Vzali by ste si peniaze hodené na zemi?
Kebyže nájdete 5, 10, 100€? Vzali by ste, alebo nie 🤣
Vencila som psa. Na zemi bolo 20e. Jasne, ze som ich tam nenechala
Stalo sa nám bolo to niečo cez 100€. Odniesli sme na políciu ale predtým sme na FB do verejných skupín dali oznam,že sa našli peniaze tam a tam a ten kto ich stratil bude vedieť o akú sumu išlo a ako boli poskladané tak nech sa ohlási. Takisto sa mi stalo raz v buse, že jednej pani vypadlo 5€ a už išla vystupovať viacero ľudí to videlo a nikto nič, ja som sa za ňou rozbehla, dvihla peniaze zo zeme a dala jej ich, tak mi ďakovala. Nie sú to moje peniaze a aj keď neviem komu patria tak si ich nemôžem zobrať. Treba ich odniesť na políciu.
Autorka …vyrehotaná a ešte zakladáš priblblú tému.
Samozrejme ze áno a podla mňa je veľmi naivne si myslieť ze keď to tam necháte tak si pre to príde ten pravý majiteľ jooj 😀. Keby som videla ze niekomu spadli tak mu ich samozrejme dám. Ale ak by ležali niekde na chodníku len tak, tak beriem. Keď nevezme ja, vezme niekto iný. Je skutočne naivne si myslieť ze na svete to takto funguje ze to tam necháte a dotyčný si pre to príde. Ak niekomu vypadnú peniaze a doma to zisti, tak je veľmi nepravdepodobné ze si spomenie kde ich mohol stratiť a vráti sa tam. A keby tak aj urobil, dávno si už za ne bude kupovať niečo niekto iný. Ale tak hlavne ze vy budete mat dobrý pocit zo seba ze ste urobili dobrú skutok 😀
Ano.
@natalyasurova “podľa mňa je o tom aké myšlienky tvoris a čo priťahuješ”
Mam chapat, ze si za tu kradez penazenky mozem sama? Stacilo pozitivne mysliet, verit a doverovat a nikto by na nu nesiahol?
A co si pomyslis v momente, az sa raz na to wc vratis a mobil bude prec?
(Okrem ineho okolnosti jej zmiznutia boli take, ze to tvoju teoriu negativneho myslenia vylucuje. Nestihla by som to.)
Nasla som raz 10€v tráve a raz 5€ pred škôlkou a 5€ pri stánku so zmrzlinou áno vzala som zobral by ich niekto iný. Iné je nájsť peňaženku to už samozrejme by, som dala na políciu
Áno, ved keby boli vypadnute a nikde nikoho tak by 99% ľudí zo zeme vzalo. Neverím že tie ktoré hovoria nie si nikdy nezdvihli 0,20e, 0,50e alebo 1eurovku ked našli na zemi... Ak by som nasla peňaženku s hotovosťou a dokladmi tak samozrejme by som ju zaniesla na políciu.
Niekde som čítala, že s nájdenými peniazmi si môže človek vziať so sebou aj negatívnu energiu....🤷
Áno zobrala
@iriska13 to písal isto človek co stále stráca peniaze aby ich nikto nebral 😀
Jasne, ze ano
Raz som zodvihla v obchode 10£, a lutujem to doteraz. Prenasleduje ma taziva spomienka, ze co ak to niekto hladal alebo dochodca a mal vyclenych presne 10£ na nakup. Je uz vyse 12 rokov ale neustale sa mi vracia. Nemam na to zrejme charakter.
@vevesh ja to zas beriem tak, ze ju necham tomu, kto viac potrebuje (necakam, ze sa po nu vrati majitel. I ked to moze byt. Ze ide po svojej trase naspat a hlada ju, lebo bola posledna, co mal.)
Ak mam za to kupit detom o cokoladu naviac, ci sebe lesk na pery, alebo jedenkrat vyskusat znackovejsi prasok na pranie, tak to nepotrebujem.
Tiez to beriem tak, ze ked teraz mame dostatok, nepotrebujem si prilepsovat este viac.
Ak by som bola matka, co nema pre deti na jedlo, chyba jej na najom, atd, tak to beriem, ze tie peniaze na chodniku su moja spasa a vezmem si ich.
Tak isto heslo nevezmem ja, vezme iny mi pride na urovni kto neokrada stat, okrada rodinu. Pochopim take heslo v stave chudoby (alebo trebars teda vojny, lebo vtedy je kazdy za seba. I ked prave vtedy je solidarita casto vacsia, nez v blahobyte.). Ale nie v situacii, aku mame my. Ze sa lisime len znackovejsim oblecenim, vybavenim, atd, ale bezpecnu strechu nad hlavou a pohodlnu, teplu postel mame vsetci.
