icon

Vzťah so starším mužom, ako to povedať rodine?

kikaaa444
25. jún 2019

Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .

anda2
8. júl 2019

Je to veľký rozdiel vekový.poznam chlap 50 a ona 24,stihol dve deti urobiť,doma je nervózny, uteká od nich. Je to na spadnutie.

kikaaa444
autor
8. júl 2019

@martinka150 no hlavne že vy ste strašne inteligentne keď trávite čas na modrom koniku .no asi preto lebo mojim rodičom chcem povedať takúto vec do oči a keď sa na to nepýtali tak jasne že som to odkladala . Pozri ty sa tu prejavujes ako hlupana lebo komentujes veci na ktoré sa nikto nepýtal ja som položila otázku tým ktoré to možno zažili čakala som nejakú podporu nepýtala som sa ako zareagujú na to moji rodičia . No a dospela žena komentujuca každú diskusiu na modrom konikovi tiež nie je bohvie aká výhra 😂

kikaaa444
autor
8. júl 2019

@anda2 ale utekajú aj mladi a čo vidím tak tým viac . To je len taká výhovorka že uteká od nich lebo je starý .. a keď utekajú mlady tak aký je teda dôvod?? Kamoskin muž ma 60 ak keď pre mna 30 rokov je už moc ale je nenahraditeľný .. ma pomaly viac energie ako ona a dokonca ho ani nikto neprebaluje ako bolo už spomenuté že 60 ročných treba už prebalovat 😆

rebeca40
8. júl 2019

@kikaaa444 nerieš rodicov a byt tebou ani tu si nejdem po nazor ! Lebo fakt niekedy zašnem nad reakciami niektorých zien.
V prvom rade musíš byt ty s partnerom šťastná vek myslim nehrá rolu v dnešnej dobe .Poznám kopec ludi co nemaju velky vekový rozdiel a vztahy im krachli .
No zaroven su tu aj taky vratane mojich svokrovcov co maju velky vekový rozdiel naši maju 17 r. a este aj teraz maju krásny vztah ktory by im mohol kazdy závidieť.
A zalezi na tebe ci si za partnerom stojiš a uz si dost velka nato aby teba aj tvojho partnera rodicia respektovali .
Želám ti krasny a stastny zivot 😘

anda2
8. júl 2019

Ono,je to na každom človeku ako si zariadiť život,pre teba je dôležité aby to rodičia dobre prijali.je pravda ze aj mladý sú vlastne nedozrety na vzťah. Podľa mňa je to o človeku.poznas si rodičov,tak dáko ich naňho pripraviť.

kikaaa444
autor
8. júl 2019

@rebeca40 ja som si sem ani nešla po názor lebo nato čo oni komentovali som sa ja ani nepytala ale asi sú oni straaaasne nešťastne vo vzťahu keď to potrebuju komentovať to čo mna vlastne ani nezaujíma 🙂 taka logika keby som sa zaňho hanbila asi by som to tu nevesala😀skôr som si sem prišla o oporu ako sa toho nebáť .. aa presne tak veď už len tu môžeš vidieť každý deň nejaká nová diskusia bud muž podvádza , alebo sa rozvádzajú atd atd kde tu majú tie mudrlantky istotu že ten ich si nikde iné nevrzne a čaká ich krásny rozprávkový život a zostranu spolu atd atd 😀 len vieš v čom je ten paradox aby oni v 50tke neostali same a ja ešte budem s tým mojim přeživat krásne obdobie 🙂 i keď s deduskom 🥰 ale budem . Lebo ja nie som vypočítava harpia ktorá rieši len seba a vzhľad ja sa na take veci nepozerám mne ide o vnútro nie o zovňajšok . Aaaa ďakujem ❤️❤️

