icon

Vzťah so starším mužom, ako to povedať rodine?

kikaaa444
25. jún 2019

Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon a ešte dodatok . Nie som čerstvo zamilovana sme spolu už rok a pol ;) pre teba je to možno malo ale mne to staci na to aby som ho dobre poznala . Nakoľko už rok spolu bývame tak ho poznám na tak krátku dobu až moc dobre . Ja mám pocit akoby sme spolu žili xy rokov . A s byvalim som bola vyše 5 rokov a prišiel mi viac cudzí ako tento s ktorým som rok a pol . Takže prosím ta nemudruj ešte aj v tomto .

cickamon
1. júl 2019

@kikaaa444 ja som predtym v tomto nemudrovala ty si zacala pisat ze pravdepodobnost ze sa rozvediem s manzelom je vyssia ako u teba a ja som ti napisala ze je to blbost lebo cim dlhsi vztah pravdepodobnost rozvodu klesa ... pises si stale svoje bludy a nicim neoverene teorie lebo fakty sa ti nepacia ... a tej druhej sprave kde si ma oznacila ja mam 30 (manzel 31) a veru ano uz dlho mam sporenie v pripade nudze aj dochodkove 😀 manzel takisto ... mozno ti to pride blbe ale radsej setrit po malo cely zivot ako sa spamatat v 60-tke ze hups z coho budem zit ked dochodok je nizky a lieky a byvanie drahe

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon ja som nenapisala že je vyššia ja som napísala že je rovnaká a nepísala som nič o tom že ty sa rozvedies udávala som viac príkladov že pravdepodobnosť že ostaneme 20 rokov same je rovnaká
😆 a hlavne si zacala ta lebo moja otázka znela ako to oznámiť rodičom a ty si riešila úplne niečo iné na čo sa ta nikto nepýtal takže ono ani citat nevieš 😀 ty a tvoje štatistiky haha keby ľudia žili podľa štatistík tak mi neumierali mlady ľudia nakoľko štatistiky hovoria že človek sa priemerne dožije 80 rokov

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon moja tak ty si mimo 😂😂 vieš koľko mám ja vôbec na úcte že tu riešiš nejaké sporenie ? O peniaze sa neboj ak aj ostanem sama do roboty nebudem musieť chodiť ;) a ja si tu píšem bludy ? Jediný kto tu píše bludy sú ty nejedna osoba sa tu na teba vyjadrila že tu lezes svojimi príspevkami na nervy . No tak tvoj muž ma 31 aby si ho náhodou v 40 neprebalovala lebo či sa ti tvoje štatistiky páčia alebo nie tak niektorí 40 ročný chlapi sú väčšie zdochliny ako ti 60 ročný

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon a ešte som zabudla . Skôr ty riešiš teórie a nie fakty . A áno teórie sú take ake sú ale žiaľ fakty sú iné a realita krutá takze milá moja nesedkaj si na oblaciku a začni si užívať prítomnosť lebo nikdy nevieš čo ti život prinesie na druhý deň. Osud sa s človekom nemazná či ma 30 či ma 60 ;)

midka
1. júl 2019

@aduskalac 20 rokov,, je uz slusna doba na vztah,,, tak si si dobre vybrala 🙂

cickamon
1. júl 2019

@kikaaa444 statistiky platia robia sa realne z lekarskych zaznamov robila som na ne databazy... keby neplatili nikto by ich nerobil... ziadna statistika neuvadza 100%-ne dozitie sa urciteho veku, zomieraju aj novorodenci aj pubertiaci ci ludia v produktivnom veku ale ako som uviedla je malo pravdepodobne ze niekto zomrie mlady...ty len udavas 50 na 50...fakt si myslis ze 50% ludi zomrie v produktivnom veku? to mozno pokial prepukne vojna a spadne poblizku atomovka 😀 ci aj toto chces spochybnit? neviem kde si nechala rozum ale takuto matematiku beru a chapu azda uz deti na zs... prepac uz sa stebou nebudem bavit vysvetlovat niekomu samozrejme veci a principi elementarnej matematiky a biologie ...podla teba jednoducho matematika a biologia ako vedny odbor neexistuje a je totalna blbost ani neplati ze 2+2 =4 a clovek nech sa o seba stara akokolvek starne to je ako bavit sa so solkarom ktory nechape princip fungovania sveta lebo jemu sa to nepaci tak to tak nebude.

