icon

Začiatky na cvičisku

1. jún 2025

Ahojte nemám v tom absolutne jasno kedy ako kam točiť volant vyrovnať ho potom trocha ist dopredu znova cuvat nsmyslím si, že by sa ja toto naučím absolutne to neovladám v meste som eše nemala jazdu dokonca ani spiatočku sa mi nepodarilo zaradiť vždy. S rozbehom ani s radením do 2 nemam problem ale asi to vzdám toto nemá zmysel videla som , že inštruktor si myslel svoje a ešte to aj povedal , že to bolo celé zle. Asi som sa iba musela vyžalovať :( Vodičák nikdy mať nebudem :(

Strana
z3
autor
3. jún 2025
@brendaa

na trenažéri si nebola?

@brendaa bola ale ten fakt za nic nestal este bol aj pokazeny

ronika19
3. jún 2025

Určite sa nevzdávaj. Ja som cvicisko dala 1x az na skúškach 😜😀 vôbec mi to nešlo. Ja som sa každou jazdou v autoškole nieže zlepšovala, ale zhoršovala. Myslela som si, že po skončení autoškoly ani nebudem jazdiť. A jazdím v pohode uz 12 rokov....

autor
3. jún 2025
@ronika19

Určite sa nevzdávaj. Ja som cvicisko dala 1x az na skúškach 😜😀 vôbec mi to nešlo. Ja som sa každou jazdou v autoškole nieže zlepšovala, ale zhoršovala. Myslela som si, že po skončení autoškoly ani nebudem jazdiť. A jazdím v pohode uz 12 rokov....

@ronika19 dakujem za povzbudenie ale mna to strasne zerie ze tomu nechapem 😀

veronkaveron
3. jún 2025

Ahoj presne viem ako sa citis, ale chce to len prax, mne na skuskach pozdlzne parkovanie trvalo dlho a potom som vysla na obrubnik tak konec 😁este som mala aj strasny stres ze na mna vsetci pozeraju a bola si vedoma ze to moc neviem.. ale vratila som sa na cvicisko este v ten vecer a skusala som to na priatelovom aute dookola az kym som si nebola ista ze to viem, uvidis ze sa dotoho dostanes, tiez som vravela ze to nikdy nedam a teraz valim aj dialnice za hranicami a soferujem strasne rada.. a uz skoro 8 rokov.. neboj pojde to ❤️

autor
3. jún 2025
@veronkaveron

Ahoj presne viem ako sa citis, ale chce to len prax, mne na skuskach pozdlzne parkovanie trvalo dlho a potom som vysla na obrubnik tak konec 😁este som mala aj strasny stres ze na mna vsetci pozeraju a bola si vedoma ze to moc neviem.. ale vratila som sa na cvicisko este v ten vecer a skusala som to na priatelovom aute dookola az kym som si nebola ista ze to viem, uvidis ze sa dotoho dostanes, tiez som vravela ze to nikdy nedam a teraz valim aj dialnice za hranicami a soferujem strasne rada.. a uz skoro 8 rokov.. neboj pojde to ❤️

@veronkaveron dakujem taketo slova mi dobre padnu bohuzial nasa autoskola ma uzavrete cvicisko skoda :(

autor
3. jún 2025

Dievcata instruktori sa k vam chovali dobre ? 😅

zltalienka
3. jún 2025

V autoskole, kde som robila vodicak ja, najprv boli jazdy v meste a az po niekolkych jazdach v meste, ked si "student" zvykol na auto az potom kuzelky 1 hodinu a potom podla potreby studenta. Ja som bola na kuzelkach vela krat ale nakoniec som ich dala. A realne ako tak parkovat som sa aj tak naucila az potom v realnom zivote.

veronkaveron
3. jún 2025

Ak ti mam pravdu povedat ja som bola najprv s instruktorom spokojna, taky trosku svojsky ale taky pohodak, vtipny, tikal mi.. ale potom ked sme boli na cvicisku a parkovala som, to mi samozrejme moc neslo tak on vzdy niekam zduchol lebo vedla bol autoservis tak chodil sa vykecavat.. potom uz len sadol do auta a sli sme prec, a to ma uz stvalo lebo ja som prave chcela nech pri mne je a cvici to somnou, aj som mu vynadala a posledne dve jazdy uz bol taky arogantnejsi. 😂ale po meste sa vedel smiat na tom ako triafam kanale a sem tam zhukol nech som vsimavejsia a tak. Ale inak fajn

