Zhromažďovanie ľudí v rámci rodiny
Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .
@katka17787 dakujem! a nemas sa za co ospravedlnovat 🙂
Ono je to smutny fakt, ze ludia sa desia korony a ostatne choroby a odvratitelne umrtia akoby sa ich vobec netykali, lebo o tom nepocuju na kazdom kroku a z kazdej strany..
@petkaaa mieru slobody ... Aku ? Veď už takmer žiadnu nemáme a prepáč , ale ísť na ulicu bez toho aby na nás niekto ukazoval prstom či vidieť svoju rodinu nie je komfort , ale právo
@katka17787 Nehovorila som o bežnom stretnutí sa doma, alebo že by mal niekto na niekoho ukazovať prstom 🙂 Nechápem, ak niekto udáva iných.. a vyššie som písala aj o stretnutiach v rodine. Narážala som skôr na veľké rodinné oslavy, svadby... a nemáš takmer žiadnu mieru slobody? Si si istá? Nosenie rúšok, nemožnosť ísť do fitka a na svadbu je pre teba taký zásah do slobody, ktorí nie je možné rešpektovať?
Nie som si ista, ale tento zaskaz by sa mal tykat zhromazdovania ako napr strajk, protest alebo nejaké ine zhromazdenie kde vyjadrujes verejne som názor.. Mali by to este ozrejmit...
@lanvinka Chápem, pre niekoho je lákavé preberať informácie z nepotvrdených konšpirátorských zdrojov, pretože tie vedecky potvrdené a overené sú pre nich mainstream, podvrh a účelovo vykonštruované pre "ovce" v spoločnosti, ktoré sú tak hlúpe, že veria vedcom, lekárom... Pretože určite sa vraciame do socializmu 🙂
@petkaaa nie ja som narážala na slobodu slova a podobne bez toho , aby sa ľudia medzi sebou urážali napríklad nemôžeš povedať svoj názor.... Napríklad ruska ďalšia kapitola interiér ok , ale aby mi niekto prikazoval na ulicu mat tu handu je vrhol a tie to je forma neslobody. V konečnom dôsledku pozri si koľko nakazených má Irán , Irak a nosia nikab... Ja len tvrdím, že opatrenia byť majú , ale rozumné a hlavne majú smerovať od niekoho kto je vzorom a nie od skupiny psychicky narusrnych jedincov ...ináč tie fitka nie nechýbajú mi a ani reštaurácie, ale treba si uvedomiť, že tí ľudia tiež potrebujú z niekoho zit
@katka17787 Áno, súhlasím, tu na koníku ťa naozaj ľudia chytia za každé slovíčko a niektoré mamičky sa doslova predbiehajú v tom, ktorá bude hnusnejšia 🙂
Mne "tá handra" nevadí ani na ulici... v lete, keď boli vonku horúčavy tak samozrejme, to bolo otravné, ale nemyslím si, že teraz by ma to nejako obťažovalo.
Opatrenia sú podľa mňa nepremyslené, chaotické a zmätočné, ľudia majú v tom chaos, informácie prichádzajú neskoro a podobne... a hlavne, myslím, že naozaj sa neprihliada na tých, čo na to doplatia ekonomicky
Ja mám 3 súrodencov, manžel 2, stretávame sa pomaly každý víkend aj keď nie všetci naraz, ale obmedzovať stretnutia s nimi nebudem. Aj keď máme niektorí z nás narodeniny tak máme rodinné posedenie 😊
s rodinou a s kamaratkami sa stretavam normlane kolko osob nas je nezalezi je to moja a nasa vec, samozrejme s osobami ktorym verim ze su zdravotne ok
@nevludna Preco tie info nepisu ako pomer nakazenych vs testovanych?
Preboha, veď to si vieš aj vypočítať či nie? nič zložité - matematika ZŠ....🙄
@deti95060810 preboha, ja viem. Ale vacsina ludi sa nad tym nezamysli a je vystrasenych z absolut.cisiel..ty preboha
@nevludna ale väčšina ľudí má tú ZŠ skončenú - takže základy matematiky by mali vedieť... 😉
PS: nemusíš byť hneď napálená ...😉
@lanvinka 😀 a ty ich máš kým potvrdené? Tými samozvanými odborníkmi, ktorí idú proti prúdu? Lebo veď mainstream? Pretože všetko čo je v médiách je len záujem určitej skupiny ľudí na ovládnutie väčšiny a pravdu majú len tí, čo tvrdia, že covid nie je? Alebo je umelo vytvorený na ovládnutie ľudí? Preboha... 😀
@deti95060810 nepovazujem vela ludi s dokoncenou VS za bystrych, takze to ze niekto ma skoncenu zs, vobec nic neznamena 🙂
Ked sa začalo po prvej vlne postupne uvoľňovať tak povedal Prof.krcmery - stretávať s ľuďmi sa môžeme, ale samozrejme s takými o ktorých sme si istý, že sa správajú zodpovedné inde a všetci dodržujú ruky/Rusko/odstup..
tymto jednoduchým pravidlom sa riadim doteraz.. nešla by som sa postaviť do davu bez ruska, nevybozkavala by som susedku (to ani mimo korony 😅) ale s blízkymi ľuďmi sa stretnem aj teraz - len nebudem po nich piť, nedáme si pusu, budeme od seba ďalej, neobjimeme sa a necháme si ruska pri rozhovore, navsteve..
