icon

Začali by ste si s mužom s dieťaťom?

5. jan 2020

Ahojte, cisto hypotetická otázka. Baby co máte tak do 25 rokov a nemate este deti, zacali by ste si s muzom v tiez tak mladom veku, ktory uz ale dieta ma? Mam rada deti nemam nic proti jeho dietatu, len by som chcela vlastne, a dost sa bojim toho ze by ma mrzelo napriklad to, ze uz so mnou neprezije po prvy krat tie prve velke zivotne udalosti... prvy ultrazvuk, usmev, slovko, krocik..

Strana
z2
jaskolka
5. jan 2020

Ak sa cítiš na to, byt mamou, prevziať zodpovednosť, tak prečo nie? Ak máš s jeho malým dieťaťom vytvorený pekný vzťah, je to super. A prečo myslíš, že by ste potom nemali vlastne dieťa? Veď s tebou by to prežíval prvýkrát, šlo by o vaše prvé spoločné dieťa, či?

dopolbokaodrata
5. jan 2020

Čisto hypoteticky ja napríklad nie. Ale každý má samozrejme iný názor.

sense
5. jan 2020

Ak uvazujes takto nie... a hypoteticjy v tom veku tiez nie... to som mala uplne ine priority vvzivote

fiafia
5. jan 2020

Nie

autor
5. jan 2020

@jaskolka ja s jeho dietatom zial nemám ziadny vztah, chvilku sme sa stretavali ale ja chodim na vs mimo mesto tak uz mam aj ine povinnosti.. A nemyslela som to tak ze by sme nemali vlastne dieta, len ja sa bojim ze by som to jeho prve napr. casom nemala rada, alebo by som si vkuse myslela ze na nase uz sa tak netesi..

autor
5. jan 2020

A baby vy ktore ste napísali nie, preco nie? Nechcem na vsetkom hladat negativa, ale zaujima ma ze ci to niekto vnima tak ako ja, ci to nie je odomna sebecke sa s nim rozist lebo ma dieta a tak

taskataska
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
5. jan 2020

Aha, už chápem. A on ma to dieťa vo výlučnej starostlivosti? Ono dieťa je vždy záväzok, čiže potom zrejme prehodnotiť, či ten vzťah stojí za to, či možno predsa bude lepšie nebude včas ukončiť a najsť partnera bez záväzku. A sebecké to nebude, prečo by malo?

deti95060810
5. jan 2020

Ani náhodou...NIE.

autor
5. jan 2020

@jaskolka nie nie, on sa s nim najprv ani nestretaval jeho ex mu v tom branila, a potom súdnou cestou ziskal právo sa s nim stretavat kazdy druhy vikend.. Cize ja som vacsinu casu s nim travila ako so slobodnym clovekom bez dietata a potom sa to zmenilo..

sense
5. jan 2020

V 25 rokoch som robila vsetko len nesedela doma a dieta je zaväzok.... chvilu sa pobavit s dietatom , prechadzka cu vylet ok.... ale nie komplet starostlivost....

martina8888
5. jan 2020

Ja som si hľadala zásadne slobodného bez deti. Môj otec bol totižto rozvedený a mal 3 synov. Bol medzi nami veľký vekový rozdiel, ale naši sa hádali len kvôli nim. Nech sa moja mama o nich vzdy starala najlepšie ako vedela, oni si to nevazili, vždy len využili, otcovi sa ozývali len keď niečo potrebovali.

jaskolka
5. jan 2020

Tak to ozaj len si dat na váhu, či stojí ten muž za to. Predsa je iné mat vlastne dieťa v takom mladom veku, a zase starať sa, raz za dva týždne o cudzie...nemyslím ze bude sebecké, ak povieš ze radšej neskôr muž bez záväzku... Prajem pokojne a dobre rozhodnutie 🙂

autor
5. jan 2020

@martina8888 to ma mrzi.. Presne aj tohto sa bojim, ze by potom moje dieta bolo o nieco ukratene alebo ze by sa trapilo.. Divat sa na mamu ako sa ide pretrhnut a oni s nou zametaju, to musí byt pre dceru kruta skusenost

