icon

Zasnúbenie v 18 - aký je váš názor?

19. júl 2021

Ahojte chcela by som sa Vás spýtať aký máte názor na zasnúbenie v 18 rokoch. Priatel ma 20 rokov. S priateľom som rok aj 3 mesiace ,myslite ze je to ešte skoro? Jeho rodičia sú už pripravený na zasnubenie ale moji mi vravia ze je to ešte skoro ale ja už na milión percent viem ze chcem byt s nim.

nttnnt
19. júl 2021

:D :D na milion percent ale no tak...pockaj ked budete spolu byvat aby z toho neostalo 0 percent..jednoducho neblbnite decka a radsej sporte na byvanie vyskusajte si to a prsten a zasnuby pockaju

elizabet173
19. júl 2021

@oli18 to bolo možno pred tridsiatimi rokmi, dnes je pre stredoškoláčku prestíž, keď si narazí zazobaného 30-35 ročného, ktorý ju čakáva pred školou na dobrom aute a kupuje jej drahé handry a kabelky. Bohužiaľ, ale je to tak. Dnešné stredoškoláčky nesnívajú o statuse manželky, to majú hneď spojené s varením, upratovaním a kŕdľom upišťaných deciek okolo nich.

galganka
19. júl 2021

@dnld rozpadajú sa manželstvá, keď sa až v nich obaja naplno ukážu. Keď spolu žijú predtým, spoznajú sa, nemajú ružovú optiku, riešia život dospelákov...

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

@dnld Ake hodnoty myslis? Ze sa niektore nechali otlkat, lebo uz raz bola svadba, tak musia vydrzat? Alebo co? Myslis, ze vstupovali do manzelstva s vienkom zelenym? A vzajomne pochopenie a uprimna laska, to sa vsetko da budovat aj pri spolocnom byvani.

janka_23
19. júl 2021

@dnld to vážne môžeš toto napísať??? Je snáď nad slnko jasnejšie ze keď dvaja spolu chodia nespoznaju sa dokonale. Nevedia ako im to bude fungovať keď začnú spolu žiť, riešiť bežné problémy. Ci sa majú zobrať, až potom začať spolu žiť a za pol roka sa rozviesť lebo zistia ze spolu nevedia fungovať???

janka_23
19. júl 2021

@galganka presne, pri odpovedi @dnld mi normálne odpálilo dekel.

galganka
19. júl 2021

@janka_23 moja babka sa v 18 vydala a v 19 už bola rozvedená. By mu to vyberane vysvetlila, čo je lepšie... 🤣

janka_23
19. júl 2021

@galganka ja nechápem ako sa môžu zobrať dvaja ľudia, ktorí predtým spolu nežili. Ono je to krásne chcem s nim byť na milión percent ved sa poznáme rok. Ale ze sa vidia pár hodín denne, nič z bežného života spolu neriešia je už vedľajšie. Hlavne ze keď sa stretnú tak im je fajn. Potom príde realita všedného manželského života a jeden aj druhý iba oči otvára ze ako som mohol byť tak hlúpy a hneď zase ďalšia zúfalá téma na koniku 😅

elizabet173
19. júl 2021

@dnld prepáč, ale aké hodnoty mali naše mamy a babky? Áno, prisahali lásku mužom až po hrob, v prípade mojej mamy aj babky to aj dodržali, pred svadbou s nastávajúcimi nebývali, no aj mama aj babka sa vydávali tehotné 😉. Manželstvá sa rozpadajú aj z toho dôvodu, že ide o sebcov, ale najmä z toho, že sa partneri dobre navzájom nepoznali. Tá cifra, že sa rozvádza 50% je vysoká, veľmi vysoká, ale vieš, prečo bola kedysi nižšia? Lebo ženy boli ekonomicky na mužovi závislé, bez jeho platu by neprežili a aj preto, lebo im viera diktovala - v dobrom aj zlom a akosi pozabudla (možno zámerne) na to, že žena ťahá vždy za kratší koniec, takže to "v zlom" zlízne v drvivej väčšine ona. Preto ženy roky tolerovali alkoholika, muža, ktorý ich mlátil, peniaze im vydeľoval a pod. To, že žena zistí ešte pred svadbou počas spoločného bývania, že je nastávajúci držgroš alebo naopak, nevie absolútne s peniazmi hospodáriť, že si rád vypije, že je žiarlivec a manipulátor a odíde od neho, je len dobre. Oveľa lepšie, ako keby už boli vo vzťahu deti, Počas stretávania v kaviarni, spoločných výletov toto väčšinou nemá šancu zistiť. Úprimná láska môže byť aj vtedy, ak budúci manželia spolu pred svadbou bývajú

galganka
19. júl 2021

@janka_23 zrazu zistia, že ten druhý aj prdí a šok je tu... 🙈🤣

dnld
19. júl 2021

@galganka
@janka_23
@dskjhfdlkdjhl

Samozrejme, vy všetko viete najlepšie čo ine som čakal 😀

galganka
19. júl 2021

@dnld presne to sme napísali... 🤔👍

deti95060810
19. júl 2021

ešte počkaj aspoň rok, dva ..... si mladá máš čas.

