icon

Vzťah mladých ľudí k predavačkám

4. sep 2020

Ahojte. Chcela by som sa opýtať jednu vec a to takú, aký máte vzťah k predavačkam v obchode? Odkedy robím vedúcu v obchode mam pocit, že dnes majú mladí ľudia viac pochopenia, úcty a vychovania než generácia 30 plus. Som mlada, mám 24 rokov a niekedy mám pocit že len kvôli veku si tí ľudia dovoľujú. Pošlú nás do piče, keď niečo chýba hneď si to musíme my predavačky vzadu rozdeliť , všetko to tu ide dolu vodou a podobne. Ja neviem, to sú iba u nás takýto ľudia alebo ako? Keď prídem niekde do obchodu a náhodou nemajú niečo z akciového tovaru iba sa slušne opýtam ci ešte náhodou nemajú a keď nie, nemám potrebu predavačkam škaredo nadat. Ako to riešiť, nepripúšťat si to? Ďakujem za výlev.

autor
4. sep 2020

@stela1996 skúsim, aj keď dúfam ze nebude musieť 🙂 Ďakujem

stela1996
4. sep 2020

vzdy to zaberie... ak dojde chlieb staci povedat "je nam luto ze uz je vypredany, prepacte" ono zakaznik miluje ak sa mu predavac ospravedlni a hned je ticho... vyskusajte tuto fintu a hlavne sa usmievajte a milo mu to povecte to zabera... najhorsie co mozte urovit je ofucat sa na zakaznika a pustit sa s nim do hadky...

22abigail22
4. sep 2020

Ja mám 24 rokov. Rok a pol som pracovala ako asistentka predaj v darčekovom obchode v OC tu v BA.
S mládežou nikdy nebol problém. Ale ten ročník 35+ neustále museli kritizovať. U nás najčastejšie kvôli cenám a zárukami.
Časom si človek naučí ich proste ignorovať.
Pár krát sa mi stalo, že už to bol extrém tak som zákazníka "pekne" povedala "nech odíde a nabudúce keď bude chcieť nakupovať a uvidí, že mám služba tak nech ani nevykočí".

jana273s
4. sep 2020

Som mladý človek (21) nikdy ako zákaznik by som si nedovolila byť neúctiva. Sama od seba pozdravím, poďakujem, správam sa slušne niekedy mám praveže ja zlú skúsenosť. Predavačky (z mojich skúsenosti zväčša mlade baby) bývaju neochotné, neodzdravia, tvária sa otrávene. Keď ich pekne poprosím aby mi v sklade našli moju veľkosť jedna povie nie je bez toho aby sa pozrela a 5 minút minút poprosím druhu a ta ju zázračne nájde. :D Rady sa vykecávajú a nechajú Vás čakat pri pokladni. Sama robím s ľudmi, viem je to ťažke, ale je to ich práca. Každopádne (teraz myslim drzých zákaznikov) vždy to treba zobrať, tak že všetci tí ludia, ktorí sa takto správaju- ukazujú svoj obraz a nie môj. Proste nie sú to pre mňa ľudia čo majú nejakú úroveň iba sa usmejem poviem si v hlave “Ty maš asi sakra zlý život” a viem, že tak by som ja klesnúť nikdy nechcela. Väčšinou sú hulváti teraz nechcem nikoho urazit ale tí takí “jednoduchší ľudia”. Potrebujú si dokázať dôležitost a trocha utlmiť komplexy. Robim s ľudmi a keďže robím prácu, kde mám prehľad o ich zamestnaní, postavení a podob. tak z mojej osobnej skúsenosti mi to tak vyplýva. Určite to neplati celoplošne ale na vzorku ľudí s kt. prichádzam do kontaktu zväčša áno.

