icon

Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?

29. dec 2023

Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze

slovakboy
29. dec 2023

@egonsk po rozpade ZSSR ak by sa vracali územia, tak my by sme museli vrátiť Maďarom Kosice. To sú take argumenty. Pod sa baviť o Velkomoravskej Ríši.

medda_beda
29. dec 2023

@hiro Nebudem sa zastávať ani jednej a ani druhej strany.
Získavanie územia späť takouto formou nepovažujem za správne, avšak tam sa to pridelo neprávom.Nebudeme sa tu však asi baviť o tom, že každý by si mohol vziať svoje úžemie naspäť Asi vieme ako by to dopadlo.

Neuznávam však ani konanie ukrajiny voči civilistom.A tú agresiu som tak isto cítila pri rozhovore na túto tému s rodenou ukrajinkou.
Kto hovorí po rusky nech ide do *****, tak im treba.
Lenže oni sú tam doma tak isto.

Takže ak sa chcú klátiť politici a vojaci medzi sebou tak nech sa páči.Ale neuznávam útoky na civilistov či už z jednej alebo druhej strany a je mi úplne jedno aké na to kto mal dôvody
Je mi ľúto, že sme v dnešnej dobe schopní sa k sebe takto správať.
Mne je jedno aká vlajka je kde, hlavne nech sa nikde nedeje zlo.

egonsk
29. dec 2023

@slovakboy tak vidis... takze akceptujes, ze nepravom ziskane od nas uzemie (bez boja dokonca) si priclenil iny stat. Preco mame teda mat problem akceptovat, ked v bojinpride UA o nejaky kus uzemia? Aplikujes dvojaky meter, ze z vlastneho davat ti nevadi, ale ked susedovi zoberu, tak je to zle? No to potom asi nemas moc narodnostneho citenia. Vidis to je prave ta najsilnejsia zbran rusov - vacsina z nich si vazi, ze sa tam narodila, hoci aj v zapadnutej zemlianke na sibiri. To u nas chyba a prave na to doplacame.

mateson
29. dec 2023

@egonsk 👍👍👍👏

medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato Vysvetli mi slovo Rusofil.Mňa by to naozaj zaujímalo kto to vlastne je.Lebo mi ešte nanapadlo nikoho takto označovať.
Poopravím ťa.Ako vzdelaný človek by si mohol vedieť, že Slovensko je zaostalejšie za Ruskom.
Slovo zaostalosť ma naposledy prekvapilo pri porovnaní s Rumunskom kedže nech pozerám ako pozerám tak sa Slováci radi cítia byť nad vecou, ale čistota, služby, kultúra tomu nejak nezodpovedá.

Ako môžu byť zaostalé krajiny ktoré majú lepšie služby v zaprdenej dedine než u nás v BA?
Lebo aj o Rumunsku som toho počula a realita bola ďaleko od pravdy.

mircalla
29. dec 2023

@egonsk Presne dnes som mala naladu na proficovskeho a proruskeho chujka z Modreho Konika ako ty.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
januarova
29. dec 2023

@medda_beda
Slovensko je zaostalejsie ako Rusko? 😂😂😂
To je vtip roka. Na SK má splachovcie WC a pitnú vodu skoro celý vidiek, mesta ani nehovorím.
Pozri si Rusko od Moskvy na východ, v mestách v činžiakoch nemajú splachovacie wc. To je tá vyspelá Rus 😉

medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato Tak, ale to už sú trošku iní ľudia nemyslíš?Ak nevidí ani 1% zlé.Nie obyčajný človek ktorý vidí vecí aj z iného uhľa pohľadu a má informácie z oboch strán.

mircalla
29. dec 2023

@januarova Tiez ma tato teta pobavila

vlastnynazor
29. dec 2023

Nie, necitam clanky s nadpismi tykajuce sa vojny na Ukrajine.

zuzanazu85
29. dec 2023

Tiež mi bolo divné, prečo berú wc z frontu Rusi,keď sú takí vyspelí. 🤭😁

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
29. dec 2023

@januarova Rusko je aké veľké a čo všetko spadá pod Rusko?Ich mestá vyzerajú trošku inak.Tu v hlavnom meste nemáš poriadnu železničnú stanicu ktorá by nebola hanbou.
Tu zájdeš do najbližšej dediny a ľudia tam nevedia ani rozprávať a nie, že by ešte mali splachovací záchod.
Takže naozaj chceme porovnávať Rusko a Slovensko?V čom sme teda vyspelejší?
Kde tu máme aspoň jedno reprezentatívne mesto?
Smejte sa ďalej, kľudne, ale keď sa chcem vysmievať inej krajine tak by tá moja mala mať vyššiu úroveň.

medda_beda
29. dec 2023

@januarova Tak isto nerozumiem posmechu na Rumunsko na internete.
Ja sa len pýtam, že v čom sú horší ako my.

stanulienkat
29. dec 2023

@medda_beda rusofil je niekto ako ty. Zastrete vnimanie ruskej reality. Ked napises, ze rusko je viac vyspele ako Sk.😁😁 Nekriticke nadrzanie niekomu, kto nas napadol, prisiel so zbranou v ruke a na tankoch a napriek tomu si rochnis v ich velebeni. Priatelia nechodia na navstevu so zbranou v ruke a neokupuju navstevu 40 rokov. Rusofil nekriticky ospevuje rusko, aj ked nepravom napadne iny-SLOBODNY stat. Rusofil sa tesi, ze rus vrazdi, znasilnuje, kradne, rabuje...

