icon

Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?

29. dec 2023

Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze

candii
29. dec 2023

@mircalla neobháji. Lebo keď mi drbne na hlavu atómovku pôjde spolu so mnou aj on. To nie je len tak vydrbat atomovku veď celá zemeguľa a cela ozonova vrstva je už taká zničená že keď drbol naozaj atómovku tak ideme do pecka všetci .. vsak ale veď keby Rusi prišli tak nás aj čapicami vybijú.

medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato A inde sa také veci nerobia? Nezmyselné, predražené, len v Rusku?
Aj tu máme predražené projekty na ktorých niekto dobre zarobil.
Neviem o čo vám všetkým ide.
Ja nemám problém priznať nejaké Ruské zlyhanie ani Ruský útok na ukrajinu, ale nebudem teraz nenávidieť krajinu alebo ľudí v nej keď nemáme pozametané v tej našej.

mircalla
29. dec 2023

@candii Samozrejme to on vie. Ale musime ratat s tym, ze chora hlava nedba na nasledky.

zuzanazu85
29. dec 2023

Politika sa nerieši ako to rieši Rusko! Napadnúť susednú krajinu,len preto že raz niekto povedal,,ak stratí Rusko Ukrajinu,Rusko padne". A žiadna denacifikacia,či iné hlúposti v tom nie sú. Putin nechce otvoriť svoju náruč v prospech svojho národa, priznať si chybu? Božechráň!On je už od svojho začiatku zvolený ako špión,bol a bude, ktorý neverí nikomu ,aj keby mu USA podávala ruku na znak pokoja vo svete😉. Čína,ta myslí skôr na obchod a vie,že s USA sa lepšie obchoduje,ako s Rusmi.

rivini
29. dec 2023

@egonsk
1. Ukrajina bola napadnuta a BRANI sa
2. napadnuta suverenna krajina ma plne pravo branit sa proti agresorovi a ma aj plne pravo na podporu okolitych statov
3. kazdy normalny clovek, ktory nechce mat za suseda agresora, by mal mat v pripade tohto konfliktu v osobnom zaujme podporu nezmyselne a nespravodlivo napadnuteho statu
4. mierove riesenia su mozne len v pripade, ze agresor prestane s agresiou
Podla tvojej logiky, ak by zajtra nejaky stat napadol Slovensko, cely svet by nas mal nechat tak. A ak by ten, kto nas napadol, vyzadoval priclenenie casti Slovenska k sebe, mali by sme to v zaujme „mierovych rokovani“ akceptovat.

zuzanazu85
29. dec 2023

@candii jemu je to jedno,on to hodí od svojho bunkra ,tak ako od ,,Krpca Raketáka" od severnej Kórei. Tiež tupé ...,čo to striela kade tade,ale ak raz niečo trafí,potom zasa USA sa starajú,že?

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Na západe nie je všetko ideálne, ale stále je to o 200% lepšie ako v Rusku, kde sa ako jednotlivec nedomôžeš ničoho, lebo si nikto... izolovaný od informácii, bez možnosti slobodne voliť, slobodbe vyjadrovať názor, ak nie je velebiaci Putina... živený štátnou propagandou a pocitom, že Rusko je pupok sveta, ktorému všetci závidia... hotový raj na zemi... len teda zaujímavé, že všetci ruskí oligarchovia mali na západe pokupované lukratívne nehnuteľnosti a decká po najlepších európskych a amerických univerzitách... to akosi nevychádza...

Ja by som mala rada celé Rusko úplne na háku, nech si tam žijú, ako chcú... ale ono je reálnym ohrozením mojej vlastnej slobody, je to desivo blízko... bola by som čistý blázon, ak by som bola ľahostajná k dianiu na Ukrajine ako k nejakému cudziemu konfliktu, s ktorým nemám nič spoločné... aby sme tu raz ešte všetci horko neplakali, vrátane tých, ktorí ruskú agresiu ospravedlňujú... Rus sa nebude pýtať, z ktorého tábora je ten či onen... zničí všetko rad-radom

zuzanazu85
29. dec 2023

V demokratických krajinách sa prezidenti volia za nejaké 4roky a ľudia si slobodne zvolila,predsa nik neverí,že sa ,, dobrý" prezident drží valova roky,ba priam kým nepôjde na starobu. Keď si zvolila zle,majú 4roky tak ako zvolili,ale budúce voľby bude inak opäť. K tomu cenzúra slobodných médií, eliminácia oponentov,gumovanie mozgov -obmedzovanie tlače,tv, rozhlasu, mobilných sietí,ba aj na námestiach štrajkovať je na roky basy. V Rusku si ľudia zvykli,ale aj tam sa generácia obmení a pochopia,že svet je farebný a ľudia rôzni.

