icon

Vzťah so starším mužom, ako to povedať rodine?

kikaaa444
25. jún 2019

Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .

cickamon
30. jún 2019

@salonka22 uz som to tu nechcela rozpisovat lebo kazdy sa ohradza len ludmi z prace a znamostami do 60 rokov ale ako som pisala vitalita klesa od 65 a vyssie mozno u niekoho vynimocne aj okolo 70-tky ...ci si myslis ze ti ludia dokazu oblbnut prirodu? https://www.jfmed.uniba.sk/fileadmin/jlf/Pracov... v prednaske keby sa ti nechcelo citat je uvedene co vsetko sa deje s telom cloveka v starobe co je od 60-rokov...mozes sa starat o seba kolo chces vnutorne organy, cinnost srdca, bunky, pluca, traviaci system, srdce neoklames...telo prestava produkovat tolko hormonov a "zdedkovatie" do par rokov kazdy alebo poznas aj tam v zahranici 70-80 rocnych co stale behaju maratony, su denne v posilke, a finguju ako za mlada? ci im odrazu staci kilometrova prechadzka a uz maju dost? toto je moj posledny komentar v tejto teme lebo vysvetlovt ze je rozdiel mat produktivny preddochodkovy vek 50-60 a 70-80 je smiesne, naviac ani by o to tak neslo keby potom jeden z paru pravdepodobne nemusel poslednych 20 rokov zivota ostat sam... ked takych parov poznate vela chodte sa opytat do domovu dochodcov preco tam je tolko opustenych babiciek a dedkov ...lebo im partner odidiel priliz skoro a samemu je smutno ci sa uz nedokazu sami o seba postarat...

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@cickamon teba to ešte neprešlo ?? Nikoho nezaujíma tvoje polemizovanie ohľadne vitality na to som sa nepýtala moja otázka znela inak . A keby aj , radšej sa budem starať o dedka s ktorým prežijem krásne roky a ktorý mi bude oddaný a moj život naplní a je mi jedno kolko to bude rokov ako mat doma “ mladého “ kkta ktorý by mi napr zničil život . Takze prosím ta prestaň už a staraj sa radšej o svojho mužíčka aby jemu náhodou neklesla vitalita už v 40tke lebo aj to sa stáva 😜

cickamon
30. jún 2019

@kikaaa444 ked ma oznacia tak odpoviem a hlavne ze ty niesi nejaka pi. ked vsetkych rovesnikov chlapov oznacujes ty za kktov 😀 sa skus uvedomit co pises ja nikoho neurazam len pisem fakty...kazdy clovek nad 60 rokov je realne povazovany za seniora ale dokaz mi odkial mas to tvoje zarucene ze kazdy 30-tnik je kkt.

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@cickamon ja som nenapisala že vsetcia mlady sú kkti čítaj medzi riadkami 🙂 ja píšem svoje skúsenosti že radšej budem so starším ako s kktom s ktorými mám skúsenosti tak sa neurážaj ako malé dieťa 😛 je iné byt považovaný za seniora a je iné tak aj vyzerať či fyzicky alebo psychicky. Niekto zostarne skoršie niekto neskôrsie tak to proste je . A opakujem sa aj keby mi od zajtra chodil s paličkou tak mi je to jedno lebo čistá láska je presne toto - nikdy nebudem riešiť vzhľad , ani to čo je starý mlady zdravý chorý - budem s nim za každú cenu lebo duša človeka nestarne nikdy a pokial ja mám pri ňom pocit požehnaneho pokoja a zmysel života tak nebudem riešiť iné veci len preto že je starší a možno to nevyzerá na ulici pekne . Ja viem čo od života chcem a ty si sa tu strašne vzrušovala nad tým vekovým rozdielom pričom otázka znela úplne inak 😚

evica01
30. jún 2019

Ja mam tusaka, ze rodicia to uz davno vedia 😁

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@evica01 ťažko povedať moc sa nepýtajú takze je to možné 🙂

evica01
30. jún 2019

@kikaaa444 vies co? Jedina moznost ako im to povedat je im to povedat. Co uz. Osmel sa. Povedz pravdu, ze sa im bojis nieco povedat a taaak... Teraz nad tym nerozmyslaj, aj tak nic nevyriesis.

