Zamestnané žienky, o koľkej večer chodíte spať?
Ahojte. My chodime s muzom spat okolo 23:30 az 00:00. Vstavame o 6h. Vsade citam ze to je malo. Nemam pocit ze som nevyspata, ale je pravda ze mam problem s pozornostou v poslednej dobe. Aj ked idem do postele o 23 tak ň zaspim skor ako o pol hodinu. Akp to mate vy?
Chodíme spať okolo 22-22:30 a vstávame 6:00 ( bez budíka, niekedy sa zobudíme aj skôr, niekedy potiahneme do 6:30).
okolo 21.30 a tiez vsatavm o 6.00.....nechapem, ako niekto moze tahat dlhsie.......mne je aj toto malo.....
@sifonik okolo 22.00 a vstavam o 5. Skore vstavanie mi velmi vadi, hlavne ked je letny cas (moj biorytmus je nastaveny skor na dlhsie bdenie vecer). Uz vo stvrtok sa neviem dockat vikendu, castokrat vstavam posledna 😇☺️
Chodím spať okolo 22:00-22:30 a vstávam o 5:45.
Ja chodim spavat v tyzdni o 21... a vstavam 5:45 .Aj to je mi pekelne málo 😂keby som nemala deti asi by som šla spať hned po príchode z práce 😅
Určitě to vyplývá od viacerych faktorov ..od typu a povahy človeka,od typu práce, od psychického stavu, zdravotního atd.atd.
cize podstatné je ako sa ty cítiš.
Ja osobne zavidim ludom čo dokážu do 23 kukat Tv a ráno v pohode vstat a fungovat...ja ked pretiahnem na druhý den som úplně KO 😕
Chodim spat az po polnoci (okolo jednej), vstavam 6:30, uz roky, ale ja velmi spanok nepotrebujem, raz za cas sa vyspim trochu viac (do zasoby) a potom znovu fungujem.
@sifonik spánok je individuálna záležitosť... vraj pre zistenie optimálneho času spánku ktorého človek reálne potrebuje je dobre mat tri týždne dovolenky a cítiť svoj režim.. keď je človek unavený ma si ísť hneď ľahnúť spať, keď je vyspatý vstať z postele.. po týždni až dvoch by mal naskočiť na režim kedy vie koľko denne spi a teda presne toľko potrebuje.. žiaľ tento výskum si asi nikto nemôže dovoliť 😄 každopádne ja chodím spať či je týždeň či je víkend o ôsmej- deviatej a vstávam o piatej.. a cez víkend aj keď nemusím vstávať rada som hore a odhrniem závesy a pozerám ako slniečko pomaly vychádza...
@sifonik ja som asi zlý príklad, spať chodím okolo polnoci, nepamatám si, kedy som šla spať naposledy pred pol dvanástou....... vstávam do práce o piatej-pol šiestej, ako kedy, neskôr nie. priznávam, že mi to nestačí, cez víkend, kedy nerobím si pospím do cca deviatej, muž ma nechá. mám 6 r. syna o ktorého sa ráno postará, aj keď ide cez víkend do práce, príde mi akurát povedať, že už odchádza a vtedy už musím ísť hore. ale deficit spánku mám stále.
Ja chodím spávať po 1 hod ...a vstávam o 7 hod žiaľ skôr sa mi nedá ist spať a keď chcem všetko stihnúť. Som na 2 deti sama. A cítim sa unavena...a už viac ako rok takto fungujem na nejakú zotrvačnosť.
13 rokov som vstávala o 4,30hod. A chodila som spat po 23tej. Teraz vstávam pred 7hod a tiez chodim spat tak. Ale uz sa mi to zda malo. Takze.. Cim dlhsie spím, tym som unavenejsia. 😀
medzi 22:00-23:00 a vstávam o 4:45-5:00 v pohode už roky
@sifonik ja mam to iste o 21:00 koncim v praci pridem domou pred 22:00 zaspavam okolo 24:00 -1:00 a vstavam 5:50 . A pritom som este v tretom trimestri tehotenstva ale uz od zaciatku novembra som doma konecne lebo som v praci zaspavala
@katren no vidíš... ja by som mohla tiež spať do 12-tej, ale ja zasa nemôžem dlho spať, ja sa cítim potom prespatá a bolí ma tak čudne z toho hlava. Ale cez víkend si zasa dám poobedný spánok spolu s manželom, takže ja dospávam aj poobede. Deti neriešim, tie už sú veľké a sú radi keď im dám pokoj a nenaháňam ich do upratovania izieb a do povinností😎
Medzi 20.00 a 22.30 ,a vstavam medzi 3.00 a 6.30
medzi 10-11tou a vstavam okolo pol 6tej 🙂 no ale stane sa ze zaspim s dievcatami, tak okolo 9tej 😇🙂
Inak, všímam si, živom som staršia, tým viac spánku potrebujem. Na VS som spávala tak 4-5 hodín, cez víkend ešte diskotéka a fungovala som v pohode.
Teraz sa snažím spat tých 7-8 hodín a ráno by som budík najradšej niekam hodila. A cez víkend by som spala aj dlhooo, ale mám zle svedomie, že treba upratať, variť a stihnúť aj nákupy, výlety a relax.
Ahojte dievčatá, jeden zaujímavý článok na túto tému:
https://www.dobrenoviny.sk/c/96321/spankova-kal...
@zuzanka.zuzu nieee, mne dcerka povedala, zesom najmladšia mamka na svete. 😊 ja nestarnem 😛😉
Vraj sa najlepšie telo vyspi do.polnoci takze sa snažím aspon o 22:00 ist spať najneskôr,vacsinou vsak.idem okolo 21:00 a vstavam 5:30
@nellita toto som uz tiez pocula, ale nemyslim si, ze je to pravda. Ja sa pred polnocou dostanem do postele len vynimocne (ani si nepamatam, kedy sa mi take stalo😀) a nie som zle vyspata. Zalezi od toho, aky ma clovek biorytmus. Resp. v akom "casovom pasme" zije-teraz nemyslim zemepisne, ale ja to mam cele trochu posunute, teda tu polnoc mam inokedy.
ja musim spat minimalne 7,5 hodiny a ist spat pred polnocou, inak som mimo. idealne je pre mna 8 hodin. inak urcite sa da zvyknut spat aj menej, ale nemyslim si, ze je to z dlhodobeho zdravotneho hladiska dobre, urcite su uz o tom rozne vyskumy.

@sifonik ja chodim spavat medzi 22:00-23:30 a vstavam rano 4:15...fungujem tak uz roky