icon

Zaujímajú Vašu dcérku chlapčenské veci?

katka941991
3. apr 2020

MAMINKY zaujíma ma či máte doma tiež dcérku čo skôr zaujímajú chlapčenské veci 🥺🥴😞😡😲neni som moc z toho nadšená 😬
Dcérka bude mať 5r v máji. Od malinka ju zaujímali skôr autíčka, vláčiky, lego atď....to mi nejak vôbec nevadilo, vôbec som si to neuvedomovala. Jednoducho nechcela plyšáky, bábiky nič podobné....tak sme neriešili prispôsobili sme sa že sa jej páčia autíčka a podobne.... ako nastúpila do škôlky, časom a postupne som počúvala len že má kamarátov chlapcov že dievčatá sú zlé a ona sa nechce hrať s kuchynkou 😞😰 v poriadku tak nech sa hrá s chlapcami veď som si povedala že tiež som mala radšej chlapcov keď som bola malá ale s bábikami a barbi som sa hrala ale iba doma v škôlke to bolo iné. V poriadku beriem. Len už si začínam dosť všímať že stále len samé chlapčenské oblečenie sa jej páči, hrdinovia, Spiderman a podobne. Otázka ohľadom karnevalu.... čo by si chcela byť odpoveď Spiderman v poriadku kúpila som kostým ale dievčenský Spiderman so sukňou... to sa jej nepáčilo že Spiderman nemá sukňu 😲😔 odmieta mi nosiť sukne, šaty a podobne .... jednoducho iba klasika legíny a tričko 😡😡😡 ach moje dievčatko 😫 už som zúfalá vysvetľujem vysvetľujem a nepomáha...... keď si pustíme hudbu v Tv tak absolútne nechce počúvať pesničky kde spievajú dievčatá iba chlapci....a prednedávnom mi oznámila že chce chodiť na futbal 😲🥴pre mňa koniec....

MAMINKY ak máte doma podobnú situáciu ako ja poraďte mi ako to zvládate 😱 vy????

MAMINKY prosím ak máte podobnú smi akozvládate vy 😱 skúste mi nejak poradiť ako ju nasmerujem

amelia000
4. apr 2020

@asia83 vies ze moja neter sa hraje aj s pistolami a je stale dievca? ...aj plno zien tu pisalo ze fungovali skor chlapcensky a vies co? Asi ani jedna sa nedala preoperovat. Ale ty asi budes mat nejake predsudky ked takto divne reagujes. Ci u teba niekde v rodine alebo u znamych sa stalo ze ked sa dievca hralo s pistolami alebo autickami tak o 20rokov s nej bol chlapec?

mondolina
4. apr 2020

@asia83
A keby si tie tvoje krásne šatičky, čelenky a iné dievčenské serepetičky nechcela dať na seba? Tak čo? Prinútiš ju?

margaretka_
4. apr 2020

Ľúb ju presne taku aka je 🙂 ma pravo na to, ze sa jej namusia pacit rovnake veci ako tebe

janulik2008
4. apr 2020

@asia83 toto je 1.5 ročné dievčatko 😀😀😀

kiki68
4. apr 2020

@amelia000 ja mam tiez rada zbrane, hravala som aj airsoft a ked som v satickach vonku polovala s airsoftkou na daleke ciele tak kamos mal sanku dole 😂 ze to je velmo sexi 😀 moj muz je uplne opacny typ, zbrane nemusi. Ale ved na co by mu boli ked na doma mna 😀

asia83
4. apr 2020

@mondolina VEDIEM ju ku tomu. Vysvetľujem, ono to chce trpezlivosť. Je to na dlho. Teraz v dobe, keď je v móde že deti diktujú rodičom a štýl: "veď ju nechajte, keď to tak chce" v zmysle slobody pohlavia, ja sa ani nečudujem, že som za takú, akože "čo to trepe?". No sú výnimočné prípady, výnimky potvrdzujú pravidlo, choroby, o tom teraz nehovorím. U 99 percent dievčat matka ich "smerovanie" ovplyvní.