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@evica01 jasne ja im to poviem určite len chápeš predsa je to take nie bezne preto som len chcela nejaké povzbudenie 🙂) aaa ďakujem

cickamon
30. jún 2019

@kikaaa444 ale presne tak to bolo pisane... ak napises ze radsej budes so starsim ako keby si mala byt s rovesnikom kkt-tom, neznamena to ze tvoj byvaly bol kkt, ale ze vsetci ostatni rovesnici z ktorych mas na vyber su kkt-i ...lebo na vyber nemas len bud starsieho alebo byvaleho ale cele svoju generaciu chlapov ktorymi pohrdas ...ps nikde som ta nepresviedcala nech toho svojho nechas je to tvoj zivot a je mi fuk ako dopadne, napisala som ti svoj nazor a odovodnenie preco to tak beriem, potom radu nech nepozeras na rodicov...nemas 15 aby si sa strachovala ako pubertiacka co povedia, do tvojho zivota im je ho.no...potom uz iba pisala som si tu s jednou mamickou a diskutovali sme preco ja som proti a ona za...to sa snad moze...teraz ked ma oznacili znova a myslela som si ze to uz je uzavrete poslala som odpoved aj fundovanu prednasku nech konecne pochopia aj realny podklad ze si nevymyslam hovadiny a uz neoznacuju, a teraz zasa zabrdas ty...fat nikto nemoze mat iny pohlad na to ako ty? sama si pisala ze si si niekedy nevedela predstavit starsieho partnera, tak by si mala chapat aj to ze stale taky ludia co rozmyslaju hlavou a zalezi im na buducnosti su...

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@cickamon 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 áno tak ako ty pokladáš všetkých po 60tke za dedkov tak ja pokladám všetkých mladých za kktov. Jasne ja neberiem nikomu názor ale ty to tu prežívaš že aká ma čaká budúcnosť a že on skoršie zostarne pripadne umrie alebo že budem 20 rokov sama . Teraz ta nechcem uraziť hovorím ako príklad ale čo ak ty sa rozviedies neskôr a tiež ostaneš sama 20 rokov ? tým chcem povedať že musíš si uvedomiť že vek vôbec nehrá vo vzťahu žiadnu rolu či človek ostane sam . V každom veku sú iné faktory ale pravdepodobnosť že sa tak stane s mladým alebo starým je rovnaká . Len z iného dôvodu . Proste nemôžeš si byt 100% istá že on zostarne a ja ostanem sama a neviem čo . Lebo si to rozoberala až príliš do detailov proste ani ty nevieš čo ta čaká s tvojim a to je jendo čo je to tvoj rovesník

kikina84
30. jún 2019

@kikaaa444 je vela sexi chlapov aj v 50tke..pokial si stastna a chova sa k tebe tak ako si zelas nemas co riesit,je to tvoj zivot..ja som mala vzdy starsich chlapov, premna su viac zaujimavejsi ako nejaky pubertak co sa chodi kazdy vikend bujacit ..ja osobne mam dobre skusenosti..ono je smutne ze v dnesnej dobe ked ma niekto 50 rokov je automaticky posudzovany ako starec ktoreho treba prebalovat 😃

kikaaa444
autor
30. jún 2019

@kikina84 asi tak nejak 😆 Aj mne sa vždy páčili starší aj keď som si to nepripúšťala hlavne mám istotu že mi nepobeží za inou lebo to už za potrebu nemá 😛

madeleine
30. jún 2019

Boli sme teraz na svadbe starsej zeny a mladsieho muza a rodicia k tomu povedali len "ak sa maju radi, zvysok je detail, ktori riesia ti, ktori nemaju co riesit". Pokial si ty s nim spokojna a zdielate rovnake hodnoty, planujete spolocnu buducnost (sposob zivota, byvania, financovanie a podpora vasich zivotnych stylov, alebo v buducnosti jednotneho zivotneho stylu, deti?), neviem ci ta zastavi akakolvek reakcia tu.

Z osobnej skusenosti ti mozem povedat, ze velmi dobre vies, ako to tvoji rodiacia prijmu, pretoze ta vychovali a vstepili ti urcite hodnoty, ktore ti jasne napovedaju, co ta caka. Co v nom vidis, alebo nevidis, vies alebo casom budes vediet len ty.