rebeca40
8. júl 2019

@kikaaa444 presne a zato ti drzim palceky 🥰😘

rommie
23. sep 2019

@kikaaa444 Ahoj Vanesa, verím, že si situáciu zvládla úspešne 🙂 Ja som v takmer totožnej situácii. Mám 28, môj priateľ čerstvých 46, ktorých by mu nikto nepovedal. Sme spolu pol roka, ale názor rodiny neriešim. Zatiaľ o ňom vie len moja staršia sestra, ktorá na jeho vek povedala, že aspoň snáď bude mať rozum 🙂 Mamu už nemám a môj otec mi do života nijako nezasahuje ani názormi, aj keď nechcem aby sa o mňa obával. Zvyšok rodiny mi nie je nijako blízky a po ďalšie, mnohí z nich sú rozvedení, takže sú poslední, čo by niečo mohli komentovať. Priateľova rodina (otec a dve pomaly dospelé deti) ma prijali veľmi dobre. S priateľom si veľmi dobre rozumieme, vekový rozdiel samozrejme trochu cítiť, pretože nemám jeho životné skúsenosti a niekedy ma rozhodia veci, nad ktorými on už dávno mávne rukou, ale zároveň som prežila dosť vážne rodinné problémy, čo ma oproti rovesníkom mentálne veľmi posunuli. Pred ním som mala niekoľkoročný vzťah s mojim rovesníkom, mali sme spolu byt, ja som bola pripravená posunúť sa ďalej, mať svadbu, rodinu, ale jeho zaujímala len práca a vo voľnom čase počítačové hry. Nedalo sa na neho spoľahnúť, vzťah som musela ťahať vpred ja, v podstate som mu robila maminku. Teraz je to konečne vyrovnané, na priateľa sa môžem plne spoľahnúť aj bez slov a požiadaviek. Je aktívnejší ako omnoho mladší chlapi, stará sa o seba, športuje, má koníčky, nepije, nefajčí. Samozrejme, prebrali sme aj otázku detí a svadby, aj keď je ešte skoro, ale ja tieto veci chcem a museli sme si ujasniť, či aj on ešte áno. Jediná vec ktorej sa bojím je, že keď budem stará, zrejme ostanem sama. Ale to je len hypotéza, nikto z nás nevie, kedy nám život skončí. Popravde už si celkom neviem predstaviť vzťah s niekým v mojom veku. Určite by bol taký 10-12 ročný rozdiel ideálnejší ako 18 ročný, ale je to ako je 🙂 Mimochodom, mám dojem, že sa dnes s takýmito vzťahmi roztrhlo vrece. Držím palce

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@rommie ďakujem pekne ❤️ Áno situáciu doň zvládla nad moje očakávania , naši aj brat ho milujú . Dokonca ho pozvali tento rok k večernému stolu čo predtým nepozvali ani jedného môjho bývalého takze už len to o niečom svedčí . A presne ako píšeš nikto by vek naňho nepovedal aj keď nejde p vzhľad ale je pravda že straší muži čím sú starší vyzerajú lepšie ako niektory mlady . Moj sa zapája do domácich prác sam od seba vždy sa ma pýta s čím pomôcť . Budúcnost neriešim ako mi tu podaktoré písali pretože nikdy nevieš čo bude bude zajtra bez ohľadu na to koľko ma partner rokov . Uzivam si prítomný moment a na ničom inom mi nezáleží len na tom že mi je teraz najlepšie lebo zažívam úprimnú lásku a nie prežívam frustrovaný vzťah ktorý mám len z vypočítavosti ( narážam na jednu ktorá mi tu pisala vkuse o štatistikách že štatisticky umrie moj muž skor a ja ostanem 30 rokov sama a v 60tke ho začnem prebalovat😅😂😂😂

rommie
23. sep 2019

@kikaaa444 presne tak, bez problémov pomôže, opraví čo treba. A ked to nie je typ čo len sedí s pivom pred telkou, ale má záujem aj niečo zažiť, tak nie je o čom 🙂 teší ma, že ti to dobre dopadlo. A ked bude treba, tak na staré kolená môžeme žiť spolu my dve 🤣🤣