diewcatqoo
4. apr 2020

@asia83 pisala som tu uz v predoslom prispevku, ze odmalicka som bola take chlapča. A mala som kamosku, ktora bola vzdy taka princeznickovska, nikdy s nami nechcela hrat futbal alebo vystrajat nejake blbosti.. proste bola taka dievcenska, az prilis mozno. A dnes ja mam rodinu a ona zije so zenou. Kto by to bol na nu povedal, ze?
Moj syn sa tiez hrava aj s autickami, ale aj s kuchynkou a babikou. A? Vobec ho nevediem k nejakej bezpohlavnosti alebo niecomu podobnemu, ani sa nebojim, ze z neho bude dievca. Vie, ze je chlapcek, ale nevidim nic zle na tom, ak sa zahra aj s babskymi hrackami alebo ak sa dievca hra s chlapcenskymi.

janulik2008
4. apr 2020

@diewcatqoo ja napr na dedine som vyrastala a bolo jedno či chalan či baba
Doteraz si pamätám ako sme v potoku boli a hrádze stavali. Aj mi to chýba :-/

ivanka12311
4. apr 2020

Upokojím ta moja dcéra má tiež 5r a je to skoro to isté.Moja mala zbiera partiu chlapcov v škôlke, skladá koľajnice autodráhy dopravné značky s je to teda riadne číslo.. absolútne ju nezaujímajú bábiky 😌

ivanka12311
4. apr 2020

No a toto je môj 2r syn tak to je presný opak.Zalieva mi kvietky, kočikuje plyšákov, a strašne rád sa predvádza😌 všetko má svoj čas

janulik2008
4. apr 2020

@ivanka12311 ja som sa schuti zasmiala aký je rozkošný 🥰🥰🥰

A tu je to dievčatko vo veku 4.5 roka ano ma babiky v rukach ... jej deti ... kto by povedal ze do 3 rokov sa hrala s autami traktormi atd? Nikto lebo deti take ch.joviny neriesia ...

ivanka12311
4. apr 2020

@janulik2008 Janka ja dúfam že ho to raz prejde lebo asi budeme otvárať kvetinárstvo 😁😃 každý boží deň poroztahuje kvetináče, popolieva akože,, lebo keby tam mal vodu a zaleje tak tie kvety sú dávno prehnite😁 to majú asi také opačne obdobie 🤷 vaša dcérka je zlatučká veď nech sa pohraju a čo 🥰

janulik2008
4. apr 2020

@ivanka12311 jej to je jedno či chalanske či dievčenske ale minule mi vraví že šak to pre chlapcov je a jej hovorím že a traktor neni pre chlapcov? Nie NENI 😂😂😂

ivanka12311
4. apr 2020

@janulik2008 zlataaaa😃👍🥰 čo budete vodička😃? Môj muž sa strašne v synovi vidí že to bude kamionista ale vždy ho zotriem tým, no podľa mňa toho s čím sa hrá u čoho papa asi kvetinár autíčka absolútne... zobral ho muž aj na traktor povoziť viete čo on mi išiel tuju takú maličkú poobzerať a zalievať 😌💆

beronsche
4. apr 2020

@katka941991 ja nechapem, z coho si zufala.. Co chces riesit? Ved nechaj to dieta volne dychat.. Dcera ked mala 5, mala najlepsieho kamosa chalana, cele dni bojovali, liezli po stromoch, hrali sa s autickami.. Sukne jej prirodzene zavadzali.. Potom to kamaratstvo postupne odznelo a dcera sa zacala viac hravat s dievcatami.. Ale dodnes sa vie zahrat s chlapcami.. Syn nema okrem skolky kamaratov, takze travi dni s babami.. Obcas sa s nimi hrava s babikami a co? Hadam mu babiku nebudem trhat s rukya pchat do nej auto... 😀
Som velmi prekvapena, kolko zien tu, povazuje za problem, ked sa deti nespravaju podla ich predstav a zauzivanych stereotypov.. . Ale aby nedoslo k nedorozumeniu, rodovu rovnost povazujem za novodoby vymysel.. 🙂