Ako si sama poznamenala, ide o naozaj velky vekovy rozdiel a si si toho vedoma, otazka je, co vsetko si zohladnila ty, alebo on a co od vasho vztahu ocakavate. Rodicia sa raz s tvojim vyberom vyrovnaju, nehovorim, ze budu nadseni, no pokial budete na komunikacii a korektnosti pracovat, pravdepodobne ho budu akceptovat. Su to tvoji rodicia a pokial si bola vychovavana v laske, kvoli akemukolvek partnerovi ta rodicia rozhodne nezatratia. Ich nadsenie je v tomto momente druhorade, lebo ak ta uvidia uprimne stastnu (nie naivnu, konecne zadanu, ci nadsenu zmenou v zivote), budu ta milovat aj so starsim partnerom.

Drzim palce.

cickamon
1. júl 2019

@kikaaa444 tak tay vtip som este nepocula 😀 ked si myslis ze pravdepodobnost rozpadu mojho vztahu a tvojho v 60-80 rokoch je rovnaka tak rychlo sup sup do skoly a douc sa aplikovanu matematiku, statistiku a pravdepodobnost...mozno aj biologiu ci medicinu... vysvetlim ti to ako laikovy...pravdepodobnost autonehody ci smrtelnej nehody na cestach je ci u 30-tnika ci u 50-tnika rovnaka (jediny rozdiel by bol keby sme nasobili casovy horizont predpokladaneho aktivneho veku no na ten ty nepozeras a velky rozdiel by nespravil mozno 1-2 % rozvodovost je percentualne rovnaka (cca 40 % ale to je spociatku vysoka (najvyssia do 5 rokov ) no podla toho ako dlho su pary spolu rapidne klesa (tiez tam nejde o vek partnerov) takze tam mame %-ta ty a ja nie ze rovnake,ale ja nizsie, lebo ja som s tym mojim 12 rokov a ty si cerstvo zamilovana a este ho poriadne nepoznas (to trva par rokov podla vedcov aspon 2-3), tak realne ked si vezmeme prognozu mojej rodiny ze priemerne sa mi prarodicia, starky dozili cez 80 rokov, manzelovy tiez cca tolko bez zavaznych chorob alebo choroby prisli az v "stareckom veku po 75-ke" mame velmi vysoku pravdepodobnost ze ak sa nestane nehoda tiez sa obaja dozijeme cca 80-tky +/- par rokov, ked chces aby sa tvoj vyvoleny dozil tvojej 80-tky musel by sa on dozit cca 100-vky .... percentualne pravdepodobnost na slovensku asi pod 1%, keby si chcela aby sa dozil tvojej 70-ky tam uz to bude nejake 3-4 %... vidis ten rozdiel? ty pises ze je to 50: 50 no ja tam vidim tak 1:70-80 ... 50:50 sme si akurat pri tom ze sa moze stat komukolvek z nas nehoda 😃 ked si to chces overit lebo ja vela faktorov neberiem v uvahu , nepocitam presne lebo sa mi nechce hladat statistky nehod, pocet ludi na slovensku, priemerny vek ci chorobovost vasej a partnerovej rodiny, chod na katedru aplikovanej matematiky, povedia ti co vsetko potrebuju vediet a spocitaju ti to presne ... ale verim ze som sa sekla maximalne o par % 😀

anabella111
1. júl 2019

Vek nie je faktorom dobrého vztahu. Tým faktorom a faktom sú dvaja ludia.

abbey1
1. júl 2019

@cickamon Nehnevaj sa, ale už sú tvoje príspevky trápne. Štatistika je fajn, ale reálne je ti v živote a vo vzťahoch na ... Moja maminka pochádza z dlhovekej rodiny 90-100 rokov. Bohužiaľ, zomrela ako 56 ročná. Čiže môj otec žil ešte veľmi veľmi dlho sám.
Ľudia zomierajú, stávajú sa invalidmi, vážne ochorejú v rôznom veku. Čiže kľudne 40 ročná žena drží za ruku umierajúceho 40 ročného manžela, prípadne prekvapuje dlhé roky na posteli.
Neverím, že keď niekto úprimne miluje toho druhého, že bude riešiť budúcnosť v zmysle kto kedy koho nechá na tomto svete. Ak áno, nie je to skutočná láska.
Dookola píšeš o starnutí. Netuším, koľko máš rokov a je to v podstate jedno. Ja mám vo svojom okolí 50, 60,70 ročných mladíkov v plnom zdraví a aj 30 ročné trosky.
Ak si s niekým rozumiem, vek je naozaj posledné, čo riešim.
Užívaj si svoj vzťah a nechaj zakladatelku šťastnú v jej vzťahu.