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

@dnld Ked si to cakal, tak si nemal pisat hovadiny.

ikissedagirl
19. júl 2021

medzi 20tkou a 30tkou ludia dozrievaju,dospievaju a meni sa ich pohlad na veci a zivot. je mozne, ze o par rokov sa bude kazdy z vas chciet uberat inou cestou. to vsak nezistis dopredu. z mojho okolia vacsina "vaznych" vztahov z 20tky neprezila do 30tky.
🙂

janka_23
19. júl 2021

@dnld jasne, najlepšie je poradiť deťom aby hneď vhupli do manželstva, ako silne veriaci si narobili aspoň 5 deti a potom sa po pár rokoch trápenia rozviedli 🤦🏼‍♀️ kde žiješ preboha? Ci si myslíš ze pri stretávani pár hodín denne spoznáš človeka dokonale? To určite.

janka_23
19. júl 2021

@galganka presne tak 😅 ze jeho prdy nevonaju po fialkach, smrdia mu nohy keď príde z dielne a vyzuje sa, že si rad vypije, s domácimi prácami sa nepretrhne a hups problem

1katus1
19. júl 2021

Ja som síce originál zásnuby ani nemala ale skrátka som naším oznámila že keď skončím strednú tak sa vydávam tiež som mala 18 on 23. Už sme manželia 9 rokov a máme dve deti. Takže čo je na tom . Však sa nejdete hneď brat. Počkaj so svadbou do ukončenia strednej .

elizabet173
19. júl 2021

@janka_23 alebo aj nerozviedli a žrali sa celý život a vychovávali deti v tejto atmosfére

dnld
19. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl
@janka_23
@galganka

Toto mi manželka povedala 😀 nepiš im tam len sa do teba pustia 😀 predstavte si, že žijem v pritomnosti najštastnejšie ženaty a mame este aj deti a sme dokonca mlady a cudne ze nam to stale klape … podla vas

janka_23
19. júl 2021

@elizabet173 alebo.. A potom tu každý deň pribúdajú príspevky zufalych žien. Ja mam niekedy pocit ze som z nejakej inej planéty alebo co 🤷🏼‍♀️😅

number19
19. júl 2021

Do 18 vacsina deti este zije s rodicmi, nema vlastnu identitu, prisposobuje sa rodinnemu tempu, ktore diktovali rodicia...
Je dolezite aby si kazdy clovek odskusal samostatne fungovanie, najst sa sam v sebe a vo vsetkom.
Skocit zo vztahu s rodicmi do partnerskeho vztahu je vysoko riskantne...clovek sa tam ma tendencie velmi stracat, lebo sa mu tam vsetko splyva a on sam ani nevie kto vlastne je....

janka_23
19. júl 2021

@dnld žili ste predtým spolu?

galganka
19. júl 2021

@dnld nás o tom presviedčať nemusíš, kľudne si šťastne ži. Nič to ale nemení na fakte, že tvoj prvý príspevok je blud. 💁‍♀️

zafir01
19. júl 2021

Keď som mala 19 stretla som svojho terajšieho manžela.. On mal 25. Obaja sme mali rovnaké ciele, hodnoty, priority. Cítila som sa s ním 8d prvého momentu stretnutia neskutočne bezpečné a v prvý deň som vedela, že on bude otec mojich detí.
Ó rok nato sme sa zasnubili. Presne o ďalší rok (teda po 2 ročnom vzťahu) vzali a mali prvé naše spoločné bývanie. Začali riešiť dom, narodil sa syn. Presťahovali sa do domu a potom ďalší syn. Sme spolu šťastní 14 rokov. Prežili sme si množstvo tragických udalosti. A viem, že nás vzťah je pevný a ničím neutrpel, ak sme sa brali " skôr"

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

@dnld Pozri, zijem stastne s mojim manzelom uz vyse 20 rokov, takze ja Ti ten stastny manzelsky zivot prajem. To vsak este nic z toho, co si nam tu vytmavil, nedokazuje😉

number19
19. júl 2021

@dnld Najprv napis chronologiu vztahu. Dlzka chodenia, dlzka spoluzitia, kedy svadba, kedy deti...mal by si trochu zdokumentovat uspech tvojho vztahu...

elizabet173
19. júl 2021

@janka_23 môže to klapnúť, aj keď spolu nežili. Ak sa poznajú roky, sú z jedného mesta, vedia o sebe, aké majú koníčky, ako trávia voľný čas, ako pomáhajú rodičom, aký vzťah majú k deťom, spoznajú sa do svadby nie len v kaviarni, kde príde každý dobre naladený, vyfintený, alebo na výlete, kde ideš predsa s dobrou náladou, ale aj napr. pri maľovaní domu, pri práci v záhrade, počas choroby, nákupov a pod. Ale tiež si myslím, že je lepšie si aspoň zopár mesiacov, ešte lepšie rok, dva spoločné bývanie vyskúšať. Ako spolu dvaja dokážu hospodáriť, dohodnúť sa na zariadení bytu, na rozdelení povinnosti v domácnosti a pod.

janka_23
19. júl 2021

@elizabet173 súhlasím, ale naozaj sa človek najlepšie ukáže keď príde bezny každodenný život, keď vidíš ako dokáže riešiť problémy, či ťa podrží, podporí, pomôže. Pre mňa by bolo nereálne ísť do manželstva s niekym s kým si to nevyskusam. A ešte v 18tke,s ukončeným gymplom. Bude mať 30 a bude riešiť VŠ a bit si hlavu ze prečo to neriešila skôr. Pretože my "staršie" vieme, že inak vidí svet človek v 18tke a napr. v 30tke, 40tke.

elizabet173
19. júl 2021

@dnld prepáč, ako dlho ste manželia? Nie že by som ti to šťastie neželala, naopak, nech vám vydrží čo najdlhšie. Ale hodnotiť treba po takých tridsiatich rokoch manželstva. Inak, môžeš mi napísať, čo je zlé na tom, že dvaja ľudia, ktorí sa ľúbia, spolu pred svadbou žijú? Najmä v dobe, keď sa polovica párov z rôznych dôvodov nezosobáši?