Žehlíte mužovi oblečenie?
Žehlite vašim mužom oblečenie do prace? Vyžaduje to od vás? Alebo chystáte mu jedlo do prace tj. Ze je síce navarene, ale pobaliť do obedarov a tak. 🤦🏽♀️
Áno. Chodí v uniforme ktorú treba žehliť. A keď dovarim tak automaticky prekladám do doz a jemu tiež samostatne do prace. Keď zabudnem naberie si sám. Ale väčšinou sa stravuje mimo domu.
Zehlim celej rodine, nie jemu extra a niekedy som vstavala s nim o pol stvrtej a robila mu desiatu, ale z lasky, nikdy to nevyzadoval. Zasadne si bali veci len sam,aj tie na jedenie, sem tam mu zbalim akurat nejaky kolac. Ale poznam mnozstvo takych, vratane mojho svokra,ktory toto vyzaduje, nenaberie si nic sam.
@diana999 zehlim, okrem koseli - tie si zehli sam. Ale niekedy on pozehli aj vsetko ostatne, co je na kope. Jedlo mu nebalim, nebalim mu nic - minule som skoro odpadla, kamoskin manzel siel na sluzobku do Hong Kongu a ona sa ponahlala domov, lebo ho musi zbalit!!! Moj manzel len kukal s otvorenymi ustami a ked odisla, tak mi povedal, ze to by teda nechcel, aby ho ktokolvek balil, ved on najlepsie vie, co mu treba a co si zbalil.
@natalienka12 pozyvam ta ku mne, aj kavu uvarim, aj tortu upeciem, aj vsetky obloky ti poumyvam. Neznasam zehlenie. Inak manzel ma pravdu, mozes si privyrabat. Inak v kazdej domacnosti to maju partneri nadstavene inac, podstatne je, aby im to obidvom vyhovovalo a ani jeden z nich nemal pocit, ze je vyuzivany.
@elizabet173 umyjes mi okna? Nekecaj. Okamzite suhlasim. Keby si vedela ako neznasam umyvanie okien, ak mi ich 2x za rok umyjes budem ti cely rok zehlit. Aky obchod dobry nie? 😂😂😂 Mna to fakt bavi.
@natalienka12 zboznujem umyvanie okien, inak som normalna. Urobili by sme kseft, len si daleko.
Nezehlim lebo jeho veci zehlit nemusim .Mm si berie stravu s domu .Vzdy ked navarim.mu dam do misiek a rano ma svoje ruky vie kde je chladnicka tak si to vezme.
@elizabet173 tak toto je skoda...ja to zase tak neznasam, s handrou sa nadrapovat a umyvat ramy, potom zase skla, och, zehlenie je mnamka, celu hlavu zresetujem 😂 toto by bol dobry barterovy kseft
Zehlim vsetkym a rada, ja pri zehleni relaxujem. Neznesiem nevyzehlenu bielizen. Moj muz zas vysava a umyva okna. Jedlo si bali sam a v mnozstve v akom uzna za vhodne.
@diana999 ja mám oblečko, ktoré nevyžaduje žehlenie. ale z času na čas, keď niekam "vyrazíme" a potrebujem vyžehliť, tak vyžehlí manžel mne 😀 je veľmi, veľmi šikovný. a žehlí si sám, ak potrebuje, ale väčšinou má tiež také veci, čo nevyžadujú. a pravdupovediac, nikdy by to po mne nevyžadoval. on je vlastne taký super, že on zvládne všetko sám. v dnešnej dobe priam ideál 🙂 ale ak navarím a je toho viac, tak mu nabalím, jasné že áno. ja by som mu modré z neba zniesla, lebo viem, aký je a čo dokáže. nechcela by som chlapa, ktorý čaká na ženu, kým to či ono urobí. a už vôbec nie takého, ktorý niečo doslova vyžaduje :(
@simsalabim no to ja som musela bývalého zbaliť vždy, keď sme šli niekam na nejaký pobyt... nenormálne. a už keď to "tlelo", asi 2 roky pred rozchodom, som mu povedala, nech sa láskavo zbalí sám, že má na to 2 dni (šli sme na dovču, ale len tu na slovensku). no a čosi mu chyblo, neviem čo, či kraťasy či čo to bolo, nepamätám... tak bol urazený niekoľko dní, že to kvôli mne! lebo som ho mala pobaliť 😀
To je co za blbá otázka? Ja zehlim, prebehnem všetko, ale jemu tricka určite áno... Prečo by si mal žehliť sám? Ty si tiež prehadzujes gumy na aute, alebo keď treba opraviť elektrinu ideš ty a on sedí na gauči?? 🤔Alebo keď sa pokazí záchod ty nabehnes a on spraví čaj?!
Sú chlapske práce a ženské práce... Od jakziva to tak bolo. Len teraz v 21 storočí si ženy myslia, že to tak nie je. Proste všetko je otočené a hlavu. Zachvilu sa aj kojenie bude vyžadovať od chlapov.
Ale jedlo o ostatné sa stará sám. V nedeľu vari, a desiatu chystá on mne, lebo ho to baví.
Áno žehlím a žehlím aj sebe aj dcére. Absolútne to neberiem že som jeho slúžka 😅 podaktoré tu máte veľmi zvláštne názory, ľutujem tých vašich chlapov🤔 predpokladám že jeho peniaze sú aj vaše peniaze a tie si už tak nedelite ako kôpky na žehlenie 🤦🏽♀️
A ešte jednu vec, treba sa dohodnúť, ty žiješ ten život, takže čo tebe vyhovuje jemu nemusí a naopak. Treba hľadať riešenie... Alebo kompromis.
