icon

Vzali by ste si peniaze hodené na zemi?

23. feb 2023

Kebyže nájdete 5, 10, 100€? Vzali by ste, alebo nie 🤣

Strana
z5
maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
andy_sixx24
26. feb 2023

Muž nedávno našiel 50€ no nechaj to tam 🤣

reanda
26. feb 2023

@kulumulu123 tak asi nechodim na 'spravne miesta' 😀 upratovala som kedysi v bare, ale jakziv som tam nic nenasla.. asi to tam este predtym presmejdil majitel 😀

wiccawicca
26. feb 2023

Peniaze som nenašla, ale ocino raz našiel peňaženku a podľa dokladov ju išiel vrátiť a veru nejakej vďaky sa nedočkal, ešte pomaly na neho pozerali, že či odtiaľ niečo nevzal, ja by som bola rada, keby mi niekto vrátil aspoň tie doklady a o nejaký čas som našla peňaženku ja, je to dávno, bola v telefónnej búdke, tak som ju zaniesla na obecný úrad ani som ju neotvorila.

marsmykkok
26. feb 2023

5, 10, 20 eur by som si nechala, ak neviem komu vypadli, nezoberiem ja, zoberie iný. Mobil, šperk a podobné to by som samozrejme skúšala nájsť majiteľa. Ale čo napríklad s 5 eurovkou, dám na FB a určite by bolo tam stovky ľudí zrazu, ktorým vypadla...

ukulela
26. feb 2023

@svetlonos wtf? Ked vraciam, ozaj necakam nalezne. To ma byt dobry skutok, nie zarobkova cinnost.

sticker
ajahoda
26. feb 2023

Ja som našla v lese 100,- a keby som videla, že ich niekto hľadá, tak sa spýtam a vrátim ich... muž dal na firme na recepciu peniaze zo schodov a našli si majiteľa, ale v lese nebola recepcia tak nemám výčitky.

terimon
26. feb 2023

Nuz,ja som raz nasla na parkovisku pred Bilou peňaženku,bola v nej hotovosť 100€ , 2 bankomatove karty, vodicsky a kopu inych dokladov,kedze tam bol aj občiansky -vedela som adresu, patrila jednému starému panovi,mal okolo 70rokov
Zobrala som mu ju az domov a namiesto ďakujem,predo mnou prepočítal bankovky a este mi aj tykal,ze "odkial to máš?"
Tolko k vďačnosti niektorých ľudí....

mimi16
26. feb 2023

@terimon hovädo jedno. Dobre by som mu vynadala.

kulumulu123
26. feb 2023

@reanda to bolo v londyne a stalo sa mi to iba raz... Povedala som barmanke ze som nasla hotovost (nepovedala kolko ak sa prihlasi spravny majitel bude vediet cca kolko penazi mu chyba) ak sa niekto prihlasi nech pride za mnou budem tam do zaverecnej... Nikto sa neprihlasil 🤷‍♀️

zuzana212722
26. feb 2023

Moj ex robil v herni keď mal nočnú prišiel tam chlap zahrať si stroje čerstvo po výplate samozrejme ze sa tak opil ze ani vstať nevedel..vypadla mu peňaženka keď odchádzal..
Tak mu napadlo kopnúť ju pod stôl..po záverečnej zistil ze tam je 1500 e ..nechal si ich a užil rozbil ich ..najhoršie bolo že na druhý deň prišla jeho tehotná žena tam či náhodou tam jej podarený muz nestratil peňaženku lebo v nej bola celá jeho výplata..ale už mu to všetko karma vrátila 😏 a mne to povedal až dlho po tom co urobil..

terimon
26. feb 2023

@mimi16 jeho manželka potom vyšla von a podakovala sa,ale on isiel dnu, viac sa so mnou nebavil. Bol to otec miestneho doktora.
A ja ze, úbohý dôchodca pred infarktom hlada svoju peňaženku s dôchodkom.

