Zhromažďovanie ľudí v rámci rodiny
Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .
@katka17787 verim, ked prsi a ponahlam sa,tak som nevidela vonku a potom po vstupe dnu este 3x horsie, az kvapky tiekli po sklach 🙈 bufka je taka satka,nositelna na mnoho sposobov. Ked das do googla, najde ti kopu moznosti. Su hrubsie, tensie... ja aj s rodiniu nosime v prirode okolo krku a ked niekoho stretneme, natiahneme aj na nos a usta. Rychlo schne (mame z nejakeho funkcneho materialu), takze vyperiem a rychlo mame zase k dispozicii.
@katka17787 vobec si nepochopila, čo som tým myslela 🙂
A asi ťa to zaujímať nebude, ale odporúčam sa popýtať v optike na tento sprej, mne pomohol veľmi
@jana_eyre_2 je to téma ktorá vždy bude robiť zle , ja proste nechápem keď sú toto tak citlivé veci na diskusie tak načo sa vlastne zakladajú. A áno súhlasím komunikovať sa má na úrovni , ale v praxi vždy niekomu niečo ujde aj keď by nemalo. V konečnom dôsledku sú na svete horšie veci ako tieto zbytočne dotahovacky za slovíčka. Strata času. Pekný deň
@petkaaa ďakujem za radu 🙂 a pekný zvyšok dňa ešte raz 🥰
@bashawelle ďakujem za vysvetlenie🥰 pekný deň 🤗
@danusiatko vitamin D jednoznacne nie je konspiracia. Ale ak nejaky lekar bude tvrdit, ze ho treba uzivat vo vysokych davkach prekracujucich nasobne stanovenu dennu davku,lebo to posilni imunitu a urcite neuskodi, tak to je ani nie zavadzanie, ale klamstvo. A v lete sa na mna valilo z kazdej strany,aky je dolezity vitamin D, primerany cas straveny na slnku,pohyb.... na budovanie imumity. Myslim, ze utajene to nie je 🙂
@katka17787 zakladajú sa preto, lebo ľuďom nie je jasné čo vlastne môžu a nemôžu - a ja sa im vôbec nečudujem, každý druhý deň sa pridá niečo nové, odoberie, zmení, nikdy nedoriesi.. v praxi je mnoho veci čo by sa nemalo a deje sa.. sú horšie veci súhlasím, ak to však máme brat takto sú všetky sociálne siete celkovo úplne zbytočne.. pekný deň aj tebe
@jana_eyre_2 vďaka sociálnym sieťam určite ľudia nezistia čo môžu a čo nie lebo každý človek má na tieto veci iný názor. Viď hore komentáre.. v konečnom dôsledku ľudia sa pohádajú a aj tak 50% ľudí urobí tak iní opak 🙈 niekto to chápe 6 ľudí vramci rodiny , iný to vidí inak. Bohužiaľ ak by smd malu normálnu vládu mohlo to vyzerať ináč . Ono všetko by sa dalo zvládať lepšie keby sa aspoň. Ľudia medzi sebou nestali
@zuzanka.zuzu veľká pravda. Smutné. Celé zle 😔
toto ako vàžne??? aby sa rodina nemohla stretnúť?
@katka17787 no veď a práve o tom hovorím, tým že ľudia sú tak zbytočne na seba podráždení a nevedia normálne komunikovať, tak sa to zvláda omnoho horšie.. ľudia sa k sebe nevedia správať vo.virtualite, ani v realite..
A nevravím že založením témy prídu určite na odpoveď, len si písala že nechápeš načo sa zakladajú také témy.. len som odpovedala prečo takú temu niekto založí.. na to sa ale začnú vždy zlietavat podráždené ženy, ktoré buď obviňujú druhé že situáciu podceňujú, alebo zase iná skupina čo obviňujú druhé že situáciu precenuju.. a z toho potom vznikajú hádky, ľudia sa cítia urazení, smutní a frustrovaní..
preto si myslím, že by sa tie, ktoré na to majú mentálne kapacity mali snažiť vedieť slušne komunikovať.. (a nepochybujem o tom, že tu je tých žien s vysokou mentálnou kapacitou väčšina)
Viem že je utopia očakávať že sa ľudia budú snažiť ale tak ja už som raz taka že čo si myslim, to si poviem..
