Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?
Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze
@stanulienkat dakujem, ze si ma oznacila za mentalneho atleta, nezabudni teda v ramci svojej velkodusnej nekonecnej podpory si vypitat naspet aj podkarpatsku rus, ktora patrila ceskoslovensku a pred druhou svetovou vojnou sme o nu prisli a rozpadom zssr nam mala byt vratena a nie ostat UA 🙂 ... Aha.. ale ty vlastne ani netusis ako vyzeralo ceskoslovensko kedysi, tak potom chapem, ze ani nevies ine casti z nasej minulosti.
@egonsk pytaj si od Putina. Mal ti ju po revolucii vratit. Mozme sa vratit este dalej a hovoril by si po madarsky v Rakusko-Uhorsku. A mozme ist este dalej....
@thoughtfulweirdo ok, takze ked budem slepo podporovat boj ratlika proti doge, tak tu klesne cena mlieka, chlieb bude zadarmo a zacne tu byt raj na zemi? Nie, dockat sa mozem iba toho, ze ta doga uhryzne aj mna, lebo ju nahnevam.
@egonsk "a kolko zivotov tam padlo a porovna s tym co je na UA"?
Nuz na Ukrajine padli statisice Rusov. A velmi tazko odhadnut kolko zranenych - pise sa ze mozno az milion. A ked priratame statisice Ukrajincov tak to je veru odveci porovnavat s Gazou.
"Pritom aj slepy ked vidi ako to vyzera v Gaze po zbombardovani" - par zbombardovanych budov? To je tiez uplne odveci porovnavat s Ukrajinou kde Rusi zbombardovali a vyhladili nie jedno ale hromady miest a dedin.
Rusko dávno nie je doga 😁. Veď špeciálne sa trápi s tým ratlikom vo špeciálnej operácii nejeden mesiac 😉. A to malo byť špeciálne vybavené za deň,dva.
@egonsk Je skutočne naivné myslieť si, že keď stiahneš chvost medzi nohy a prikrčíš krk, doga ťa obíde.
@thoughtfulweirdo pes bezdovodne neutoci 🙂
Ja som rada, že Ukrajina sa bráni zubami nechtami a preto aj prispievam do rôznych iniciatív. Nechcem mať Rusko za susedov a veľmi držím UA palce, aby zatlačili Rusov naspäť na ich územie a modlím sa, aby Rusi začali rešpektovať hranice a prestali si nárokovať na územie iného štátu. A áno, poznám historické pozadie celého konfliktu. Za mňa Rusko je diktatúra, kde platia "vlastné" pravidlá, medzinárodné pravidlá rešpektujú, ak to Putinovi vyhovuje a ak mu to nevyhovuje, tak sa na ne proste vyserie s tým, že veľkej Rusi nebudú západní nacisti nič diktovať. Nechcem mať takéhoto suseda za hranicou.
@hiro uzasna fotka, iked mi ostava u nej zahadou ako prezili tie nalety stromy ked z domov su ruiny. Ale to je asi rovnako ako u zaberov z boja, kde su na domoch rozbite okna, ale na fasadach absentuju ryhy od srapnelov a striel, ale niektore su aspon ocudene... Nie, nejdem spochybnovat pravost zaberov, len skus porovnat s tymi z Gazy ... No ajtak neviem co si mi tym chcel vlastne povedat 🙂
@egonsk "Nie, nejdem spochybnovat pravost zaberov"? Tak naco to spochybnujes a ides pisat nejake somariny o stromoch? Ani vlastne neviem o ake spochybnovanie by si sa mohol snazit. Tych vyhladenych miest a dedin su obrovske mnozstva, to sa ani neda nijakym sposobom spochybnit.
Keby nieco tak prave ta fotka je z Bachmutu zaber z videa z dronu:
https://www.nytimes.com/2023/05/22/world/europe...
Ale to je jedno, takychto miest a videi z nich je plny internet. Tu nejde len o toto jedno jedine.
@egonsk si vedle jak ta jedle...
K téme.. áno,sledujem a nie na markíze ako tu niekto písal....a vôbec to nevidím ružovo a vidím nekonečnú vojnu,ktorá potrvá roky...bohužiaľ...
Najviac mi je ľúto tých obyčajných chlapcov,ktorí umierajú na oboch stranách a ich matky a rodiny.Tato vojna zničí dve krajiny a je jedno kto bude nakoniec " vitaz".
Mňa len udivuje, že vás to od roku 2014 nezaujímalo, že tam zomierajú ľudia.
Mám tu česť komunikovať s ukrajincami a vnímať ich rôzne pohľady na túto situáciu.
Ale odborníčky čitajúce slovenské plátky uveria vždy všetkému.
Na vine sú obe strany aj s našim západom a smutné je len to, že na politické nezhody a nenažranosť doplácajú vždy len nevinní ľudia.
Ešte nie som taká blbá aby som vnímala len jednu stranu.Politika má oveľa väčšie rozmery a len hlupák sa bude stotožňovať s agresivitou jednej alebo druhej strany.
Keď tu čítam, že modlím sa za 😂 vlastne tak isto za vrahov moje zlaté.Ale nazrieť do histórie kto koho utláčal tak to už nie.
Ja sa modlím za mier, aby sme už prestali všetci proti sebe bojovať za moc, územia, náboženstvá.
Každá vojna je hnus.
@medda_beda Ano, Rusi tam v 2014 vyslali vojska pod nazvom "dovolenkari" a zacali tuto vojnu. Nikoho to poriadne - a hlavne zapad to moc nezaujimalo. Keby im vtedy poslali poriadne zbrane mozno by ich vytlacili z Ukrajiny uz vtedy a teraz by bol pokoj.
@valeria_h A Izrael tak náhodou neutláčal Palestínsky ľud? Či Palestínske bábätko nie je hodné slušného života?
Takže ukrajina sa má právo brániť a Palestína nie?
Aj keď útok Hamasu je zase len útok na civilistov a toto ja nikdy schvaľovať nebudem.
@egonsk 👍👍👍
@aylinn vieš čo, pár dni dozadu som pozerala videá normálnych ludi v Gaze, kde Izrael posielal civilistov do Rafah a ľudia hovorili, že tam už žijú ľudia aj na uliciach, lebo nie je tam už žiadne miesto. Dnes čítam, že útočili na Rafah. Jasne, nie že by ma to prekvapilo od Izrealu, toto nie je prvý krát. Ale tak treba dať trochu do kontextu naj na MK, lebo chodia sem aj inteligentní ľudia…. Ale máš pravdu v tom, uz aj stačilo tak pozdrav aspoň tebe
@bluka2 mozte prestať s témou Izrael ? Ďakujem. Na Izrael som sa vôbec nepýtala
@hiro a treba ešte dodať,že najskôr odstrihli Krym od sveta ,aby bolo ticho a až potom prišli ,, zelení mužíčkovia". Svet to nechal plávať a toto je výsledok.
Mňa to už prestáva zaujímať ....jedna vojna skončí a ďalšia začne ..dôvod si vždy nájdu
@egonsk amen 🙏🏼

@bluka2 to tu ani nerieš , tieto ženy tu sledujú max tak správy na markize a z toho si robia závery 🙈