zuzanazu85
29. dec 2023

A o automatických práčkach ani nehovorím 😁. Možno chceli dať moderný nádych a závan vojenskej technike z čias ZSSR 😉🤭

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
mircalla
29. dec 2023

@medda_beda A ty zijes v Bratislave, ze tak hodnotis? Bola si tu niekedy okrem tej stanice? A bola si vobec v Rusku? Kde konkretne?
Ludia v slovenskych dedinach nemaju splachovaci zachod? Z akej osady to pochadzas prosim ta?
Nie som daky patriot zrovna, ale ze na Slovensku nemame reprezentativne miesto? Tebe asi totalne j..e
Nedavno som prisla zo sluzobky v Bukuresti - chaos, bordel, uz len doprava je tam extremne chaoticka, kazdy si robi co chce.

lenkakravcova
29. dec 2023

@hiro tie čísla dáva aj OSN a novinári, ktorí tam zomierajú. Osobne poznám ženy, ktorých manželia tam majú rodiny. A teda Izrael tam robí fakt že masaker. Je to smutné že národ ktorý si prešiel holokaustom teraz robí to isté na inom národe. Lebo chytať "teroristov" ničením sídlisk, škôl, nemocníc, zbijanim deti... To nie je normálne. Áno, útok Hamasu ktorý to celé spustil bol veľké zlo, no toto čo robí Izrael teraz, je rovnaké ak nie ešte väčšie zlo.

vesimelonimarsista
29. dec 2023

Pravdupovediac, vyvoj bojov som sledovala kazdodenne rok, ale kedze sa to vlece uz tak dlho, uz menej casto klikam na clanky o Ukrajine. Moj postoj k Ukrajincom sa vsak nezmenil a strasne ma boli, ako zbytocne stracaju svoje zivoty a ako im ten antikrist z kremla likviduje krajinu. Ako jednotlivec na tom nic nezmenim, vojna sa ukonci vtedy, ked posledny moskal odtiahne odtial naspat do ruska.

mircalla
29. dec 2023

Tak pozor dievcata, tuto podla rusofilky @medda_beda nemame na Slovensku jedine reprezentativne miesto. Ani jedine. Zatial co Ruskooooo......to je iny level.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
januarova
29. dec 2023

@medda_beda keď je Rusko vyspelé, prečo ľudia z východného bloku chodia za prácou do západoeurópskych krajín a nie do Ruska. Koľko ľudí odišlo zo západu do Ruska za lepším životom? Ale Rusi utekajú na západ....
Prečo rodiny ruských pohlavárov žijú vo Švajčiarsku, USA a pod.????

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
29. dec 2023

@stanulienkat Inak aj maďari nás okupovali tak nie, že tam zájdete na kúpalisko 😉 a hlavne treba nenávidieť a šíriť nenávisť aj na obyčajných ľudí kvôli ich národnosti a znenávidieť celú krajinu.

Keď už máš tu drzosť má označiť za niekoho kto podporuje násilie.
Mňa napadla fyzicky ukrajinka a ani mi nenapadlo nenávidieť všetkých ukrajincov.Nakúpila som utečencom veci.Ja rusofilka.
Moju známu osočovala ukrajinka na hranici pretože jej priezvisko nebolo vhodné.Pritom išla pomáhať utečencom.

V reálnom živote by toto bolo považované za ohováranie a krivé obvinenie.Takže váž slová.Pretože ja s tebou komunikujem slušne.

lenkakravcova
29. dec 2023

@zahrajzlato Áno zvolili si ho tam. Ale rovnako by si ľudia na Slovensku takmer zvolili LSNS a podobné veci, keby sa niektoré problémy Slovenska nezačali riešiť. Utlacanie vždy vrcholí tým, že sa k moci opačnej strany dostane extrémizmus. Naopak v dobách mieru sa ustaluje stredové orientovanie politiky.
Riešenie je rozdeliť štát na dve polovice. Už od októbra do Egypt dva krát navrhol. Izrael s tým nesúhlasil. A aj napriek tomu mu Západ posiela peniaze a zbrane na pokračovanie v nezmyselnej vojne, ktorá nikdy neskončí - a tvorí len a len nových Hamasakov. Lebo čo urobí mladý chlapec, ktorý stratil skrze Izrael otca? Len sa opäť pridá k Hamasu.. a tak to bude pokračovať donekonečna, lebo muslimovia sa nevzdávajú. Tam iné riešenie než rozdelenie štátu na dve samostatné polovice neexistuje.

zuzanazu85
29. dec 2023

A videli sme,ako si žije ,, pán samozvaný, veľkomožny cár" v pokore a chudobe 🤭. Nakoniec to ani nepriznal a radšej tvrdí,že chodí na latrinku 😜.

lenkakravcova
29. dec 2023

@januarova Ono zase keď sa pozrieš na Erasmus, tak Eú ako taká s Ruskom v tomto ani nespolupracuje. Už od mala sa nám hovorí, že na západe je lepšie. Nie na východe. Či je to pravda? Netuším. Nebola som tam. Ani väčšina z nás. V Číne tiež žijú ľudia úplne inak než sa k nám dostávajú informácie. Všetko je len o Tom, aké informácie a dezinformácie sa k nám dostanú.