Zažili ste už niečo podobné pri pohovore?
Ahojte,
chcem sa s Vami podelit o moj zazitok z pracovneo pohovoru.... Momentalne som este na materskej ,ale bude mi koncit. Tak som si dovolila hladat pracu. Mam jedno dieta a 32 rokov. Poslala som vela zivotopisov ,ziadosti... uz som ani nedufala ,ked z jednej velkej spolocnosti sa mi ozvali,ze splnam poziadavky a mam prist na konkurz. Samozrejme som sla ,ale na moje sklamanie ma pani uvidela a hned od dveri mi vravi : No ,ale ste uz dost stara na tuto pracu a este sa pozrite na seba ako vyzerate /bola som oblecena slusne cierne nohavice ,moderna bluzka,moda ma bavi tak ako kazdu zenu / ,hodila by ste sa na inu. Tam berieme mlade dievcata
Zostala som zaskocena ,ale kedze mam dost rokov praxe /9 / a prehlad v urcitej oblasti , tak mi pani oznamila : Ste perfektna na inu pracu ,ale bohuzial mate prekazku DIETA !!!!!! Pokial by som Vas vzala ,mozete byt s dietatom doma ked je chore pocas roka iba tri dni . ..... ale ak sa najde niekto ,kto je rovnako fajn ako som ja vezme jeho ....
Nerozumiem tomu, ked som mala 18 bola som moc mlada a nemala som prax. Teraz mam 32 som stara a mam prax a prekazku ...
Kam to vlastne vsetko smeruje ?
Ja mám 23 rokov, dcérka má 3 roky. od júla mi končí rodičovská. Zamestnanie si hľadám také 3 mesiace. Zatiaľ som nebola ani na jednom pohovore. Sem tam mi niekto pošle ďakovný email, že nevyhovujem.. Síce mám len polroka praxe v poisťovni..Ale to nieje nič. Takže si zvykám na myšlienku, že si tak skoro prácu nenájdem...Ešteže má manžel 2 fleky...
taktiež som zažila rovnaké postupy. a nerozumiem tomu. dokonca v bývalej práci povedali rovno, čo sa týka postupu, že ho môže dostať iba taká, ktorá je škaredá, nemá frajera a ani vyhliadky naň, čo nemá rodinu a záväzky a teda na 99,9 % bude od rána do večera čučať v robote a na nič iné nemyslieť. a to nepovedal personalista, ale nadriadený. Lebo už údajne boli z minulosti poučený, že keď pozície a pod. dali osobe čo mala rodinu, alebo trošku krajšej od hrocha, tak sa im osvedčilo že z práce utekala kvôli rodine a pod. 😕 akože nechápem dodnes, ale po tomto sa už nečudujem žiadnemu personalistovi ak sú do toho zhora tlačení.
tak ja som uplne v soku, kolko personalistov sa na pohovore pyta na to, ci planujete deti ☹ to uz co je?? blbe je, ze clovek, ked potrebuje pracu, nemoze v tej situacii adekvatne zareagovat a povedat tej osobe, ze na take otazky sa nema pravo pytat. alebo odpovedat protiotazkou: a vy kedy planujete dieta, slecna personalistka? povedzte mi, potom sa aj ja zverim s mojimi planmi ...
asi by som v momente letela z miestnosti 😀
letela by si, ale len za predpokladu že by to nebol 17 pohovor, nepotrebovala by si už súrne robotu ale už mala aspoň jednu potvrdenú. vtedy by si asi každý jazyk rozviazal 😀
no ved presne, ale to si asi malo ludi moze dovolit ☹
proste nas maju v hrsti, bud budes ticho, sklopis usi a mas aku taku sancu alebo ta posle domov
veď to, neviem či si toto môžu v zahraničí dovoliť
Myslim, ze zamestnavatelske zvazy by mali pretlacit, aby gynekologovia hlasili neplodnost na urad prace a tak by si potom personalisti checkovali vsetko tam a usetrilo by sa kooopec prace, casu a planych nadeji.
Mne to sice pride ako diskriminacia, ale uplne logicka. ZIAL, zial, zial. Statna sprava bude nakoniec plna matiek;) A aj preto tam nik neostane ani o 5min dlhsie ako je pracovna doba;)
Najhorsie je, ze prakticky sa s tym bojovat neda. Darmo su zakony, ze co sa na pohovore pytat mozes co nie, darmo mas stanoveny maximalny rozsah nadcasov rocne, trh je trh.
Ale tak zakladnym cielom firmy je dosahovat zisk a este lepsie rast. Tak robia vsetko preto.
Normalne uvazujem , ze asi napisem do tej spolonocnosti...lebo to co si u dovolili dnes bolo otras. Ale mam pozitivnu spravu tej pani som dnes tak nadala a est ejednej veducej.... az sa mi ulavilo...

lara, zamestnavatel ti neplati nic, iba ked si zamestnana, tak mas narok na matersku od soc. poist. (na zaklade odvodov od zamestnavatea). presne ako pise vieraj....
teda ja som sa nikdy v zivote nestretla s otazkou ohladom mojho osobneho zivota, ziadna svadba, deti, nic... ale som zvedava co bude pri navrate z rodicovskej... 😒