Zasnúbenie v 18 - aký je váš názor?
Ahojte chcela by som sa Vás spýtať aký máte názor na zasnúbenie v 18 rokoch. Priatel ma 20 rokov. S priateľom som rok aj 3 mesiace ,myslite ze je to ešte skoro? Jeho rodičia sú už pripravený na zasnubenie ale moji mi vravia ze je to ešte skoro ale ja už na milión percent viem ze chcem byt s nim.
Prečo sa to pýtaš cudzích ludi? 😃 Však my nevieme aký máte vzťah, akí ste vyspeli atď. To musíš vedieť ty sama. Za seba poviem ze pre mňa by to bolo skoro. A rok je dost krátky čas, pre mňa určite
@brita7777 moji rodičia aj jeho sú náboženskí založení takže spoločne bývať nemôžeme ,ale každý týždeň k nemu chodim a aj on k nám a nám to spolu super klape. Hore som spomínala ze sme spolu rok aj 3 mesiace ale poznáme sa asi tak 3 roky
@janai1 tak myslím, že rozprávajú sa o tom už sa ho pýtajú ci ma prstienok kúpený a tak.
Ako zasnubena mozes byt aj roky, ale predpokladam ze potom budu do roka cakat svadbu. Neviem v 18 mi to pride este skoro takto sa viazat.
@mishka81 tak my si velmi rozumieme a vieme obaja ze chceme byť spolu už navždy
@mishka81 no ano hneď svadba by nebola
Chod do toho a nikdy nepochybuj. ;)
No by ma asi porazilo keby s tymtoprisla dcera domov.Ale pokial je to len zasnubenie tak ok.V ziadnom pripade by som sa v takomto veku nevydavala.Ked budes mat 30 sama zistis preco.
My sme mali zásnuby, keď som mala 19. A som veľmi rada, že som to neriešila na nete... 😄
Ja ti zase napisem inak,ako ostatne…kedysi to bol vek,kedy to bolo uplne normalne v takom veku…moji rodicia sa vzali - mamka 19 a otec 20…poznali sa 3 mesiace…ak ste obaja vybureni,viete,co od zivota chcete a ze to je prave to,ze sa chces usadit,tak preco nie…minimalne mate obaja po strednej skole,ak neplanujete vysku,alebo ju planujete externe a mate podporu od Vasich,tak v tom nevidim nic zle…nepytaj si rady na forach,tu ta budu aj odhovarat,niektore mozno odsudzovat,akoby si ani nebola dospela,teba to len zmatie. Urob tak,ako to sama citis. Ved pozri,zasnubte sa,kym bude svadba zacnite spolu aj byvat,zit,riesit realne problemy…pri troche stastie budeme mat aj skor deti,o par rokov budete mladi rodicia,co uz budu mat odrastene deti a v 40tke si mozete uzivat🙂🙂 ale to byvanie si skuste pred svadbou,tam sa vela veci ukaze…ak by sa aj nedaj boze nieco stalo,tak prsten “zlozis” a Vy pojdete kazdy vlastnou cestou…
@maminkadeticiek svadba ešte určite nie 🙂 no ved to mi je jasne ze by to bol pre vás šok :D
To je nic bohuzial, partnera na zivot spoznas az v spolocnej domacnosti, ked uz budete kazdy jeden zodpovedny sam za seba, a nie s pomocou rodicou. No kedze uz mas 18, mas slobodnu volu rozhodnut sa s nim byvat spolocne, nabozenstvo nenabozenstvo.
Ono pokial si este v stadiu, ze ti rodicia musia „dovolit“ resp. mozu „nedovolit“ byvat s priatelom, predpokladam, ze si od nich financne plne zavisla. Ja osobne si myslim, ze vek nemusi byt problem, co vsak pokladam za dolezite, je urcita samostatnost, financna, mentalna...ale mate plany? S byvanim po svadbe, s pracou...lebo takych skoro vydatych, co sa tu potom stazuju na byvanie s rodicmi, ci financne problemy, je tu az, az....
...a škola inak ako? Väčšinou sa končí v 19.
Sama zhodnotis v 30tke,uvidis 😉 Uprimne ti vsak zelam aby si to aj potom videla ako spravne rozhodnutie 😊
@ibajaanikiny ano mate pravdu ,moja mamka tiež v 19 mala svadbu :D a neľutuje moji sú doteraz spolu a ľúbia sa. Ďakujem ❤
@brita7777 ďakujem ❤
Hlavne začnite spolu bývať a až potom časom uvidis ci s nim chceš žiť navždy. Je iné s niekym chodiť a s niekym žiť pod jednou strechou a riešiť všetky tie bežné veci. Až vtedy skutočne spoznáš toho druhého. Bez toho by som ja do svadby nešla ani za nič
Ale ved sa stretavajte...nezasnubujte...ste mladi.ale pokial spravbe chapem zasnuby vam ako veriacim davaju legitimitu aj k intimnemu zivotu? Ci ako?Lebo inak neviem...spoznavajte sa a aj inych...je to skoro...ale to je len moj nazor...podla mna je to na zakrytie oci vasim rodicom...ak by ste to mysleli vaznejsie sli by ste hned do svadby..
@rivini no ano to mate pravdu , priatel je živnostnik a pracuje ,je financne zabezpečený, ja chodím na brugadu a sama sa ucim s peniazmi hospodáriť, sama si kupujem veci ktoré potrebujem. Chodím na brigadu keďže som ešte študentka na gymnáziu, budem štvrtačka.
Niektorí rodičia sú fanatickí veriaci a nedovolia deťom spolu bývať. Žiaľ autorka má tu smolu, že aj priateľovi rodičia sú na stejnej vlne ako jej. V 19 máš riešiť vyber vysokej školy atď pre možnosti lepšej prace v budúcnosti. Nie riešiť svadbu a zásnuby. A frajer to iste. Najskôr fara a až potom mara. Aby si neskončila s dvoma deťmi na krku u svokrovcov a s partnerom , ktorý nebude mať na vlasné bývanie. Už je tu takých tém moc. A bez dobrej prace ti dnes hypotéku nedajú. A to je holý fakt.
@janai1 sex bol už
@janka_23 ale keď rodicia mi nedovolia s nim bývať pod jednou strechou ,ja by som si to rada skúsila
@annamalaga to je pravda ,priateľ uz pracuje a je finančne zabezpečený. Ako je pravda ze ja musim ešte nejaké veci poriešiť.
@galganka budem štvrtačka na gymku
Si dospelá 😉 alebo sa necháš celý život komandovat rodičmi? Bez spoločného bývania je svadba veľký risk
Dokonči si školu, finančne osamostatni a žiadny rodič ťa o radiátor uviazať nemôže. A netreba ani 💍

Takych este bude, daj si cas na spoznanie toho druheho minimalne 2 roky v spolocnej domacnosti. Ako dlho ste spolu ? Ako dlho ste spolu byvali ?