babalenka
4. sep 2020

To ako by si písala o mne.Sice nerobím v obchode ,ale s ľuďmi áno a niekedy hotová pohroma.Jasne že sa pozdravom odzdravim ľudí si poznám viem s kým sa môžem porozprávať a pri kom mám byť ticho.Ale sú ľudia čo prídu a hneď provokujú napríklad momentálne s tými ruskami vie že ho má mať a nedá si ho ,alebo im vadí, že mi volajú na služobný telefón že prečo práve v tej chvíli telefonujem a tých veci je veľa.Naposledy prišiel po záverečnej ja už zamknuté a hneď na zdrbkal že on chce len vložiť na konto pekne som mu vysvetlila,že už uzávierku nedá sa ani sa mi nepozdravil rovno medzi dverami vložte mi na konto a ja dostanem hubovú polievku

77daniela77
4. sep 2020

Nechcem byt zla,ale vas predavacky by nenahnevalo keby vam povedala v pokladni v Lidl, kde je fakt velky obrat,pokladnicka zvysenym hlasom ze nemate platit stovkou a drzala vam tam skolenie o tom?Ako by ste sa zachovali vy?

marca12
4. sep 2020

Ja mam pocit,ze skor starsia generacia sa sprava nemiestne. Minule 60tnicka vykrikovala po predavacke,ze je pomala a nadavala jej.

marca12
4. sep 2020

@22abigail22 zlata,ze nech ani nevkroci 😀

krtko1313
4. sep 2020

Financie

millky
4. sep 2020

Kdekoľvek budeš pracovať s ľuďmi s tým, že ty slúžiš im...bude väčšina 30+ hnusnejšia a hnusnejšia. Mladí sú slušnejší len preto, lebo im ešte nelezie na nervy to, že každý od nich niečo chce a nedovolia si byť drzí. Mladí do 20 majú dokonca aj stres keď nakupujú alebo idú niekam, kde sa poskytujú služby (banky a pod.) lenže kategória 30 + majú skusenosti, ktoré si nesú so sebou všade kam chodia. Zas ma budú nahovárať, niečo mi ponúkať, ovplyvňovať ma.... Chápem, všade je toho veľa, nátlak na zamestnancov robí natlak na zákazníka/klienta.

milka1988
4. sep 2020

Vzdy aj ked som mala 15 ci 20 som v obchode k predavačom a predavackam slušná. Vlastne kdekoľvek na verejnosti pretože som tak vychovaná. A hlavne sa riadim heslom"buď takým človekom akého by som chcela stretnúť a to som 30+.
Ale je pravda že starší (50 a vyššie) väčšina sa už úplne.prestali zdraviť, podakovanie je už nad ich sily. Už na 5 metrov kričí na predavačku od chrbta, kde je ten šampón čo ona hľadá. Ani mú ani bú. Totalne majú v paži sa zdraviť... Už sa im asi nechce po rokoch...

tetaandulkova
4. sep 2020

Akoby si mi z duše písala, tiež som vedúca v obchode 😀 Túto prácu robím už pomaly 7. rok ale mladého človeka som v obchode ešte nevidela robiť cirkus, zato o tých starších by som vedela napísať knihu.A to sa mladých nezastávam preto, že aj ja medzi nich patrím, to nie. Veľa zo starších sa nevie pozdraviť, nevedia sa slušne opýtať, hneď mi tykajú čo ma nesmierne vytáča, nepoužívajú slovíčko prosím, nechávajú za sebou bordel, porozhadzované bedne a keď ich slušne poprosím aby nabudúce dali veci na miesto, odkiaľ ich vzali tak sa odujú ako vietor do plachty 😠 Minule jeden vykrikoval že všetky zaradom sme p***, len preto, že nevidel sáčky na zelenine. Naposledy ma tak brutálne vytočila pred 2 rokmi pani po 50tke, nesedávam v kase, moja pracovná náplň vyzerá inak, lenže v ten čas som musela vystriedať kolegyňu. Naložila si na pás okopiste veľa vecí a pri posune pásu jej spadol z okraja jogurt k nohám. Poprosila som ju slušne či by mi ho podala, čo samozrejme odmietla so slovami " Už len to! ja nie som vaša slúžka, vy máte slúžiť mne". Tak to si určite viete predstaviť ako rýchlo mi stúpol tlak. Dodnes si vyčítam keď si na to spomeniem, že som jej ho bola od nôh zdvihnúť a nablokovať 🙈 Dnes si samú seba chvalabohu vážim viacej ako pred rokmi, najprv by som jej naložila hubovej polievky, podala kartičku na sťažnosti aj s mojím menom nech si kľudne píše sťažnosť ak chce a stála by som si za svojím.

