icon

Využívate samoobslužné pokladne a prečo?

24. júl 2024

ak nie, prečo?

kiwi3
25. júl 2024

vyuzivam. lutujem introvertov z minulosti, co to nezazili...

heln
25. júl 2024

vyuzivam v malom tesku, vo velkom tesku so skenerom, a v kauflande so skenerom,
v lidli nevyuzivam, lebo mi mega extra vadi to jej neustale kecanie, teraz naskenujte dalsi tovar, teraz naskenujte dalsi tovar.... skoro vzdy niecomu nesedi vaha a musim tam cakat ako puk.

merlinja
25. júl 2024

nie. Som zákazník, ak nechcú moje peniaze, pôjdem inde. V niektorých krajinách zákazníkom ešte tovar balia, tu sa im "nechce" už ani blokovať? V reštike si tiež nenastieram stôl ani nečapujem pivo....

oblecenie99
25. júl 2024

Ja áno, výnimkou je iba jeden obchod (pozdravuje do Freshu v KE na Žižkovej), kde sa mi to zasekáva skoro vždy, furt tam hlási nejaký problém, tam teda vystojím rad k živému človeku.

sisaka
25. júl 2024

@merlinja niektoré by to vlastné čapovanie uvítali, možno by vleteli aj do kuchyne si niečo navariť, aby to mali rýchlejšie …

dominikamacakova
25. júl 2024

V jednote nie pretože tam nie je obsluha a vždy sa niečo dodrbe, ale v Tescu áno

lucka_ke
25. júl 2024

náhodou pivárne, kde si zákazníci sami čapujú pivo sú vo svete mimoriadne obľúbené

dominikamacakova
25. júl 2024

@merlinja mne napríklad vyhovuje, že si to nablokujem sama

heln
25. júl 2024

@tomasisa presne, ja ako introvert, ked som bola pokladnicka som "milovala", ked sa so mnou zakaznici debatovali, pricom som myslela na to, ze mam este niekde paletu nevylozeneho tovaru a dve hodiny uz potrebujem na zachod.

merlinja
25. júl 2024

@dominikamacakova však nikto ti nebráni. Ja sa rada nechám obslúžiť.

heln
25. júl 2024

@kiwi3 presne si pamatam, ked som bola decko, prvy obchod na sidlisku bol s obsluhou, za mnou 20 ludi a teraz si nahlas pytat pred vsetkymi a mama este prikazala: a povedz jej nech ti nedava tvrdy chlieb!

ndrag
25. júl 2024

inak Terno na samoobsluznych ma u mna male plus za moznost netlacit blocek, ale dat si ho poslat mailom, ktory vymazem rychlejsie nez by sa papier rozpadol 😁👌

hiro
25. júl 2024

@heln Pamatame 🙂 Aj ako som bol kupovat maso co ma stara mama poslala ze budu mat, len mam povedat jej meno. A tam nic neviselo co som mal kupit. A ani mi neverili tak som odisiel s prazdnou... Tak to bolo. Co bolo dobre bolo odlozene pre svojich ludi pod pultom. Nebolo vystavene pre kazdeho.

hiro
25. júl 2024

@merlinja Myslim ze predavacky maju celkom dost inych povinnosti co maju spravit a zase ja im rad pomozem v praci nech nemaju starosti este so mnou.

merlinja
25. júl 2024

@hiro však každý ako uzná za vhodné. Ja ti nezakazujem používať samoobslužné pokladne. Ja zas dám zarobiť pokladníkom (brigádnikom).

hiro
25. júl 2024

@merlinja Myslíš že zarobia viac pípaním ako dokladaním tovaru?

merlinja
25. júl 2024

@hiro úprimne ma to nezaujíma, téma bola o pokladniach. Ja preferujem keď má obslúži zamestnanec na to určený. Mimochodom počas výšky som brigádovala v kaufe na pokladni, osobne som radšej "pipala" ako dokladala tovar.