dzina007
4. apr 2020

ja som bola taka cele detstvo... hrala sa s autickami loptou pistolkami... vonku hrala s chalanmi futbal, bila sa s nimi, chodila zafulana, lozila po stroch, chytala zaby.... kamaratila som sa len s chalanmi s dievcatami sme sa v laske moc nemali...
nemala som rada sukne a lakovky, lebo som vedela ze v tom sa nemoze hrat futbal hokej, a nemozem sa tak zamazat...
doteraz oblubujem viac kolektiv muzov ako zien...
asi preto mam doma dvoch chalanov... 😀

lindusss2016
4. apr 2020

@sunny8 moja detto taka ista 😂 vsetko len ruzove, cervene, sukne, saty, princezny, sperky vsetkeho druhu, ozdoby do vlasov a cim viac si toho da, tym lepsie 😂

janka_266
4. apr 2020

že vraj deti do istého veku nerozlišujú toto je dievčenské a toto chlapčenské, proste sa hrajú s tým, čo chcú bez ohľadu na to, ako to dospelý definuje. A aj ja som sa skôr hrávala s chlapčenskými hračkami, mala som aj mám viac mužských kamarátov a teraz si rada aj sukňu oblečiem, aj sa venujem ženským záľubám :D napr. rada pečiem a vďaka korone ma kolegyňa presvedčila vyskúšať vyšívanie a baví ma to:D

katka941991
autor
4. apr 2020

MAMINKY ďakujeeeeem 🙂 potešili ste ma..... nenutím ju vôbec sa hrať s bábikami a podobne....ani ju nenutím nosiť šaty.... ako píšem vyššie prímam to tak ako to ide ale zasa veľa veľa vysvetľujem, nenutím, to dosť pomáha 😂..... beriem to tak ako to jeeee....komenty tipu ľutujem Vás som ani nečítala 😀 nemám chuť rozoberať a rozpisovať Vaše názory na to ako zle vediem svoju dcérku. Tiež som bola z časti podobná, chodili sme partia 3 baby a 17chalanov😂😂😂 tak asi to bude mať po mne 🙈nikdy som nemala kamarátky okolo seba ktoré ma obdivovali 😀

janulik2008
4. apr 2020

@katka941991 sestra tusim vcera? Ukazala malej foto ako revala ked jej dala šaty ako 1.5 rocnej a mala ze TO KTO JE? 😂

katka941991
autor
4. apr 2020

@janulik2008 😂😂😂

tripetta
5. apr 2020

Pomoc nepotrebuje ona. Skôr ty, aby si ju vedela prijímať takú, aká je a aká bude.
Je super, že sa hrá s vecami, ktoré bavia ju, nie teba, lebo to teba treba nasmerovať. Keď tak toto čítam, som hrdá na svojich rodičov, že ma nikdy nenútili byť dievčenskou, ale rešpektovali ma. Kebyže mám takúto dcérku, bola by som jej najväčšou fanynkou a podporovala by som ju v tom, aby bola sama sebou a aby si šla za svojimi snami.

katecameron
Autor odpoveď zmazal
shallimar
14. júl 2021

Mám skoro 40, nikdy som sa nehrala s bábikami, vždy som bola radšej v mužskom kolektíve. Vyštudovala som informacne technológie, kde som často bývalá na hodinách jediné dievča. Aj som pracovala v mužskom kolektíve. Doteraz nemám rada sukne, šaty. A na karnevale som bola zásadne Batman. Úprimne by som ani teraz nešla za Spiderman a v sukni.
Nemám pocit, že by mi to nejak chýbalo, ci akokoľvek negatívne ovplyvnilo život. A nemyslím si, že to môžeš akokoľvek zmeniť. Doteraz si pamätám, aká som bola nešťastná hlavne na Vianoce, keď všetci dostali super darčeky - lego, stavebnicu, modely a ja bábiky, pretože to neakceptovala moja rodina. Akurát mi bábiky ešte viac zhnusili. Mám muža a dve deti. Takže ani v tomto smere nebol problém.
Muž sa teší, že sa večer nehadame o film, ale pozrieme si Marvel, scifi, horor.
Fakt to nijako nezmenis, len to akceptuj, podporuj ju a možno z nej bude úspešná vedkyna, programátorka, proste bude vynikať v niečom, čo sa považuje za "mužské odvetvie".

