icon

Zákaz mobilov a tabletov v školách od 2025: Váš názor?

10. dec 2024

Čo si o tom myslíte?

mamina7070
10. dec 2024

Konecne ze to zakazali , samozrejme s vynimkami napr pre diabetikov

ziaci sa s technikou a hrozbami internetu stretavaju na hodinach informatiky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
petko81
10. dec 2024

V synovej triede, ráno vypnú mobili.daju triednej do košíka.a po vyučovaní im vráti
Ak niečo súrne sa stane, rodičia volajú triednej
5 trieda

iwesska
10. dec 2024

Na nasej skole uz roky v platnosti,deti stale ziju👏

bloger
10. dec 2024

Rešpektujem ale dosť si protirečia. Prečo potom hovoria, že deťom chýba digitálna gramotnosť. Na školách už všade plno počítačov. Tak niekedy ako keby nevedeli čo presne chcú. Myslím to ministerstvo školstva. Chcú digitálne vzdelávať ale zároveň im bránia.

annm81
10. dec 2024

@eva233 Je to jediný možný spôsob. Ako to chceme deti naučiť, keď drvivá väčšina dospelej populácie nezvláda závislosť na mobiloch? Aj dospelí ľudia dnes majú problémy napr. prečítať s pochopením a plným sústredením dlhši text. Môžme deti učiť o kyberšikane či o podvodoch, ale na to nemusia mať pri sebe nonstop telefón. Čim menej budú mať tieto zariadenia poruke, tým menšie budú prejavy ich digitálnej demencie.

kvoli
10. dec 2024

Syn má v skole, pred školou mi zavolá, ze dorazil, dá do tašky a vytiahne až doma, žiaden problém v tom nevidím

lonely66
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
10. dec 2024

Keď to už zašlo do štádia zákazu, tak bol na to dôvod. Ja schvalujem.

mayami
10. dec 2024

Ja som za, ale ja by som obmedzila asi aj výuku cez tieto moderné technológie. Mám len prváčku a už sa tomu ani nedá vyhnúť, lebo wordwall, wocabee a dieťa strávi na mobile len vďaka škole viac ako treba. Netvrdím, že to nie je nápomocné učeniu, ale odtiaľ potiaľ. Keď vidím ako sa niektoré deti predbehujú na wocabee, tak fakt nechápem rodičov, že to dovolia, veď to dieťa tam strávi celé hodiny

mariska1989
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
10. dec 2024

Súhlasím . Nakoľko niektorý majú žiadosť mať telefón a používajú ho v škole bez problémov . Moje deti majú žiadosti a telefón zamknu do skrinky ale niektorým deťom raz není rady a pomoci

luccija
10. dec 2024

U nás opisujú z hodiniek učivo na pisomkach🙂
Ale som za aspoň sa cez prestávku budú venovať spoluziakom

nikiki29
10. dec 2024

Podľa mňa dosť záleží od konkrétnej realizácie. Ja teda absolútne nezastávam používanie mobilu počas školy, ale po ceste do školy a zo školy chcem mať ako rodič možnosť si dieťa skontrolovať… takže hodiny má a podľa mňa by mohli zostať vypnuté na ruke. Môj ich určite zabudne ak ich zloží 🙈 príp. zabudne mobil tam… u starších sa to nestane, kam by tie išli bez mobilu… ale tie menšie? 🤷🏻‍♀️

ddaassuullaa
10. dec 2024

@nikiki29 ako si dieta naucis, tak mas. Nedostatocny dovod. On zabudne a preto ich musi mat na ruke? Uuuuups, to si pories s dietatom, ale nezasahuj do pravidiel, ktore tu mali byt davno. Hold, skor sa dieta nauci byt zodpovedne, ked teraz nemusi😉😁

slovakboy
10. dec 2024

Ja som proti zákazom. Ako keby kradli. Stačí zaviesť a dodržiavať pravidlá.

ddaassuullaa
10. dec 2024

@slovakboy pravidla odmietaju hlavne rodicia. A pochopitelne, k tomu vedu svoje deti. Staci si par dni citat diskusie kdekolvek, nielen tu, ludia si pravidla vysvetluju po svojom, casto ma zaskoci, ze aj taki, o ktorych by som to nikdy nepovedala. Argument typu "daj mi zakon, kde je to zakazane" je frekventovany cim dalej tym viac. V sucasnej spolocnosti bez moralky a vychovy zial nestaci pravidlo, ked rodic prvy nakrici na ucitela, ze nema zakonne pravo...hrach o stenu. Vidis "argument" vyssie? 🙈

slovakboy
10. dec 2024

@ddaassuullaa škola môže so zaviesť pravidla. Ale zakazovať zákonom? To kde sme? To je demokracia? Keď sú rodičia blbi nech dajú mobil dieťaťu na krk. Ale veď existuje osveta a vyžadovanie pravidiel. Nie zákaz. Ako ho budú vymáhať jeho plnenie? Kto bude mat dlhé vlasy tak dvojka z chovania? Vlastne mobil bude mat? Alebo je to jedno? Zavádzame si tu postupne policajný štát. Lebo ľudia sa nevedia správať. To je demokracia?