cickamon
1. júl 2019

@kikaaa444 a ake fakty riesis ty? vsetko co pises ty su tiez len teorie...faktom sa nieco stane az ked sa to udeje a tym padom by to bola minulost ... tak mi daj jeden dokaz kedy tu umrelo 50% populacie za mlada 😀 ano viem naposledy to bola morova epidemia v stredoveku. a daj vzorec ktorym si vypocitala ze pravdepodobnost ze ostaneme v 60-tke same je rovnaka... alebo vedecke vysvetlenie alebo podklad kde si na to prisla. ja ako matematik to jednoducho nechapem a mozno si prisla na nejaky ekvivalent noveho vedneho odboru co by sa dalo predostriet a dat patentovat a ucit na vysokych skolach 😀 mojich profesorov aplikovanej matematiky by taketo vypocty urcite zaujali a keby si ich dokazala obhajit aj titul by ti dali 😀

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon 🤣🤣🤣🤣🤣 a už sme sa dostali od vzťahu k matematike😅😅😅 bože ty si smiešna

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon dievča ty sa spamätaj. Nikto tu nerieši štatistiky len ty . Ty si napísala že pravdepodobne ostanem 20 rokov sama a budem sama v dome dôchodcov . A ja som na to napísala že tak ako sa to môže stať mne tak sa to môže stať tebe . Bez ohľadu na vekový rozdiel . Keby sa každý človek dožil 100 rokov neexistovali by choroby ani havárie a proste bolo by to tak že vsetcia zomrieme rovnako tak áno uznám ti pravdu vtedy ostanem sama . Ale čo si ti veštica že vieš čo sa stane ? Ja verím že moj sa dožije čo najdlhšie a nejaké štatistiky sú mi ukradnuté . A ty moja pekná tiež bud nohami na zemi lebo či sa ti ti páči alebo nie zmier sa s tým . Ľudia umierajú v každom veku , každý zomiera vtedy kedy má a k tomu ti ta tvoja matematika nepomôže .

cickamon
1. júl 2019

@kikaaa444 mozno sa tak prezentujem a ty sa zasa prezentujes ako nevzdelana a sprosta ale co stym narobime uz asi nic 😀 ano mozne to je to som nikdy nepoprela ale ty si napisala ze pravdepodobnost mame rovnaku co je blbost ale ani laickemu vysvetleniu nechapes. ja stojim nohami na zemi a viem ze sa moze stat hocico.(ved preto mame poriesene poistky, sporenia,...) a ano matematika mozno nepomoze mne a slepa viera zasa tebe 😀 no lepsie je zit stym ze sanca ze sa nieco stane je mala ako ist dobrovolne do rizika.

aduskalac
1. júl 2019

@kikaaa444 sa ti cudujem ze sa snou o tom stale dohadujes ved to je chore tie jej statistiky podla nej si ma kazdy zariadit zivot podla statistik a tabuliek och moj ti Boze

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@cickamon ja som nevzdelana a sprostá ? Prečo ? Lebo mám staršieho muža a je mi jedno že ostanem sama ? Sprostá posobis ty nakoľko tu na mna vytahujes šetrenie a domov dôchodcov . Moja milá ja som natoľko múdra a šikovná že mám vlastný biznis ktorý mi tak vynáša že ty ani za 20 rokov nezarobíš s tou tvojou matematikou . Zato že si vyštudovala matematiku tak si zjedla všetku múdrosť sveta ? Šikovnosť neni vo vzdelaní ale v tom ako človek so svojou šikovnosťou vynaloží v realnom živote . A ja som a nou vynaložila tak že nepotrebujem žiadne šetrenie ani sa nebojím toho že nebudem mat z čoho žiť ak náhodou ostanem tých 20 rokov sama . Zato ty už v 30 rokoch musíš myslieť na starobu a na to z čoho budeš žiť a preto máš to šetrenie . Nechápem ako si môžeš dovoliť povedať niekomu o kom nič nevieš že nebude mat z čoho žiť keď ostane na starobu sam. Takže toho sa neboj ak moj partner umrie skôr nebudem finančne trpieť pôjdem niekde na male divy na staré kolena ;) a aspoň prežijem piliny život z čistej lásky lebo toto je láska keď neriešim čo bude a uzivam si moment ktorý ma obohacuje . Zato ty asi nevieš čo je práva láska nakoľko žiješ v škatuľke a život máš naplánovaný podľa “ rozvrhu “ no to mi ta je úprimne ľúto lebo prichádzaš o to naozaj krásne čo život ponuka .

kikaaa444
autor
1. júl 2019

@aduskalac vieš aby ona štatisticky nebola v tom domove dôchodcov a ja si budem ešte a mojim dedkom hrkutat😂😂 mna nazýva sprostou nech sa teda štatisticky pozrie na to že s jej názormi tu nikto nesúhlasí za to s mojimi hej 😀

daniell_ka
2. júl 2019

Mňa by zaujímalo čo vedia ženy o vzťahu so starším mužom keď nikdy žiadneho nemali :D Ja som mala aj rovesníka a preto viem, že vek je len číslo pokiaľ to nie je extrém.Teraz mám staršieho muža a idú mi po ňom 17stky 😂 a prečo...Pretože cvičí, pláve a vyzerá na 20tnika.A to netvrdím len ja.Ani nechce počuť o tom, že bude starý 😁 všetko je o prístupe k sebe samému.Niekto si nevie predstaviť mať staršieho partnera.Ja osobne si neviem predstaviť byť teraz s rovesníkom.Ani nikdy v budúcnosti.A vyberať si partnera podľa veku mi príde choré.S človekom máme byť z lásky nie z vypočítavosti alebo sebeckosti.