Nariadenia sa vzťahujú na protesty, zhromaždenia na uliciach..
@poopsie Prepáč, ale ja na teba niekde útočím, alebo čo? Ja som napísala, že MŇA to, že si ho nasadím neobmedzuje. Ja mám problém, ak dýcham studený vzduch, takže aj tak cez zimu chodím po ulici so šálom vytiahnutým až po nos. Nepíšem nič o tom, komu je "zimka na nos", tak by som ocenila, keby si sa do mňa neobúvala s nezmyslami.
@petkaaa ja myslím, že poopsie nechcela nijak útočiť len poukazovala na fakt, že naozaj rusko je v zime keď mrzne rýchlo mokré ....keďže sa tam streta zima a teplo... to je fakt a druhá vec šál je tellucky spojila s ním 2 v 1. V tomto prípade porovnavas neporovnateľné šál vs. Rusko. Ja navyše nosím silné okuliare a poviem ti ani počas prvej vlny som von rusko nenosila a je mi jedno kto si čo o tom myslí, vonku ho nebudem nosiť ani teraz . Bez okuliarov som slepá a keď si dám v zime rusko tak som opäť slepá, lebo okuliare sa rosia a ako bola hore spomenuté , nepríde mi to tiež normálne v takej zime takže to , že tebe nevadí - niekoho obťažuje a tiež súhlasím s názormi , že vonku je zbytočné
@katka17787 ked niekto použije slovné spojenie "tak si padnuta na hlavu" tak to zrovna milá konverzácia nie je.. ale to ja len tak v rámci témy "koronapodrazdene ženy" 😅
@katka17787 nosim okuliare, na to rosenie mi pomohla kombinacia spreja z optiky na skla a rusko s vnutornou lanovou vrstvou. Teraz aj pri prechode exterier - interier je to omnoho lepsie. Inak aj bufka jednovrstvova bola v tomto fajn.
@bashawelle ja už som skúšala všetko možné a normálne chorá som z toho 🙈 sprej skúsim kúpiť, pýtať v optike 🥰 a nechcem byť za blbu, ale čo je bufka 🙈 ďakujem za radu 🥰🤗
@jana_eyre_2 milá nie , ale myslím si, že nemusíme byť príliš vztahovacne a človek občas v momente podráždenia napíše aj niečo čo by nemusel 🙈 kým to nie sú priamo urážky a nadávky tak si myslím, že nie je dôvod plakať 🤣
@katka17787 Nerozumiem, čo si tým chcela povedať. Je úplne jedno, či máš nos prekrytý šálom,šatkou alebo rúškom. Ak ide o to, tak rovnako ako ti navlhne šál, navlhne aj rúško. Nenos, ale neviem, či to bude jedno aj polícií, ak ťa bez toho rúška uvidia a dajú ti pokutu. Či budeš aj pred nimi taká hrdinka, že je ti to jedno Ako fakt, je to na uvážení každého...
Na zahmlievanie okuliarov existuje sprej, stojí do 10€ a majú ho či na nete, alebo aj v každej očnej optike. Ale to je už o hľadaní možností ako sa prispôsobiť a nie o hľadaní dôvodov, prečo tak nerobiť.
A ja neplačem kvôli tomu, že mi nejaká žena napíše, že som padnutá na hlavu, ja len, že si nemyslím, že je normálne ak to niekto napíše len tak z prvej...
Zaujimave, ze vsetko okolo korony sa vztahuje na ruska, ruky, odstup. Ok. Ale zatial som nepostrehla v tv kapitolu, ako tomu predchadzat, napr. O imunite, vitaminoch, pohybe, (cerstvy vzduch nateraz nemozeme- aspon doma vetrajte).
Normalnu debatu o tom, ako si v tychto casoch posilnit imunitu a udrzat stresovy faktor v norme. Ono stres zabija. A mnoho ludi teraz preziva obrovsky strach z korony.
A nieze budete uzivat vitamin D- urcite je to konspiracia- ach jaj
@petkaaa nechce sa mi to celé čítať , jedno to nie je lebo tenká látka je rýchlo mokrá a zmrzne, šál udržiava teplo....keď nechápeš ok jedno to nie je. Moje okuliare ty nerieš a rovnako ani moje postoje. A že hrdinka , mohla by som to brať ako urážku, ale úplne zbytočne. Hlavne, že čo sa trvá týka , každá tá uráža 🙂 pekný deň

@tuppuk ano, mas pravdu, on sa tomu branit nebude, lebo ma psychopaticke crty... Hra sa na spasitela, ale ze po lockdowne mozno pokapeme od hladu, to ho uz neserie.. Na vine bude zase niekto iny - mozno ti, co nenosili ruska..