov.
Vid nazory tibora, veroniky a spol... dedinska zadubenost, nevedia o com pisu. A pritom najviac by strádali ficovi voliči. Keby sme vystúpili, ešte len potom by srali bobky. Hejslováci by neboli schopní sa uživiť sami vo svojom rodnom kraji.

gribka1
19. jan 2025

@lenkakravcova Máme nedostatok mlieka? Čo by sme robili s prebytkom?

annm81
19. jan 2025

@portret7 "Nic take sa nedeje, siris hoaxy. Admin by mal tuto diskusiu vymazat."

Harabin otvorene hovorí už roky o vystúpení- zisk vo voľbách v dvojcifernom percente
T. Gašpar:"Preto tu musia ostať otvorené dvere pre situáciu, že by sme eventuálne uvažovali aj tak už o krajnom riešení, ako je vystúpenie z EÚ,""
R. Fico: "Absolútne s ním súhlasím (T. Gašpar), že Slovensko sa musí pripraviť na všetky možné krízové situácie, do ktorých sa EÚ môže dostať vo veľmi krátkom období,“
R. Fico: "jediným plánom Európskej únie je podporovať vzájomné zabíjanie Slovanov"
K tomu Ukrajina, Gruzinsko strata dôvery SK u všetkých európskych partnerov... len slepý a ten, kto má hlavu vymletú dezinfoscénou, nevidí, kam to smeruje.

gribka1
19. jan 2025

@tramtada31 Lebo by to Ficovi vôbec nevadilo odísť z EU.

mojemenonikto
19. jan 2025

@lenkakravcova Kvóty existujú len na tovary a produkty, ktoré sú dotované z EÚ peňazí. Nikto ti nemôže zakázať vyrábať tony pšenice, alebo bravčového ak sa ti chce a ak máš na to odbyt a nevyužívaš EU dotácie. Samozrejme, ten odbyt sa ti bude ťažko hľadať s nedotovanými cenami, preto takí výrobcovia v EÚ asi ani neexistujú. Myslím si, že práve dotácie do veľkej miery krivia trh, pretože úspešnejšie na trhu sú práve krajiny, ktoré dotácie dokážu efektívne využiť. A sme zase pri politike. Preto je napríklad Poľsko, alebo Francúzsko v poľnohospodárstve na tom lepšie ako SR, kde efektívne funguje najmä rozkrádanie EU fondov.

sevrin
19. jan 2025

Ruský agent fico by mal vysvetliť svoje slová v ohľade podpory ďalšieho ruského agenta gašpara.

tykat
19. jan 2025

@tramtada31 tiez nechapem... preco si niektori nieco vymyslia a potom sa toho krvopotne drzia ako ho*no kosele.

cafelatte
19. jan 2025

Stalo by sa napríklad aj to, ze odísť z krajiny by sme mohli krátkodobo na dovolenku asi len na víza a dlhodobo len na pracovnú zmluvu. Ak by sme sa chceli presťahovať mimo SK bez pracovných viz, trvalý pobyt by si mohli " kupit" len bohati ľudia a to podľa podmienok danej krajiny a podmienkou je väčšinou kúpa nehnuteľností nad 500 tis EUR. Takže žiadne hromadne opustenie krajiny zrejme sa nebude konať..ale nemyslím si to priamo to koalícia nepovedala.

gribka1
19. jan 2025

@tykat No a čo vlastne Gašpar a Fico povedal, nech to tu netočime?

tramtada31
19. jan 2025

@zeldia ak myslis Gašpara, tak: Smer podľa Tibora Gašpara nemá aktuálne prioritu a cieľ vystúpiť z EÚ alebo NATO, no podľa neho sa obe združenia „vyvíjajú v čase“, a preto musia ostať otvorené dvere pre situáciu, že by Slovensko uvažovalo aj o krajnom riešení.
To je ako tiež nemam prioritu rozviesť sa, ale ak by si muž nasiel milenku a prídem mu na tri nemanželské deti, tak sa s ním rozvediem. Tiež nebudem podpisovat krvou, že len smrt nás rozdelí, preto chapem, že to nechcu pravne ukotvovat. Ak by odisli z EU staty ako Nemecko, Francúzsko a iné, asi by sa EU rozpadla a nemalo by v nej zmysel ostávať, aj Anglicko už vystúpilo, preto chapem otvorené vratka. Ale určite to nie je priorita a je to podľa mna len nástroj na polarizáciu spolocnosti, keď to opozícia stále vykrikuje

stanulienkat
19. jan 2025

@cafelatte zase by sa Ficovoliči citili ukrivdeni, že sa všade inde v Eu ludia majú lepšie. Zas by sa obviňoval Soroš, židojasteri a elity sveta. Aj keby tu zostali len ti zadubenci v tejto republike, zas by za ich životnú mizériu mohol len niekto iný. Ak by sme vystúpili z EU, treba Slovensko zavrieť a dezoláti nech si to tu vyžeru a zakázat im vstup do civilizovaných krajín. Nech si tu bačujú so svojím Ficom.

gribka1
19. jan 2025

@tramtada31 No, ale prečo tú tému otvárajú vlastne. Načo rozoberať čo keby? Len tak? Naozaj?

veronika2316
19. jan 2025

@alenamihal ľudia ako ja nemajú aspoň potrebu truchych urážať alebo ponižovať nechápem na čo reagujete na môj názor 🤔