d_anica
3. jún 2025

Ja som tiež mala katastrofálnu autoškolu a inštruktor bol blb. Dnes by som mu už povedala svoje, vtedy som mala 18 a bola zo všetkého vykukaná. Začiatky sú ťažké, ale netreba to vzdávať po prvej lekcii. Ono je to sprvu náročné, lebo tie jednotlivé úkony nemáš zautomatizované, na všetko sa treba sústrediť až z toho ide hlava prasknúť, ale ver tomu, že s každým odjazdeným kilometrom to bude ľahšie. Akurát nechápem tie záchytné body, či čo. Nikdy som sa takým niečím neriadila, ani si nepamätám že by ma to tak niekto učil. Základ je mať dobre nastavené spätné zrkadlá- pozriem do zrkadla a idem 🤷

autor
3. jún 2025
@d_anica

Ja som tiež mala katastrofálnu autoškolu a inštruktor bol blb. Dnes by som mu už povedala svoje, vtedy som mala 18 a bola zo všetkého vykukaná. Začiatky sú ťažké, ale netreba to vzdávať po prvej lekcii. Ono je to sprvu náročné, lebo tie jednotlivé úkony nemáš zautomatizované, na všetko sa treba sústrediť až z toho ide hlava prasknúť, ale ver tomu, že s každým odjazdeným kilometrom to bude ľahšie. Akurát nechápem tie záchytné body, či čo. Nikdy som sa takým niečím neriadila, ani si nepamätám že by ma to tak niekto učil. Základ je mať dobre nastavené spätné zrkadlá- pozriem do zrkadla a idem 🤷

@d_anica vsak toto najradsej by som sa riadila iba zrkadlami ale nemozem musim vsetko dodrzat ako mi to nakazal

maris5
3. jún 2025

Ak po dalsej jazde bude mat zas neprijemne komenty mozes poziadat o ineho instruktora.
Sedela si za volantom prvy krat, cvicisko mi vzdy prislo ako nieco kde nikto nevie jazdit. V premavke to uz bude lepsie. Len vytrvaj.

foxyfox
3. jún 2025

Aha, toto som ja pred 9 rokmi 😁 a teraz mám najazdených asi 150 tisíc km, šoférujem len ja, muž sa len vozí...a jazdím aj do miest ako Praha, Krakow, Viedeň, Budapešť...naučíš sa to ako každý, chce to len cvik 🙂

zmrzlinka8
3. jún 2025

u nás inštruktor dal presný návod, kedy sa kam pozerať do ktorého späťáku, kedy presne točiť volantom, je na to presný návod, takže to bolo potom ľahké. kuželky som vdaka tomu zvládla s prehľadom

fkata
3. jún 2025

Ahoj, nevzdávaj to. Začiatky mal ťažké asi každý jeden.
Ja som na cvičisku tiež nevedela, čo robiť, nevedela som kam točiť, aby zadok auta išiel doprava, alebo ľava. Pripadala som si, ako kto nevie, ktorá ruka je ktorá a naučila som sa.
Chodila som častejšie na cvičisko a aj to, kedy má auto zarovna kolesá ma naučili podľa znaku na volante.
Tiež som nemala dobrú inštruktorku, na jazdy chodil so mnou už jej manžel a bolo s ním super.
Vydrž, stojí to za výdrž.

andreatytler
4. jún 2025

Ved to je uplna kravina ucit parkovanie a manevrovanie na zaklade kuzelov ako zachytnych bodov ktore nemaju nic spolocne so skutocnostou. Tocenie volantom presne 1 pol krat... no uplna buzeracia. Tu kde zijem ziadne kuzely ani cvicisko nie su. Ide sa normalne na parkovisko a tam sa trenuje medzi autami.
Neda sa ti samej ist niekam na prazdne parkovisko? A trenuj parkovanie zatial len medzi prazdne ciary. Pomaly zistis ako sa auto pohybuje. Ako reaguje ked otocis volantom o polovicu a tak. Potom skus zaparkovat vedla jedneho auta, potom medzi dve auta.
Mna ucil instruktor cuvat pomocou zrkadiel. Neslo mi to. Ovela lahsie sa mi cuva ked sa pozeram dozadu.
Tieto kuzely a presne manevrovanie podla zachytnych bodov je aj na skuske? Ak nie, tak sa tym netrap a uc sa manevrovat v realnom svete.

tehoska
4. jún 2025

odporúčam pre pochopenie zobrať detské autíčko - angličák na uvedomenie si, kde máš kedy točiť volantom

autor
4. jún 2025
@maris5

Ak po dalsej jazde bude mat zas neprijemne komenty mozes poziadat o ineho instruktora.
Sedela si za volantom prvy krat, cvicisko mi vzdy prislo ako nieco kde nikto nevie jazdit. V premavke to uz bude lepsie. Len vytrvaj.