poopsie
4. sep 2020

No ja si myslím, že máš pravdu, vidím denno denne, niektorým ani za '' dobrý deň '' nestojíme a niekto popraje ešte aj krásny deň 2x...tí ktorým je za ťažko sú zväčša dôchodci.. Niekedy trpím samomluvou..

erikaa09
4. sep 2020

Nerobim predavacku. Vzdy ked nieco chcem pekne pozdravim,opytam sa a podakujem,poprajem pekny den a pozdravim. Ale co som chcela nerobim predavacku ale z ludmi tiez a sice nadavok malo ale kmitam ako vlazon.v praci akoby som sa mala na casti rozdelit( upratovacka,maserka, wellness pracovnik, recepcna , rozhodca )

katym77
4. sep 2020

Niektorý ľudia na Slovensku sú strašne namyslený a preto nevedia čo zo sebou majú také ego a myslia si že nie je nad nich a preto sa správajú v hierarchii k nižšie postaveným povýšenecky. Dokonca majú ten dojem, že keď nie je po ich tak je to zlé.
K predavačkám len toľko Bola som v zahraničí, prišla som k pokladni Pokladníčka sa pozdravila spýtala sa aký mám deň a keď som odchádzala popriala mi pekný deň.

nickpick
4. sep 2020

takto sa spravaju vylucne nevzdelani obmedzenci, s nulovou vychovou a empatiou, taki co si podobnu pracu nikdy nevyskusali na vlastnej kozi, ale to nie len v obchodoch, ci v restauraciach, bud si ista, ze svoje si vypocuju aj na uradoch, v ordinaciach atd., malo by fungovat pravidlo, ze by sa takato drza, vulgarna a primitivna cvarga nemala ani obsluzit a basta, nech sa idu vykricat a vynadavat do lesa...

oli18
4. sep 2020

Mňa zase vytáčajú predavačky, ktoré pred očami zákazníkov vykladajú nebalený chlieb z prepraviek do regálov bez rukavíc. Pravidelne sa mi to stávalo v jednej predajni a zakaždým som im to povedala. Jej odpoveď bola, že ona má zdravotný preukaz. Tak sa nehnevajte, predavačky, ale toto bola véééľmi primitívna odpoveď. Takže niekedy vás musí zákazník vychovávať. Smutné. Našťastie, už si riešim chlieb inde.

letfenixa
4. sep 2020

Najhoršiu skúsenosť s chovaním predavaciek k zákazníkom mám z Jednoty, a nielen z jednej predajne. Nezdravia, nedakuju, neprosia, nie sú ochotné predať požadované množstvo na pultovom predaji, ...

medulienka81
4. sep 2020

Najhoršia robota je s ľuďmi

pupavocka101
4. sep 2020

@medulienka81 presne, pretoze nikdy nevyhovies vsetkym, voci mnohym ludom, reakciam, poznamkam sa treba proste len obrnit nepripustat si ich, to je jedina cesta k uspechu

kitycat
4. sep 2020

Nie je to o veku ale o vychove a o tom ako rano vstanes z postele a ako velmi sa premozes ak mas zlu naladu a co ak cestou do obchodu napriklad stupis do h0vna, to budes chciet nenapadne zmiznut cim skor😆 ja zdravim predavacky za pultom a pri kase, ak nejaka doklada rohliky tak ju predsa zdravit nebudem ak od nej nic nepotrebujem. A zase... Minulu zimu som hladdala v Prahe vianocne oplatky nikde nemali.. Albert, Tesco ani Lidl... V Globuse som sla za 3mi roznymi predavackami jedna ukrajinka povedala ze nevie co to je... Dalsia ze nevie co to je nech skusim pri pecive a tretia ceska na mna zdialky kricala, ze nevie a to nemohla veciet na co sa chcem opytat.... Niekedy vie byt aj predavac nevrly ale to mi nepokazi den. A oplatky mi musela kupit mama v Ba 🤣

777januska777
4. sep 2020

@77daniela77 no tak vieš ako ty budeš platiť stovkou a ona ti bude musieť vydať a ďalším už nebude mať z čoho vydať.