Ale ja nic nehovorim ludom na to, ze oni by proste vzali. Ak chcu, nech vezmu. Nebudem o nich rozmyslat ako o hamiznych sebcoch. Proste to chcu urobit, tak to urobia.
Keby som to chcela urobit ja, s ich nazorom by mi tiez mohli mohli vyliezt na kredenc. Necakam od druhych, ze budu mat moje kriteria. Nie su povinni.
Ja som na otazku povedala, ze ja by som nevzala a vysvetlila, preco tak zmyslam.
@reanda ja som robika dlhe roky letusku a naslo sa po vystupeni posledneho pasaziera teda vselico. Ja konkretne som nasla penazenku kde bolo cca 10 000 v hotovosti zmiesane eura a britske libry... Ziadne doklady ani kreditky iba cash... Penazenka pohodena v ulicke pri sedadlach... Takze ano ludia stracaju aj vacsiu hotovost ako par drobnych 🤷♀️
Ja som tiez raz nasla pred veeela rokmi na zemi v prepocte cca 50 eur pri jednej bytovke, a kedze mi to nedalo, tak som tu bytovku celu obehala a pytala sa, ci nestratili... 😇
@kulumulu123 to su ale penazenky, nie bankovky.. nasla si niekedy na zemi viac ako jednu bankovku spolu? a vonku na chodniku, nie v lietadle?
Našla som raz pred školou 5000Sk, odniesla som ich sekretárke, na druhý deň bola za mnou, že ich stratil nejaký učiteľ, mali v predošlý deň výplatu. A druhý raz som našla 200Sk, dala som ich v kostole do pokladničky 😀
Ale opačný prípad, 2x mi vypadla peňaženka, prvý raz sa mi vrátila prázdna, iba s dokladmi. Druhý raz ju našiel vodič sanitky, vypátral ma podľa dokladov a vrátil mi ju s celým jej obsahom, chvalabohu, mala som tam asi 150€, to by ma dosť mrzelo 😀
@simca06022011 takto ludia casto na pumpe zabudnu kabelku na vesiaku ci penazenku vedla umyvadla.Tiez sa mi to stalo na ceste do HR na stastie som ju nasla, ale nohy sa mi triasli este hodinu rada ludi pred WC zistila som to hned pri aute.
Ak by som nasla na zemi vezmem si nasla som vela x 5,10 eur raz, ked boli este koruny som nasla 1000 Skk na trave v Petrzalke pri kasine.Raz mi ukradli penazenku dodnes si myslim, ze predavacka bola so zlodejkou dohodnuta, lebo to bolo cele divne skusala som si drahsie bundy kabelku polozila na stolicku a bola tam este jedna zakazmicka a stale po mne pozerala maly obchodik.. odtial som isla na Obchodnu a zistila, ze nemam penazenku.Vratil mi ju o tyzden bezdomovec nasiel ju hned vedla predajne pri Tescu v kontajneri. doklady som aj tak uz blokovala, ale aspon nieco mi pomohlo.
@gerrwie_girl 🙈🤣
@kulumulu123 ludia zabudaju vsade vypadne im v kine, v restauracii ludia su neopatrni my sme boli vcera v restazracii pani vedla mna mala prevesenu otvorenu kabelku penazenku na vrchu stolicky sme mali pri sebe nikto by si to nevsimol.Kamoska tak stratila v lietadle tablet, ale nasiel sa
@moonlight1210 nie nie, aj som necitala že bola ukradnutá ani o čo išlo, ja som reagovala (chcela reagovať) na prispevok že to iba na Slovensku ľudia všetko vezmú. Tak som to chcela svojom príspevkom vyvrátiť. Mamine tiež ukradli z kufra zamknuteho auta peňaženku počas pohrebu na frekventovanej ulici a je to ten najpoužívanejší človek ktorého poznám
@reanda ano nasla som v bare v skorych rannych hodinach na zachode rozhadzane peniaze cca 250eur... Aj na velmi frekventovanej vlakovej stanici v centre londyna na zemi 150eur len tak sa tam povalovali nikto ich nevidel lebo nikto si nepozera pod nohy...
Záleží v akej sume 😊 ak do nejakých 100€ tak ok ale ak viac tak to niekde nahlasim ak by to bolo v obchode alebo niekde ..proste záleží od sumy.. som charakter a viem čo je to stratiť peniaze či doklady..pokiaľ by to bolo v peňaženke dohľadom si človeka a nechcem nič..
Vezmem 5,10 € a dám do zvončeka, na kostol, 100 a viac zanesiem na políciu alebo dám na charitu...

@andreatytler Kanada je krajina úžasných ľudí. Ľutujem že som tam nešiel keď som mal možnosť. Ja by som si peniaze zo Zeme vzal. Ale nevzal by som peňaženku s dokladmi a nevzal by som z nej ani peniaze. Všetko čo sa dá vrátiť vrátim alebo odovzdám na polícii alebo vrátnici inštitúcie kde som to našiel.