Vzali by ste na istý čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny?
Viem,v dnešných dňoch citlivá otázka..Ale.. vzali by ste na isty čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny,nejakú matku s dieťaťom/deťmi?Matovič sice vravel o nejakom príspevku na takých ľudí len nechápem..Prečo nepomozu oni?Prezidentka,politici proste tí ktorí maju hotely,haciendy,veľké domy?Prečo to ma byt zase len na nás bežných ľuďoch?
Autorka zase anonymne založila tému a len sa búri proti každému. Prečo nepomáha ten, onen, tamtá a hentá. Štát, Cirkev aj jednotlivci pomáhajú. Nevytrubujú to, lebo samochvála smrdí. Dobro sa chváli samo. "Choď a rob podobne." Ak máš možnosť a dobré srdce pomôž ako vieš. Boh ťa za to odmení. Ak o tom nie si presvedčená ži si svoj život, ale nešír dezinformácie o iných.
@monillia tak je to len moj nazor. myslím ze je uplne jedno ci idu peniaze alebo "hmotná" pomoc. Kupit sme ju museli, hodnota bola riadna a ked dame co mame budeme pekne za miliony kupovat nove. Finančne nech pomáhajú krajiny, ktoré na to maju.
Inak preco by jednotlivci nemohli ist bojovať aj zo sr? Ved nebudú bojovať proti vlastnej krajine. Vojaci sa bežne bojuju za ine krajiny, zoldnieri. Jasne ze nasa armada oficiálne tam nemôže ist, ale ostatní to tiež majú zakázané? Preco vlastizrada? (ja sa fakt do toho nevyznám, čiže sa seriózne vazne pýtam...)
@simca06022011 bojovať za inú armádu občanovi SR ani ČR nie je umožnené,hrozí za to väzenie iné štáty Eú to možno majú inak
@lienka.7 rozdávali ručne zbrane ,my im posielame pravdepodobne niečo iné (podľa vyjadrení naď,zo strategických dôvodov sa o tom nehovorí) A rozdávali ich mužom ;tam je stále základná vojenská služba,za istých podmienok je aj pre ženy. Čiže ich rozdávali ľuďom čo už také niečo "videli"
@monillia nemáš pravdu...Česi môžu. Nasi nie
https://zivot.pluska.sk/reportaze/zakazana-lege...
Ak by som mala možnosť,miesto,tak určite.Nateraz som však pozbierala deky, detské i dospel.oblečenie,zajtra idem na nákupy hygien.vecí a berieme to OZ Dobré srdiečka.Pre nás bola vždy pomoc samozrejmá,ani teraz nepolavíme...
Už sme zaregistrovali nás dom na východe. Rob iným to čo chces aby oni robili tebe. Nikdy nevieš kedy budeš potrebovať pomoc ty.
@lienka.7 tí bez zbrane plnia vrecia pieskom a robia zátarasy,rúbu stromy na zátarasy,odstraňujú značenia na cestách a rusi blúdia,chystajú jedlo pre utekajúcich...vždy sa dá robiť aspon niečo....a tiež civilistov nenechajú strieľať bez výcviku,väčšinou ich zaradia mimo bojov podla toho čo vedia robiť ...ale to by si musela trochu sledovať správy
@lienka.7 Napísala, ale neodpovedala. Utekáš pred otázkou na MK. Ale kritizuješ ozbrojovanie civilistov, na ktorých útočia so zbraňami. Taká je tvoja odvaha. Nenecháš sa zabiť. Tak sa dáš na opačnú, agresívnejšiu a početnejšiu stranu? Vzdáš sa? Zabiješ sa sama? A čo tvoja rodina? Porozmýšľaj, kým zaspíš. Dobrú noc.
Ked sa zmierime s distancnym vyucovanim mozu obsadit skoly.Ved distancne uz dobre pozname.Prezili by sme.V skolach su hygienicke zariadenia,velke priestory a aj jedalne.Matrace donesu ludia.Skol je dost.

@monillia zbrojenim civilistov, to myslíš ze pomôže? Prepac, ale potom si veľmi naivná. Keby tebe dali zbraň, vieš co s nou mas robit? Asi ťažko. Dokázala by si niekoho naozaj zastreliť? Ja ani jedno, ty mozno ano.
Teraz dávali reportáž ze zielenski vyzyva na vytvorenie skupin legionárov zo zahraničia, ktorí tam budu s nimi bojovat. Preco asi?