mircalla
29. dec 2023

@zahrajzlato Omyl, skus napisat v Rusku pravdu🙂

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Stať sa môže všeličo.Nie som v Putinovej hlave, nie som politológ a veci sa na svete dejú zo dňa na deň.Možno mu prepne, čo ja viem čo sa jemu deje v hlave, ale západ tiež nie je žiadna lúčna víla ktorú by zaujímalo nejaké slovensko.
Američania chcú mať tiež svoju moc a netaja sa tým už dosť dlho.
Z rozprávania som však nezaznamenala žeby sa tam žilo až tak katastroficky.Poznám Rusa, sledujem slovákov žijúcich v Rusku na youtube a pochybujem, že normálny jedinec by chcel tolerovať veci ktoré sa tu opisujú.Nevravím, že sa diať nemôžu.Tak isto v USA sa niektorí majú dobre a z niektorých sa stali bezdomovci.
Ako obyčajný človek sa aj tu musíš domáhať svojích práv aj tu existuje korupcia, aj tu môžeš byť nevyhovujúca.
A pokiaľ viem tak Rusom ktorým sa nepáči Putinova politika nikto nebráni odísť.Kto im tu bráni ostať sú práve tie západné krajiny.Ako keby nejaký obyčajný Rus mohol zato čo robí Putin.

Kto podporuje akúkoľvek agresiu nie je normálny.Ja som slovenka a nezáleží odomňa ako tento konflikt dopadne.Pomohla som utečencom.

Nechcem žiadnu vojnu, nechcem žiť ako v Rusku a ani ako na západe.

abbey1
29. dec 2023

@naja94 Ktorý iný štát mám od teba povolený spomenúť?
Ešte raz a pomaly. Obhajujem niekde Putina a zabíjanie nevinných ľudí?
Čo ste tak vysadené na obhajobu USA?
Reagovala som na príspevok, že radšej byť okupovaní Američanom než Rusom.
Neviem, z akej si generácie, ja si však dobre pamätám vojny na východe, vojnu v Juhoslávii a denno denne som v kontakte s ľuďmi z Iraku, ktorí stratili domov, rodiny a dodnes spávajú s nožom pod poduškou a stále nedokážu hovoriť o niektorých hrôzach, ktoré zažili. A toto sa deje za každej vojny. Preto nechápem to obhajovanie iných vojnových zločincov. Vojna má byť odsúdená vždy a vždy majú byť braní na zodpovednosť ľudia, ktorí za nimi stoja.
Ťažko pochopiteľné?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato Ty si len agresívny despota ktorý si potrebuje povedať svoje posledné slovo.
Aj z mojich daní budeš mať dôchodok tak sa láskavo ukľudni.Slovensko je môj domov.
Keď sa ti tak strašne páčia západné krajiny tak čo tam nejdeš žiť keď ich tu chceš mať?
Ja tu nejakú západnú politiku ani východnú mať nechcem.
Chcem žiť v našej krajine kde budeme mať aspoň nejaké slovo a neviem čo sa mňa pýtaš na NATO.
Som snáď politik? Počas vojny by som si svoj zadok musela zachrániť sama ty odborník.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato A urob screen aspoň jedného môjho vyjadrenia, že tu nechcem žiť.
Ďakujem.
Lebo bludy do vetra ma nezaujímajú.

medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato Ja píšem o Amerike ktorú tu tak velebíte.A na EU a niektoré jej skvostné nápady mám tiež svoj názor.
Pokiaľ mi to však nezasahuje do môjho osobného života tak ma to až tak netrápi.
Ja som sa do EU nepresťahovala.Ja som sa v tejto krajine narodila takže buď tak láskavý a posielaj preč cudzincov lebo keď všetkých slovákov niekam pošleš tak tu neostane nikto.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
29. dec 2023

@medda_beda čo ti vadí ,či čo ťa obmedzuje v EÚ? Ja napríklad ďakujem Meciarovi,že nás dostal do NATO,aj keď je to ten ,čo odchoval Fica 😁

medda_beda
29. dec 2023

@zahrajzlato Požaduješ psychologický posudok od diskutérov na internete? Tak potom neviem kto tu je alebo nie je ok.