@maris5 no ja tiez nechapem cuvam prvikrat a on uz bol cely nervozny pocas toho celeho ze to vobec nechapem

autor
4. jún 2025
@foxyfox

Aha, toto som ja pred 9 rokmi 😁 a teraz mám najazdených asi 150 tisíc km, šoférujem len ja, muž sa len vozí...a jazdím aj do miest ako Praha, Krakow, Viedeň, Budapešť...naučíš sa to ako každý, chce to len cvik 🙂

@foxyfox ako vidim aj ty si sa takto citila 😂😂😂

autor
4. jún 2025
@zmrzlinka8

u nás inštruktor dal presný návod, kedy sa kam pozerať do ktorého späťáku, kedy presne točiť volantom, je na to presný návod, takže to bolo potom ľahké. kuželky som vdaka tomu zvládla s prehľadom

@zmrzlinka8 to mas dobre ja mam podla mna prilis vela tych zachytnych bodov a to ma uplne domotava

autor
4. jún 2025
@andreatytler

Ved to je uplna kravina ucit parkovanie a manevrovanie na zaklade kuzelov ako zachytnych bodov ktore nemaju nic spolocne so skutocnostou. Tocenie volantom presne 1 pol krat... no uplna buzeracia. Tu kde zijem ziadne kuzely ani cvicisko nie su. Ide sa normalne na parkovisko a tam sa trenuje medzi autami.
Neda sa ti samej ist niekam na prazdne parkovisko? A trenuj parkovanie zatial len medzi prazdne ciary. Pomaly zistis ako sa auto pohybuje. Ako reaguje ked otocis volantom o polovicu a tak. Potom skus zaparkovat vedla jedneho auta, potom medzi dve auta.
Mna ucil instruktor cuvat pomocou zrkadiel. Neslo mi to. Ovela lahsie sa mi cuva ked sa pozeram dozadu.
Tieto kuzely a presne manevrovanie podla zachytnych bodov je aj na skuske? Ak nie, tak sa tym netrap a uc sa manevrovat v realnom svete.

@andreatytler moj otec skuseny vodic kamiona povedal toto iste ale darmo vodicak bez uspenych kuzeliek nebudem mat :(

elenka.k
4. jún 2025

joj, to je škoda, neboj, nacvičíš sa 🍀 👍

autor
4. jún 2025
@elenka.k

joj, to je škoda, neboj, nacvičíš sa 🍀 👍

@elenka.k Ďakujem dufam

petrahl
5. jún 2025

No islo, inak by som nespravila skusky

tinqua
5. jún 2025

Takéto začiatky má veľa ľudí... netreba sa vzdať. Ono po čase príde zlom a akoby to celé do seba zapadne a zautomatizuje sa a prestaneš riešiť čo ideš robiť len to budeš robiť....na autopilota, automaticky. Trápila som sa svojho času tiež, aj nehody som mala dve, to tiež zamáva s človekom...ale ako povedala rybka Dory...keep swimming...ja si teraz robím A vodičák a teda tiež to nejde úplne hladko a to už sa premávky ani zďaleka nebojím.

autor
5. jún 2025
@tinqua

Takéto začiatky má veľa ľudí... netreba sa vzdať. Ono po čase príde zlom a akoby to celé do seba zapadne a zautomatizuje sa a prestaneš riešiť čo ideš robiť len to budeš robiť....na autopilota, automaticky. Trápila som sa svojho času tiež, aj nehody som mala dve, to tiež zamáva s človekom...ale ako povedala rybka Dory...keep swimming...ja si teraz robím A vodičák a teda tiež to nejde úplne hladko a to už sa premávky ani zďaleka nebojím.

@tinqua nevzdavam sa samozrejme iba som necakala ze to az takto nepochopim som taka sklamana zo seba

pikachu999
5. aug 2025
@anonym_autor

@tinqua nevzdavam sa samozrejme iba som necakala ze to az takto nepochopim som taka sklamana zo seba

@anonym_autor no čo už lepšie? 😊

vladuska20
5. aug 2025

Pre baby je to vzdy tazsie ako pre chalanov,aj syn 17r si robi vodicak a ten ma cvicisko v malicku,presiel ho najrychlesie zo vsetkych.Ano davame malemu jazdit aj ja aj muz,od malicka na kolenach muzovi z brany rovno pod pristreskom.Chalani to maju proste v krvi.Neboj len pekne pomaly,naucis sa ved na to to tam je.

ardnaxela1989
10. sep 2025

Ahoj len chcem vedieť či už máš skúšky za sebou alebo ešte nie ja som mala. Dnes 3 krat cvičisko a učili sme sa. Pozdĺžne parkovanie no a to bola hroza 🤦😅

Strana
z3