bobricek1979
2. júl 2019

@kikaaa444 pr3dsa si im to mala povedať nie postaviť pred hotovú vec bude to šok. Môžete zp o ľutovať

majkeel
2. júl 2019

Pri tychto hadkach mozno iba povedat, ze z dlhodobeho (a statistickeho) hladiska sme uz aj tak vsetci mrtvi (J.M.Keynes). :D

ivca88
2. júl 2019

Ja ti nahodou drzim palce. Neviem čo sa do vas kazdy stara, ked si to uz v uvode pisala, ze nech to nerobia. 🤔🙄

Jasne, vekovy rozdiel nje velky, nie je idealny, ale ja som nazoru, ze radsej 10-20 rokov zit krasne a spokojne, ked si rozumiete, ako byť s niekym len preto, ze je mlady.
Zivot si treba uzivat. Je kratky.
A navyse, mnoho chlapov sportuje vyzeraju super. S manzelom chodime na hory a teda ked vidime tie pariky.
Muz je v kondicke a zena ide ako taka kysna pri nom. Potom su chudaci taky, ze si radsej kupia psa a idu so psom 😅
Takze len to som chcela, ze ak spolu aktívne zijete a on nie je taky, ze by ta tahal k vode ( typu pridem z roboty, lahnem na gauc a nič sa mi nechce) tak super..
Aj keby sa nieco zhucalo, stale si mlada na vstah. Praveze on by to mal horsie, najst si po rozchode nikoho.

A rodicom by som to isto povedala predom. Nech to nie je pre neho trapne, ked sa uvidite nazivo.
Ale nepovedala by som zbytocne cislo. Povedala by som,ze mami, vies, on je starsi. Je to uz 40 tnik.
Ale naozaj ho lubim a prosim rešpektujte to.
Bodka.

kikaaa444
autor
2. júl 2019

@ivca88 ďakujem pekne 🙂 a asi tak , tiež ma udivuje že v dnešnej dobe ešte niekto rieši vek , veď práve v tom je ten paradox že starší vyzerajú lepšie ako ti mladší . Ale zrejme učiteľkin @cickamon 31 ročný muž sa už teraz ledva hýbe keď u nej už treba 50 ročných prebalovat😅 a presne tak nie je nad to byt s človekom s lásky a nie vypočítavosti ❤️

dovozadokoca
2. júl 2019

Moja teta si ako 23 ročná našla takto 50tnika, žijú spolu 20 rokov v krásnom manželstve, majú dve deti, takže nejaké závery robiť netreba, rozvádza sa každé druhé manželstvo, aj to, čo je bez rozdielu. 🙂 to, že by som ja (či ty) toto nedala, je už naša vec.

Druhá vec bola rodina, bola som síce dieťa, ale ten chaos si teda pamätám, to bola ale aféra. Ale rokmi si zvykli všetci. 🙂

ivca88
2. júl 2019

@kikaaa444 ako ja mam sice manzela o 4 roky starsieho, ale myslim, ze vek nie je prekazkou ani zárukou ziadneho vztahu.
Dolezite je, ze si rozumiete a mate spoločné hodnoty.
Vam sa moze stat len to, ze ked budes chciet dieta, tak ti nebude tak pomahat, ako by trebalo.
Toto sa stalo kamoske, ona ma 26 on 45 a on jej povedal, ze deti mat mozu, ale on jej v tomto nepomoze. Ze on nikdy nebol extra starostlivy čo sa tyka deti ( nocne vstavanie, kocikovanie, atd.). Ale oni si to vyjasnili predom a neni problem. O malu sa starala ona a on sa len hral a priorita bola zarabat peniaze ( je uspesnejsi)..
Mnohe sa teraz toho chytia stylom ,,cha, mlady by ti pomohol ", ale to tak nemusi byt..
Mam kopec rovesnicok ktorym sa muzi tulaju po krcmach, baroch. Alebo maju aj milenky.
Alebo su nezamestnaný, robit sa im nechce,a pod.
Cize oni nemaju ani pomoc, ani porozumenie čo sa tyka vztahu ich dvoch a ani zabezpečenie rodiny.
Takze ja by som sa nenechala odradit nikým.
Pokial sa lubite, je to len na vas.
Ak to aj nevyjde, urcite nebudes prva na svete, čo by sa rozisla dajma tomu v 35-ke a mala aj deti.