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2019

Tato debata mi velmi pripomina debaty o tom, v akom veku rodit. Tam ma vzdy najviac pobavia maminky, ktore vytiahnu stuzkovu a to, ze zena, ktora rodi pozde, bude stara na stuzkovej😀

kvetinka75
1. júl 2019

@kikaaa444 no nadšená by som nebola ani ja ale to z iných dôvodov, ale si dospelá, pomaly 30 ročná žena, takže už musíš vedieť čo ti vyhovuje a keď si ty spokojná, tak by mali byť aj rodičia. Pokiaľ nie je ženatý tak v tom zase tak veľký problém nevidím. Neboj, oni si zvyknú hlavne keď budú vidieť, ž si pri ňom šťastná

kvetinka75
1. júl 2019

@kikaaa444 stať sa môže hocičo, hocikomu. Nemá zmysel sa tým zaoberať. Nikto nevie, čo mu osud uštedrí. Treba si užívať to čo máme, aby sme raz neľutovali, že sme o to prišli vlastnou vinou. Držím palce.

cickamon
1. júl 2019

@abbey1 tak poukaz kde som nenapisala pravdu a pooprav moje tvrdenia ... ja nikoho nepresviedcam len poukazujem na fakty a pisem vyhradne tym co ma oznacia lebo to je slusnost...myslim ze uz som tu aj viacrat napisala ze mi je fuk co autorka so svojim zivotom spravi je to jej rozhodnutie a vec ked nechce aby som jej odpovedala nech mi neppise... rovnako ako si ma oznacila ty ...normalne oznacis ludi s ktorymi chces viest konverzaciu, nie koho chces urazit lebo ma iny nazor. mat iny nazor je normalne a diskusia je od toho aby sa prezentovali obe strany nie lem vsetci prikyvovali.

cickamon
1. júl 2019

@abbey1 ina ako to nazvla jana predtym je to nejaky druh vypocitavosti ... priznavam ale kto nieje vypocitavy? podla mna je to jedna z najlepsich vlastnosti ludi ... planovanie rodicovstva je tiez vypocitavost lebo chces aby prisli vtedy ked sa to tebe hodi, ist studovat na vysoku je vypocitavost lebo nechces byt 40 rokov niekde za pokladnou ci pasom, brat hypoteku je vypocitavost lebo nechces zit s rodicmi, odist od partnera co je tyran je vypocitavost lebo aj ked ho lubis chces pre seba lepsi zivot, stale pozeraju ludia na svoju buducnost aby bola co najruzovejsia ... ano niekedy sa to nepodari, no vypocitavost patri k zivotu a podla mna ked niekto nechce byt 20 rokov sam musi byt vypocitavy ... zakladatelke to ze bude sama vraj nevadi takze vtomto pohlade vypocitava byt nemusi ale ja som a hotovo... ked som si vyberala partnera mala som poziadavky z ktorych som nebola ochotna upustit a vek bol jednou z hlavnych podmienok.

radlinka
1. júl 2019

Zavisi ako ste obaja na tom, co od zivota, vztahu ocakavate. Ak si s nim stastna, nie je co riesit...vek nie je prekazka... Dolezite je, aby ste si vyhovovali vzajomne a rozumeli si. Niektore si dobre rozumeju so starsimi a ine zase s mladsimi (ako ja). Dneska to nie je uz o veku, ale o tom, ako sa clovek citi a ako je zdatny sa posuvat zivotom dalej, ak ocakavas zabezpecenie, taky ten pokoj a usadenie, klidek-pianko tak asi fajn. Ale moze nastat situacia, ze po rokoch budes chciet niekoho mladsieho a energetickejsieho, a zacnes vymyslat :D :D ....jedna znama rozbila rodinu a vzala si 60-tnika a ma s nim deti, on potrebuje svoj pokoj, ticho, lebo mu tie male decka a vresk lezie na nervy a nezvlada to. Nuz s tym nepocital, ako to cele dopadne. Pravdepodobne si myslel, ze si budu sediet pri dobrom filme, popijat vinko a deti si budu stebotat v detskych izbach, priapadne sa seveliet popri nich a oni si budu uz len uzvivat :D :D :D

mimibb
1. júl 2019

Ja osobne vek neriešim, mam 3dcery, pre mňa je najdôležitejšie ich šťastie a ak by ho z časti napĺňal partner o 20r starší, nech ho majú.... Vek je len číslo....