ddaassuullaa
10. dec 2024

@slovakboy uprimne, kde zijes? tu je to presne ako sa pytas. Rodicia vyskakuju na ucitelov, aby si nezavadzali vlastne pravidla. Mas deti? Nehovor, ze si to nezazil. A ak tu citas diskusie, a teda citas, nerozumiem, comu sa cudujes. Tu mas vzorku dokonalu naroda, ako chape demokraciu - ako anarchiu. Policajny stat to tu zacal byt 1.10.2023. A bude horsie. Uz teraz hlupi rodicia robia bordel v skole a vrieskaju po uciteloch, vyhrazaju sa im, detom nariaduju neposluchnut a ak budi musiet, maju im volat....toto je realita, nie kam spejeme

h2
10. dec 2024

Môj syn má 13 rokov, je ôsmak a ešte nikdy nemal mobil v škole.

slovakboy
10. dec 2024

@ddaassuullaa máš pravdu. Ale zákazmi to chceme riešiť?

annm81
10. dec 2024

@slovakboy Tieto múdre zariadenia majú na deti tak dramatické dopady, že úplný zákaz v školách by bol perfektne zdôvodniteľný všeobecnou prospešnosťou pre spoločnosť aj pre jednotlivca. Nik na tom nič cenné nestratí a naopak všetci získajú. Je to rovnaké ako s alkoholom alebo cigaretami, ktoré sú pre deti zakázané, lebo drasticky ohrozujú ich zdravie.

ddaassuullaa
10. dec 2024

@slovakboy ja som prva, co si zelam, aby to tak nebolo. Zial, aplikacna prax hovori ine, nase spravanie to dopracovalo na tuto absurdnu uroven.

martinka13
11. dec 2024

U nás na ZŠ to už funguje teraz. Súhlasím s tým.

maciatkolulu
11. dec 2024

Ja som minule skoro narazila,ako som cumela na skupinu čakajúcich deti deti na zastávke ..... Všetky,ale všetky decka,asi 15 kusov cumeli do mobilov!!!! Nebavili sa medzi sebou,nič také,proste nemo.cumeli.To je podľa mňa choré. Vek okolo 10+,som si spomenula na to,ako sme čakavali my v ich veku a prišlo mi ich vlastné ľúto. Syn 11. Mobil ma asi rok. V škole v živote. Prísny zákaz. Hodinky majú asi dve deti,celý čas ale mimo triedy a aj to po dohode s učiteľkou. A tie deti normálne žijú a nikto nič nerieši. V živote sa neučil cez telefón nic. V škole majú nejaké detské laptopy. Nie sú negramotní🤣,zato čítajú dosť kníh. Pani učiteľke patrí veľká vďaka👍. Aj keď to je sekera a na Slovensku by to bola stará komunistická bosorka 🤣.

lucia245
11. dec 2024

Konečne, nikdy to nemalo byť dovolene

annm81
11. dec 2024

@nikiki29 Žijeme v tak strašne nebezpečnom svete, že potrebuješ mať nonstop kontrolu nad dieťaťom? Helikoptéroví rodičia robia deťom príšernú službu. Stačilo by pohnúť rozumom a napr. zaviesť pre rodiča povinnosť pred začiatkom vyučovania informovať o neprítomnosti dieťaťa v škole a pre školu povinnosť bezodkladne kontaktovať rodiča, že jeho dieťa napriek nenahlásenej absencii nedorazilo do školy. Keď príde domov, môže ti zavolať, že dorazil.

nikiki29
11. dec 2024

@annm81 nie až tak v nebezpečnom, ale proste nie každé dieťa je zodpovedné. Ja občas len čakám kedy ho niečo prejde 🤦🏻‍♀️ Môj syn má poruchu pozornosti, zapozerá sa do reklamy na nejakom plagáte a zabudne vystúpiť, zabudne kde si dal kľúče, v zápale hry zabudne odísť na autobus, zabudne sa ozvať atď. Pre také prípady má hodinky… preto aby som vedela, že je tam kde má. Nie aby sa s nimi hral. Neverím, že keď bude odchádzať s kamošmi po škole celý hihihaha, že si spomenie zobrať hodinky ktovie odkiaľ… ale však uvidíme ako to bude v praxi. Jemu to bude koniec koncov aj tak jedno. Jedine ja budem tŕpnuť 🤷🏻‍♀️
Možno keby aspoň to nahlasovanie dochádzky fungovalo…

misanthropicdann
11. dec 2024

@letfenixa to ci je mobil v škole povolený alebo nie nemá žiaden vplyv na kybersikanu.
Kybersikana nieje obmedzená na mobil a už vôbec nie na areál školy.