77daniela77
4. sep 2020

@777januska777 Hej,ved velky Lidl.....tak to asi len ja som stovkou platila,vsak,ked ma školila a nemala mi vydat.....a teda to si mam niekde(kde?) rozmienat peniaze ked idem na nakup?Rozmenila jej z vedlajsej pokladne....no fakt,este si zakaznik ma robit starosti ci jej dokazu v pokladni vydat v takom velkom obchode.Toto sa mi este nikdy nestalo ze by reagovala pokladnicka,len raz tam.....

777januska777
5. sep 2020

@77daniela77 ono dosť záleží od cenovej veľkosti nákupu.

77daniela77
5. sep 2020

Teraz sme prisli s muzom z obchodu,mlady chlapec v pokladni,mily,trpezlivy,dokonca sme aj vtipkovali.....takze cele tie vztahy nemozno posudzovat pausalne a mala by byt snaha na oboch stranach.....a hlavne slusnost.

caroline_
5. sep 2020

ja som pracovala ako predavačka, najprv v malej coop jednote - katastrofa, a potom brigádne dvakrát vo výdajni občerstvenia, a tiež mám takú skúsenosť že mladí ludia cca do 30 rokov sa vzdy pozdravili, podakovali, boli mili,ja mam 22 rokov a niekedy som mala stres ked ku mne prisli 16 rocní, no vzdy boli mili, zatial co hlavne stare babky cca 60+ ani pozdrav, ani dakujem, niekedy pindali prečo nemame to co je v letaku,hmmm no ako keby som ja za pokladnou za to mohla :D tiez som bola prekvapena ze hlavne starsia generacia asi zabudla na zaklady slusnosti...mozno si mysleli ze maju odžitý cely život tak mne mladej stande mozu hocico :D najlepsie ked mi niekto tykal, no tykala som naspat :D

caroline_
5. sep 2020

@caroline_ ale samozrejme najdu sa aj vynimky,nechcem skatulkovat

caroline_
5. sep 2020

@caroline_ dokonca raz sa mi stalo ze som vykladala tovar a prisla za mnou pani ze ona potrebuje kupit alobal a hento tamto nech jej to naukladam do kosika 🙄

kikulienkadd
5. sep 2020

Ahoj, každé zamestnanie, zamestnanca si vážim, snažím sa tomu naučiť aj svoje deti. Áno,všímam si okolo seba neuctivych ľudí, v obchode, na pumpe, u lekára v čakárni, v autobuse. Netreba sa tým nechať znechutiť, aj keď verim,že je to ťažké. Každá práca sa dá robiť dobre a ak to tak je,ľudia si to všimnú.

karolinakr
5. sep 2020

Ja si na predavačky nedovolujem tak neviem posudiť, ale mametu tlstu okuliarnatu predavačku, ktoru obťažuje ludi obsluhovať.Jednemu ujkovi- každy deň ste tu a neviete kde je ocot? Na celu predajnu 4 razy.Ja som chcela nech kukne, kolko stoji pečienka, bolo to 400g msla som3€, aby nemusela stornovať, tak zasa vykriky na celu predajňu ona mi nepovie a sedela v kase.Potom že prečo nemam drobaky a minule som jej doniesla? Ale nie normalnym kludnym hlasom ale vyslovene vykriky
Tak som sa tak vytočila, že ked tam bola jedna pokladnička a nevšimla som si, že zastupkyňa veducej hneď vedla vykladala a spustila som tirádu.Ako tam predavačky s luďmi jednajú, že 2 dochodkyne sa už ževraj rozplakali a bali chodiť do pokladne.Moj znamy už do obchodu nechodi keď ona ma smenu
3 sme stali vonku, že kto ku nej pojde
Ale nasrata som bola riadne a ako som odchadzala, ten kyslý ksicht vedúcej mam pred očami
Ona sa proste na tu pracu nehodi.Ju to uráža a obťažuje.Nemala byť v službach pracovať ani omylom
Ja neviem, prečo ju tam držia