zmrzlinka2021
26. júl 2024

@isis234 rastu energie, rastu mzdy, ekonomika nepustí. Si ochotná zaplatiť za tovar viacej?

zmrzlinka2021
26. júl 2024

@jaroe nie sú ľudia, cena práce rastie, rastu cien energie, ľudia kupujú podľa ceny

qwer2019
29. júl 2024

@doriiis kým sa nekazia. Vypadnutá WiFi a iné problémi. Poslednú dobu aspoň u nás v Tescu v ZH, je to katastrofa. Ideálne keď to chce človek použiť na väčší nákup a všetko musí prekladať a vykladať, lebo teta co to tam ma pod palcom povie, že nastala nejaká chyba. Ale myšlienka je to super. Škoda, že má ešte slabé miesta. A už to majú aj v Kauflande.

qwer2019
29. júl 2024

@hiro to si dobre zhodnotil.

malinovka333
29. júl 2024

Vyuzivam lebo si beriem scener(tesco,kaufland)skoda ze to nema aj lidl a jednota. Ale v lidli nechodim do samoobsluznej ,tam bol vzdy nejaky problem a ja nemam nato nervy

dadulkaf
29. júl 2024

Nevyužívam. Keď mi pri veľkom nákupe 5-krát zablokovalo skenovanie, už viac tam nechodím. Zakaždým niečo zblbne a treba volať obsluhu. Navyše, pri akciách samooblužná pokladňa nevydáva tovar. Napríklad pri nákupe nad 50€ má zákazník dostať napríklad med. A to mu samooblužná pokladňa nevydá.

flafly
29. júl 2024

V tescu používam tie scan shop, tam už nechodím do normál pokladne, sem tak sa mi stalo že nabehla predavačka a kontrolovala. Tu v miestnom tescu dokonca “nutia” ľudí ísť týmto smerom, bo zapnú jednu jedinú pokladňu a keď je tak milión ľudia ja nemám čas 20 minút stať v rade na pokladňu.

tiezjedna
29. júl 2024

scan&go je super, ale klasické samoobslužné poklade ma dosť vytáčajú, každú chvíľu sa niečo serie a ak je tam veľa ľudí, tak aj banalita ako kontrola veku trvá večnosť...

limoncino
29. júl 2024

Scan and shop je pre mňa úplne super. Takisto samoobslužné kiosky vo fast foodoch. Môžem si v kľude vybrať, nakombinovať.

pimpulienka
29. júl 2024

Áno samozrejme

cervenaruza123
29. júl 2024

Pouzivame samobsluzne pokladne, aj ked ja to nemam az tak rada. Manzel je radsej, ked nemusi kecat s predavacmi a dcera je nadsena, ked moze blokovat tovar ona. Lenze ja neznasam, ked treba kazdu chvilu volat obsluhu, nemozem si balit tovar kedy chcem, ale az na konci nakupu a v Tescu nas vluse kontroluju, ci sme nablokovali vsetko a to trva cast este dlhsie ako ked by sme pockali v rade na normalnej pokladne. Odkedy je dcera vacsia, zacinam sa bat aj toho, ze hodi do kosika nieco, co sme si nevsimli a v predajni nenablokovali a potom pri kontrole povedia, ze sme sa snazili to ukradnut. Samoobsluzne pokladne su sice prakticke, ale v poslednej dobe z nich mam viac stresu ako uzitku. Clovek aby sa bal ze spravi chybu a bude mat este problem.

domka_sviecky
29. júl 2024

Nie, nepoužívam. Trošku mi to príde divné, aby som si ešte aj blokovala tovar za ktorý musím platiť. Príde mi to aj že to berie ľuďom prácu. Už dlho som nezažila každú pokladňu obsadenú predavačkou ktoré blokujú, veď načo aj, keď na 7 samoobslužných stačí jedna. Keď mám jednu dve veci v ruke našťastie sa vždy stane že ma niekto pustí pred neho v rade. 🤗

ouwecka
29. júl 2024

Iba ked mam malo veci, co je malokedy,plus hotovosť beru iba niekde