sissy27
5. jan 2020

Problém by som nevidela v tom, že pri vašom spoločnom dieťati to už preňho nebude prvýkrát alebo že sa bude tešiť menej, veď ľudia majú bežne viac detí a tešia sa z nich rovnako a prežívajú to rovnako intenzívne. Problém môže nastať v tom, že to dieťa má zrejme aj matku, teda nejakú exku, ktorá sa stane svojim spôsobom súčasťou vášho života a tam môžu nastať trenice. Takisto financie - časť jeho/vášho príjmu vždy potečie aj smerom k prvému dieťaťu, rovnako aj nejaký čas si bude potrebné vyhradiť pre jeho prvorodené dieťa. Jednoduché to nebude a aby to fungovalo tak musia všetky zúčastnené strany prispieť svojim dielom.
Na druhej strane pre všetky tie, ktoré hovoria jednoznačné nie takémuto vzťahu - keby ste zostali samé s dieťaťom, tak už by ste viac nechceli žiadny ďalší vzťah, lebo veď máte dieťa s iným? Zostali by ste od 25 rokov samé, lebo veď “máte hendikep” a nezaslúžite si byť milované a vaše dieťa tiež nie?

autor
5. jan 2020

@jaskolka no my sa mame radi rozumieme si vsetko.. Len ja si to akosi neviem predstavit, je to mozno hnusne ale pre mna to dieta bude vzdy cudzie, neviem preco to neberiem ako iné baby ze dokazu to dieta prijať ako vlastne.. Neviem si predstavit ani tu starostlivost, bola som s nimi par krat takto ze spolu a mna to nebavi, viem ze to dieta je male ma iba 4 roky tak moze byt protivne, ale fackovalo mna a kazdeho naokolo a nikto nic, a ja nemozem v tomto prípade nijako zasiahnut, to nie je moje dieta, ja mu nemozem povedat no a teraz nebudes pozerat rozprávku az dokym sa neospravedlnis ze nas bijes.. Proste nie je to moje dieta, nemozem ho vychovavat. A strasne ma desí predstava ze kdesi o par rokov by mi takto skakalo to dieta na hlavu a mohlo by vsetko, a moje dieta by sa len divalo na to ako ono take veci robiť nemoze lebo mama zakázala a hento moze lebo tomu mama nezakaze

abbey1
5. jan 2020

Ťažko sa vyjadrovať hypoteticky. Ale asi nie. Nie že by som mala problém s dieťaťom.Ale v tak mladom veku by mi svietila kontrolka, že má nerozvážne dieťa. Je iné žiť dlhšie vo vzťahu, mať dieťa a po xy rokoch sa rozviesť. Ale som dosť skeptická, keď niekto len tak bez vážneho vzťahu sa stane rodičom, následne ťahanice o dieťa.

autor
5. jan 2020

@sissy27 áno to je pravda, a ja teda osobne nepoznám jeho ex ale kedysi sa domna dost navazala cez socialne siete, vulgárne mi nadavala a to som vobec nebola príčina ich rozchodu ani nic také, spoznali sme sa az po ich rozchode..takze zivot kde figuruje jeho ex nie je zrovna idylka.. A tie financie ano to tiez, este ked on zatial ani nezaraba bohvieco, mozno sa to niekedy zmeni, ale to je vo hviezdach..
Dakujem za radu

777januska777
5. jan 2020

Za mňa tiež nie. A je to presne preto, že to dieťa by pre mňa bolo cudzie. Jednoducho svoje je svoje. K cudzím deťom som milá a aj sa s nimi pohrám, ale vždy uprednostňujem svoje dieťa. Ja byť tebou sa s ním rozidem, keďže on môže byť super, ale to dieťa si to nezaslúži. Zaslúži si ženu, ktorá to dieťa bude brať ako vlastné. Je to možno aj odomna sebecké, ale jednoducho som taká nedokážem si k iným deťom vytvoriť taký blízky a otvorený vzťah. A tak isto časom by si to prvé dieťa mohla začať neznášať a žiarliť na neho, keďže to sa pravidelne stáva. Podľa mňa nie si na to vhodný typ a preto si hľadaj bezdetneho.