kvetinka75
1. júl 2019

@abbey1 tiež si myslím, že keď niekoho milujem, nerozmýšlam nad tým čo a ako bude o niekoľko rokov. Jednoducho chcem byť s ním za hocijakých podmienok.

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon prepac ani to nečítam lebo je to moc dlhé a fakt je to nuda 😀 no každopádne ako si si mohla všimnúť nikto tu s tebou nesúhlasí takze to svedčí o všetkom . Ale teším sa spolu s tebou že si sa aspoň vyliala a je ti lepšie 🙂

0silvia0
1. júl 2019

@cickamon ale to, že nechceš zostať na starobu sama je len tvoja predstava, ja ti to želám, ale stáva sa aj pri rovesnikoch, že život sa všelijako zaonaci a môže prísť rozvod, náhla smrť, choroba aj pri mladom človeku. Do života si môžeš niečo priať, aj plánovať, ale nikto ti naplnenie tvojich plánov a predstáv nezaručí, žiaľ... Aj tvoja mamina píšeš, že sa cíti osamelá, ale kopa ludi sa cíti osamelých, hoci toho svojho zákoniteho partnera majú vedľa seba, vzťahy sú rôznorodé, niektorí len vedľa seba fyzicky žijú, nerozumejú si, ale fungujú zo zvyku. To, že máš vedľa seba partnera nezaručuje, že sa človek cíti naplnený, poznám v mojom okolí páry, kde do seba rypu, hádajú sa, nekomunikuju....

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@0silvia0 nechaj ju v tom .. ona ma život naplánovaný podľa “ rozvrhu “ .. no snáď jej to aj vyjde

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon a keď sa tvoja mamina cíti sama neznamená že sa vsetcia teraz budú citit sami. Moj dedko sa dožil 85 a staral sa o seba sam až do 83 tak nejak . A bol sam 40 rokov lebo babka umrela mladá a aj tak mal naplnený život . Ja mám samotu tiež rada často ju vyhľadávam takte vôbec sa jej neobávam . A ty tu take veci rozoberáš že sa mi rozum nad tebou pozastavuje ja mám 28 rokov a ja mám uz riešiť to že ostanem sama v domove dôchodcov ?? Ty si snáď neni normálna 😀 napísala si to v predošlých príspevkov a zabudla som ti na to reagovať .

lubkavargova1
1. júl 2019

@kikaaa444 tak ako to nakoniec prijali rodicia?? Uz si im to povedala?

aduskalac
1. júl 2019

Ahoj ja ti poradim takto urob to co citis ty,nikdo s nim nebude zit len ty,ja mam o 23 rokov starsieho manzela spolu sme uz 20 rokov,ja mam 40 manzel 63,mame 2 deti 15,16r a poviem nemenila by som ani po tolkych rokoch ,tiez ma na zaciatku vztahu odhovarali moj otec povedal ked sa vydam viac k nim nemusim chodit,,povedala som ok,babka robila taky cirkus ze az ta ma doslova prosila na kolenach,preklinala no ja som spravila ako som citila ja,po roku sme sa zobrali cuduj sa svete otec mi dal peniaze na svadbu aj prisiel na svadbu,po narodeni syna sa vsetko zmenilo zacali k nam chodit my k nim a nevedeli si mojho muza vynachvalit aky je sikovny mnoho veci im poopravoval,porobil zial otec aj babka uz zomreli a ja som stastna ze mam dobreho manzela zato moje spoluziacky ktore sice maju krasnych mladych rovesnikov co z toho ked pomaly kazda jedna je rozvedena alebo ma deti s 3 muzmi,zijeme spolu aj napriek 23rocnemu rozdielu pekny zivot po kazdej stranke a vobec nelutujem svoje rozhodnutie