icon

Z akého dôvodu nenosíte rúška?

anjika44
11. mar 2021

To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.

nistika
11. mar 2021

@jana_eyre_2 ak by tu bola ebola, sedim doma, nakup si necham doniest a necham ho tri dni na balkone. zial v korone ziadnu ebolu nevidim, takze deti su v skole, my na ihrisku a o nakup sa staram sama, popritom kde sa da dychame cerstvy vzduch.

rusalinka
11. mar 2021

...to rusko ma este dalsi efekt, odkysliceny mozog,/// vau, operovať niekoľko hodín s odkysličeným mozgom... zase som sa niečo naučila. Naozaj výživná debata 🙂

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
modrava
11. mar 2021

@rusalinka uz vidim ako niektore prispievajuce poziadaju chirurga co ide robit bypass ich matke aby si dal dole rusko, nech sa mu lepsie dycha a okyslicuje mozog, aby to kvalitnejsie odoperoval :D

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
11. mar 2021

@modrava nemala by som... ale musím priznať, že ma to naozaj úprimne rozosmialo (odkysličený mozog) 😀 Aj keď je to skôr na plač, ale plakať sa mi teraz nechce 😀

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
mattyna38
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
11. mar 2021

@maciatkolulu kolko ludi sa ti bezne zadusi na stafylo, ze to chytilo na ulici? Ved stafylokokom sme vsetci osidleni. Aj inymi kmenmi, ktore ked sa patologicky nepremnozia, tak sa nic nedeje. Prepac,ale ked sa stretnem s kamoskou, ktora ma stafylokokove akne, tak nie, nedostanem ho ani nezomriem.

modrava
11. mar 2021

@maciatkolulu kamaratka lekarka chodi v rusku ked donesie rodicom nakup a chvilu pobudne s nimi, dalsia kamaratka zdravotna sestra co robi v nemocnici na lozkovom to iste, doma v rusku kvoli dcere, pri rodicoch takisto v rusku.
na ihriska uz nechodim, ale ked okolo mna prebehnu dve rekreacne bezkyne, ktore viac po sebe ziapu aby sa pocas behu poculi nez bezia a ja idem oproti nim, som rada ze mam vonku rusko. ked stojim na zastavke a vedla si odchrchlava fajciar, som rada ze mam rusko.

eva112014
11. mar 2021

@stanulienkat Práveže z mojej rodiny malo 10 členov už Covid len v inom časovom období. A mala aj svokra. Tam sme nevedeli, že čo bude. Fajčiarka od 16 tich rokov, má cukor a pichá si inzulín a aj zvýšený cholesterol, 70 rokov. Bola to náhoda, ale prežila. 2 dni bola v posteli s horúčkou, kašeľ +upchatý nos. Ostatní členovia nemali ani horúčku, len boli doma. Avšak toto nevieš dopredu, že u koho bude aký priebeh. Čiže nemyslím si, že polka rodiny mi na toto umrie.
Máš pravdu. Je to o peniazoch. Treba investovať najprv do armády a potom do zdravotníctva čosi.
Tak toto si nemyslím, že v DE, či u nás by mali iný prúser ľudia .... U nás policajti v SR majú určenú sumu na každý mesiac, že musia vyzbierať pokuty. Ak nie, padnú im prémie.
Nesvietila mi smerovka na aute, policajt tu upozorní a pustí ďalej. Na Slovensku, policajt upozorní a vypíše bloček na 20 Eur. 😂

jana_eyre_2
11. mar 2021

@maciatkolulu a kedy by kovid prerástol do takých rozmerov aby si ho brala ako vážnu hrozbu? Koľko ľudí musí zomrieť aby si ľudia uvedomili, že je to vážne?

Dám len taku malu poznámku, čo sa dá ľahko vygooglit - na ebolu zomrelo v roku 2014 cca 7000ludi.. na kovid od minulého roka zomrelo 2,61milionov ľudí.. tak prečo sa obávate viac eboly? Ale to je jedno, užívaj si zdravie ja ti ho prajem a celej tvojej rodine, ale prosím prečo tak strašne znevazujes uvažovanie ľudí čo sa snažia chrániť si zdravie podľa svojho uváženia a nazývas ich hysterickymi? Ja nie som hysterická ale nie je mi jedno.co sa u nás deje.. a tak seba a okolie chránim ruskami ak sa vyskytne niekto v našej blízkosti.. pretože kovid nepovažujem za chorobu nad ktorou stačí mávnuť rukou..

jaroe
11. mar 2021

@sense prosím ťa v ktorej "zasľúbenej zemi" žiješ🙂? Ja sa tu nestíham diviť, ľudia vonku nosia respiratory, pomaly aj kojencovi by ich obliekli. Je to ako zlý sen.

nikyball
11. mar 2021

V pohode môžu dostať koronu, prípadne ju roznášať, hlavne že budete mať pocit, že im budujete imunitu? Tlieskam fakt.. a ešte by ma zaujímalo ako to rusko vlastne tu imunitu buduje

lylyjana
11. mar 2021

@anjika44 len vas chcem podporit, uplne mi je smutno z ludi, ktori maju nazor, ze vonku rusko netreba a myslia len na seba a dalej od svojho nosa nevidia :( preto sme zial tam, kde sme... drzim palce, aby ste tuto celu pandemiu prezili v zdravi, fyzickom aj psychickom.