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
teleskop
26. feb 2023

nasla som pred 15 rokmi asi 80 eur vedela som z si ich vezme niekto iny,vzala so poslala po desine do osmych utulkov...moje rozhodnutie moje svedomie 🙂

andreatytler
26. feb 2023

@slovakboy Ano niektore veci su tu uzasne a cestnost a slusnost kanadanov je svetoznama.

nini1978
26. feb 2023

@mimi16 ja nechápem tvoje zmýšľanie
Takže " našla peňaženku plnu' dokladov,priniesla na adresu a ten pán,ktorý ju stratil jej nepodakoval,tykal jej a pod "
podľa teba peňaženky a doklady strácajú len príjemné a vychované a vďačné osoby?.
By si mu vynadala? Tak to by si sa len znížila na jeho úroveň
Inak,keď niekto v niečom pomáha a urobí dobrý skutok,robí to bez spätnej väzby.
Urobím to,lebo to považujem za správne a tam to aj hasne

nini1978
26. feb 2023

@terimon chápem,že si to nečakala, zo strany toho človeka stačilo poďakovať,ale ako som už písala,proste nevieš,na akého človeka natrafis,nie sme všetci rovnakí..

slovakboy
26. feb 2023

@teleskop 👏👏👏 krásny nápad

svetlonos
26. feb 2023

@dankanka
aspom jedna, ktora pochopila 😃 u ostatnych svatic sim tu za vysokobezcharakternu.
Ale tak tesim sa teda, ze je tolko cestnych a dobrotivych ludi, teda ak su skutocne taki ako o sebe tu viaceri pisu 😁

slovakboy
26. feb 2023

@terimon asi si myslel že si mu ich ukradla. Ja som zažil niečo podobne. Našiel som celu tašku s dokladmi a peniazmi a dotyčný mi ani nepodakoval telefonoval a len odkýval aby som šiel. Bol som sklamaný ale na druhej strane keď môjho Otca zachránili záchranári aj pilot vrtuľníka ktorý dovolil aby za letu použili defibrilátor čo mu môže rozhasiť prístroje, tak sme chceli ísť poďakovať a nedokázali sme to. Poďakovať za pomoc je ľahké ale poďakovať za záchranu života je z akéhosi nevysvetlitelneho dôvodu velmi ťažké. Je to ako keď máš povedať niekomu koho miluješ, ze ho miluješ. Proste to nie sú triviálne slová. Sú to v tom momente veľmi vážne slová. Mal som sa prekonať. Tých ľudí ta vďačnosť motivuje. Myslím na nich a som vďačný. Otec žije len vďaka ním. Možno aj s tými peniazmi a dokladmi to je podobne. Dedo nevedel momentálne lepšie zareagovať lebo nevie len tak na povel ďakovať.

marsmykkok
27. feb 2023

@slovakboy
@terimon No ako veru keby mi niekto donesie peňaženku, tiež ma najprv zaujíma,.či sú tam peniaze a platobná karta. Nemusí ich ukradnúť nalezca ale koľkokrát niekto vyberie peniaze a kartu a peňaženku odhodí. Je to nepríjemné pre nalezcu, lebo vyzerá vtedy ako zlodej, ale prirodzené za mňa. A pán asi nevedel, že stratil, tak preto sa pýtal kde to našla. Trocha nevhodná reakcia, ale stáva sa, sme len ľudia.

margaretka_
27. feb 2023

Ja som raz ako studentka sa ocitla vo financnej tiesni, cakala som kym mi na ucet pridu peniaze. A uz som mala len na rozky s cinskou kapustou, hlavne aby psovi ostalo na granule 😂 a ráno v parku zrazu 1000 Sk na chodníku. Nikde nikto, to bolo rano o 6. Tak som si ich s cistym svedomim vzala, lebo som ich v tom case skutocne potrebovala 😀

slovakboy
27. feb 2023

@margaretka_ také dary z nebíčka pre čisté dušičky.

mimi16
27. feb 2023

@nini1978 ty o čom točíš?!!!! Písala som jasne, ak niekto stratí peňaženku s dokladmi a peniazmi, dotyčná, ktorá tu písala mu to prinesie až domov a dedo nepoďakuje a ešte pred ňou prepočíta peniaze či mu náhodou niečo nepotiahla nie je bezočivé? Tak ty ak chceš buď ticho v takej situácii a ja sa teda ozvem a ticho nebudem. Mimochodom ten tvoj koment je totálne mimo, napísaný, len aby si niečo múdre predostrela.

nini1978
27. feb 2023

@mimi16 ja keď spravím dobrý skutok,nerobím to za odmeny a dakovacky
Prepáč,keby si sa sústredila,bolo by ti jasné,čo píšem
A síce,že na svete je xy ľudí nevychovanych a možno práve ten človek bol jeden z nich...tak nepodakoval a bol bezočivý a nevdacny'. Samozrejme,zarazilo by to každého
Povedať mu,že je hovado by ti pomohlo ?
Tak potom ok...keď myslíš

Strana
z5