arasidka123
5. jan 2020

@jaskolka ja mám partnera 4 roky mladšieho, ktorý si ma zobral za ženu už s dvoma deťmi a teraz bude mať nase spoločne babo 1 rôčik 🥰🥰

777januska777
5. jan 2020

@arasidka123 chlapi sú v tomto oveľa lepší. Poznám veľmi veľa chlapov čo takto prijalo cudzie dieťa, ale ženy nie. A ak také poznám, tak to nie je ono a sú z nich skutočné macochy.

autor
5. jan 2020

@777januska777 dakujem za radu. Urcite by som nechcela tomu malemu ublizit ci dokonca spravit nejaku traumu, ze by som ho nelubila. Viem, ze deti za taketo veci nemozu.

fiafia
5. jan 2020

Nie, z dovodov ,ktore si napisala. Dalsie s dietatom je spojena exka, jeden nikdy nevie ake prieky moze robit, financie,delenie casu, neskorsie mozne nezhody atd. Nieje to sebecke ale ked mas na vyber, tak slobodneho partnera a budovat vsetko spolocne.

bosorka32
5. jan 2020

@777januska777 Presne tak. Moj chlap prijal mojho syna velmi lahko a maju spolu lepsi vztah ako s biologickym otcom. Zato synova macocha je riadna mrcha a nikdy ho neprijala.

elaela23
5. jan 2020

No skusim to zrhnut aj takto.cas penazi,ide jeho ex.ona si kupila dom,uz par krat sa preriekla ze z vyzivneho plati hypoteku.mi si hypo dovolit nemozeme,lebo nikdy nevies,kedy jej priznaju viac a ty neuplatis.este tak 10rokov bude platit a to uz my nedostaneme uver.nehovorim o tom,ze stale jej nieco prekaza.aj ked im kupim to co si vyberu,najde na tom nieco zle.par rokov k nam nechodili,lebo maminka im rozpravala ako ich chcem uniest a ze chcem byt ich matkou a ju by uz nevideli a bla bla bla.no uz su nw prahu dospelost,maju svoj rozum.j3dno dirta je v pihode rozumieme si,druhe je cela matka zavola iba ked potrebuje nieco kupit,alebo peniaze.moj im ich sem tam dava tajne,lebo vie ze ja s tym nesuhlasim.nejde ani o tie peniaze,sujeho,ale mba stve to ako sa k nemu chova.

miriam1983
5. jan 2020

Ked takto uvazujes,tak do toho nechod. A uvedom si jednu vec,aj ty mozes skoncit ako slobodna mamicka a to ze budes mat partnera,ktory deti nema a myslis si,ze budete vsetko to PRVYKRAT si uzivat spolu,neznamena,ze spolu budete.

autor
5. jan 2020

@miriam1983 áno ja viem, ze partner ktory nema deti neznamena, ze ked bude mat so mnou prve tak ten vztah vydrzi navzdy.. Deje sa vselico, ale takisto nemusi vydrzat ani vztah s clovekom, ktory už dieta ma..

miriam1983
5. jan 2020

Nemusi. Prave preto pisem,ze ak uz teraz nad tym takto uvazujes,tak to nie je dobre. Nevies,co tam bolo,samozrejme ze on povie na nu zle,ale jej stranu si nepocula... takisto nikdy nevies,aky je a aky bude clovek,ktory deti mat nebude.

janinah
5. jan 2020

Uz teraz na to dieta ziarlis...nikdy nevies co zivot prinesie.mozno sa raz budes o to dieta staray nonstop popri svojich detoch.
Za mna nie.hladaj si muza bez deti.v svojom veku si mozes vyberat..

juliet86
5. jan 2020

takto... ja by som do toho sla ak by mi bolo dieta sympaticke a ak by mali dobre vztahy exovia rodicia. nic z toho nie ke vas pripad. sama pred sebou to citis ze proste nie. je super ze si uprimna sama k sebe. uz teraz z toho nemas tie spravne pocity. ver svojej intuicii

Strana
z2