@jana_eyre_2 som podráždená a zúrim, pretože mňa nezaujíma to, že niekomu je tak dobre, keď mne je vrcholne nechutne... A je to ešte prikazane z hora bez akejkoľvek LOGIKY... Kým nie si v kontakte s nakazenym viac ako 15 minút ani ta neriešia.. Ako poštárky mame nosiť UZ do vlastných rúk nakazeným a keďže niesme dlhšie ako 15 minút všetko je v poriadku.. A ked pôjdem po ulici bez rúška všetkých nakazím? Ja chcem logiku a keď ju nájdem nebudem sa búriť... Zdravý človek nemá nosiť rúško.. To tvrdia aj niektorí nezapredani lekári
@jana_eyre_2 s tými témami ja som nečakala odpoveď to bola skôr recnicka otázka 🤗🙈 vždy sa zakladať budú 🙂 a je mi to v podstate jedno. Vo zvyšku súhlasím 🤗🥰 pekný zvyšok dňa
@poopsie lenže tým že budeš podráždená na diskutujúce ktoré komunikujú bez potreby hádať sa nič nevyriešis.. ja si tiež nemyslím že každé nariadenie je logické, hoci sa snažím dodržovať všetko, ale to ja nevyriešim hádkou na modrom koníku.. ani keby som napísala igorovi nič tým nedsiahnem, on sa totiž tiež tak rád hada 😅
na základných školách je bežne 500 detí a nedodržiavajú od seba 2 m odstup... 😉
@jana_eyre_2 mňa hnevá tento prístup zvykli sme, si zvykneme si, napísali, nariadili, musíme rešpektovať... 🤮Pýtam sa prečo? Na slova Krcmeryho sa zabudlo.. Aj on sám zabudol veľmi rýchlo, keď tvrdil že ak opatrenia niesu účinné má sa mladá populácia premoriť.. A slabí nech sa izolujú... Ja viem, že tu nič nedokážem, ale nikto nič nedokáže s takýmto prispôsobivým materiálom
@danusiatko presne tak.. Nic nepocut len ruska-ruky-odstup a potom este katastroficke spravy a absolutne cisla... a potom , ze ludia blbnu a boja sa..
Navsteva mami nie je zhromazdovanie
Ale tie nariadenia o obmedzovani socialneho kontakyu su tu preto, aby sme sa vyhli lockdownu. Ano, v skole je 500 ziakov (maju ruska, snazia sa deti nepresuvat v ramci roznych kolektivov). Kazdy z nich pride domov. K rodicom, surodencom... to je okruh toho jedneho dietata. Rodic je v praci (hoc aj 400 clennom kolektive). Druhy rodic v inej. Surodenec v skolke. Nie je to uz dost okruhov?ak sa stetne este na kruzku,pridava sa do jeho okruhu dalsie kvantum ludi. A potom sa premiestni k bratrancovi o 4 mesta dalej na oslavu narodenin. Viete, kolko okruhov sa tak prepoji? O kolko sa takymto spravanim urychluje sirenie nakazy? (ano,aj ten bezpriznakovy ju moze sirit. A ano, ruska pomahaju - ak ich spravne pouzivame.) Ak si kazdy povie, ze on predsa moze porusovat pravidla a organizovat si co chce, lebo jeho rodina sa stretava len s Jozkom a Miskom (a ze Jozko a Misko sa stretavaju s x dalsimi ludmi je zrejme ok), tak o chvilku mame posledny stupen komunitneho sirenia a ideme do kolapsu nemocnic a do lockdownu. A nebude to vina Mikasa a Matovica. Ekonomika padne tak ci tak, bude to stat omnoho viac zivotov. Ale tak samozrejme, nase momentalne pohodlie a socialne interakcie su priorita 🤦♀️ lebo korona je chripocka podla niekoho. A tie krajiny, co skusali premorenie, to olutovali rychlo.
@bashawelle 👏 konečne! Ďakujem za tento názor.
Bu bu bu.....ako krásne zo dňa na deň dokážu ľudia povedať mame: nestretneme sa lebo korona.... deťom: žiadna škola, žiadny kamaráti lebo korona.... chorým: žiadne operácie,žiadna návšteva lekára lebo korona.....zákaz vychádzania lebo korona.....mesiac Non stop v práci lebo korona a ty si ošetrovateľ v domove, kde mimo koronu tak či tak mru ľudia ale teraz pozor väčšina z nich je bez príznakov alebo s miernou teplotou tak mesiac nevidíš svoje deti.....
O strachu....o tom že ľudia čo sa boja slepo poslúchajú..... trošku zopakujte dejepis.... história sa vždy opakovala a opakovať bude.
Čoho sa bojíte??? Fakt choroby ktorú väčšina detí ani nevie že má? Zdraví ľudia tak isto...Choroby čo zabije tisíc krát menej ľudí ako rakovina srdcové choroby ...?
Pokuty? ? Alebo len toho čo povie sused a či náhodou neuda...?
@bashawelle premorenie tu je, resp. bude aj samé od seba, nebude si pýtať naše povolenie...sú regióny, kde sa to už deje
@jankapepe 👍👍👍

@katka17787 nemyslím si, ze by niekto plakal.. mám však za to že aj keď je človek podráždený (čo ja nechápem prečo ľudia sú tak podráždení pri tejto téme a zúria pri akomkoľvek rozpore v názoroch) môže komunikovať neutocne a jednoducho len podať svoj nazor.. a útočiť sa dá aj bez nadávok a urážok..