@sasitimi17 mozno niekto povazuje tvoje nazory za zvlastne. Preco predpokladas, ze zeny povazuju muzove peniaze za svoje? Su zeny, ktore zarobia tolko, kolko muz, pripadne dva krat tolko. Preto som pisala, ze kazda domacnost to ma nadstavene inak Zena, ktora ma tri deti, dom, domace zvierata, zahradu, kde si vselico dopestuje, chodi do prace, jej muz doma nepohne prstom a zarobi o dve stovky viac ako ona, sa pravom moze citit ako sluzka, ak este muzovi naklada jedlo a bali mu jedlo do prace. Jej praca v domacnosti ma totiz tiez svoju hodnotu.
Ked zehlim, tak zehlim vsetko, nedavam jeho veci nabok ze "zehli si to sam, nie som tvoja sluzka" 😀 toto robite aj s inymi činnosťami? Navar si sam, daj si prat sam, ustel si svoju stranu postele sam, nie som predsa tvoja sluzka..
@diana999 u nás máme úlohy podelené. Môj muž síce nezehli,ale vie urobiť všetko ostatné. Takže zehlim ja ale nevadí mi to,keďže on je zatiaľ schopný upratať celý byt alebo navariť atď. Čo sa jedla týka. Buď balí on alebo ja. Na striedačku. Varíme tiež na striedačku - raz jeden, potom druhý. Celkom mi to vyhovuje takto 😊
@sasitimi17 no neviem ale podla mna to ty mas zvlastny nazor a predpokladas zle, nie vsade vsetko robi zena a nie vsade je zena odkazana na manzelove peniaze, len preto, tvoja domacnost funguje nejako, neznamena to, ze to tak musi byt, kazda to ma nastavene inak a v kazdej domacnosti funguju tak a ako im to vyhovuje, my sme s partnerom kolegovia, mame rovnako narocnu pracu a pracujeme do vecera, mam uzasneho partnera, ktoreho mama doma vychovala, ze domace prace sa maju robit spolu a tak ako moj svokor pomaha jej, moj partner pomaha mne a neocakava tri chody, teple vecere, rano krabicku a pusu na celo, je dospely chlap, vie si nabrat aj sam aj uvarit vie aj umyvacku nalozit a vobec si nemyslim, ze tu maju nejaku rolu hrat peniaze, ked je zena na materskej alebo doma neznamena to automaticky, ze ma niekomu skakat okolo zadku, vychovava predsa dieta a nie je na oddychovej wellness kure
@panelacikova no pekne. To by som sa ho opytala, ci uz vlastni obciansky alebo este nie 🤦♀️ Moje deti sa uz v mlafsom teenagerskom veku (11,12 rokov) balili same, len som to prekontrolovala.
Zehlim vsetko, ja. Jedlo si nenosi, cize nemam preco balit, kedze sme vela doma na homeoffice tak samozjreme obedy a tak robim. Nic extra na tom nevidim, neviem si predstavit fungovat tak, ze idem prat/zehlit vyberiem si cielene svoje oblecenie ajeho necham tak... jednak asi by to nikdy neurobil a chodila by som okolo toho mesiace, na druhej strane mi ruky neodpadnu:D Mam kamosku co chlapovi ani koselu neoperie :D tak neviem.. mne to pride divne... :D
@diana999 ja nezehlim, pretože to jeho práca nevyžaduje a jedlo mu nachystám večer do obedara, pokiaľ mám navarene na dva dni, speci preňho určite nevarim a vecne mu musím nechať papierik na peňaženke, že ma obedar v chladničke, lebo by šiel bez neho! Ale aby som ráno vstavala a chystala, nehrozí! Veď je dospelí, vie kde je špajza aj chladnička, keď niečo chce, sam si zoberie
To je samozrejme ze mu zehlimaj obed mu zabalim ked treba ale vedel by si to spravit aj sam.Aj on robi veci ktore by nemusel.
Keď náhodou žehlim (ale fakt náhodou :D), tak samozrejme ožehlim aj manželove. Takisto, keď si v práci nevie vybrať menu, tak keď si krabičkujem, pre seba, tak zabalím aj jemu, pripadne mu naberiem obed, večeru . Úplne automaticky, bez problému. Ale manžel sa podieľa úplne rovnako, ako aj ja. Keď si varí čaj, uvarí aj mne. Hodí do práčky, vyvesi prádlo (síce moje srdce plače, ako krivo a nie podľa môjho vzorca, ale zase dôležitejšie pre mňa je to, že sa podieľa na chode domácnosti), takže u nás to funguje ako vzájomná spolupráca v domácnosti.
@diana999 ale zas aby nedošlo k omylu, veci do prace mu nezehlim, lebo si to práca nevyžaduje ale zvyšok oblečenia co nosí zehlim, zehlim aj sebe, aj dcérke aj krpcovi, takže keby som aj jeho veci neozehlila, bud chodím okolo toho celý rok alebo si to oblečie dokrcene a to teda nie! Neviem si to predstaviť, hoci viem, že sú aj také domácnosti, kde žena pre muža ani prstom nepohne

@mimca77 pozdravujem tvojho manzela a uplne ho chapem, aj ja pri zehleni relaxujem, pustim si hudbu zapnem parny generator a oddychujem, ked je vsetko ozehlene, musim dat zase nieco prat 😂😂😂 to je jedina praca v domacnosti, ktoru milujem. Moj sa mi smeje, ze mozem si zehlenim aj privyrabat. 😂