katkabg
2. júl 2019

Aaaaale prosim vas niektory starsi chlapy vizeraju lepsie ako kadejaky soplosi co si ani ponozky nevedia spratat po sebe 😂 a ked im to klape tam preco by nemohli byt spolu.....ved ona ma 28 a nie 15 rokov

ifca777
2. júl 2019

@ivca88 Presne tak 🙂 Co sa tyka starostlivosti o dietatko, je to o cloveku a nie o veku. Mala som partnera takmer rovesnika a pomahal minimalne,lebo k tomu nikdy nebol rodinou vedeny. Teraz idem mat dietatko so starsim partnerom a uz teraz je v starostlivosti obrovsky rozdiel. Takze vsetko je o cloveku, o nastaveni v hlave a hlavne o ucte medzi partnermi navzajom 🙂

kikaaa444
autor
2. júl 2019

@ifca777 asi tak 🙂 ja by som nemohla mat rodinu s rovesníkom cítila by som sa že som vo vzťahu s deckom. Takí chlapi majú stále za potreby behať po vonku , mat milenky , vypisovať si na sociálnych sieťach s inymi atd atd .. radšej sa budem starať aj sama o dieťa ale aspoň viem že budem mat doma poriadneho chlapa .

aduskalac
2. júl 2019

@ivca88 ja ked som mala prve dieta mala som 23r a manzel 46r a pomahal uplne v pohode kupal,prebaloval ked mi zvracali poumyval to on lebo mna napinalo,chodil snimj von vymyslal programy vsetko je len o cloveku nie o veku

cickamon
2. júl 2019

@kikaaa444 ty si inak tupa, uz som fakt nechcela prispievat lebo vidim ze to nema zmysel ale urazat mna a mojho muza nebudes!!! houby o nas vies ... odkial si nabrala ze sa v 31 ledva hybe? kde si nabrala ze som pisala ze skoncis v domove dochodcov? kde som pisala ze ostanes bez penazi a mas si zacat sporit? kde som klamala?!! konkretne napis stranu a cas aby som si to nasla a sa ti ospravedlnim!!! svoj nazor vyjadrit volne mozes a nieje to trestne!!! ja som za celu diskusiu ani raz nenapisala klamstvo!!! to ze ty nechapes ucivo ZS je tvoja tupost nie moja a nedava ti to pravo urazat mojho manzela. ano pisala som nie tebe ale inej prispievajucej ze domovy dochodcov su plne opustenych ludi a napis ze to nieje pravda ...to sa vobec nevztahovalo na teba ani to nebol prispevok urceny tebe ... so setrenim si zacala ty ci uz mas uvazovat nad dochodkom a ja som napisala ze je to normalne a ja si setrim ... nie ze ty si mas zacat to mi je ukradnute!!! odkial preboha beries tie bludy ze mna a mojho manzela urazas? poznas nas? vies ze nemame peniaze? mame ich tolo kolko potrebujeme a nieco naviac preto si dokazeme kazdy mesiac odkladat na sporenie na horsie casy... ked ma este raz nikde alebo mojho manzela urazis dam ta nahlasit. proti realnemu oponovaniu a diskusii nic nemam ale pisat cielene klamstva a urazky je uz hodne cez ciaru.

kikaaa444
autor
2. júl 2019

@cickamon prepac tupá si jedine ty a tvoje štatistiky . Ty si mna zacala urážať prvá že som sprostá a nevzdelana neviem na základe čoho si to napísala ale budis. A ako urážam tvojho muža ?? Kde som ho urazila ? To iste môžem povedať ja na môjho že si ho urazila že o 10 rokov ho budem prebalovať . Ak si si nevšimla s tvojimi príspevkami tu nikto nesúhlasí .. takze štatisticky čo z toho vyplýva ? Sama si vyrátaj..prepac a ake učivo ZŠ mám chápať ? Lebo mna na ZŠ veštenie neučili ..

kikaaa444
autor
2. júl 2019

@cickamon ty mna tu urážaš od začiatku že ostanem sama 20 rokov , lebo muži v 60 sú už prebaľovaní a že ostanem sama a budem musieť chodiť na staré kolena do roboty aby som mala z čoho žiť atd atd .. prečítaj si celu diskusiu od znova . Každému tu lezies tvojimi príspevkami na nervy tak to o niečom svedčí

evinea
2. júl 2019

@kikaaa444 vobec sa nad tym nerozculuj, nenechaj sa tym vyviest z miery 🙂

kikaaa444
autor
2. júl 2019

@evinea ale ona nechápe že sa tu z nej vsetcia smejú ?? A mna ide urážať
Že som sprostá a nevzdelana a že ostanem 20 rokov sama toto je sen 🙂