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@rommie haha platí 🤣🤣 tak tak moj je akčnejší než väčšina mladých to len ja som taká lenivá papučová 😀

aduskalac
23. sep 2019

@kikaaa444 drzim vam palce presne ako u nas🙂

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@aduskalac ďakujem aj ja držím palce 😘

evinaz
23. sep 2019

Ja mam 34 rokov a môj manžel 48 r.
Sme spolu už 12 rokov, mame tri deti.
Rodina ostala na začiatku prekvapená, ale nikto si nedovolil do nás rýpať, boli sme už dospelí obaja, financne nezávislí. Rodičia nás vzťah prijali z hľadiska vekoveho rozdielu veľmi dobre (osobne som mala pocit, že svokra bola dlhšie opatrná čakala, čo sa z tak mladého dievčaťa vykľuje...)
Dnes su všetci spokojní, lebo vidia, že sme spolu veľmi šťastní. Viac než šťastní. V živote by som si svojho sediveho (ma to geneticky, už sa zenil presedively) manzelika nevymenila za nikoho mladšieho. Je športovec, kondičku ma neskutočnu, veľakrát mu ja nestíham 🤦‍♀️

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@evinaz veď toto ja nechápem ako môže niekto tu napísať že ho budem v 60 prebalovat 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ To asi súdia podľa svojho 35 ročného muža ktorý len Lenivý zanedbaný leží doma pred telkou a k ničomu neni dobrý 🙈🙈 to moj ma takú kondičku a výzor že ešte ja budem ta ktorú bude prebalovat 😂😂😂

lenqua_12325
23. sep 2019

Boj sa toho co príde za pár rokov ak spolu zostanete. Nie rodičov.

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@lenqua_12325 ty sa boj toho čo bude ja sa budúcnosti nebojím lebo som šťastná a vyrovnaná a moji rodičia tiež všetko je tak ako ma byt 😘😉

lenqua_12325
23. sep 2019

@kikaaa444 mam kamarátku veľmi dobrú a ma priateľa staršieho. Ona sama priznala, že rok co rok je to horšie a vek je citit.ona ma 23 on 40
.... Ja sa nemám čoho báť ja mam s manželom 7 ročný rozdiel 🙂 ak ti niekto povie niečo, čo sa ti nepáči, no musíš to brat útokom.

lenqua_12325
23. sep 2019

@kikaaa444 teda to bolo asi tej tvojej kamoške co písala cez tvoj profil

lenqua_12325
23. sep 2019

Nemusíš * všetko mi to mobil opravuje

jeliz59
23. sep 2019

@kikaaa444 keďže rodičia videli foto(ako už spomína baba predomnou)
Tak vedia a vidia....
Žena máš 28 si dospela zodpovedná sama za seba...keď si šťastná ľúbite sa je tvoj život
Ako si spravis tak máš vek je len číslo....
Nepoviem keby si bola neplnoleta ale máš pomaly 30...
Ja mám čerstvé 27....môj manžel pomaly 35....
Začala som sním chodiť keď som mala 16 on 24 to bol rozruch fuuu 2 roky sme sa tajili
Však ja decko ešte on dospelý chlap naši ma šli zabiť...takže potajomky...🤭🤭🤭
Ale to je normálne každý rodič by tak reagoval...keď som mala čerstvé 19 vydala som sa rodičia mi povedali si dospela ako si spravis tak máš..takže hlavu hore odvahu rodičia ti nemôžu rozkazat keď nieje alkoholik gambler atd....no problem....držím vám palce 🤗🤗🤗🤗

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@lenqua_12325 to že kamaratka neni spokojna neznamená že nie som aj ja 🙂 aj moja kamaratka ma 30 rokov a vzťah s 32 ročným a tiež je to rokom horsie a horsie . Kde potom tu hra problém vekový rozdiel ? Vek je len vek , nechápem na základe čoho si dovolíš povedať žeby som sa mala bat ak spolu zostaneme. Poznáš nás snáď ? Môjho muža ? Poznáš nejaké jeho zle stránky o ktorých ja neviem žeby som sa toho mala bat ak spolu ostaneme ? 😱 preboha spamataj sa . Nezáleží na veku aby fungoval vzťah všetko je to vec osobnosti . Teda tými mladými sa tiež nie je čím chváliť keď utekajú za milenkami a doma nechávajú ženu s malým dieťaťom 🙊

