Z akého dôvodu nenosíte rúška?
To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.
http://www.inenoviny.sk/nebezpecna-britska-muta...
Pozrite si viedo o tej zarucenej info, že všade nosia ľudia rúška vonku...a rýchlo, lebo prídu overovatelia faktov(admini mk) a moj pripevok zmažu...
@poopsie tak teraz som sa trosku pousmiala 😁 mna bavia naviac odbornici z FB komentarov(kazdy z nich zarucene pouzije aspon raz vo vete *lubovolny invektiv+slovač) aki sme tu nezodpovedni, ako su vsade vo svete zodpovedni, preto to tam maju lepsie...no jasne 😁 ludia su vsade rovnaky ☝️ nedavno tu porovnavali nas s činou... 🤦 Vazne? S cinou? Nevieme opravit jednu cestu ale porovnavame sa s cinou? 🤔
@1stella1 neutocim, vyjadrujem nazor, prepac, ze som ta oznacila, bolo to venovane tym zenam, ktorych sa to tyka.
@poopsie no takto... video som nepozerala, len popis k nemu. A tam - "respirátory aj do prírody" - a už len toto ma odradilo od pozerania, lebo - dáš mi prosím nejaké info, kde sa píše, že respirátory sa u nás majú nosiť aj do prírody? A potom sa čuduješ, že tu admini mažú takéto "zaručené" info, plné výmyslov a poloprávd... :-/
@radkaradix Lekárku máš tuším hneď na prvej strane v 5. komentári tejto diskusie. Inak tie žvásty, kvôli ktorým nemusím na verejnosti nosiť rúško, sú oficiálne vyjadrenia krajiny, kde žijem. A lekárka síce nie som, ale mikrobiológiu, základy virológie aj biologickú bezpečnosť som počas štúdia absolvovala. Pamätám si dodnes, ako sa náš profesor smial z toho, že sa ľudia boja chytiť už len tyče v autobuse, aby sa nenakazili...
@rusalinka za nieči blbý koment, nemôžem takisto nemôžem za to, že ludia už majú chaos v opatreniach.. Niektorých to nebaví stále sledovať 🤷♀️video zachytáva, čo zachytáva 🤷♀️ak by si pozrela na stenu veľa z tu diskutujúcich si myslí, že respirátor sa ma nosiť aj vonku.. A ľudia ho nosia vonku 🤷♀️
@terezka1947 známy zomrel na kovid, lebo nenosil rusko? My, čo nenosime rusko, sa nebojíme kovidu? Evidentne absolútne nechápeš alebo nechceš pochopit o čom tu hovoríme.
https://otevrisvoumysl.cz/geert-vanden-bossche-...
video skopirovane z inej temy musim ho zdielat som tak zhnusena, az to pekne neni. tyka sa ockovania.. od minuty 6,30 sa vedec vujadruje aj k lockdownu k ruskam. takze kludne vsetky zastankyne tej prisernsti, pozrite si to! malo by to vidiet co najviac ludi a dufam ze aj uvidi. az mi je zle z tejto spolocnosti. a nech mi este niekto povie ze si nevidim na spicku nosa sa zamyslite nad vlastnymi nosmi a co je za spickou
Keby ten bossche mal pravdu, pise tam aj nieco, čo sa jednotlivcovi najviac oplatí robiť? Prekonať ten covid čim skôr -akoze nejakú ešte čo najviac neškodnú verziu- alebo čo?
@vroni ja si nemyslím, že by si nechali tých utečencov... Utečencami chceli destabilizovat spoločnosť.. No nevyšlo im to... Síce stále skúšajú... Oni nepotrebujú žiadnych pracovníkov... Umelá inteligencia sa bude o všetko starať.. Nepotrebujú nikoho... Pozri si ako si amazon vie zariadiť sklady.. Nepotrebujú žiadnych pracovníkov.. Všetko roboty.. A tí čo ich vedia konštruovať, programovať tých by som videla v ich egenickej vízii ako tých, ktorí si zaslúžia žiť
@anjika44 vonku rusko nenosim ja ani moje 4r dieťa. Von chodíme kvôli čerstvému vzduchu a zvyšovať si imunitu. Dýchať si cez vlhké rúško sa s tým akosi vylučuje. Každý týždeň sa dávam testovať, manžel je zaockovany, a v prípade že by som sa cítila "inak", nejdem ani s deckom na to ihrisko. Nosíme "bufky", ktoré máme na krku a v prípade že sa blížia ľudia, tak si ich na tých pár sekúnd vytiahneme na nos.
Btw...Už som s malým doma rok. Štvrtinu života moje dieťa trávi "v izolacii" a zvalovanim všetkého čo nesmieme na koronu". Prišiel o kamarátov v škôlke, o plaváreň, o výlety, o návštevy starých rodičov a bratrancov, o Veľkú noc a Vianoce v kruhu širokej rodiny ako sme boli zvyknutí.....o všetku rutinu, ktorá malému dieťaťu dodáva do života istotu. Korona-nekorona, aspoň do toho lesa a na detské ihrisko s ním pôjdem, či sa to niekomu páči alebo nie. Väčšina našich známych a príbuzných už koronu prekonala. A to paradoxne nosia ruska a respirátory stále a panicky dezinfikuju všetko...

@radkaradix nerozumiem tvojej potrebe utocit, ak niekto napise nieco, s cim nesuhlasis. Ja viem, o com je tema, nasa komunikacia ale zacala niecim inym. Vies, nie kazdy, kto sa zamysla a nestotoznuje s niektorymi nariadeniami, je egoista. Nevies, ako ti ludia ziju, co robia, kam chodia... Takze hadzat vsetkych do jedneho vreca a nazyvat ich egoistami nie je podla mna na mieste.
A k tvojej pripomienke o zamyslani sa nad ucinnostou rusok vzdy a vsade - nad tym som sa zamyslala v tejto teme ja. Zda sa ti namieste porovnavat pouzivanie rusok v opodstatnenych pripadoch s tym, co mame nariadene na SK my? Mne nie, ale to je opat len moje vnimanie, s ktorym sa nemusis v ziadnom pripade stotoznit...