icon

Vzali by ste na istý čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny?

27. feb 2022

Viem,v dnešných dňoch citlivá otázka..Ale.. vzali by ste na isty čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny,nejakú matku s dieťaťom/deťmi?Matovič sice vravel o nejakom príspevku na takých ľudí len nechápem..Prečo nepomozu oni?Prezidentka,politici proste tí ktorí maju hotely,haciendy,veľké domy?Prečo to ma byt zase len na nás bežných ľuďoch?

lienka.7
27. feb 2022

@monillia zbrojenim civilistov, to myslíš ze pomôže? Prepac, ale potom si veľmi naivná. Keby tebe dali zbraň, vieš co s nou mas robit? Asi ťažko. Dokázala by si niekoho naozaj zastreliť? Ja ani jedno, ty mozno ano.
Teraz dávali reportáž ze zielenski vyzyva na vytvorenie skupin legionárov zo zahraničia, ktorí tam budu s nimi bojovat. Preco asi?

loliki
27. feb 2022

Autorka zase anonymne založila tému a len sa búri proti každému. Prečo nepomáha ten, onen, tamtá a hentá. Štát, Cirkev aj jednotlivci pomáhajú. Nevytrubujú to, lebo samochvála smrdí. Dobro sa chváli samo. "Choď a rob podobne." Ak máš možnosť a dobré srdce pomôž ako vieš. Boh ťa za to odmení. Ak o tom nie si presvedčená ži si svoj život, ale nešír dezinformácie o iných.

simca06022011
27. feb 2022

@monillia tak je to len moj nazor. myslím ze je uplne jedno ci idu peniaze alebo "hmotná" pomoc. Kupit sme ju museli, hodnota bola riadna a ked dame co mame budeme pekne za miliony kupovat nove. Finančne nech pomáhajú krajiny, ktoré na to maju.
Inak preco by jednotlivci nemohli ist bojovať aj zo sr? Ved nebudú bojovať proti vlastnej krajine. Vojaci sa bežne bojuju za ine krajiny, zoldnieri. Jasne ze nasa armada oficiálne tam nemôže ist, ale ostatní to tiež majú zakázané? Preco vlastizrada? (ja sa fakt do toho nevyznám, čiže sa seriózne vazne pýtam...)

monillia
27. feb 2022

@lienka.7 tie zbrane nie sú určené pre civilistov ale pre armádu. Možno iné štáty to majú legislatívne osetrene,že môžu bojovať v inej armáde ale u nás aj v ČR je to vlastizrada a hrozí za to väzenie

lienka.7
27. feb 2022

@simca06022011 stále je možnosť najat žoldnierov.

monillia
27. feb 2022

@simca06022011 bojovať za inú armádu občanovi SR ani ČR nie je umožnené,hrozí za to väzenie iné štáty Eú to možno majú inak

lienka.7
27. feb 2022

@monillia ano? A preto v Kyjeve rozdávali zbrane aj civilistom? Klicko? Vyzýval ich zielenski aby bránili mesto Vieš koľko ma UA armáda vojakov cca.200k ruska ma 850k. Odporucam ti nájsť si na ct24 porovnanie armad.

h2
27. feb 2022

Dievčatá, kam sa posiela finančná pomoc? Našla som nejakú stránku Donio. To je ono?

monillia
27. feb 2022

@lienka.7 rozdávali ručne zbrane ,my im posielame pravdepodobne niečo iné (podľa vyjadrení naď,zo strategických dôvodov sa o tom nehovorí) A rozdávali ich mužom ;tam je stále základná vojenská služba,za istých podmienok je aj pre ženy. Čiže ich rozdávali ľuďom čo už také niečo "videli"

monillia
27. feb 2022

@lienka.7 ct24 mám pustenu 4. deň viem akú armádu ma RF a akú UA ale to nič neznamená .

lienka.7
27. feb 2022

@monillia nemáš pravdu...Česi môžu. Nasi nie
https://zivot.pluska.sk/reportaze/zakazana-lege...

