icon

Zhromažďovanie ľudí v rámci rodiny

15. okt 2020

Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .

katka17787
15. okt 2020

Pamätám akoby to bolo včera tie hejtujuce reči,,dokonalých matiek" v marci ....,,to neviete s deťmi vydržať 2 týždne na balkóne a potom už bude dobre....(a nie je dobré) " niekto držal ako ovca a my sme chodili von do prírody na miesta kde sme nikdy nikoho nestretli.... Mamičky ktoré držali v marci - apríli deti na balkóne čo tým dosiahli? Držia ich na balkóne dodnes a ešte ďalšie dva roky budú ? Teraz je to podobné stretávať sa do 6 ľudí ....manžel je rozvedený čiže keď prídeme s manželom k svokre a bude tam niektoré z jeho detí ostanem za dverami ? 🤣🤣🤣 Myslím , že stačí používať zdravý rozum...a bezpečné opatrenia aj medzi rodinou . Gél, umývanie rúk a tak ďalej. Ak je niekto presvedčený, že rok obchádzať rodinných príslušníkov je správne tak fajn, ale majte na pamäti, že sa umiera aj na iné choroby a tá korona tu ešte nejaký ten rok bude 😊

beronsche
15. okt 2020

@petkaaa nie ludia ktori respektuju nariadenie, ale ti, co sa nad nimi ani len nezamyslia su ovce! A kolko takych je!

lenka2710
15. okt 2020

@katka17787 máš pravdu, ved len v mojom okolí za posledné obdobie umrelo 6 ľudí následkom rakoviny, ďalši na porážku, na infarkt, včera mamina naj kamoška, lebo sa nemohli dočkať záchranky 🤷‍♀️ ale podľa všetkého ľudia na SK umierajú len na Covid a ostatné choroby sa neriešia! Keby dali štatistiku koľko ľudí umrelo na iné ako na covid, bolo by to mnohonásobne viac, možno by sme sa až divili

nairia
15. okt 2020

@lenka2710 su niektore dost protichodne a nelogicke. co sa leta tyka, ja sa rozculujem nad tym, ze ako vsetci pindaju, ze ludia to nanosili z dovoleniek. zaujimave, ze v lete tie cisla nijako zavratne nerastli aj napriek tomu, ze ludia chodili po dovolenkach 2 mesiace.
neostava nam ine ako tie opatrenia respektovat, ale to, ze je to pri systeme rozhodovania "kazdu hodina ine obmedzenie" dost otravne, o tom sa bavit ani nemusime asi. opatrenia su vsade v EU, nie sme vynimka, ale len tu na slovensku mi to pride cele komunikovane uplne divnym stylom.

petkaaa
15. okt 2020

Ja súhlasím, treba používať rozum, ale na všetko. Tak ako niektorí nechápu ľudí tých, čo sa oprávnene boja, sú aj ľudia, čo nechápu takých, ktorí situáciu zľahčujú, trucujú, nerešpektujú zo zásady nič, vyhovárajú sa na obmedzenie vlastnej slobody a spochybňujú všetko. Treba používať kritický rozum. Ale ten chýba ľuďom v oboch skupinách.

lenka2710
15. okt 2020

@nairia napríklad hodiny pre seniorov sa neosvedcili vôbec a zas to dali, ved sa trochu poucim, aký to má zmysel keď aj tak môžu chodiť celý deň a ty si nakúpiť vtedy nemôžeš 🤷‍♀️ mne je to v podstate jedno, ale ved sa poucim, keď niečo nefungovalo tak to zmením

petkaaa
15. okt 2020

A myslím, že aj tu to niektoré mamičky riadne zveličujú. Obmedzenie stretávania nad 6 ľudí platí primárne na politické zhromažďovanie, spievody, semináre, školenia, prednášky... jednoducho kde je veľká koncentrácia navzájom neznámych ľudí. To, že vy budete doma sedieť na nedeľnej káve a nebude vás 6 ale 8 nikoho nezaujíma. Aj tu treba používať ten kritický rozum a nevyhodiť chudáka siedmeho za dvere. Zase akože nedramatizujme a nezveličujme, akí sme pozatváraní a ako nám ubližujú

petkaaa
15. okt 2020

@lenka2710 Hodiny pre seniorov sú podľa mňa strašná hlúposť. Veď majú len vyhradené hodiny, ale nemajú zákaz vstupu v iných hodinách, takže efekt je podľa mňa nulový.

katka17787
15. okt 2020

@lenka2710😭 známa mojej sestry zomrela pred dvoma mesiacmi bola onko pacientka a odmietli ju operovať , že až keď sa situácia zlepší....zlepšenia sa už nedozila . Áno bola veľmi chorá a možno by ju tá operácia nezachránila, ale takých ľudí je na Slovensku strašne veľa ktorí čakajú a majú tiež rôzne iné choroby😭

nevludna
15. okt 2020

@beronsche vsak toto. Strach je najmocnejsi nastroj na ovladanie ludu....clovek by si pomyslel, ze v roku 2020 budu uz vsetci pouceni...ale nie.