puklica13
11. mar 2021

Rozmýšľam ci aj všetci lekári, ktorí musia nosiť na operáciách ruska , roky rokuje,nielen počas korony, majú zníženú imunitu..co uz

rusalinka
11. mar 2021

@puklica13 nezabudni na odkysličený mozog. Ešte aj ten majú 😀

stanulienkat
11. mar 2021

@eva112014 tak bohuzial, mame tak nastave financie, aj zmyslanie ludi. Ked tu bola 12 rokov rabovacka, to ludom nevadilo. A ani Kalinakove kvoty na pikuty od policajtov. Keby tie rozkradnute MILIARDY isli na zdravotnictvo, tak by sme sa nemuseli delit o respiratory a mali by sme mozno uvolnenejsie opatrenia. Tie su zase len kvoli zdravotnictvu, aby to stihalo. A hej, keby sa vsetko otvorilo,mozno by zomrelo len o 500 ludiviac, co je zanedbatelne (zase kym to nie su nase deti a rodicia,vsakze?) a ostatni by sme boli ok. Lenze nikto nevie,co by stalo,preto neotvarame Pandorinu skrinku.

jaroe
11. mar 2021

@zuzliq ak nájdem, vložím tu rozhovor s jednou českou pľuciarkou, hovorila niečo v zmysle, že ak je človek napr. "jemne" nakazený kovidom, rozumej bezpriznakovy pozitívny, môže si nosením Ruska zvýšiť vírusovú naloz a skončí zle, hoci by možno nemusel, keby spätne nevdychoval odpad zo svojich pľúc. Tým samozrejme nechcela povedať, že chorý človek má behať kade tade bez Ruska. Chorý človek má sedieť doma samozrejme.

zuzuliennka1
11. mar 2021

@zuzzinkaa aj u nas v ba mame otvorene ihrisko, kde su zakazane? stacilo mi to na jar. na mesiac zavrete, nevedela som syna doma uz udrzat, v malom dvojizbaku, teraz je este starsi a von proste ist musi.... nemame taku vymozenost, ze rodinny dom a zahrada.... a aj tak je to ihrisko takmer prazdne, kto mohol, podla mna este pred nariadeniami odisiel na chaty, k rodicom a pod.

alvaluka
11. mar 2021

@maciatkolulu kolko a ake nebezpecne prenosne choroby sa v nasej zemepisnej sirke sirili donedavna, alebo teda, kym nebola pandemia?

stanulienkat
11. mar 2021

@alvaluka debilita 😂

annamarin
11. mar 2021

Každý má vlastnú hlavu. Známa bola tiež taka frajerka, že malému rúško neda a ani ona si nedá. Že nás chcú pomocou toho len ovládať. Na margo toho bohužiaľ pochovavala staršieho syna, ktorý mal už predtým zdravotné problemy, no bohužiaľ kovid neustál. Slovensko porovnávať s nejakym Švajčiarskom je úplná blbosť. My totiž nemáme toľko financii a nemocničných miest a pristrojou, aby to všetci ustáli. Je mi ľúto, že niektorí takto ohrozujú ostatných. Aspoň vitamíny berte, keď už rúško si nedáte.

eva112014
11. mar 2021

@stanulienkat Áno, táto rabovačka .... Dokonca som poznamenala výrok súčasného premiéra, že nechala mu predošlá vláda prázdnu pokladnicu. A ako ročné rabovala predošlá 600 mil. Eur. Až jedna pani, možno mamička z MK napísala do komentu, že súčasný premiér určite ušetril teda za ten 1 rok 600 mil. Eur. Tak prečo ide zvyšovať dane a kam "investoval" tie ušetrené peniaze.

alexk12
11. mar 2021

@lucik90 skôr ti co nosia volili matovica😄

alvaluka
11. mar 2021

@rusalinka neviem nejako pochopit, kolko presne hodin “obycajny” clovek nosi rusko, pokial ho teda nenosi v praci (predavac, na uradoch). Na ako dlho chodia ludia na prechadzky alebo na spominane ihriska, ked sme mali zatial pomenej peknych dni. Chururgovia asi operuju pravidelne a aj dlhe operacie maju a maju tam ruska a neviem ci vsetci maju v neskorsom veku zdravotne problemy sposobene ruskom.

lianka123
11. mar 2021

@anjika44 deti nenosia vobec. Ja iba vnutri, vonku vobec nenosim, nemozem v tom dychat. A mozu sa ostatni aj potrhat. K ihriskam- chodim stale na vsetky otvorene, he ich vcelku dost, nalozim dieta a idem. Dnes som vymakla jedno super ihrisko aj s restikou, kde sa da aj kava aj lizatko kupit. Moja teoria je, ze korona sa siri v interieri v praci alebo navstevach. Vsak logicky ak sa mam dat do karanteny ak som bola v interieri 15min s clovekom tak si neviem ako by na mna z mamicky skocil niaky virus v exterieri🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

puklica13
11. mar 2021

@rusalinka jj..vidis..mi to nenapadlo..

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal