icon

Začiatky na cvičisku

1. jún 2025

Ahojte nemám v tom absolutne jasno kedy ako kam točiť volant vyrovnať ho potom trocha ist dopredu znova cuvat nsmyslím si, že by sa ja toto naučím absolutne to neovladám v meste som eše nemala jazdu dokonca ani spiatočku sa mi nepodarilo zaradiť vždy. S rozbehom ani s radením do 2 nemam problem ale asi to vzdám toto nemá zmysel videla som , že inštruktor si myslel svoje a ešte to aj povedal , že to bolo celé zle. Asi som sa iba musela vyžalovať :( Vodičák nikdy mať nebudem :(

autor
1. jún 2025
@guiseppinka

@bystrozraky vcera bola 1x. Ako co caka? Ze pojde ako fitipaldi? Ja som nerobila nic ine, len sa rozbiehala a preradzovala do max 2.

Autorka, klud. Tych jazd mas dost, chce to naozaj len cvik.

@guiseppinka viem sa rozbiehat aj preradovat do 2 kuzelky a slalom mi nesiel vobec

guiseppinka
1. jún 2025

Zaklad mas. Pohnut sa s autom vies. Ostatne je len o treningu

autor
1. jún 2025
@guiseppinka

Zaklad mas. Pohnut sa s autom vies. Ostatne je len o treningu

@guiseppinka len povedal ze tam sa znova dostanem asi az o 3 tyzdne

ika02
1. jún 2025

Ahoj, na prvej jazde pochopí AC asi 3-5% ľudí, máš zmätok zo všetkých kužeľov + stres, že už sama šoféruješ. Ďalsia jazda, keď budeš 1,5 hodiny krúžiť po tom AC, už Ti to bude oveľa jasnejšie. To už 90% ľudí vie prejsť bez väčších problémov. Nestresuj, nikto určený z neba nespadol😉!

martinmmartin
1. jún 2025

Najjesnoduchsie riesenie je naist dovod (alebo dva alebo tritisic) preco sa nieco neda a mas cely zivot pokoj 🙂
Porozmyslaj nad tym

pikachu999
1. jún 2025

Vždy si vieš ešte dokúpiť jazdy kondičné pred skúškami napríklad ...kľud zvládneš to len buď sústredená

autor
1. jún 2025
@ika02

Ahoj, na prvej jazde pochopí AC asi 3-5% ľudí, máš zmätok zo všetkých kužeľov + stres, že už sama šoféruješ. Ďalsia jazda, keď budeš 1,5 hodiny krúžiť po tom AC, už Ti to bude oveľa jasnejšie. To už 90% ľudí vie prejsť bez väčších problémov. Nestresuj, nikto určený z neba nespadol😉!

@ika02 len mi to tak zle padlo od instruktora ako taka neschopacka som sa citila

mimusha3
1. jún 2025

Tiež som s tým mala problém. S tým, že teraz si v späťáku pozri či pri tyčke vidíš svoj zadný blatník atď. Ale naučila som sa. Hoci na prvý krát som vodičák neurobila, kvôli tomu, že som šuchla kužeľ. Potom som popýtala muža aby šiel so mnou na cvičisko a ten ma tak domotal, že som revala, lebo som mala mišung z toho. Poprosila som inštruktorku o pár cvičísk navyše (samozrejme som si zaplatila) a na druhý krát som vodičák urobila. Problém bol keď som parkovala už inde ako na cvičisku. Tie záchytné body tam neboli, tak čo teraz. No strašne som sa bála a vždy som zaparkovala radšej ďalej, ale kde bolo viac miesta, radšej som sa prešla pešo. Teraz bez problémov zaparkujem aj medzi dve autá. Akurát treba trénovať, trénovať a trénovať.Inštruktorovi povedz, že si v autoŠKOLE a on je tam od toho aby si to ty pochopila. Držím palce.

autor
1. jún 2025
@mimusha3

Tiež som s tým mala problém. S tým, že teraz si v späťáku pozri či pri tyčke vidíš svoj zadný blatník atď. Ale naučila som sa. Hoci na prvý krát som vodičák neurobila, kvôli tomu, že som šuchla kužeľ. Potom som popýtala muža aby šiel so mnou na cvičisko a ten ma tak domotal, že som revala, lebo som mala mišung z toho. Poprosila som inštruktorku o pár cvičísk navyše (samozrejme som si zaplatila) a na druhý krát som vodičák urobila. Problém bol keď som parkovala už inde ako na cvičisku. Tie záchytné body tam neboli, tak čo teraz. No strašne som sa bála a vždy som zaparkovala radšej ďalej, ale kde bolo viac miesta, radšej som sa prešla pešo. Teraz bez problémov zaparkujem aj medzi dve autá. Akurát treba trénovať, trénovať a trénovať.Inštruktorovi povedz, že si v autoŠKOLE a on je tam od toho aby si to ty pochopila. Držím palce.

@mimusha3 a kedy si pochopila kompletne cele kuzelky ? Ja najmenej chapem to ked treba ist tak do S

mimusha3
1. jún 2025

Čo znamená do S? My sme mali slalom, cúvanie a parkovanie. Ani neviem či som to pochopila. Ja som sa to hlavne nadrvila aby som prešla na skúškach (volant o 2 otočky do prava keď budeš msiť tyčku v troch štvrtinách okna atď 🙈) a keď som urobila vodičák tak som si už sama skúšala.

autor
1. jún 2025
@mimusha3

Čo znamená do S? My sme mali slalom, cúvanie a parkovanie. Ani neviem či som to pochopila. Ja som sa to hlavne nadrvila aby som prešla na skúškach (volant o 2 otočky do prava keď budeš msiť tyčku v troch štvrtinách okna atď 🙈) a keď som urobila vodičák tak som si už sama skúšala.

@mimusha3 no do S parkovanie to posledne ani to nenazval nijak iba takto

monicazbb
3. jún 2025

Mne pomohlo uvedomiť si pri cuvani : kam chcem autom isť, tam točim volant.
Kuželky som ani ja nedavala pri autoškole a asi ani teraz by som ich nedala 😀, a to som 17 rokov aktivny vodiç, ale pritom nacuvam a vycuvam zovšadiaľ a vždy , ale kuželky su pre mna zmätočné.

autor
3. jún 2025
@monicazbb

Mne pomohlo uvedomiť si pri cuvani : kam chcem autom isť, tam točim volant.
Kuželky som ani ja nedavala pri autoškole a asi ani teraz by som ich nedala 😀, a to som 17 rokov aktivny vodiç, ale pritom nacuvam a vycuvam zovšadiaľ a vždy , ale kuželky su pre mna zmätočné.

@monicazbb a ako si to nakoniec spravila ? Mala si to nabiflene ?

monicazbb
3. jún 2025

Vtedy som kuželky nemala na skúškach, ani si nepamätám prečo.

kobz
3. jún 2025

Skús pozerať videá na youtube, dostaneš to trošku viac do podvedomia 😊 chce to len cvik. Obzvlášť ak si nikdy predtým nešoférovala. Hlavu hore, chce to len tréning. 😊 Ja som napríklad prestresovala uuuuplne celú autoškolu a teraz je pre mňa auto každodennou rutinou, už by som sa bez neho nepohla. Držím palce 😊

lienkatulipan
3. jún 2025

Ahoj. Ja som z toho bola tiež jeleň a myslela som si, ze to nikdy nedam. Ako radia baby. Nahraj si to , co hovorí inštruktor a doma si to spíš a nauč sa naspamať. Ja som napr. mala poznamky typu:keď uz vidim auto, urobiť to a to napr.....2 krat otociť celý volant doprava, urobiť volantom X, potom zas 1 celý volnt doľava...ide o yo aby si to urobila na tych skuškach a v realnom parkovaní to chce potom len cvik

pokojvdusi9
3. jún 2025

Su instruktazne videa na You tube ja som sa tak ucila

autor
3. jún 2025

Za aky cas ste sa to naucili ?

petrahl
3. jún 2025

Na cvičisku som dobabrala skúšky. Musela som ich opakovať. Tiež mi to nešlo do hlavy, ale po skor 13 rokoch aktívneho šoférovania si myslím, že ma to proste inštruktor len blbo učil.
Vodičák som na druhý pokus spravila a myslím, že jazdím celkom slušne a rada 🙂. Neboj sa, to sa poddá.

andy024
3. jún 2025

mozno ta to trochu upokoji
Ja som robila pred rokom vodicky, popri domácnosti, malom dieťati a vysokej škole. V tej autoškole, kde som robila vodicky sa na cvičisko chodievalo až po polovici jázd, ja už som mala všetky jazdy za sebou a cvičisko som ešte nevedela 😀 oľutovala som celý vodičák, také nervy som mala na to, no nakoniec som si zaplatila 2 kondičky a počas tých kondičných som sa naučila konečne cvičisko. Všetko čo mi inštruktor hovoril, ako mám točiť, kde a koľko som si zapísala a naučila sa to naspamäť 😂 potom to už nebol problém

elenka.k
3. jún 2025

sprav si na automat 😉
musíš sa vcítiť s autom - v očiach si približne premerať rozmer - veľkosť auta a veľkosť parkovného miesta. Nezabudni používať bočné zrkadla! a dôležite je pod akým uhlom sa už auto začne vytáčať ... stále si pozeraj dopredu dozadu - samozrejme ak vozidlo zastavíš, neboj - po nacvíčení to budeš ovládať aj počas jazdy 😉
Ozaj, ja som mala najsamprv jazdy a neskôr sa šlo na parkovanie

cheese
3. jún 2025

Dala som ja, dáš aj ty 🤣 prvú jazdu na cvičisku som absolútne nepochopila slalom v pohode, ale cuvanie nič. Pre inštruktorov to je automatika, lebo to každému rovnako opakujú a proste chvíľu trvá, kým to vstrebes. Mne najviac pomohlo chodiť na cvičisko na našom väčšom aute, inštrukcie som si zapamätala, kde čo mám vidieť a kedy kde otočiť, ale mozog nechápal v tej rýchlosti. Muž ma tam doviezol a chcel ma učiť po svojom, ale to už bolo na mňa moc, tak sa len vonku postavil a ja som si pomaličky podľa naučeného išla pár kuželov som zrušila a potom to už išlo. Zo mňa mali dosť na jazdách na ceste, pohnúť sa v kopci a tak. 🤣 Nechápali, že nepočujem ten motor, že nejak inak hučí 🙈.

1katkas
3. jún 2025

Pogoogli alebo nejaké videa na youtube.. a neprestávaj si veriť...každý vodič sme začínali 🙂 držím palce

1katkas
3. jún 2025

A na cvicisku pri kuzeloch pomalicky, isto zvládneš

brendaa
3. jún 2025

na trenažéri si nebola?

autor
3. jún 2025
@petrahl

Na cvičisku som dobabrala skúšky. Musela som ich opakovať. Tiež mi to nešlo do hlavy, ale po skor 13 rokoch aktívneho šoférovania si myslím, že ma to proste inštruktor len blbo učil.
Vodičák som na druhý pokus spravila a myslím, že jazdím celkom slušne a rada 🙂. Neboj sa, to sa poddá.

@petrahl na druhy pokus ti uz islo tak potom cvicisko ze ?

autor
3. jún 2025
@andy024

mozno ta to trochu upokoji
Ja som robila pred rokom vodicky, popri domácnosti, malom dieťati a vysokej škole. V tej autoškole, kde som robila vodicky sa na cvičisko chodievalo až po polovici jázd, ja už som mala všetky jazdy za sebou a cvičisko som ešte nevedela 😀 oľutovala som celý vodičák, také nervy som mala na to, no nakoniec som si zaplatila 2 kondičky a počas tých kondičných som sa naučila konečne cvičisko. Všetko čo mi inštruktor hovoril, ako mám točiť, kde a koľko som si zapísala a naučila sa to naspamäť 😂 potom to už nebol problém

@andy024 niekedy uz aj ja lutujem ze naco som sa to dala a to som este nemala ani jazdu toto cvicisko sa mi tak znechutilo 😂😂😂

autor
3. jún 2025
@elenka.k

sprav si na automat 😉
musíš sa vcítiť s autom - v očiach si približne premerať rozmer - veľkosť auta a veľkosť parkovného miesta. Nezabudni používať bočné zrkadla! a dôležite je pod akým uhlom sa už auto začne vytáčať ... stále si pozeraj dopredu dozadu - samozrejme ak vozidlo zastavíš, neboj - po nacvíčení to budeš ovládať aj počas jazdy 😉
Ozaj, ja som mala najsamprv jazdy a neskôr sa šlo na parkovanie

@elenka.k uz je neskoro vsetko mam uz zaplatene a v mojom meste sa automat nerobi bohuzial tiez by to bolo lepsie

autor
3. jún 2025
@cheese

Dala som ja, dáš aj ty 🤣 prvú jazdu na cvičisku som absolútne nepochopila slalom v pohode, ale cuvanie nič. Pre inštruktorov to je automatika, lebo to každému rovnako opakujú a proste chvíľu trvá, kým to vstrebes. Mne najviac pomohlo chodiť na cvičisko na našom väčšom aute, inštrukcie som si zapamätala, kde čo mám vidieť a kedy kde otočiť, ale mozog nechápal v tej rýchlosti. Muž ma tam doviezol a chcel ma učiť po svojom, ale to už bolo na mňa moc, tak sa len vonku postavil a ja som si pomaličky podľa naučeného išla pár kuželov som zrušila a potom to už išlo. Zo mňa mali dosť na jazdách na ceste, pohnúť sa v kopci a tak. 🤣 Nechápali, že nepočujem ten motor, že nejak inak hučí 🙈.

@cheese akoze aj slalom som pokazila lebo netocim vcas volantom potom cuvanie by som aj pochopila ak by nebolo okolo toho tolko rusivych faktorov mne velmi vadia tie zachytne body a mam ich milion a vzdy sa zabudnem aj volant vyrovnat aaach no zatial som si to presla iba 2 x

autor
3. jún 2025
@cheese

@cheese isla by som aj ja kludne skusat len mi to mame uzavrete