Zbytočný nesúhlas s pitvou
Dobrý deň. Vyplnili sme nesúhlas s pitvou pre celú našu rodinu ale asi zbytočne keď podľa zákona paragraf 48 zákona č.581/2004 Z.z. nás aj tak môžu pitvať. Je nejaká možnosť aby sa nás po smrti ani nedotkli? Potvrdenie o nedarovaní orgánov ešte nemáme, bolo mi povedané, že tlačivá čakajú na podpis. Je to pre nás dôležité a vyzerá to, že štát sa poistil aby každého rozobrali :(

No ved , urobte co uznate za vhodne. A ak vas budu pitvat proti vasej voli, tak vam uz to bude jedno a po sudoch sa budu tahat pozostali.
😶
a keby nebol známy dôvod smrti, či náhodou niekto nezomrel násilnou smrťou, ani tak by si nesúhlasila?
Treba si zas nieco najst, proti comu sa mozno burit 🙂
@klip0 Veď toto všetko čo si vymenovala je shady af a ona si myslí, že nejaký papier ju proti tomu ochráni? Inak toto sa deje, ale neviem či aj u nás. V Číne napríklad na 100%. A aj v iných krajinách, kde je čierny trh s orgánmi.
A navyše "zaručene" pri tom niekto bol a nenahlásil to?
Idem rychlo povedat manzelovi, ktory je v transplantologickom time, ako sa to naozaj robi! Pekne na objednavku. Doteraz to robil teda zle... A nech sa nakontaktuje na priekupnikov s organmi v ramci SR, budeme bohati.
(nereagujem na otazku autorky, ale na novinky z diskusie)
Dalsia hoaxova tema na rozprudenie vasni. Zase moze za to asi vlada..alebo Covid.... Uvidime,co sa z toho vykluje🤣.
Žasnem ako sa niektorí ľudia potrebujú hrať na dôležitých
Bola som niekolkokrat pri pitve, aj sama pitvala, ale toto je taka tajomna diskusia, akokeby sa nejake magicke praktiky tam vykonavali a organy beru patologovia domov do vitrinky asi 😀 boze, normalny medicinsky ukon, kedy sa zistuje pricina smrti, zvysne veci tu povedane boli o pravnej stranke 🙋
Ja so ale myslim ze ak clovek zomrie napriklad nasilnou smrtou,respektive za nejasnych okolnosti,tak pojde na pitvu nech uz si to prial alebo nie.
Pýtajú sa patológa, že akých ľudí má najradšej.
On im na to povie: Otvorených.
😂
inac bacha ked mate zivotnu poistku, ked odmietnente pitvu, bude poistovna robit problemy pri jej vyplateni pozostalym
Môj ty kvet....uz sa minuli nanočipy, tak ide pitva na pretras
😅😅😅🙈
-Ludia sa nechavaju umriet pre organy, pitva je fuj fuj,
-obyvatelstvo sa praskuje lietadlom aby sa zredukovalo,
-Bill Gates do nas ockuje cipy, aby nas mohol sledovat
-Covid neexistuje a je to vymysel Ciny, aby nas ovladla,
-Zem je plocha a vlavo od Afriky padaju lode do vesmiru,
-Tehotne zeny nesmu vesat pradlo na balkone, lebo dvihanie ruk nad hlavu sposobuje potrat
A este sa to bude rozmnozovat..
Moj ty kvet..
@maminkadeticiek Ano, vtedy ide automaticky na pitvu. Ak zomries náhle, tak musia zisťovať príčinu smrti ci si to niekto želá alebo nie. Musia vylúčiť cudzie zavinenie.
Takze autorke odkazujem, ze ten kus papiera co podpise, je v podstate irelevantný. Pitva sa nemusi robit ked zomries napr. pri chorobe v nemocnici, alebo v starobe. Inak sa vzdy robi bud zdravitno- bezpečnostná pitva alebo súdno lekárska.
A s tym darovaním orgánov je to este omnoho zložitejšie… orgány sa neodoberajú mŕtvym, ktorí su mŕtvi dlhsie ako par minut, lebo tam ti uz orgány odumieraju… cize ked zomieras, ale este v podstate zijes, tak mozes byt potencionalny darca. Napr, pri nehode ak mas mozgovú smrt, ale drzia ta na prístrojoch tak mozes byt darca ked ta odpoja… ale ked najdu mŕtveho motorkára na ceste, ten uz darca nebude, lebo ma mrtve - neprekrvene aj orgány.
A teda bola som pri pitvach, a ak nedarujes orgány, tak ti pekne kazdy organ rozkrájaju preskúmajú , a vložia spat do tela, takze neviem naco by ti tie nahádzané orgány v tele boli.
@catherinah tak dnes som už čítala všetko.
No autorka, daj odpoved co vsetko sa deje, nech sa popytam mojej sestry - patologa. Ona urcite bude v nejakom tajnom spolku, ale kedze som jej sestra a pridem s "odhalenim" - vsetko mi povie!
PS: aj nocne a pohotovosti kvoli darcovskym organom mava!
@mistymay33 Tak hlavne konkrétne motorkárove orgány bývajú v takom stave, že sa už na nič nehodia.
@mariska1989 🧡 vdaka takym ako ty som tu
Neviem preco autorka nesuhlasi s pitvou
Co sa tyka darovania organov to nieje ziadne 5 G a konspiracia
Je to velmi zlozity proces, samozrejme sa nerobi mrtvym
Netreba sa hned zo vsetkeho vysmievat ale niekedy si o tom aj nieco precitat, niekedy je pravda niekde v strede
Mier zeny
To akože keď ťa zavrazdia, tak polícia by to mala odignorovat lebo si dala písomný súhlas? Na Slovensku sa pitve iba keď sú pochybnosti o príčine smrti alebo keď si to vyslovene vyžiadajú príbuzní.
@tncka som rada že ti niekoho orgán dal možnosť žiť ❤️ nikto nikdy nevie ako dopadne môže sa človek ocitnúť v takej situácii že potrebuje na svoj život orgán druhého a pritom rozmýšľal že nebude darovať svoje orgány potom pochopí prečo sa orgány môžu darovať.
Mne to život už nevráti ak by sa niečo stalo a pokiaľ sa dá prečo nie
By som autorke dopriala, aby sa ona alebo niekto z jej blízkych ocitol v situácii, keď by potrebovali darcovský orgán. Nechápem takýchto blbých sebeckých ľudí.

Pozri urobila si všetko preto aby si vyjadrila svoj nesúhlas. Máš to spísané,zaevidované,viac spraviť nemôžeš. Nikto z nás neovplyvní ako zomrie, ak niekto zomrie násilnou smrťou ,prípadne si odniekiaľ donesie nejakú infekčnu chorobu na ktorú zomrie,žiaľ pitve sa nevyhne. Keďže v týchto prípadoch bude prioritne zadržanie páchateľa či ochrana zdravia....pri mojich príbuzných nebola pitva v ani jednom prípade a to dedko zomrel v nemocnici. Mama odmietla, oni vedeli na čo sa lieči a v akom bol stave. Zase si nemyslim že ti lekári sa v tom nejako vyžívajú. Keď bol u nas obhliadajúci lekár naozaj sa detailne zaujímal,kde a na čo bol človek liečený,zdravotný stav,dedičnosť atď atď a snažil sa určiť príčinu úmrtia.