lenka_da
14. júl 2021

@katka941991 ahoj, moja dcéra bola v tomto veku síce ukážkové dievčatko, ale keď si spomeniem na moje vlastné detstvo, tak som bola presne ako tvoja dcéra. Mimochodom, ani ako staršia som nikdy dobrovoľne nešla pomáhať mame do kuchyne, vždy som sa motala okolo otca v garáži, vŕtačka, cirkulárka, kladivo... to bolo moje 🙂 A dnes mám úplne v pohode detičky, rodinu, síce varenie ma nebaví, varím, lebo musím, ale inak následky "chlapčenského" detstva nemám žiadne.

janulik2008
14. júl 2021

Pozrite to dieťa ktore neznašalo šaty bábiky a kočíky.

Hoc momentálne fičí na Lego Mario 😁 a jej najväčšie prianie na narodeniny je Černoška bábika ❤️

katecameron
14. júl 2021

@katka941991 mozem sa opýtať kto z rodičov túžil mať syna? Keď ste ju čakali alebo predtým ?

sonnenshein
14. júl 2021

@katka941991 Zvladam to normalne. Kazde dieta je osobnost, a keby som chcela cesat a obliekat satecky, kupim si babiku.
Nerozumiem, co chces riesit. Nasilu ju obliekat to volanikov?

lilke
14. júl 2021

@katka941991 už síce staršia diskusia. Ale dcéra je tiež takýto chlapčenský typ. Legíny, tričká, tenisky, hrala sa s autíčkami, stavebnicami, elektronikou, montovala, jediná bábika, ktorú si všimla, bola stvornozkujuca, spolu s ňou stvornozkovala, keď nemala ani rok. 😁 Športovkyňa, aktívne hrala/hrá futbal, florbal, pingpong, karate.
Stále kamaráti len chlapci. Až teraz na 8-rocnom gympli má 1.kamaratku v živote. Inklinuje k technickým predmetom, tipujeme ju na IT. Nie je síce extra jemná, od chlapcov kadečo pochytila + jej energická povaha, ale je vnútorne typické dievča, nemá problémy prijať sa, páčia sa jej chlapci.
A mám aj 2 kamarátky, ktoré sa v dcére našli, dcéra sa vždy teší na stretnutie s nimi. Že boli šéfky gangov. 🙂 A teraz sú obe satove, ukážkové manželky a maminy, ale obe nesmierne angažované, svoju energiu pretavuju do pomoci. Inak, obe vidno v médiách. 😉

majulino
14. júl 2021

Akoby som o sebe čítala 🤭 od malicka som neznasala ružovú a červenú, chcela som len modré, zelene, čierne, hnede oblečenie, ziadme sukne, šaty bluzky, balerinky a sandalky. Traktorky a kopačky boli top, skvele a dokonalé 😍
Hrat sa s dievčatami? Nehrozilo a to sme boli 3 sestri.
Milovala som hry na vojakov, hokej, futbal, nohejbal, strielanie so vzduchovky atď 😉
A radsej som bola s chlapcami ako s "blbkami" co riesili ako vyzaraju, ktora ma ake nové saty a klopkačky... No des
Pamatam sa, ako ma mama prinutila na Velku noc si obliect na svietenie Paschy šaty a silonky 😤 ked sme sa vratili.z cerkvi, nedovolila sa mi prezliecť, ze dmes musim byt za peknú, tak som isla s chlapcami hrat futbal v bledomodrych satach a sandalkach 😅🤣🤣🤣
Ale najprv som sa musela pobiť s chlapcom, co mi povedal, ze baby futbal nesmu hrať 😤🤣
Mamu skoro šľahlo, ked som sa vratila spinava, s otrhanymi silonkami a zablatenymi šatami.

Zmenila som sa, az keď som sa prvýkrát "vážnejšie" zaľúbila (cca ako 14 ročná)
Zacala som o seba dbať, nosiť saty sukne, na strednej aj opätky a malokedy som mala nohavice, začala som sa aj líčiť 😅🤣