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@jeliz59 ďakujem no už som pisala že sa stretli a naši ho milujú🙂 žiadneho bývalého tak nemali radi ako tohto a to je prvý moj taký starší lebo vidia že som šťastná a spokojna

kikaaa444
autor
23. sep 2019

@lenqua_12325 odkedy som ten príspevok napísala tak som si kamaratkyn profil nechala lebo sem vôbec nechodím ja ho teraz využijem skôr nakoľko sok tehotná a rada si prečítam niektoré diskusie 🙂

evullaze
23. sep 2019

@deti95060810 alebo jarda jagr 🤣🙈

aduskalac
24. sep 2019

@lenqua_12325 ja mam 40 manzel 63,sme spolu skoro 20 rokov,mame 2 deti,manzel je uz dochodca ale aj pracuje normalne 8 hodin denne,cuduj sa svete za tych 20rokov som nepostrehla ze by bolo z roka na rok horsie,stale aktivne sportuje,zuby ma vsetky svoje cuduj sa svete ani plienky nenosi ako to mnoho bab popisalo ze 60tnik je stary dedo zuby v pohari a nosi plienky,moj mi pride akoby mal 30,uz si uvedomte niektore ze nejde o vek ,co ma prist pride ci ste mlady ci stary,nedavno mi zomrel36 rocny kamarat mlady chlap aktivny sportovec 2male deti,vecer zaspal a rano sa nezobudil takze ani ked sa vydate za rovesnika nik vam nezaruci ze snim zostarnete

stanulienkat
24. sep 2019

Tiež žasnem co ti tu niektoré ženy píšu za strašné veci. Ja by som tiež bol nebola nadšená keby mi dcéra priniesla o toľko staršieho chlapa domov, ale plne by som to akceptovala . Ak je dobrý človek, ak ju miluje, Ak si ju váži nieje čo riešiť. Koľke tu máte mladých Alfa samcov, mlátia vás ,nadávajú vám, nevšímajú si vas, nepomôžu v domácnosti, nestarajú sa o deti... no tak vy ste už určite všetky šťastné s týmito chlapmi. A čo bude o 20 o 30 rokov to uvidí čas a možno bude šťastnejšia ako ste vy s dnešnými mladými fešný muzmi.

cucoriedkafiha
24. sep 2019

Moja milá nájdi si vekovo a nie takého staršieho co budeš robiť o pár rokov on dedko a ty mladá

aduskalac
24. sep 2019

@stanulienkat presne tak pametam si na zaciatku nasho vztahu kazdy vravel ze nam to nevydrzi ze pockaj za 10 rokov,preslo 20rokov a vsetko je super,zato moje rovesnicky sa za tych 20rokov stihli rozviest,maju deti s viacerymi muzmi,vyplakavaju nadavaju na chlapov a to mali rovesnikov tak to uz je len krasny stastny zivot

kikaaa444
autor
24. sep 2019

@cucoriedkafiha moja milá a ty sa nauč citat ja som sa v príspevku jasne vyjadrila že nechcem komentáre čo budem robiť neskôr ja mám v tom jasno a držím palce aj tebe
Aby si nestala sama lebo v dnešnej dobre realita je tak že umierajú skôr mlady ľudia ako starí tak prajem aby tvojho muža nepostrehlo nejaké nešťastie keď ste všetky take mudre že vidíte do budúcnosti a beriete ako samozrejmost že mate mladého tak automaticky sa dožijete vsetcia spolu 100 rokov . Čím budete múdrejšie tým viac sa popálite tak pozor na to čo vypustis z úst 😉