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 A prečo ťa to trápi, že dali civilistom zbrane? Ako sa majú brániť? Prakom, lukmi a šípmi? Keby na teba mierili, pozveš ich na kávu? Tam je vojna a pokiaľ viem bránia si vlastné územie a domov. Ty by si čo robila na ich mieste?

monillia
27. feb 2022

@lienka.7 pardon ,fakt nesledujem aktuálnu situáciu v susednej krajine ,viem ,že to tak mali ,že sa to zmenilo mi uniklo,niekedy mám problém sledovať legislatívu vo vlastnej krajine nie u susedov

lienka.7
27. feb 2022

@monillia v pohode, aj mna to zaujímalo, nevedela som co a ako. Tiez som sa niečo nove naucila🙃

adkoalauri
27. feb 2022

Ak by som mala možnosť,miesto,tak určite.Nateraz som však pozbierala deky, detské i dospel.oblečenie,zajtra idem na nákupy hygien.vecí a berieme to OZ Dobré srdiečka.Pre nás bola vždy pomoc samozrejmá,ani teraz nepolavíme...

lienka.7
27. feb 2022

@loliki nie som vojacka a nemám potrebny výcvik. Prepac, ale behať po meste so samopalom a hrať sa na hrdinu je v tejto situacii čisté šialenstvo.

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 Čo by si robila na ich mieste? Ako by si bránila vlastný domov? Dom, byt, majetok a život vlastnej rodiny.

cecilia29
27. feb 2022

Už sme zaregistrovali nás dom na východe. Rob iným to čo chces aby oni robili tebe. Nikdy nevieš kedy budeš potrebovať pomoc ty.

janinah
27. feb 2022

@lienka.7 tí bez zbrane plnia vrecia pieskom a robia zátarasy,rúbu stromy na zátarasy,odstraňujú značenia na cestách a rusi blúdia,chystajú jedlo pre utekajúcich...vždy sa dá robiť aspon niečo....a tiež civilistov nenechajú strieľať bez výcviku,väčšinou ich zaradia mimo bojov podla toho čo vedia robiť ...ale to by si musela trochu sledovať správy

lienka.7
27. feb 2022

@loliki fakt neviem o co ti ide. Uz som ti napísala ze nemám výcvik a nie som vojacka. A prepáč, nie som ochotná sa nechať zabiť pre nejaké neukojene ega 2 chlapov (putina a zielenskeho).

lienka.7
27. feb 2022

@janinah myslis? No ôk teda.

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 Čakám tvoju odpoveď: Si civilistka. Čo by si robila na ich mieste, teda, keď na teba niekto útočí zbraňou? Ako by si bránila vlastný domov? Dom, byt, majetok a život vlastnej rodiny. Ako docieliš, aby ťa nezabili?

lienka.7
27. feb 2022

@loliki obetovala by som sa kvoli tebe.

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 Akosi sa nevieš vyjadriť k otázkam. Takže útek alebo útok? Ty sa obetuješ. A čo tvoje deti, rodičia? Necháš umrieť aj ich?

lienka.7
27. feb 2022

@loliki no.napis, co by so robila ty... nechám sa inšpirovať

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 Až po tebe. Pýtala som sa prvá.

lienka.7
27. feb 2022

@loliki ja som ti už napísala. Prajem ti.dobru noc

monillia
27. feb 2022

@lienka.7 to nie sú 2 ega to he len jedno ego ,či si myslíš,že by mal zelenskyj povedať,vladimír ok ,keď tak strašne chceš ja ti tu ukrajinu dám

loliki
27. feb 2022

@lienka.7 Napísala, ale neodpovedala. Utekáš pred otázkou na MK. Ale kritizuješ ozbrojovanie civilistov, na ktorých útočia so zbraňami. Taká je tvoja odvaha. Nenecháš sa zabiť. Tak sa dáš na opačnú, agresívnejšiu a početnejšiu stranu? Vzdáš sa? Zabiješ sa sama? A čo tvoja rodina? Porozmýšľaj, kým zaspíš. Dobrú noc.

zanalab
27. feb 2022

Ked sa zmierime s distancnym vyucovanim mozu obsadit skoly.Ved distancne uz dobre pozname.Prezili by sme.V skolach su hygienicke zariadenia,velke priestory a aj jedalne.Matrace donesu ludia.Skol je dost.