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Ale tu ide o ten pomer... nie je to 50/50, ako sa naivne snažíš prezentovať... aj keď sa na hlavu postavíš, v západnej Európe a USA sa žije lepšie ako v Rusku... čísla skrátka nepustia... v Rusku žije okolo 300 Slovákov, v USA a západnej Európe státisíce... prečo asi? Dokážeš mi to vysvetliť? Na Tvojej argumentácii je "vadné" to, že sa stále snažíš presvedčiť, že všade je to rovnako na ho.no... ake tak to nie je... ideälne krajiny síce neexistujú, ale existujú lepšie a horšie krajiny na život, sú na to presné parametre ako priemerná dĺžka dožitia, počet samovrážd, priemerné HDP na obyvateľa... atď, atď... všade Rusko ťahá za výrazne kratší koniec, ako západné krajiny...

Toto relativizovanie, že všade to je nanič, nielen v Rusku, a aj Ukrajinci majú za ušami, tak sa len dívajme, čo tam Rus napácha... to nás dovedie do pekla...

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
katka700
29. dec 2023

@zuzanazu85 Mociar nás do nato nedostal ten vedel len kradnúť. Do nato chceli ľudia čo v 68 zažili návštevu čo nechcela odísť. A nato sa vtedy s radosťou rozširovalo. Takže viac faktorov spolu ale v žiadnom prípade nie zásluha meciara.

naja94
29. dec 2023

@abbey1
Keď prídeš do diskusie o Ukrajine s príspevkom, ale aj USA narobili zle v Iraku, tak áno, obhajuješ Putina... a nerobíš to prvýkrát... robíš to v každej jednej diskusii o Ukrajine... proste latentne obhajuješ Putina...

Ak by aj vojna v Iraku bola fatálnym zlyhaním USA, s Ukrajinou to dnes nemá žiaden priamy súvis... a znova opakujem, aj keď sa na hlavu sa postavíš, v aktuálnom konflikte stoja USA na správnej strane barikády

zuzanazu85
29. dec 2023

@katka700 ale bolo to vtedy,keď bol 😉. Chcela som to len preto tak napísať,aby našla dáke pozitíva v negatívnom svetle, čase 🤭😁.

abbey1
29. dec 2023

@naja94 Ja nie som zodpovedna za tvoje myslienky a predstavy, ani za tvoj problem s citanim s porozumenim. Len si vyprosim, aby si svoje fabulacie neprezentovala ako moje nazory a postoje. Ja viem, ze je to v sucastnosti akoze moderne. Ale, budem sa opakovat, su to tvoje fantazie.

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Do Ameriky išli ľudia s predstavou za lepším životom pretože západ bol pre nich cudzí.Pozri si aspoň zopár videí od Čechov a Slovákov ako sa tam super žije.Ktorí tam žijú a pracujú.

Kľudne si mysli, že v Amerike sa žije lepšie ako v Rusku ja porovnávam tiež len skúseností ľudí, ty štatistiky, takže ani jedna z nás to reálne nežije.
Mne sa lepšie žije tu ako v zahraničí čo sa týka niektorých vecí.Pre niekoho je lepší život tam.
Nemienim sa tu doťahovať.Pre niekoho je strašné žiť aj na Slovensku.

zuzanazu85
29. dec 2023

@medda_beda ale veď keď raz odišli, málokto sa vrátil. Nik ich tam nasilu nedrží,tak sa im asi žije fajn 😉

zuzanazu85
29. dec 2023

@medda_beda poznáš Andyho Warhola? 😉 Ten sa dokonca preslávil a Slovák 😏

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Ach... takže štatistiky nie sú smerodajné , dôležitých je zopár videí, ktoré si videla... Mimochodom, predpokladám, že hovoríš o videách ľudí, ktorí v tom USA žijú... a prečo tam žijú? Aby mohli točiť videá, ako sa im zle žije v USA? To fakt? Státisíce ľudí ide žiť na západ, aby im bolo zle a mohli o tom točiť videá? Nie je to skôr tak, že točia videá spoza mláky, a popri pozitívach hovoria aj o negatívnych života tam? Čo je úplne v poriadku, veď žijú v slobodnej krajine, kde môžu slobodne vyjadriť aj kritiku?

A potom videá Slovákov z Ruska... koľko takých Slovákov tam eviduješ z tých 300? Kolko asi kriticky ladených videí by mohli natočiť, kým by im milícia neprišla búchať na dvere?

Proste, silou mocou chceš obrátiť realitu hore nohami, nehnevaj sa na mňa...

freepalestine
29. dec 2023

@valeria_h to o upecenych babatkach je izraelska propaganda, hoax davno vyvrateny.. tak ako “40 babatiek s odtatymi hlavami”
Oficialne 7.10. zabili 33 deti v izraeli.
Oficialne od 7.10. zabili 8663 deti v gaze.