nevludna
15. okt 2020

@katka17787 to je hrozne...:(

lenka2710
15. okt 2020

@katka17787 aj moja naj kamoška tak skončila, 30 ročná baba, ktorá ani svoje krásne dievčatko neodprevadila prvýkrát do školky 😭😭 až sa mi revat chce

katka17787
15. okt 2020

@lenka2710 😭😭😭 je to hrozne 😭😭😭

beronsche
15. okt 2020

@katka17787 tiez mame v blizkej rodine podobnu skusenost... onkologicka operacia tolko odkladana kvoli korone, ze uz nestacila.. mozno by bolo neskoro aj pred 6m a mozno nie.. ☹

veronickasl
15. okt 2020

V parlamente ich sedí tiež viac ako 6 a nie sú z jednej rodiny 🙂 takže smelo

katka17787
15. okt 2020

@beronsche 😭😭😭 to už sú traja ľudia ktorí možno mohli žiť a o ďalšich hore písala lenka2710 ...ak dobré počítam tak 11 ľudí zomrelo lebo nedostali zdravotnu starostlivosť včas kvôli korone.. a koľko takých ľudí ešte je či nedajbože bude 😭

janinah
15. okt 2020

@nevludna praveže rozmýšľam svojou hlavou,tak viem posúdiť riziká a nepôjdem kam nemusím,ja ani k rodičom,lebo sú starí a chorí a ja som človek z covid budovy nemocnice....vydržím,aby som potom s nimi mohla byť kolko budem chcieť...

nevludna
15. okt 2020

@janinah tak by si snad rozmyslala aj bez toho, aby ti to niekto nariadoval, nie? A o tom hovorim.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tuppuk
15. okt 2020

Osobne sa lockdownu moc obávam a ak to pôjde takto ďalej, tak matelko sa mu brániť nebude. Ja neviem, prečo ľudia musia proste stále pokúšať. Ono je jedno, že korone neveríte, no vidíte čo zo sebou prináša, tak by bolo na čase proste tie opatrenia asi začať dodržiavať

katka17787
15. okt 2020

@tuppuk a čo nedodrziavame? Veď ruska sa nosia, antibakteriálne gély sa používajú...tie svadby boli nezodpovedné to uznávam ...ale ináč si nemyslím, že tu vládne nejaká anarchia tak čo ešte majú ľudia robiť ? Mám právo vidieť svoju rodinu a kto je ochotný vzdať sa kontaktu s rodinou na rok - ok tak seďte doma ...

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
petkaaa
15. okt 2020

@lanvinka O akej zvrátenosti hovoríš, preboha? Tiež by si mala začať kriticky uvažovať a nevyhrocovať veci. Ľudia sú tak zvyknutí na svoju obrovskú mieru slobody, že by nerešpektovali, keby bolo niečo len odporučené. Preto prišli nariadenia. Pozri sa koľko ľudí sa nakazilo na svadbách, pretože ľudia nerešpektovali odporúčania. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa budú len z princípu búriť proti odporúčaniam a nariadeniam práve preto, lebo hovoria, že im nikto nebude nič diktovať. Keby boli práve títo ľudia disciplínovanejší a nestavali sa proti všetkému, dnes to nemuselo byť takéto. Ale aj tu je jasne vidieť, že niektorí ľudia sú až príliš veľký sebci a neuhnú zo svojej komfortnej zóny ani o milimeter, pretože ich vlastné ego je dôležitejšie.

rachel36a
15. okt 2020

Normalne sa stretavame..cez vikend ideme ku svokrovcom...my sme 4, svokrovci 2 a prjde aj svagor s priatelkou... Mozem srat na nejake priblb!e nariadenia...sorry za vulgarizmus ale uz ma to ozaj stve

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
beronsche
15. okt 2020

@katka17787 u nas to este tragicky neskoncilo.. Ale chemoterapia, ktora povodne ani nemala byt potrebna uz potrebna je, ale je ODLOZENA, lebo korona.. ☹

petkaaa
15. okt 2020

@lanvinka Myslím, že po tejto konšpirácií už všetky vieme, s kým máme dočinenia. 😅 Tu je škoda niečo viac písať, pretože ty si presvedčená o svojej pravde a bohužiaľ, uverila si konšpiráciám. Tak ti prajem pekný deň 🙂

katka17787
15. okt 2020

@beronsche och tak prepáč 🙈a dúfam, že vašom prípade to dobre dopadne a veľa zdravíčka 🥰

dominika1988
Autor odpoveď zmazal